reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
AS 76 : boze to mnie wystraszylas... bo najgorsze to ze u nas tv to wlaczone w ciagu weekendu tylko i to malo... z daleko mogl sobie pokikac bo przeciez paromiesiecznego bobasa przed kreskowskami nie sadzamy!!! na kompa to faktycznie mogl ukradkiem kikac wiecej
moze faktycznie odczekam kilka m-cy i zrobie ee glowy
ale czemu trzeba we snie ? nie wyobrazam sobie ze maly zasnie w szpitalu...
a na grach to nawet nie wiedzialam, ze jest takie ostrzezenie, bo nigdy nie mialam! gry, tv nigdy mnie nie interesowaly
w weekend to maz oglada amy jedynie film na dvd wieczorkiem i to rzadko
a tu taki szok z ta padaczka...chyba synkowi nidy nie pozowle miec gier i komputera...

Chyba nie czytałaś mojego posta:dry:, nie musisz o nic prosić , poprostu go zapisz, do okulisty idzie się bez skierowania :tak:
ale bez skierowania chyba trzeba płacic? jak pójde go rejestrowac na szczepienie to przejde sie tez i zapytam u okulisty:tak:

malinka mi nic nie mówiła o okuliście właśnie -może co lekarz to inacej:eek: w kazdym bądź razie sama musze sie wybrać...
a zresta w szpitalu ak mnie wypisywali mowili e w 9 tyg trzebva zrobic kotrolne usg biodeek a ta mi powiedziala ze u nas w prychodzi robią po 3 miesiącu i na nic moje tłunaczenia ze tak mam tu w książeczce napisane alecenie ze usg w 9:eek:

Ostatnia edycja:
Witam babencje:-)
Faceci wlasnie gdzies wybyli wiec mam luz:tak::tak::tak:Dziewczynki siedza kolo mnie i nawet nie sa takie niegrzeczne;-):-)
Jak zwykle jestem niewyspana:-pno i M zdazyl mnie znowu rano wkurzyc:no::no::no:
Mam nadzieje ze jak sie troche dotleni to zmadrzeje;-):-D:-D:-D

Witam Was Kochane po świętach :tak: Ja się jakoś nie najadłam :sorry2: a lodówkę już mamy pustą, jak nigdy :-D wybaczcie ale nie nadrobię zaległości bo tydzień nie zaglądałam :-( nie miałam jak. Dopiero teraz na chwilkę usiadłam żeby się z Wami przywitać :tak: Kubek śpi, trzecie pranie się robi, jeszcze tylko w kuchni muszę sprzątnąć i może uda mi się chwilę posiedzieć :tak: życzę miłego dnia i trochę słońca bo u mnie pada śnieg i pochmurno :dry:

Meduska do okulisty poprostu nie ma skierowania dzwonisz rjestrujesz i wsio tylko zaznaczasz że to niemowlę:tak:bo wtedy więcej czasu to zajmuje bo muszą oczka zakropić a po tym trzeba odczekać:tak:my nie płaciliśmy ani złotówki a byliśmy w prywatnej przychodni ale mają też podpisana umowę z nfz:tak:
Dowikluś wystaw małża na balkon jak Lunka córeczkę a zobaczysz jaki będzie grzeczny:-D:-D:-D
a co u ciebie kochana?????jai prezent od Małża dostałaś z okazji jego przyjazdu:-)
prasowanie czeka :cool2::cool2::cool2::cool2:

hej babeczki;-);-);-)duzo nie popisze bo mnie klawiatura wnerwia:wściekła/y::wściekła/y:poprzestawialo sie cos i nie ma polskich znakow a do tego literz sa gdzie indziej niz zwzkle np z jest pod y i odwrotnie:szok::szok::szok:wiec sorrz jakbz nie dalo sie czytac:tak:

jestem ostatni dzien dzisiaj w pracy:-:)-:)-(jutro wzielam sobie opieke bo mi przepadnie

Malinka jak Ciebie zamurowalo w tzm wc to i ja jestem w szoku:-D:-D:-D:-D:-D

Anabuba widoki masy cudne, w takiej scenerii to i na spacer pryzjemniej isc:tak::tak:

Lunka kuruj sie dziewczyno i nie dawaj chorobsku:no::no::no:

Dowikla jak tam m, wypoczal juz na tzm urlopie?:-D:-D:-D

Kerna mam nadzieje ze okularki nie beda potrzebne Michasiowi to malo wzgodne dla malego dziecka:no::no:a swoja droga to ja tez musze pojsc z Misia do okulistz co mruzz oczy i pociera i jak rysuje to siedzi z nosem w kartce:szok:a ja mam wade wzroku:baffled:

Justa a Ty nie podczytuj tzlko cos napisz czasami:tak::tak::tak:

ide zaraz na kawe pozegnalna do kolezanki na drugie biuro
pa pa
przestawiła Ci się klawiatura.
Wystarczy na raz wcisnąć ctrl,alt i shift i wisio będzie dobrz\e.
Jak to nie pomoże to zrestartować kompa z odcięciem na 20 sek. od zasilania.:tak:

AS 76 : boze to mnie wystraszylas... bo najgorsze to ze u nas tv to wlaczone w ciagu weekendu tylko i to malo... z daleko mogl sobie pokikac bo przeciez paromiesiecznego bobasa przed kreskowskami nie sadzamy!!! na kompa to faktycznie mogl ukradkiem kikac wiecej
moze faktycznie odczekam kilka m-cy i zrobie ee glowy
ale czemu trzeba we snie ? nie wyobrazam sobie ze maly zasnie w szpitalu...
a na grach to nawet nie wiedzialam, ze jest takie ostrzezenie, bo nigdy nie mialam! gry, tv nigdy mnie nie interesowaly
w weekend to maz oglada amy jedynie film na dvd wieczorkiem i to rzadko
a tu taki szok z ta padaczka...chyba synkowi nidy nie pozowle miec gier i komputera...
Ostatnio jak małemu robiłam EEG główki to musiałam go obudzić o 4 rano,potem pilnować by nie usnął wcześniej.
Położony na łóżko w gabinecie zasnął już po 5 minutach.
Badanie takie jest bardziej miarodajne niż przeprowadzone w wyciszeniu ,ale bez spania.
Dziecko jest podłączone tuż przed zaśnięciem do aparatury.
Aparat rejestruje przepływ fal w okresie aktywności,w chwili zasypiania i w trakcie snu .Na tej podstawie można wykluczyć lub potwierdzić padaczkę.
Na przygotowanie dziecka do badania jest ok.30 minut .Tyle masz na uspanie go.Możesz z nim się położyć,poczytać mu,wziąść z domu ulubioną podusię czy kocyk.
Nie taki diabeł straszny....
Ja przechodzę to prawie co roku i żyjemy ,da się...
Nie ma sensu zabraniać tak wszystkiego,bo dziecko też musi mieć kontakt ze wszystkim,ale ograniczenie na pewno nie zaszkodzi.:-):-)

As no cały Kubulec:-)
Agunia szkoda że ci tej umowy nie przedłużyli bo zawsze to praca i kasa jakas do domu no ale może to szansa na to że znajdziesz lepszą fajniejszą pracę:tak:może to znak że to szansa na nowe w twoim życiu:tak:
laski jak okulista nie jest obowiązkowy???ja już zgłupiałam u mnie adam miał badania julina no ok ona wcześniak ale antek też:tak:no wiadomo nikt nas nie zmuszał tak jak i do ortopedy ale dostliśmy listę lekarzy kr=tórych trzeba by zaliczyć i zaliczyliśmy i oklulista tez tam był:tak:
Moja Klaudia nie miała obowiązkowego,a Kuba miał zalecane to badanie.
Teraz z młodym musimy powtórzyć,bo czas najwyższy z racji wcześniactwa i jego problemów neurologicznych.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dto dziecko juz po spacerku:-D:-D:-D:-D:-D
Lunka dużo zdrówka dla ciebie :tak:a mleo z miodem i czosnkiem:-p:-p:-pbllleeeee kochana ty to normalnie jesteś masochistka:-):-)
Macie buziaczki i pozdrowienia od Madziulinataszy teraz goni na siłownie 7 poty wyciskać a potem do garów kalori nabierać:-D:-Dżartuje a po południu ma gości dlatego musi chatkę ogarnąć i garkowo zaszaleć:-D:-D:-D
Mój Toniek zasnął na podłodze to ostatnio norma:szok: Julina ogląda bułeczkę więc ja tez zmykam się zabrać za coś pożytecznego (nie żeby bb było niepożyteczne:-D) ale tona prasowania czeka bo wczoraj nie zdążyłam i muszę coś z tej sterty uszczknąć;-)
HIhi, ten balkon tozarcik, tak wieje, że by mi ją porwało:-D:-D:-D. Ale przydałby się jej spacer, może P namówię, po obiadk by sięprzespacerowali...
No i pozdro dla Madziuli

Luna chcesz kopa w d....?:-D:-D:-D:-D
a z drugiej strony masz ode mnie przyzwolenie.
W końcu chora jesteś...:cool2::cool2:\
Jak wczoraj Cię bolały kości i skóra a dziś rozkłada Cię niemoc to to jest grypa moja kochana.:-:)-(
no weź mnie nie strasz , Aneta, ja nie chcę.....:wściekła/y:

Położyłam urwisa, ale czy zaśnie bardzo wątpliwe. Daje jej czas do 13. Mialam nadzieje sama sie zdrzemnąc... No i oczywiście jak juz blogi ja stan ogarnął to walnęła kloca, i rozbudziła się, bo przebrac trzeba bylo, ech...

Dobra, ogarnę w końcu poko, wiele tego nie mam i jak bedze cisza to sie klada na chwilkę chociaz...

Czesc dziewczynki co tam słychac.
Jak po świętach pewnie sie objadłyście tak samo jak my.
Gdzie sie wybieracie na sylwestra my oczywiscie bedziemy w domu jak zwykle.
Dobrej nocki zycze ja mykam bo musze mojemu staruszkowi laptopa oddać bo juz sie domaga
Witaj,witaj.No wkoncu sie tu pojawilas:tak::tak::tak::tak:

przed chwilką M wrócił z pracy.az się zdziwiłam bo kupił mi mojego ulubionego redsa jabłkowego :-p:-p:-p:-p:-p:-p akurat miałam ochotę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

czasami ruszy głową i mi dogodzi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ale mi narobilas smaka na redsika:tak::tak::tak:
A ANKA mi przywiozla jakis likier toffi i musze Wam powiedziec ze jeszcze go nie otworzylam ale podejrzewam ze bedzie pyszny:-):tak::tak::tak:
Anabuba jednym słowem przechlapane.....:-D
A jam mam pytanko czy każda wizyta u okulisty polega na grzebaniu w oczach?? Bo nie wiem czego sie spodziewać.........:baffled::baffled:
Kochana te badania ze szperaniem w oczkach sa tylko dla wczesniakow i dzieci z podejrzeniem retinopatii:tak::tak::tak:
Zwykle badanei wyglada inaczej bo tylko siweci w oczkach i patrzy w nie ,moze rowneiz zaleci zakrapianei w domu i kolejna wizyte:tak::tak::tak:

MALINUS
Gratki dla Antosia za ukladanie wiezy:tak::tak::tak:
No i niezly msuialas miec ubaw w tym kibelku;-):-D:-D:-D:-DAle ze Ty nic Jemu nie powiedzialas:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

MEDEUSKA
Do okulisty nie potrzeba skierowania:tak:Idziesz i sie umawiasz:tak::tak::tak::tak:Oczywiscie jesli nie jest to wizyta prywatna to nic za to nie placisz:tak::tak::tak:

reklama
Była sąsiadka zapytac, czy wózek mogą jeszcze na 2 dni, bo córa dłużej zostaje, przyniosła prezent dla małej ( 2 książęczki, sodycze i owoce-no bardzo mióło, nie za zawartość, ale za fakt!). No i jak zobaczyła, że ja taka chora, to poeciałą i zrobiłą mi mleko z czosnkiem i jeszcze z czyms, boziu, myśłałam, że jej buty ohaftuję, ale dałam rade-tylko z wdzięczności. Bleeeeeeeeee. No i czosnek nan kanapki i tylko czekac jak zaczne zdrowieć.hihi
no gratuluję odwagi..ja zawsze sięratuję mlekiem z czosnkiem..a jak M mnie wkurzy i jeszcze ma jakiśkatar, to specjalnie mu robie i czosnek na grubo kroje...bo on nie nawidzi czosnku..eh taka moja zemsta słodka:happy2:

no to jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i nie upilnowałam drania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tak szalał i biegał przez swoją "Scieżkę zdrowia" ,że nie wyrobił się wskoczyć na łóżko i wylądował pod choinką,a choinka na nim...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przestraszył się na maxa,wrzask podniósł okrutny,jakby go ze skóry obdzierali.:szok::szok::szok:.Dobrze,że u niego wszystkie zabawki na choince plastikowe i drewniane,to chociaż szkła nie narobił.Za to zaplątał się w sznur od lampek i narobił trochę bigosu.:baffled::baffled::baffled:.
Nerwy powoli mi mijają ,ale co przeżyłam to moje.:sorry2::sorry2:
:szok::szok::szok: no to Wam narobił:szok: pewnie sam się wystraszył okropnie co??

ale bez skierowania chyba trzeba płacic? jak pójde go rejestrowac na szczepienie to przejde sie tez i zapytam u okulisty:tak:
jak już tu dziewczyny pisały lekarz jest bez skierowania, a jak prywatnie to za kasę. JA idę niby do przychodni ale 70złociszy nie moje:sorry2:

Witam babencje:-)
Faceci wlasnie gdzies wybyli wiec mam luz:tak::tak::tak:Dziewczynki siedza kolo mnie i nawet nie sa takie niegrzeczne;-):-)
Jak zwykle jestem niewyspana:-pno i M zdazyl mnie znowu rano wkurzyc:no::no::no:
Mam nadzieje ze jak sie troche dotleni to zmadrzeje;-):-D:-D:-D
ee faceci...zró mu mleko z czosnkiem:-D:-D:-D:-D:-D

Kochana te badania ze szperaniem w oczkach sa tylko dla wczesniakow i dzieci z podejrzeniem retinopatii:tak::tak::tak:
Zwykle badanei wyglada inaczej bo tylko siweci w oczkach i patrzy w nie ,moze rowneiz zaleci zakrapianei w domu i kolejna wizyte:tak::tak::tak:

Dowikla kurcze uspokoiłaś mnie:tak: bo ja siętego grzebania boję.....ale jak móisz że to tylko przy retinopatii to luzik. Ale wiecie co jak jużgadamy o okulistach.
wiecie, że urodziłam w Hiszpanii. Tam dosttłąm skierowanie do okulisty. Mały miał już 3 m-ce. Poszłam a babka po co tu przychodze. no to tłumaczę że wcześniak, że tlen i ma go zbadać. Ona popatrzyła na niego, otworzyła mu oczko(bo spał) potem drugie, poświeciła i powiedziałąm, że wszytko ok. W Polsce też poszliśmy do okulisty mały miałe ponad 6 m-cy a ja w szoku, że on mu w oczach grzebie!!! No i lekarz też nie ukrywał zdziwienia, że Michał nie miał tkaiego badania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Pwoeidzął, że miał dużo szczęscia bo jakby jakieś początki retinopatii były to już byłby ślepy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Aha w szpitalu też go nie badali, bo w wypisie nic nie pisze o oczach....:no::no::no:masakra z tymi lekarzami..
A zmieniając temata to my już po pierwszym spacerku, bejbe salał po śniegu, kopał dołki i miał radochy. A ja zasiadam z kawulcem i po przeczytaniu 4 stron waszych wypocin....ide chyba coś zjeść....;-):-p:-p

Do góry