reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a spytałąm sięo coś zamkniętego oczym wspomniałą dorota...bo nie kumam o co chodzi.
A w ogóle mam porypany dzień bo jutro mnie M opuszcza an tydz. i wyżywam sięna kim mogę......pogłaszczcie mnie troszkę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no przyznaję się ze przeoczyłam to pytanie.

mamy oddzielny zamkniety wątek w którym są mamy które są już bardzo długo na forum.tam rozmawiamy o rzeczach które nie powiemy na otwartym np o problemach itp bo nie chcemy aby czytało to tysiące innych osób które wchodzą tu aby tylko sobie poczytać.
jak jakas osoba jest już długo z nami i dobrze ja poznamy to zapraszamy do tajnego grona.żadna tajemnica.

reklama
kerna a poza tym to tydzień szybko minie i będziesz miec mężą spowrotem,odpoczniecie sobie od siebie i będziecie bardziej siebie stęsknieni,tak na to popatrz z tej strony.więc głowa do góry i prosze mi się tu uśmiechnąć :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-)

aha no chciaałm wiedieć włąśnie co to jest i dzięki:-)
A no ja patrze na syt. z każdej możłiwej strony i pozytywów jednak brak. bede stęskniona i zdana na siebie w walce z tym uparciuchem!!!! heh....ale głąski od Ciebie przyjęte;-)

kurcze no nie bylo mnie bo mojemu sie telefon rozladowal a z internetu korzystam poprzez jego telefon i nie zdazylam isc po ladowarke a tu ... trudno ale teraz juz jestem i sama bo widze wszystkie pouciekaly spac :sorry2:

kurczę trafiłaś w to co lubie najbardziej z czekolad tylko z orzechami mniam mniam :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-Dmasz nosa :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ja tez uwielbiam z orzechami
nikt nie ospisuje, nikt mi nie odpowiada...więc zmykam:zawstydzona/y:
Ale Pati cześć i też czekam na dobre wieści!! A fotki z brzucholem chętnie bym oglądnęła...:tak::tak::tak:
My dzis po zimowym spacerku sankowym. Miało być fajnie, wyszło jak wyszło. Michał się rozwrzeszczał jak opętaniec i zwinęliśmy sięekspresem do chaty....ale fotek kilka udało nam siętrzasnąć w tym śniegu..Michałowi po kolana:-D jescze miałam małą przygodę i trzeba było auto pchać pod góre bo szklanka na drodze:-D. Michał śpi po sytej kolacji..może jutro mnie nie zwlecze z wyrka o 5.30:szok::szok::szok:. Pati dobrze że kończycie remonty, bo to wcale nic fajnego...u mnie jescze nie koniec:no:
no to czekam na fotunie :-D
a co do remontow powiem Ci ze ja wiekszosc rzeczy robilam - mozna byloby powiedziec ze wszystko i nie narzekam ciesze sie z tego :cool2:
Ja tez juz zmykam
Dobranoc:-)
dobranoc
a spytałąm sięo coś zamkniętego oczym wspomniałą dorota...bo nie kumam o co chodzi.
A w ogóle mam porypany dzień bo jutro mnie M opuszcza an tydz. i wyżywam sięna kim mogę......pogłaszczcie mnie troszkę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no to juz Ci agnes wytlumaczyla :tak:
glaszcze Cie na pocieszenie ;-);-);-)

ja tez jeszcze posprawdzam cos na necie dla malej - wozek posciel itd...
i pojde spac... :-D
wiec z BB sie wylaczam ;-)

melduje sie na stanowisku:-) Ja wczoraj tak znikłąm jak mój net......:wściekła/y:sorki.
Pati to tak jak my. Też wsztko robiliśmy sami. Od kopania ziemi do malowania ścian. Także teraz to dużo rzeczy bym zrobiła:tak: I też to jest nasza duma;-)Ale co Ty w ciązy za remonty się wzięłaś:szok::szok::szok::szok: M zaraz wyjeżdża..jeszcze pożegnalna kawunia i przytulasy z bejbe. Najgorsze jest to, że wróci i znowu pojedzie i tak w kółko nie wiadomo jak długo.......

witam w ten mrozy ,styczniowy szkoly poranek.
teraz za oknem -15 w nocy blo -20.
dobrze ze nie wieje.
Paulina juz w szkole,mala przd 7 zjadla kasze i spi.
p w domu wiec on teraz prze caly tydzie pali w piecu a ja mam gdzies:-p:-p:-p:-p:-D
tyle ze musze go ogldac:baffled::baffled::baffled::baffled:

tak wlasnie dzis rano mi sie przypomnialo ze nie zabralm Paulinie kapcui na swieta do domu,raz zeby je uprac a dwa zeby nie wsiakly:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam nadziejje ze jednak beda

wczoraj bylam rano z Palina w koscile,pozniej do mamy,pozniej bylma w kinie na "ksiezyc w nowiu"
supr film!a ile nagich meskich torsow....:-p:-p:-p:-p:-p:-p:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2: mmmmmmmm
bylo na co popatrzec:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jak ktos ogladal "zmierzch" to ta czesc tez sie spodoba.znam juz koniec 4 czesci bo p czyta ksiazke i uslyszlaam jak gadal z moja siora:dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry:

no to ide poczytam

Witam
Od razu piszę że nie nadrobię waszej pisaniny bo od wigilii zapewne 1000 stron się nazbierało:szok::szok::szok:
U nas też -15st.C, ale to dobrze trochę wymrozi i nie będzie tyle chorób bo mnie czeka bilans czterolatka niedługo a nie chciałabym żeby Maja jakieś choróbsko z przychodni przyniosła:tak::tak::tak:
Poza tym mąż jedzie dzisiaj na rozmowę w sprawie pracy bo w końcu niedługo bez pieniędzy zostaniemy:-:)-:)-( ach to życie nieraz daje popalić, dobrze chociaż że Maja zdrowa i nie choruje

wsza:szok::szok::szok::szok::szok::szok:no proszę Cię, najpierw małpa teraz wsza:baffled::baffled::baffled:
oj Agnes Agnes:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja na swoja mala mowie bydle:-p:-p:-p

h
dziewczyny mysleliście już co będziecie kupowac od dzieciaków na dzień babci i dziadka????

bo ja myslałąm o foto kubkach i bombonierkach :tak::tak::tak:jeszcze musze się zastanowić :tak::tak::tak::tak::tak::tak: ale chyba się an nie skuszę :-p

ja nie szaleje z prezntami.u naspoznie imieniy itd itd.jakbym tak chciala kazdemu prezent jakis maly to bym zbankrutowala.Paulina robi laurki i podpsiuje ze do niej i Weroniki.i tyle

Witam, ja tylko na chwilkę :tak:

Wczoraj i przedwczoraj was podczytywałam ale nie mogłam się zalogować :confused::dry:

Melduję, że żyje ale czasu brak...

witaj.to dobrze ze zyjesz:-p:-p:-p:-D:-D

kurczę oliwka mi ostatnio 1kg przytyła grubas jeden,ważyłąm ją wczoraj to wazy 15kg :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak::tak:

grubas??????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D
moja wazy 17kg :tak::tak::tak::tak::tak:
nie raz nie mm sily jej do wozka wsdzic:-D

h

My nadal chorzy. Mała nie iwem jak to robi, ale wariuje już za pięcioro. P pojechał po cos na obiad, mam nadzieje, że sam go zrobi bo ja ledwo żyję. On teraz na antybiotykach to lepiej sie czuje. Kurcze. Poszedł wczoraj do apteki ze stara recepta na antybiotyki, a tam się dowiedzial, że zniżka na antybiotyki to tylko 7 dni ważna od wypisania recepty, kuźwa, majątek zostawił. No ale chociaz pomogły. Wiedziala któraś ze takie jaja?
u nas recepta na antybiotyki wazna 7 dni i to raczej przepis na caly kraj,dziwie sie ze w ogole mu sprzedali:baffled::baffled::baffled:
oj zdrowiejecie.
a jak mala sie trzyma?

no i witam Was moje piekne
korzystam z neta od mojego m z telefonu
troche niewidoczne jest te BB ale jakos daje rade
przed chwila m pojechal po kompa wiec jak sie uda podlaczyc go z tel od m (neta) to dzisiaj zajrze i cos poczytam :)
teraz wogole to siedze bo skonczylam myc gary robic pranie i popijam kawke
wogole to od wczoraj cos mnie pobolewa brzuch, podbrzusze...
ale juz spakowalam co nie co do torby
jutro chyba pojde po proszek i plyn i dam mamie ubranka niech mi wypierze w pralce bo ja mam franie a tam troche ubrania sie niszcza a poza tym plukac trzeba recznie...
jak wrzuce zdjecia to tez sie pochwale...
narazie papa
ale sie nie wylaczam :D

witaj ochana!
ja tez zeby miec net to podlaczam tel do kompa:tak:
nie chodzi za wszystko i nieraz sie buntuje ale lepszy rydz niz nic:-)

As po raz pierwszy odkad pamietam przyznałaś sie ,ze i ty snu potrzebujesz:-D:-D

Ja po tylu dniach byczenia zastanawiam sie jak to będzie z tym wstawaniem o 7:baffled:

co do AS-swieta racja:-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak:
no i mi sie zaczelo wstawanie.strasznie ciezko.dobrze ze dzien sie juzwydluza:tak::tak::tak::tak:

dorota po co z samym katarem idziesz do lekarza???chcesz aby cos gorszego złapała???????/ na katar nic specjalnego nie dostaniesz :no::no::no:

psikaj jej wodą morską,krop kropelkami,czyść nosek.
możesz smarować pulmexbaby auby ją rozgrzało i dobrze oddychało i możesz pod noskiem posmarowac jej maścia majerankową.

nic więcej lekarz Ci nie powie.
to lekkie przeziębienie.
nie idż do lekarza bo na razie nie ma po co :no::no::no::no::no:

zielony gesty katar to katar ropny-znaczy ze doszlo do wtornego zakazenia bakteryjnego i na to potrzebny jest antybiotyk,bo moze byc zapalenie zatok,a przypadku Oliwki jak ona ma problemy z uszami to moze znow pojsc na uszy
katar wirusowy(taki zwykly od przeziebienia),jest bialy albo bezbarwny,jak jest zolty lub zielon to trzeba isc z nim do lekarza:tak::tak::tak::tak::tak:

Ja tez zaraz moich klade bo juz sama jestem mega zmeczona:tak::tak::tak:
No i od jutra zaczyna sie znowu wstawanie o 7 rano:szok::cool:na szczescie tylko dwa tygodnie bo pozniej sa juz ferie zimowe:tak::tak::tak:

ale wam dobrze.u nas ferie dopiero od 1 lutego

aha no chciaałm wiedieć włąśnie co to jest i dzięki:-)
A no ja patrze na syt. z każdej możłiwej strony i pozytywów jednak brak. bede stęskniona i zdana na siebie w walce z tym uparciuchem!!!! heh....ale głąski od Ciebie przyjęte;-)

jaka zdana sama na siebie??????????
a my to co????????????????????

reklama
jaka zdana sama na siebie??????????
a my to co????????????????????
:-):-):-) no fakt o Was nie wspomniałam, bo to już tak z przyzwyczajenia. Ale teraz włączy mi sie maruda cholerna i nie będę wam psuć humorków. M już wybył, ja zakończyłam płacze i zasiadłam, ale znikne zaraz bo musze jechac po ten krzyżyk i świeczki:baffled:

Do góry