Mama Helenki
i Aniki :D
Tylko, żeby totka nie zapomniał ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam,
M był w domu ok. 2 w nocy.
A ja miałam kolejną koszmarną noc Helenka przyszła do mnie do łóżka, a Niki budziła sie 40 razy
Znaczy tam co teraz robił no to juz wybudowali i tam juz nie pojedzie.Ale dzwonił po firmach przed nowym rokiem i praktycznie wszystkie kazały zadzwonic po nowym roku.Tak ze narazie jest w domu ale jak tylko sie tylko praca trafi to pojedzie
wygląda faktycznie jak Edward.....ale ten nożycoręki
Obiliczyłam sobie teraz dni płodne i mam teraz dużą szanse zajscia w ciąże
AGNES i jak tam wypoczelas sobie sama ?????? :-)
Czesc dziewczyny moi rodzice wczoraj wyjechali
tak wiec znowu bede z Wami
W domu teraz jakos tak pusto i cicho i nudnnooo ehhhh szkoda ze tylko na 2 tygodnie byli:--( Emily chodzi i szuka babci i dziadka non stop ich wola
Teraz musimy sie przyzwyczaic ze jestesmy sami moj to wczoraj powiedzial ze jak tylko wygra w lotka( a gramy regularnie) to pakujemy manatki i przeprowadzamy sie do PL ;-);-)
Oczywiscie nie nadrobie tych 2 tygodni poczytalam tylko troszke z dzisiaj
dołączam się do życzeńWIKTORIA
Wszystko, co tylko miłe na świecie,
Wszystko, co tylko pomyślność wróży,
Niech się wam w jedno ogniwo splecie
I będzie szczęściem w życia podróży!
100 Lat w pożyciu małżeńskim !!!
Właśnie wróciłam z Piotrusiem z przychodni. Byliśmy, żeby sprawdzić wyniki ostatnich badań w związku z jego niejedzeniem. Jeszcze nie było wszystkich wyników, ale te, które dotarły były OK, na szczęście. Tylko dziwi mnie to, że ta moja chudzina jeszcze bardziej schudła - teraz waży tylko 9750kg. :-( Nie wiem czemu, bo właśnie ostatnio, tzn od jakichś 2 tygodni zaczął całkiem ładnie jeść. Zjada małe posiłki, ale dość często, więc teoretycznie nie powinien spadać z wagi. Nie wiem o co chodzi. Wagowo jest nadal poniżej 3 centyla. :-(
a moja Oliwka od 2 dni nie śpi w dzieńdała radęA moje dziewczynki juz nei spia od jakiegos czasuWiec pewnie pospaly z pol godzinkiMam nadzieje ze jakos wytzrymam z Nimi do wieczora
też myślałąm o niejA gdzie Patrysia?? Był wielki came back, a teraz cisza Nie rozdwoiła się przypadkiem
A wiec PATRYSIA nie urodzila jeszcze,ale wczoraj miala takie bole ze chodzic nie moglaDzisiaj Jej maz ma wolne a jutro idzie do gina
malinka wędrowniczek no musizsz dbać, co by siemebelkom nie znudziło za bardzo;-)Ja uwielbiam przestawiac meblei u mnie to tak średnio raz w miesiącu to wędrują po pokoju meble
nie przejmuj się dziewczyny dobrze tu mówią. on zaczął jesć , ale potrzebuje troce czasu żeby tyć michał od 4 m-cy ma taką samą wagęWłaśnie wróciłam z Piotrusiem z przychodni. Byliśmy, żeby sprawdzić wyniki ostatnich badań w związku z jego niejedzeniem. Jeszcze nie było wszystkich wyników, ale te, które dotarły były OK, na szczęście. Tylko dziwi mnie to, że ta moja chudzina jeszcze bardziej schudła - teraz waży tylko 9750kg. :-( Nie wiem czemu, bo właśnie ostatnio, tzn od jakichś 2 tygodni zaczął całkiem ładnie jeść. Zjada małe posiłki, ale dość często, więc teoretycznie nie powinien spadać z wagi. Nie wiem o co chodzi. Wagowo jest nadal poniżej 3 centyla. :-(
albo z ości na mączkęMadeuska, ty sie z kości na ości odchudzasz
no a moj ex mawaił, że chudzi ludzie są seksi;-) a Michał ma 74cm Więc rośnieNo moje to sa chudzinki i sa niziutkie jak na swoj wiek bo maja po jakies 77cm
Ale jak tak czytam o tym w jakim tempie wzrasta odsetek dzieci otylych i to z winy rodzicow to sie ciesze ze moi sa jacy sa
A tak poza tym to szczuple dzieci sa zdrowsze
no nie mogę genialny tekstA jak się nie będziesz kąpać to łatwo pójdzie z powstrzymaniem się od przytulania
no to może sie rozdwoić lada dzieńA wiec PATRYSIA nie urodzila jeszcze,ale wczoraj miala takie bole ze chodzic nie moglaDzisiaj Jej maz ma wolne a jutro idzie do gina
no gratulacje teraz to sie zacznie ..imprezki, faceci...kurcze dobrze, że ja mam jeszcze mnóstwo czasu;-)HAHAHA I z czego się tu cieszyć?
Ja tam się cieszę.:-):-)
Ach te dzieci tak szybko dorastają
aromatyczny pasztet nicRobię domowy pasztet z indyka dla Niki Trzymajcie za mnie kciuki Bez jajek, bez podrobów, bez soli ( ziołami doprawiony ), bez wywaru mięsnego, bez cebuli Ale to brzmi
No po totka a czym Ty myślisz?;-)No i jestem i ja ale pewnie nie na długo musze sobie przygotac na jutro rzeczy bo rano idziemy na szczepienie z Kamilkiem.
M pojechał na CPN wiadomo po coniby ze po totka
i jak wysłał na to losowanie?Tylko, żeby totka nie zapomniał ;-)
też fajny poródmalinka wędrowniczek no musizsz dbać, co by siemebelkom nie znudziło za bardzo;-)
nie przejmuj się dziewczyny dobrze tu mówią. on zaczął jesć , ale potrzebuje troce czasu żeby tyć michał od 4 m-cy ma taką samą wagę
albo z ości na mączkę
no a moj ex mawaił, że chudzi ludzie są seksi;-) a Michał ma 74cm Więc rośnie
no nie mogę genialny tekst
no to może sie rozdwoić lada dzień
no gratulacje teraz to sie zacznie ..imprezki, faceci...kurcze dobrze, że ja mam jeszcze mnóstwo czasu;-)
aromatyczny pasztet nic
Ja wrócilam od neurologa. okazało się że Michał ma sporo opóźnioną mowę i zapisany jest na za tydzieńdo psychologa
A co do porodów:-) Ja też miałąm sn. W poniedziałek pojechalam sobie na bazarek, odźwigałąm siezakupów i złapały mnie skurcze. Ze skurczami jak jakiś dziwoląg łaziłam cały tydzień. W sobotę w Auchaunie koło 21 złąpały mnie takie, że M dotransportował mnie do szpitala. W niedziele rano stwierdzili lekkie rozwarcie, po południu 1cm. Na ktg leżałam pół niedzieli i babki zdziwione że mam jakieś skurcze, bo ktg nic nei wykazuje M siedział cały czas ze mną. Koło 16 dostałam bóli katastroficznych i błagałąm o znieczulenie..ale w niedziele nie ma szans No i mały już prawie wychodził, ale nie odeszły mi wody. Zaparłam się mocno i ochalapałam wszystkich i wszsytko. Przynajmniej mogliśmy sie pośmiać. Babki kazały mi sobie teraz czekać na parte i poszły sie przebrać. No to po 20 sek dostałąm partych i dre sięże rodze, to przybiegły i kazały nie przeć tylko oddychać. A ja juzw korytarzu czułąm że wyłazi i tam duperele o oddychaniu ...nic nie pomagało. Mąż podczas porodu skrupulatnie informował mnie o przebiegu porodu. Krzyczał tylko "Nuna, wychodzi głowa!, Nuna rączkę widzę!!!" hehe a jak powiedziały, że jeszcze raz i będzie finisz, to wydarłam się na M że aparatu nie ma w rękach i forki ma trzasakać!!!!!
my właśnie po kolędzie ale mułowaty ten pleban..nic nie pogadał. siedział jak struty i poszedł.....
Możemy sobie łapki podać.Mnie też napitala jak głupiHej dziewczyny, witam wieczornie nadal z bolącą łepetyną... Masakra
Piotr męczy sie z Wiki, a ja cichaczem szybciutko boczkiem, boczkiem...do kompa, hihi
Ostatnie 3 str 2 razy czytałam, bo mi kompa wyłączyli((
-Kurcze, zebym to jajeszcze dryg miala do takich rzeczy...to bym zrobiła, hihiz sosny to sie na poczatku maja zrywa mlode pedy i je cukrem zasypujesz jakbys sok zwykly robila.pozniej chybapo 2-3tyg odcedzasz i trzymasz w lodowce
a z mleczu-tez robie miod,najlepiej taki ze wsi bo malo zanieczyszcony.tez w maju jakos.mam przepis wiec jak bedziesz chciala
a to oklepywanie wszytskich naraz czy jak?
moja jedna czy druga jak usnely na dworzu,nawet na sankachczy w wozku nawet przy -10 to okrywalam cieplej i spaly na mrozie i nigdy im nic nie bylo z tego powodu.zahratowaly sie
oj kochana to niedobrze
moze to migrena?
kochana nazwa tego kwasu poprosze!!! Sama kupoałaś w aptece?tylko nie daj sobie wmawiac ze na wypalanke czy wymrzanke jakby cos.
mi kwasem kilak razy gin smrowal i od tamtej pory mam spokoj
nic nie boalalo,na fotelu raz dwa zrobil,pare groszy kosztowal ten kwas,ale moja bratowa tez tym miala i tez wyleczona.
ZGADNIJCIE JACY SĄ NAJMNIEJSI LUDZIE ŚWIATA????NO,KTO WIE???
-DROGOWCY,BO WYSTARCZY KILKA CM ŚNIEGU ,A ICH NIGDZIE NIE WIDAĆ
Kochana MACHINARIUM sobie sciagnij, spodoba Ci sie, ciężko odejść, a trzeba tam pomyslec, fajne łamigłówkiJakaś taka niewyspana jestem. Pożyczyłam od mojej uczennicy Simsy 3 i wczoraj do 1:00 w nocy nad nimi utknęłam. Nie wiem czemu, ale bardzo mnie ta gra wciąga, chyba muszę ją szybko oddać, bo o świecie zapomnę
i ja i ja i ja -się przyłączamWIKTORIA
Wszystko, co tylko miłe na świecie,
Wszystko, co tylko pomyślność wróży,
Niech się wam w jedno ogniwo splecie
I będzie szczęściem w życia podróży!
100 Lat w pożyciu małżeńskim !!!
ja ostatnio zrobiłam przemeblowanie u małej, pokj niedopoznania, ale chyba nikt mojego wypocinoego posta nawet nie zauważyłJa uwielbiam przestawiac meblei u mnie to tak średnio raz w miesiącu to wędrują po pokoju meble
No to oby Ci przeszło z tymi bólami, życzę i Tobie i sobie...byłam u gin- powiedziała że boleć mnie może przez stres- że sobie wmówiłam(przy wejściu) bo jeśli ona rozwieraczem wielkim mi zrobiła i mnie nie bylało to nie może być powodem szew,po 2 do pól roku nawet może sie wszystko stabilizować więc póki co mam sie nie martwić-ale i tak mi poprała wymaz do badania na wszelki wypadek- mimo że "na jej oko nic sie tu nie dzieje"
co do nadżerki to powiedziała że najlepszy jest laser ale to kosztuje 300zł szkoda że była pinda położna przy niej ciągle bo bym powiedziala zeby mi laserem za darmo zrobiła albo za kawe
co do kwasu powiedziala ze lepiej wypalic
i nie bylo źle- bałam sie e bedzie bolało
chwileczka ra dwa nic nie bolało i po kłopocie- poza tym miałam to duze ponoć
za tydzień ide do kontroli
polecam rower, na moje wielkie uda zadzialal, to i na twoje pomoże, no i tyleczek sie podnosino i nogi bo uda to mam wieeeeeeeeeeeeeeeeeelkie
A gdzie Patrysia?? Był wielki came back, a teraz cisza Nie rozdwoiła się przypadkiem
no nie zdazylam...A wiec PATRYSIA nie urodzila jeszcze,ale wczoraj miala takie bole ze chodzic nie moglaDzisiaj Jej maz ma wolne a jutro idzie do gina
Już mówiłam, mrene to ma generał, a mnie to po prostu głowa napier....A ja Ci mówię,że to migrenowe bóle głowy.:--(
Spieszę Wam powiedzieć,że dostałam od młodej smska z wiadomością:
Mamo dostałam okresu .
Pospieszyłam jej z gratulacjami,że mamy w domu prawdziwą kobietę
Myszunia a czego tu panikować jak mi doktor na porodówce przy skurczach takich co 2 minuty powiedział no kochana jak weszło to i wyjdzie...popatrzyłam na niego taka na maxa obolała a położna szybko powiedziała doktor się ulotni bo pacjentka nie przypięta pasami do łóżka a smierć ma w oczach
no ale dobrze ze z indykiemRobię domowy pasztet z indyka dla Niki Trzymajcie za mnie kciuki Bez jajek, bez podrobów, bez soli ( ziołami doprawiony ), bez wywaru mięsnego, bez cebuli Ale to brzmi
Brzmi jak nie jadalne Ale wychodzi na to, że powinno byc tanie i latwe w przygotowaniu, bo nic sie tam nie dodaje ;-)
No powiem Ci, że moja samam drzemki odstawiła i lepiej wychodzi zasypianie o stałej godzinie, rano spi dłużej, śpi do 9, czasem lepiej od 21. Ale jak jest zmeczona to pozwole jej sie ( ryzy fizyk ) przespać z godzinkę i różnie bywa, jak jej nie wymęcze to i o 23 potrafi i dalej...coś czuję ze moja panna niedługo pzrestanie spać w dzień,ale ja wolę żeby jeszce spała
zauwazyłąmze jak ją kładę choćby na 1,5h to potem jest walka ze spaniem nocnym,nie chce iść spać i z wielkim trudem usypia o 22.00-22.30.więc nie wiem jak to będzie.
ale wolałabym aby do 3lat spałą.
Oby dało się gładko i łatwo wyrównać.Ja wrócilam od neurologa. okazało się że Michał ma sporo opóźnioną mowę i zapisany jest na za tydzieńdo psychologa
no tak, dopiero cieszyłaś się jak śnieg spadł...już się znudził;-)Witam wieczorkiem:-)
My juz po kolacyjce a dzieciaki nadal szalejaNiedlugo Ich umyje i sprobuje polozyc bo sama jestem spiaca bo od 7 nie spieNiech sie wkoncu zaczna te ferie ,a najlepiej to juz wakacje hehe:-);-)