reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hehe no to ja zaraz stanę na rzęsach :-D:-D:-D:-D:-D pojade zobacze ilemnie wyniesie sprzęcik kolendowy i albo kupie albo nie i juz. my mamy spoko księdza więc powino być ok. Dorotka wiesz między nami jest teraz tak jak kiedyś....buziaki i czułe słóka co minute....no i pojechał....

reklama
Anaconda wlasnie sie dotyczytalam na stronie nfz ze teraz tylko placa za jedno lapisowanie do konca 7roku zycia.jak wiecej to trzeba smameu placic
znlaalzam link gdzie sa wsyztkie swiedczenia opisane.i jakos cos widze ze za kanalowe tez zwraca nfz,tzn na ten 2010 rok ze niby tak jest,bo jest krzyzyk:dry:

witam kobietki poweekendowo:happy2:
wczoraj trochę was [podczytałam ale nerwa jakiegos miałam to nie odpisywałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
witaj Patrysiu skarbie kochany juz za momencik będziesz córunie tulić do piersi:szok::-):-)
Julina już w szkole jakoś ją zaprowadziłam wykorzystałam to że adam ma do szkoły na 122.45 i został z antkiem a ja sama z juliną bryknełam do szkoły:-)ślizgo jak diabli ja jedną wywrotkę zaliczyła Julina 2 wywrotki:-)od razu po takiej nieobecności juliny w szkole(2 m-ce) masa opłat i tak jestem lżejsza o 70 zł a reszte i tak zostawiłam na po wypłacie:baffled:
Antocha ma ciężkie noce budzi się po 4-5 razy płacze ale znam przyczynę wychodzi mu górna 3 co mnie dziwi bo 4 jeszcze nie ma:baffled:
my tez troszke z pietruszka podminowani no bo nie palimy a nałóg wzywa:-D:-Dale twardo mówimy NIE :no::no::no::no:
u Juliny trochę zmian w szkole zawsze zajęcia do 13 a nie do 14 bo otworzyli mini przedszkole popołudniami i muszą kończyć zajęcia o 13 no i muszą wszystko ze soba zabierać ksiązki kapcie strój sportowy:wściekła/y:co mnie nie cieszy bo julina nie ma [lecaka szkolnego tylko taki mały w którym nosi śniadaniówkę i termosik z herbatą i teraz pewnikiem by jej trzeba było kupić ale nie kupie jej placaka teraz bo nie mam za co mam jakiś po adamie zielony z żabą i wypiorę jej dzisiaj i będzie miała:tak:

Anaconda zle napsialam-to co wyzej dotyczycy zebow 6 - zabezpieczenie bruzd lakiem szczelinowym zębów szóstych - tylko 1 raz do ukończenia 7. roku życia

a poza tym nfz refunduje
lakierowanie wszystkich zębów stałych nie częściej niż 1 raz na kwartał - za każdą 1/4 łuku zębowego

jakos o mlecznych nic nie widze:no::no::no::no::no: tzn widze ze na swiadczenia do 6 roku zycia sa jakies iodzdzielne zalczniki.wejdz sobie na http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=3&dzialnr=12&artnr=3898 i tam poszukaj

dbr laski zsdaam.mala spi ale mmusze sie ubrac i brac sie za robote.
wpdane pozniej,tak mysle
milego dnia

Ostatnia edycja:
Witam,

Anika ciągle sie wdrapuje na coś i stoi :wściekła/y:
A Helenka ma fazę zazdrości....

W domu sjagon :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Pati fajnie, że jesteś spowrotem :tak:
Dorota, trzeba wejść w grupy społecznościowe :tak:
Anaconda, trzymak kciuki za M :tak:

Tyle zapamiętała i mam nadzieję, że nic nie pokićkałam :dry:

Witam w mroźny poranek,nim odpisałam to mnie 2 razy wylogowało:tak::-D:-D.
M zawiózł Olka do przedszkola a ja z Julem w domu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
i bez tego ksiadz powinien dac koelde czy jak to sie mowi.powied ze 1 rok tu jestes i nie masz potrzebnych rzeczy.przygotuj tylko wode,mozesz postawc zamiast krzyzyka jakis obrazek i poprostu 2 zwykle swieczki postawic:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Ja stawiam obrazek Matki Boskiej Fatimskiej,2 świeczki,talerzyk z wodą święconą i kropidło a u mnie w piątek ksiądz po kolędzie będzie chodził - dobrze,że parafia ma swoją stronkę w necie;-):tak::zawstydzona/y:.Bo wczoraj tak wiuchało,że strach było wyjść z domu:szok:.
U mnie też teraz rachunków się nazbiera bo przedszkole i jeszcze za wodę dzisiaj chodzą spisywać no i za mieszkanie oczywiście też, i jeszcze muszę Maję do dentysty na lapisowanie zapisać czyli następne 100zł z portfela wyjdzie:-:)-:)-(
Anaconda zle napsialam-to co wyzej dotyczycy zebow 6 - zabezpieczenie bruzd lakiem szczelinowym zębów szóstych - tylko 1 raz do ukończenia 7. roku życia a poza tym nfz refunduje
lakierowanie wszystkich zębów stałych nie częściej niż 1 raz na kwartał - za każdą 1/4 łuku zębowego
jakos o mlecznych nic nie widze:no::no::no::no::no: tzn widze ze na swiadczenia do 6 roku zycia sa jakies iodzdzielne zalczniki.wejdz sobie na Narodowy Fundusz Zdrowia - BIP - Zarządzenia Prezesa i tam poszukaj
Miałam pisać że bezpłatnie lapisują:tak:,bo z Olkiem swego czasu chodziłam,tylko,że u niego po lapisowaniu całkiem zęby poszły:wściekła/y::sorry2:.
Malinka,gratuluję wytrwałości w niepaleniu:tak::cool:.
Dorotka,poobserwuj Oliwkę i dopiero potem do lekarza,ja z Julem się jutro wybiorę,bo ten kaszel mnie i jego dobija :-(- dziś mu syropek z cebuli zrobię na miodzie:tak:.
Wszem i wobec
ogłaszam dziś

DZIEŃ TOTALNEGO LENIA

Hej lasencje
DOROTKA NAPISAŁAM CI .
u MNIE MASAKRA POŚWIATECZNA CIĄG DALSZY ,DOŁACZAM SIE DO BIADOLENIA ŻE KASY BRAK ,RACHUNKI LEŻA I CZEKAJĄa ja czuje gorący oddech na karku,matko skad ja mam kasy nabrać,pożyczyć znowu muszę:zawstydzona/y:
Malinka mój ksawek tez po 3 tyg,wrócił do szkoły i mnie też za kasą napadli:baffled:
W ogóle to pracy na gwałt szukam rozsyłam przez neta cv gdzie sie da,trymajcie kciuki,ja chcę do pracy;-)

No my już rok lapisujemy ząbki i jak na razie wszystko ok, ale Maja miała tylko takie małe punkciki przebarwione jak poszłam z nią do dentystki:tak::tak::tak:

reklama
Dziewczyny podrzucajcie pomysły na prezenty do paczek choinkowych dla 5-latków w granicach do 35zł,bo nie mam zielonego pojęcia co zakupić :no:a luty zaraz będzie:szok:.Szukam na allegro ale nic mi w oko nie wpada a w tym roku z prezentami idziemy na jakość a nie ilość:tak:.

Do góry