reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ode mnie też szczęśliwego, super zabawy, a nadchodzącego roku pełnego miłości, radości. Niech 2010 będzie dla nas wszystkich o wiele lepszy :tak::tak::tak:

dolaczam sie i ja do zyczen b nie umiem ladnych ukladac:tak::tak::tak::tak::tak::tak::cool2::cool2::cool2::cool2:

Hej dziewczyny w ostatnim dniu zapyziałego roku,
a mówie Wam, jaki ten nowy będzie zarąbistyyyyyyyyyy. Ktoś wygra w totka, któraś pocznie i porodzi, któraś bzyknie nie raz i nie dwa nie koniecznie swojego chłopa:-D:-D:-D:-D:-D
A poważnie, to Malinuś z okazji tego dnia ostatniego wróżby prosimy!!!!!!!!!!!!!!!

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Lunka dla Was to po 1 ZDROWKA DUZO!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-)

ja zawsze marzyłam zeby isc na bal i zawsze coś mi pokrzyowało plany:sorry2:
rok temu chyba kasa albo coś tam poprzednie dwa tez coś a w tym roku ciąża i Maks:-D a ze nei wiedzialam ze nei bede karmic cycem to nie planowałam:sorry2: poza tym i tak kasy brak na suknie i 250 zl od osoby + alkohol:dry:

ale za rok juz sobie nie podaruje!!:tak:

Medea ja tez zawsze chcialam isc na bal ale zawsze nie bylo kasy:-(
doskonale wiem co znaczy miec tylko na mleko dla dziecka,maslo i jakis dzem na caly tydzien:-:)-:)-:)-:)-(
teraz zeby nie ze w prezencie mialam takie zyczenie to tez bym nie poszla

lunka dobrze gadasz...ja z BB nie zrezygnuję:no::no::no:niech mnie pocałuje w D:tak:

dobrze mowisz.moj na pocztaku cos sapal ze siedze przed kompem,ale powiedzialam mu e mam gdzies jego ale,poza tym w domu wszytsko zrobione,dzieci dopilnowane i siadam jak mam czas:tak::tak:
i powiedzialam mu ze jak nie bede tu zagladac to zwariuje wiec mial wybor:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Lunka to u Was na sylwka kichanie i kaszlanie zamiast fajerwerków:szok::szok::szok: Oby mała faktycznie zakończyła chorowanie na katarku:tak:
A jak już o katakrku to wiecie co mi pediatra powiedział wtedy co Michał miał takie katar okropny i padło mu na uszy?? Ze wcale odsysanie noska nie jest dobre:szok: A ja na siłę mu wysysałam, żeby mu nie zalegało. Bo okazuje się, że to zakłóca naturalny ruch tych włosków w nosie a wydzieliny robi się jeszcze więcej!!! No i lepiej dać katarowi się wylać i już. ale kurcze nigdzie tego nei wyczytałam:baffled:

tzn trzeba oczyszczac noc np dmuachajc(dzieci tego nie potrafia jeszcze),ale nie za duzo.niemowlakam trzeba oczyszczac zeby im sie lepiej oddychalo ale ja nigdy tak calkiem nie wysysalam do koca.
teraz Weronice wcale nie odssysam.co zleci to zleci,reszte najwyzej polknie.lepiej jak polknie niz ma splywac na oskrzela:tak::tak::tak::tak::tak:
najwyzje jak ma duzy katar to ja oklepuje zeby w oskrzelach nie zalegalo i tyle

a teraz po kataze prawie nie ma sladu.na dworzu cos polecialo ale mi tez ,a zdrowa jestem.
jednak mrozne powietrze dokonale leczy katar:tak::tak::tak::tak:

kochana "Bułeczka" to taaki film familjny o dziewczynce sierotce która przyjeżdża do swojego wujostwa i ich córki dziuni:-Dnie oglądałaś nigdy tego śliczne to jest:tak:
co do nie zapowiedzianego księdza z kolędo to moja mama kiedyś świetnie przyjeła księdza wróciła z pracy z dyżuru była salową w szpitalu my byliśmy na górkach a mama chciała się zdrzemnąc a tu ktoś jej wali w drzwi i wchodzi a moja mama myślała że to my z dzieciakami wpadliśmy po coś do domu zaspana zmęczona i z tekstem "a więcej was choleram matka nie miała???!!! nie włazić w butach podłogi myłam na dwór już!!!" a tu ksiądz niech będzie pochwalony.....:-D:-D

kochana wróżby ostawię napewno jak mi tylko chłop na ramieniu nie będzie wisiał:tak::tak:

no ja to wygram w totka a wtedy pocznę i porodzę córkę no i bzyknę się nie raz i nie dwa z chłopem pewnie ale jakim:confused::confused::confused::confused:któż to wie:-D:-D:-Di to bzykanie to nawet bez wygranej w totkaD

Malinka nei widzialam tej bajki,myslalam ze taka literowka Ci sie fajan zrobila jak mi czesto:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no ja tez dla siebie jakas fajan wrozbe poprosze.a moze to ja poczne i porodze:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja jetsem przed @ wiec tez chodze wsciekla
w ogole nastroju nie czuje na bal.
moze jak dzieci sprzedam i zaczne sie szykowac to bedzie lepiej.
wczoraj nic sie nie ogarnelam wiec wygladam tragicznie,
moja mama ma przyjsc po dziewczyny niedlugo to bede miala czas na wszytsko
musze je tylko jeszcze spakowac do babci na noc:-)

No to teraz sie witam:-)
U nas pogoda super i bylismy juz na saneczkach:tak::tak::tak:Bylam tez jzu an zakupach:-):tak:
M jak zwykle mnie wkurzyl bo jak wrocilismy z sanek do domu to nie zdazylam dobrze zamknac drzwi a On juz bach i przed tv:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No co za kutafon jeden:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ja musialam roznierac siebie,dzieci,wszystko poukladac i pochowac a wielmozny pan..nosz qrwa mac:no::no::no::no:
Potem wzielam sie za wysprzatanie calej chaty i polozylam dziewczynki spac:tak::tak::tak:Jak wstana to bede robila z Nimi sernik na zimno,a teraz siedze sobei z capucinko i mam wszystko gdzies:-);-)
Slysze ze M robi cos w kuchni -oby tylko nie syf hehe:-D:-D:-D:-D

moj jak ja przychodze a on sie kreci czy siada przed tv to glosno mowie "moglbys mi qrwa pomoc a nie dupsko rozwaliles!!"
tak doslownie,albo jeszcze pare niecenzuralnych slow:cool2::cool2::cool2::cool2::-p:-p:-p:-p
bo inaczej sie nie domysli:no::no::no:

mój ukochany mnie dziś od rana drażni na maxa jak poszedł do warzywniaka (od domu to 3 minuty drogi)to go wcieło na 2 godziny:wściekła/y:widze że oni wszyscy nas dziś na ten koniec roku wkurzają nieźle:wściekła/y:

moj to samym swoim widokiem zle na mnie dziala
jak wrocil z pracy to poszedl z nami na spacer to bylo ok
potem chcial zebym go ostrzygla-nie lubie go strzyc bo gorzej wybredny niz baba-to nie tak tamto nie tak itd itd:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wiec go ochrzanilam ale zdazyl mi krwi napsuc.
dobrze ze teraz spi

reklama
ja mam ok posta....:happy2: Anabubka jest mistrzynia w kilometrowcach:-D:-D:-D:-D A zawsze przed@ też jestem wściekła.....wyżyj się na klawiaturce:tak:
Ja sięwłaśnie dowiedziałą, że na 100% w poniedziałek M jedzie w Polskę na tydzień.......i mam nastrój h..y bo wkurza mnie jak cholera ale bezjego chociaż cienia wieczorem do dupyyyyyyyyyyyyyyyyy:-:)-:)-:)-( teraz to dopiero będę samotna.......a tak to przynajmniej jak wracał z pracy to małym się zajął żebym trochę odpoczęła od tego mamroły......ehhhhhh Szczęśliwego Nowego Roku:-(

Malinka widac cos nie tak z Twoim kompem,mi tez czasami szopki sie dzieja

Kerna ja nie jestem mistrzynia w kilometrowcach:-)

ja jestem mistrzynia w litrowkach i w przekrecaniu wyrazow:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

dobra moje dzieci wlasnie wyeksmitowalam do babci wiecja tez lece sie szykowac,zeby tak na spokojnie sie ogarnac,staremu jeszcze koszlue wyprasowac itd.

milego wieczoru babeczki i nie spijciesie za mocno!:-)

Kiedy Nowy Rok nadchodzi
kieliszeczek nie zaszkodzi
Kufel piwa to za mało
Litr szampana by się zdało
Trzeba opić wszelkie troski
By następny rok był boski
Aneta z rodzinką

:tak::tak: I Ja z rodzinką życzę SZCZĘŚLIWEGO NY.:tak::-)

a poza tym coś mi się zrobiło z bb i wszystko cała strona wygląda jak jeden wielki cytat Lunki:szok::szok::szok:

Też tak mam.:tak::tak::tak: Może admini udoskonalają BB :-D;-)

Hejka dziewczyki
My juz popijamy, a co, skoro trzelac już mogą to ja pić, hihi
Mała wstala przed chwilką, jejciu, o której ona teraz spac pójdzie. Okaże się, ze to mala nas tej nocy przetrzyma, hihi

a poza tym coś mi się zrobiło z bb i wszystko cała strona wygląda jak jeden wielki cytat Lunki:szok::szok::szok:
nastroju sylwestrowego u mnie brak jak narazie:confused:
mam nadzieję że mi minie:confused:
adam bawił się przed wyjazdem aparatem i jak dziś chcieliśmy pozrzucac zdjęcia z niego to się okazuje ze karta pamięci jest zablokowana:wściekła/y:no jak nie urok to sraczka:wściekła/y:
Nooooooooo, jak fajnie, teraz to na pewno o mnie myśłisz:-D:-D:-D:-Dtylko jak?:-D:-D:-D:-D:-D
U mnie bb tez dziwnie wyglada, ale da sie dojść do ładu, hihi.
Malinka, no wróżysz, ? bo za chwile bede za bardzo pijana zeby cos skumac:-D:-D:-D

No no Mamita omlecik, ja powiem wam w życiu nie jadłam i nawet nie wiem jak się robi:-D

Ja myślę, że najlepsze jest smarkanie:-D
Ale co zrobić jak dziecko smarknąć nie potrafi? Jeśłi katar spływa do gardła to trzeba odessać, jeśłi leci, to nosek wycierać. Ja małej odsysam już baaaaaaaaardzo żadko, a nawet prawie wcale, bo to walka stulecia zrobić jej ten zabieg. Ale czasem mus i już.

Mama powaliłą mnie na kolana-świetne. Ja kiedyś zamówiłam pizze na wieczór, dzwonek do drzwi otwieram, przyjmuje płace a tu zza jego pleców ksiądż się wyłąnia, pyta, czy przyjmiemy a ja bez namysłu palnęłam, że nie, zamknęłam drzwi i sapliłam się ze wstydu sama przed sobą. To było zaraz jak się wprowadziliśy pierwsza kolęda, my w szlafrokach na seksik uszykowani, drineczki na stole a tu ksiądz!!!

Na wróżby czekam namiętnie i to pewnie nie ja jedna:-):-):-)

A menu no proszę - rewelacja, ja tez chcę, po takiej nalewce zaraz byśmy ozdrowieli:-D:-D:-D

Dobre!!!
Co do smarkania to też niezła sztuka.
Jeśli dziecko umie smarkać oddzielnie dziurki to takie opróżnianie coś jeszcze daje,a jeśli nie to lepiej nie próbować.
Smarkając 2 dziurki na raz zatykamy uszy i może się skończyć na perforacji bębenka.
U nas właśnie to złe smarkanie było przyczyną kilku zapaleń uszu.Dopiero jak lekarz nauczył kubę smarkać prawidłowo nos to problemy się skończyły.:-):-)
Historia z księdzem super.:-D:-D:-D:-D

My już też na dole sobie popijamy.
Ja zrobiłam rosołek na jutro dla małego.Na dziś mamy flaczki,bigosik,jeszcze mi się półmisek ryby po grecku zachował,zrobiłam sałatkę,ciasto też jest,bo Klaudia upiekła pijaną wiśnię(super jej wyszło:tak:) ,więc żarełka nam nie zabraknie.

dziewczyny juz teraz wam zycze szczesliwego 2010 :) bawcie sie dzis wspaniale, nie pic za duzo, bo jutro do dzieciakow trzeba wstac! pozdrawiam!
oj kurcze, no i po c przyominasz? Nasza ledwo ale dycha. POdejrzewam, że czuje się tak paskudnie jak ja w 2 dzień choróbska, lipa. A wstanie pewnie o 7-8 jak skowronek, a my:confused::confused:lepiej nie mówić.

As, a widzisz, nie iwedziałam, musze uczulić bratową na to smarkanie.

reklama
kochane ja tylko na moment bo wyszłąm z impry:-D:-D:-D:-Dnie uwierzycie gdzie jestem:szok::szok::szok::szok:spędzam sylwestra u sąsiadów zza ściany:szok::szok::szok::szok::szok::szok:zaprosili nas dzisiaj rano, normalnie jestem w szoku do tej pory:-D:-D:-D

z okazji tego nadchodzącego wielkimi krokami Nowego 2010 Roku życzę Wam samych szczęśliwych dni, mnóstwa miłości, spełnienia nawet tych najmniej realnych marzeń (a co tam może akurat), zgody w małżeństwie i zrozumienia, pociechy z naszych milusińskich a dla nas więcej czasu dla siebie:tak::tak::tak:

teraz znikam, muszę przedrzeć się przez zaspy:-D:-D:-Di dotrzeć z drugiej strony domu:tak:

jeszcze raz wszystkiego dobrego:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Do góry