reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Czesc dziewczynki co tam słychac.
Jak po świętach pewnie sie objadłyście tak samo jak my.
Gdzie sie wybieracie na sylwestra my oczywiscie bedziemy w domu jak zwykle.
Dobrej nocki zycze ja mykam bo musze mojemu staruszkowi laptopa oddać bo juz sie domaga

reklama
cześć wiki.lepiej powiedz co tam u Ciebie?bo nie zaglądasz w cale do nas :no::no::no::no::no:

jak tam z M?na długo przyjechał?szczęśliwi jesteście ze jesteście razem co?
jak święta minęły?

helo helo

co za dzien,.
najpierw zasalam bo budzik wylaczylam i dalej spac,wstalam 9.30 a o 11 musialam wyjsc do sadytsy wiec tylkow wpiecu rozpalilam,pranie sprztanelam i wlaczylam drugie,dziewczyny ogarnelam i nakarmila i polecialam.zeszlo sie z droga prawie 2godz:szok::szok::szok::szok:
bo najpierw musialam czekac do dentystki a pozniej w sklepie chwile no i...ale na szczescie dziewczyny grzecznie siedzialy z przyszywana babcia:-)(terapetka Pauliny)

pozniej posprztalaam ,ale tez jakos pod gorke mi to szlo bo nie w tej kolejnosci...na konoce poszlam do mamy.mialsymy ladny spacerek bo mala wieksozsc drogi szla piechota,bydle na sanki usiasc nie chcialo:-p:-p:-p:-D

no i po 20wrocilysmy-piekna noc-zadnej chmury,gwiazdy,ksiezyc prawie w pelni,lekki mrozek,pieknie osniezona okolica.....chcialam zrobic fotke ale niestety nie wzielam aparatu ze soba:wściekła/y:

no w koncu wszyscy posneli wiec mam chwile.jutro sie nie musze zrywac wiec na spokojnie wszytsko zrobie:tak:

dostalam dzis zla wiadomosc.
moj p dstal przymusowy zalegly urlop za tamten rok i ma go od poniedzialku caly ttydzien.czyli ostatani dzien idzie do pracy w sylwestra a potem w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

raz ze pojde z torbami bo on w domu ciagle je,dwa ze jak ja z nim tyle wytrzymam?ostrzeglam go ze ma sobie znalezc duzo zajecia,i ze bede sie wsciekac bo popsuje mi caly harmonogram i poza tym akurat bede prze @ i w trakcie wiec bedzie mnie nosic!!!!!!!!!
mysle ze uczciwie mu powiedzialam:-p:-p:-p:-p:-p:-)
on podobno sie smial do kolego ze ja sie na pewno "uciesze" z tego urlopu....:cool2:

Oni jeszcze siedza przy piwku Ja juz odpadam i ide zaraz spac :tak:Od rana sajgon wiec trza ciut pospac I jeszcze niewiadomo jaka nocka bedzie

No wlasnie ciezka sprawa z tym mieszkaniem A jak sie bedzie tesc zachowywal to nie mam pojecia :no:Musze to przemyslec Z jednej sy\trony bym chciala bo kuszaca propozycja a z drugiem bym nie chciala bo sie boje i nie wiem jak to bedzie

Dobranoc

przed chwilką M wrócił z pracy.az się zdziwiłam bo kupił mi mojego ulubionego redsa jabłkowego :-p:-p:-p:-p:-p:-p akurat miałam ochotę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

czasami ruszy głową i mi dogodzi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej nocka nawet nawet Niestety skapitulowalam i dostala mleko lure:cool2:

Jak zasypialam to myslalam o tym i wiecie dlaczego ja jej na tyle pozwalam w nocy ???Bo jestem zmeczona Bo jestem niewyspana Bo marzy mi sie przespana noc I chyba dlatego podswiadomie robie wszystko aby tylko jakos przezyc ta noc Nie usparwiedliwiam siebie tylko szukam przyczyny dlaczego na tyle jej pozwalam

ja Ci wierzez bo grunt to sie wyspac,ale czy np.pozwalalabys zeby placzem wszytsko wymuszala?np.chce goracy kubek,Ty nie pozwalasz,wiec ona w placz i dla siwetgeo spokoju dajesz jej ten kubek.czy to by bylo dobre?z pewnoscia jakos bys ja przetrzy,mala az bys ie wyplakala.
a moze jak mowi Agnes?lozeczko jej nie odpowiada?my sie w normlanych szczebelkowych wychowalismy i jest ok.ja nie lubie jak mi przez sen cos szelesci.

Strasznie mało zdjęć robiliśy i na dodatek telefonem, ale coś tam jest
To moja bąbolina i młodsza chrześniaczka Julitka
[URL=http://img94.imageshack.us/i/grudzien0916.jpg/][/URL]

Tu z mamusią

A tu z moim braciszkiem, jej chrzestnym

pieknie!!!!!!!!!!

Witam w podłym nastroju:wściekła/y:.
Wczoraj przeglądam telefon M a tam połączenie od teściów :baffled:- pytam się o co kaman a M że ma jutro jechać glazurę układać:szok:,bo KUPILI w Lublinie za nasze nieoddane pieniądze i łazienkę będą sobie na górze robić:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Zięć zaoferował się,że ułoży im w lutym,bo ma napięty grafik ale nie :no:-znając teściową to przed księdzem chodzącym po kolędzie chce się pochwalić :sorry2::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Fcuk-mam już dosyć tego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::crazy:.
Dorotka,słuchaj się nas:tak: - dobrze na tym wyjdziesz - mi też dziewczyny nie raz,nie dwa dobrze doradziły;-):tak:.

co za ...... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A to coś z przed świąt-mikołajkowy miś

Położony na łopatki

Prawie sam chodzi

A to sobie sama zrobiła:)

Bosko!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak:

Kurcze co to moze znaczyc Mama zle przeczuje Jakby wyniki wszystkie byly o to by nie chcieli jeszcze innych robic Sama nie wiem I czy by mi ta babka powiedziala jakie sa te czesciowe wyniki A nie powiedziala Kurcze mam nadzieje ze sie czegos dowiem od tych lekarzy

zadna pielegniarka teoretycznie nie ma prawa udzielac takich informacji.co najwyzej moze powiedziec czy jets wunik czy go nie ma.a gdyby cs zle zinterpretowala?od tego sa lekarze

Anabubka fotki śliczne no i zima w mrozach:szok:a kochana szopka śliczna to jest samodzielna praca Paulinki????ma dziewczyna talent plastyczny:tak:

Malinka u nas zima na celgo.jutro wkelje foti z dzisiejszego mojego spaceru:-)
w szopce to sama szopke pomagala Paulinie zrobic terapeutka ale wszytskie postacie ,nawet ten aniol na dachu to calkowicie twory Pauliny:tak::tak::tak::tak:
a talent plastyczny mabardzo duzy:tak::tak::tak:

Hej Malinka.
Wstawiłam kolejne pranie, kurcze, mała wczoraj chyba od stóp namarzła bo co pięć minut siku i to w majciochy, wszystkie mi sie pokończyly, trzeba prac. A póki co musi w moich latac, hihi.

ja moje jak po spaecrzez czuje ze ma zimne stopy to jej od razu spirytem naceiram i ubieram cieplo nozki

Siedzę pod lampą-nagrzewam kregosłup bo boli mnie cholernie od paru dni a dzisiaj ból zszedł na lewą nogę-mam nadzieje że to ne rwa kulszowa:baffled:

Cześć Mamita a powiedz mi co powiedziałą neurolog na to ,że małą nie raczkuje tylko posuwa się na przód???? bo wiesz że raczkowanie ma dużo zalet..chodzi o ten ruch naprzemienny. Kurcze mam nadzieje ze mi sie nie pomyliłyście...............
A co do jedzenia. Michał w ogóle odmiawia jedzenia czegokolwiek co nie jest mlekiem czy kaszką. Jeszcze jakoś obiady mi zjada i jabło. ale wszytko musi być zupowe. Nie gładka papka, ale podane łyżeczka. czyli z kolacją mamy problem, bo na kolację nie che mi się gotować czegoś extra i robie mu kanapki, omlety ...cos do pogryzienia i bez łyżeczki. ale teraz jestem dumna i muszę sie pochwalić moim synem jak mamę zadziwił:tak:
na fotkach Michał zajada jabłko a potem obiadek. a trzecia fota to komedia...bejbe dawał buzi konikowi:-D
Pytała czy Zuzia raczkuje-powiedziałam że nie. Mówiłam że posuwa się na pupie i rwie się do chodzenia. Jeszcze jakiś czas temu nie przebierała nóżkami tylko lewą wysuwała do przodu. A teraz ładnie drepta-wiec jakieś efekty rehabilitacji jednak są. Lekarka postawiła ja na nogi i prowadzała Zuze po pokoju. I stwierdziła że ruch naprzemienny jest. Więcej nic mi nie powiedziała. Jeśli chodzi o raczkowanie to wiem że chodzi głownie o to że w przyszłości dziecko nie ma problemów z koncentracją i nauką bo 2 półkule mózgu współpracują ze sobą ;-)
Co do jedzenia-Zuza jadła tylko miksowane zupki(i tylko gerbera:baffled:)jeszcze na swoim roczku. Jak dałam jej kawałek marchewki to wieczorem zwróciła ją w kawałkach w jakich połknęła. Dopiero od jakichś 4-5m-cy je to co my. A od miesiąca zajada się bigosem:baffled:Jak powiedziałam dzisiaj lekarce że zamiast kaszki na kolacje woli bigos i rybe po meksykańsku to śmiała się w głos;-)Spróbuj dać malemu mandarynkę albo jakiś deserek kwaskowy. Moja Zuza chleba nienawidzi-musi być jak zje pół skibki na tydzień:baffled:

Kerna gratulacje dla Michałka teraz zacznie jeść:tak::tak:
Mamitka super że u Zuzinki lepiej ale wiesz to chore żeby płacić za nocleeg śpiąc na podłodze ale wiem że niestety w szpitalach tak jest:-(ale czego my matki rodzice nie zrobimy dla swoich dzieci:tak:a taka rechabilitacja dużo jej pomoże moja ciocia ma synka z porażeniem mózgowym synka hmmm teraz to już chłop 18 letni prawie ale rechabilitacja działa cuda :tak:leżał jak kłoda i lekarze powiedzieli że Radek nigdy nie usiądzie nie ruszy ręką a teraz co prawda jeździ na wózku ale siedzi rusza rękoma sam się naje:tak:tak więc oby wam wypaliły te turnusy rechabilitacyjne:tak:
Wiem że rehabilitacja czyni cuda bo u nas też są postępy duże ale niektórzy lekarze uważają że zbyt małe:baffled:Wcześniej z turnusami staliśmy w miejscu bo były kłopoty z nerkami i ciągłe pobyty w szpitalu-więc wiem jak to jest spać na krześle albo na podłodze w pokoju 3mx3m z pięcioma łóżeczkami i pięcioma mamami -porażka ale trzeba jeszcze za aki rarytas płacić:baffled:

Witam nowe mamuśki i ostrzegam TO wciąga i uzależnia;-):tak::-D:-D:-D.

My tak samo jak byliśmy u Zuzkus - bez dokumentów po zakupy:tak:.Olek ma i paszport i dowód,bo jak pierwszy raz jechaliśmy to trzeba było mieć.:tak:

Rewelacja i ogromne gratki dla Aniczki:tak:.
Kerna no widzisz już są sukcesy a mały słodziak.
Miałam prasować :tak:ale Julu mi do sąsiadki uciekł :wściekła/y:aż rozmowę z anihirą rozłączyłam:zawstydzona/y:- przypadkiem u sąsiadki kuzynka tipsy robiła to i się załapałam:-p:tak:.
No to za dużo nie rób w domku bo Ci do Sylwka odpadną;-)A są fajniusie:-):-)

Witam babencje:-)
Probowalam nadrobic wszystko co napisalyscie ale mam cztery strony po 40 postow:szok::szok::szok:wiec jest to nierealne:no::no::no:Nie mam pewnie duzo czasu ale wykorzystuje poki M bawi sie z mlodymi:tak:
Dzisiaj po snaidaniu wzielam Klaudie i sobie troszke pojezdzilam po zakupkach:tak::tak::tak:Takze zladowalysmy do domu po 14:-)A o 15 przyjechala siora z mezem i synkiem:-):tak:
Klaudia przespala mi sie chwilke w drodze a Wiktoria nie spala wogole i juz troszke marudzi
Mi nic sie nei chce i jestem jakas zmeczona:no:M zaczyna juz mnie wkurzac bo wszedzie zostawia syf i praktycznie caly czas siedzi przed tv:no:
Ach, te Chłopy:zawstydzona/y:

Mam teraz dodatkowy problem z usypianiem :baffled: bo ja ja kładę ona na brzuch i się wspina, żeby stać :wściekła/y:
To silna jest:-):-)

Hej nie poczytam was Wybaczcie
My juz u tescia Zamieszkanie tutaj strasznie I wiecie co dochodze do wniosku ze ten moj G to nie jest wcale taki zly Chyba zaczne go doceniac Jak patrze co inni wyprawiaja Czytaj brat G :baffled:

Oliwka spala tyle co w autobusie Jakies 30 minut

Niedawno zasnela Ide sie myc i jeszcze pozniej do was wejde bo chcialam abyscie mi doradzily

Dostalismy propozycje przeprowdzic sie do tescia Wiecie on teraz sam jest On tez sobie lubial z babka wypic I teraz narazie jeszcze tez Tylko ze on jest calkiem inny niz babka ktorej wlasnie przez to nie lubialam
Mielibysmy tutaj 2 male pokoje Ale ogolnie cale mieszkanie do dyspozycji Teraz mieszkam z mama i jasiem i G a jakbysmy sie przeprowadzili to bym mieszkala z G i tesciem
Jeszcze z moja mama musze pogadac bo to jej tez dotyczy
Zastanawiam sie nad tym Sa plusy i minusy I kurcze nie wiem co mam robic
Nie wiem czy dobrze bym zrobila A z drugiej strony to wiecie kiedys dziadka zabraknie Sorki za takie myslenie ale mysle juz przyszlosciowo I my bysmy tutaj zostali
Z drugiej strony to zawsze inaczej niz wynajmowac A z drugiej zas nie wiem jakby mi bylo z tesciem Czy on by pil i czy ja bym umiala go od tego powstrzymac Tesc nie pracuje wiec siedzialabym z nim w domu Pozniej on zajal by sie oliwka a ja do pracy On jest na tyle powazny wydaje mi sie ze przy Oliwkce jakby z nia byl to by nie pil piwka :tak:
Kurcze tylko teraz to ostra bylaby przeprowadzka Calkiem do innego miasta Do myslowic Choc i tutaj w myslowicach juz tez mieszkalam :-p

Ale wiecie bez mojej mamay Ona tez przywiazana do Oliwki i jasiu Tez Kurcze ciezka sprawa
Co wy byscie zrobily ????????
Trochę strach żeby Teść się nie rozpił bo znam takiego co sie rozpił a potem po miesiącu już kochankę sprowadził:baffled:Fakt stary nie jest bo po 50-tce ale jeszcze rok nie minął od śmierci żony:baffled:

helo helo

co za dzien,.
najpierw zasalam bo budzik wylaczylam i dalej spac,wstalam 9.30 a o 11 musialam wyjsc do sadytsy wiec tylkow wpiecu rozpalilam,pranie sprztanelam i wlaczylam drugie,dziewczyny ogarnelam i nakarmila i polecialam.zeszlo sie z droga prawie 2godz:szok::szok::szok::szok:
bo najpierw musialam czekac do dentystki a pozniej w sklepie chwile no i...ale na szczescie dziewczyny grzecznie siedzialy z przyszywana babcia:-)(terapetka Pauliny)

pozniej posprztalaam ,ale tez jakos pod gorke mi to szlo bo nie w tej kolejnosci...na konoce poszlam do mamy.mialsymy ladny spacerek bo mala wieksozsc drogi szla piechota,bydle na sanki usiasc nie chcialo:-p:-p:-p:-D

no i po 20wrocilysmy-piekna noc-zadnej chmury,gwiazdy,ksiezyc prawie w pelni,lekki mrozek,pieknie osniezona okolica.....chcialam zrobic fotke ale niestety nie wzielam aparatu ze soba:wściekła/y:

no w koncu wszyscy posneli wiec mam chwile.jutro sie nie musze zrywac wiec na spokojnie wszytsko zrobie:tak:

dostalam dzis zla wiadomosc.
moj p dstal przymusowy zalegly urlop za tamten rok i ma go od poniedzialku caly ttydzien.czyli ostatani dzien idzie do pracy w sylwestra a potem w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

raz ze pojde z torbami bo on w domu ciagle je,dwa ze jak ja z nim tyle wytrzymam?ostrzeglam go ze ma sobie znalezc duzo zajecia,i ze bede sie wsciekac bo popsuje mi caly harmonogram i poza tym akurat bede prze @ i w trakcie wiec bedzie mnie nosic!!!!!!!!!
mysle ze uczciwie mu powiedzialam:-p:-p:-p:-p:-p:-)
on podobno sie smial do kolego ze ja sie na pewno "uciesze" z tego urlopu....:cool2:
Hehe, mam nadzieję że mój od nowego roku pójdzie już do pracy bo jest na wolnym przymusowym od przedświąt:baffled:

Ser żólty-ja i mała to kilogramami potrafimy-a jak to tuczy-sam tłuszcz, hihi
My sylwka koniec końców spędzimy samotnie w domu:-(A mialo byc tak pięęęęęęknie

no ja ruszam na bal!:tak::tak::tak::tak:
ciekawa jestem jak to bedzuie.no ale poki co jakos tego nie czuje

Tylko co schowałam odkurzacz Julu nakruszył płatkami:wściekła/y::wściekła/y: - mam już dosyć:-(,kara na telewizor i komp dla obydwu:growl:.

moja Paulina latkow bez pytania nie beirzez czy innychchrupek bo jak posprztaam to przez jakis czas maja zakaz:-):-):-):-)
chyba ze przed sprzatanie to moga kruszyc:-p:-p:-p:-p:-p

Byłam wczoraj z Niki u lekarza, bo mała marnie śpi ( chociaż ostatnie dwie noce były ok ) No i chciał jej na noc mleko modyfikowane dać, ale ona wymiotuje :baffled: Ale lekarka stwierdziła, że skoro wymiotuje to lepiej poczekać do 10 miesiąca i dopiero się tym zajmiemy :baffled: Sama nie wiem co o tym myśleć :confused:

No i przy okazji zważyłam glizdę mała :tak: waży już 7 600 :tak:

bo kiedys zalecali nabial dopeiro od 10mieisaca zycia,nawet kaszki mleczno -ryzowe.tylko samo melko modyfikowane.a moze ona nietolerancje podejrzewa i dlatego karze czekac.dacie rade.znTy musisz jakos bo watpie zeby ci teraz nutramigen czy bebilon pepti ruszyla:-D:-D:-D:-D
a probowalas dac jej bebiko?

witam Was kochane :-) bardzo za Wami tęskinie ale nie mam czasu bo mam w tym tygodniu wiecej godzin i ranio musze poszykowac i zrobic wiele rzeczy a wieczorem myję ikłade sie zaraz spac bo od siedzenia w jednej pozycji boli mnie bardzo karki barki :-(

witaj kochana.tesknimy ale rozumiemy

A ja jestem po burzy deserowej. doszłam do wniosku po wnikliwej analizie jadłospisu, że michał praktycznie je żadziznę......zupki, kaszki, herbatki.... jak mu krojęalbo daję do gryzienia to z łaską sięskusi jak ma ochotę ale zwykle nie. także mówie dość i obiadki i wsytko jemy do gryzienia. Jak człowiek...;-). dostał jabłko w kawałakach bo zwykle m utarłąm..jak dawałam kawałki to fryzł i wypluwał i nic w sume nie zjadł. Ale przetrzymam to. O czywiscie na widok kawałkó powiedział stanowcze nie, ale potem jakoś skusił się i załapał. Fakt, że zjadł mało bo więcej wypluwał-taki ma okres na charkanie-ale w nagrodę dostałąm prezent! Pierwszy raz wsadził jedzenie do buzi sam!!!! Z włąsnej woli!!! byłam w szoku , po tylu miesiacach namaiwań, żeby wziął coś z talerzyka i sam włożył do buzki....

super! to juz jakies postepyniech je reakmi ,na lzyke przyjdzie czas
moja w tym wieku juz sama grzebala w talerzu:-)zakldalam jej taki obszerny sliniaczek z ceratki,pieluche no kolana i sadzlaam w krzeselku.a ja druga lyzke i tak jadla.ale najszybciej szla jej nauka jedzenie widlcem;)
witam
ja także siedzę w domku z moim Skarbem. choć jest już duży chłopak, bo ma 18 miesięcy to siedzi z mamą:)

Czy mogę do Was dołaczyć?

witamy.zapraszamy

Może jestem szczęściarą ale mój mąż bardzo mi pomaga.Kąpiemy synka na zmianę, mąż jak tylko wraca z pracy zajmuje się małym, bez gadania zmienia pieluchę a i nawet jak ma dzień wolny to zabiera synka żebym sobie mogła dłużej pospać:)Jest kochanym człowiekiem.Nie rozumiem mężczyzn uciekających od obowiązków.Tłumaczą się zmęczeniem po pracy, ale przecież my mamy siedzące w domach też jesteśmy zmęczone...
:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Zlinczujecie mnie chyba po tym jak napiszę , że codziennie z wami tu jestem a nie piszę.:zawstydzona/y:

hmm.. W tym roku w Zakopcu byliśmy i pojechaliśmy na Słowację:tak:. Na granicy nikt nic nie sprawdzał, nikt nas nie zatrzymywał.:no: Samowolka .:-D

bez komentarza najlepiej....
ciezko nawet 1 posta dzinnie napisac??????????
nalezy sie jakas kara:-D:-D:-D:-D:-D

Justa wiem,to ząbek już plombowany ,więc na pewno trzeba trzeba zastosować leczenie otwarte,bo się zapalenie okostnej zrobiło i antybol nie pomógł.
Problem w tym,że ja go z bolącym zębem do dentysty nie zaprowadzę.:no::no:
Z Kubusiem nie tak łatwo ,on przed świętami z fotela uciekł jak ona go ręką dotknęła:wściekła/y::wściekła/y:, a przedtem jak go nie bolało to można mu było robic chyba cała szczękę i nawet się nie poruszył.:tak::-D:-D

ehhhhh.zeby.mnie dzis tylko lekko zaklulo ale to nic.dalje zatruty.
z Paulina ta sama pilka.na szczescie u niej poki co nie ma oznak prochnicy i nawet na rtg nic nie wyszlo
ja wiem ile paniki bylo zeby ortodontka tylko jej zajrzala do buzi.ona nawet na fotel usiasc sie bala.
AS rozumiem Cie.ja bym chyba musiala ja ogluszyc:-p
a moze gaz rozweselajacy?

Położyłam moje dziecko na popołudniową drzemkę. Po jakimś czasie poszłam sprawdzić, czy może n ie trzeba jej przykryc, a co zastałam :szok:

p1130949.jpg

By lola_lu, shot with DMC-FX07 at 2009-12-29
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
o mamo!jak szybko!

D,a potem zafarbowałam sobie sama włosy po raz pierwszy w zyciu farbą"świetlisty karmel"i wyszło mi ,mam równo i ładnie ufarbowane włosy-bez łaski:-DBo m zawsze focha strzelał ,jaki on biedny :baffled:a na fryzjera brak mi wolnych środków:-D

ja sie od 10lat sama farbuje:tak::tak::tak::tak:
no moze od 12:-):-):-):-):-)
i nawet na moje dluzsze wlosy.moejmu bym sie dotkac nie dala.nawet siosr specjalnie przyjezdza zebym ja ufarbowala jezeli na 1 kolor:-)

A ja muszę siępochwalic bo dumna chodzę, że tylko kolacja z bejbe może popsuć mi nastrój. michałzjadł obiad i to taki jak mówiłam. Bez zupowy:tak: ugotowane warzywka pokrojonei mięsiwo:tak: Na początku wyjadł ziemniaki a rezcty ani nie chciał dotknąć ale stwierdził ostatecznie, że może jednak i zjadł SAM paluszkami wszytko!!!!!!! normalnie aż fotki mu zrobiłam bo sama nie wierze do tej pory, że on cosdo buzi włożył co nie jest chrupkiem!
MH hehe Niki bardzo śpiąca.......:-D:-D:-D

super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moze bialy chleb zle mu sie kojarzy?

reklama
Witam! My byliśmy u neurologa z Zuzą. Niby jest dobrze. Powiedziała że samo to że nie muszę jej jedzenia miksować to dużo w jej przypadku. Co do rehabilitacji to powiedziałam że na turnus się staramy u nich w szpitalu na oddział rehabilitacji ale czekamy od sierpnia i mamy planowo dopiero na wrzesień 2010. To ona zaraz za słuchawke i dzwoni na oddział że jak tylko zwolni sie termin to Zuzia w pierszej kolejności bo ponoć dzieci teraz chorują i rezygnują z turnusu. Trochę lipa bo to zawsze szpital i wiadomo że Zuza może coś złapać i wychodzić poza teren szpitala nie wolno nawet do sklepu czy na spacer. No i matka spi na podłodze a za nocleg i tak płaci:baffled:Ale zawsze coś. No i staramy sie o miejsce w innym ośrodku bo jest w miare tanio i tyle to nas stać. A na lepszy ośrodek może cosik na koncie fundacji sie uzbiera. Więc samopoczucie troszkę lepsze u mnie:-)

ja tez spalam w szpitalu na podlodze.wez wygodna podusie i dasz rade!!!!!!!!
w niektorych mozna miec swoje materace.zapytaj!
moze niczego nie zlapie.a przeciez maz bedzie mogl Cie zmieniac przy malje np.popoludniami zebys do domku podleciala czy wyskoczyla po zakupy oiitd

na fotkach Michał zajada jabłko a potem obiadek. a trzecia fota to komedia...bejbe dawał buzi konikowi:-D

piekne foti1
a jakie ma wlosy!

On działność prowadzi :baffled: A sylwester juz na 100 % ale przyzwoicie płatny :tak: A praca od wieczora do rana, przez cała noc :baffled:
a co takiego bedzie robil?pochwla sie:-p

przypadkiem u sąsiadki kuzynka tipsy robiła to i się załapałam:-p:tak:.

a ja mam pzury jak...Marta na jakis bal lecicie?

dzisiaj uczyłam Maksa jesc z łyżeczki kleik:-D takjaks mi sie zachciało mu troszke dać- o chciałam popatrzeć jak bedzie to memlał i wypluwał- słodzizna:-D nic prawie nie zjadł ale to nawet nie o zjedzenie chodziło łącznie moż pół łyżeczki zjadł przez pól godziny:-Dpotem dostał mleczko z butli normalnie:tak::-D:-D:-D

szybko!
ale niech poznaje nowe smaki.na teraz to moze zjesc malutko ale juz poprobuje.tylko za szybko mu nie rozszezraj diety

Witam babencje:-)
Probowalam nadrobic wszystko co napisalyscie ale mam cztery strony po 40 postow:szok::szok::szok:wiec jest to nierealne:no::no::no:Nie mam pewnie duzo czasu ale wykorzystuje poki M bawi sie z mlodymi:tak:
Dzisiaj po snaidaniu wzielam Klaudie i sobie troszke pojezdzilam po zakupkach:tak::tak::tak:Takze zladowalysmy do domu po 14:-)A o 15 przyjechala siora z mezem i synkiem:-):tak:
Klaudia przespala mi sie chwilke w drodze a Wiktoria nie spala wogole i juz troszke marudzi
Mi nic sie nei chce i jestem jakas zmeczona:no:M zaczyna juz mnie wkurzac bo wszedzie zostawia syf i praktycznie caly czas siedzi przed tv:no:

ee a ja nie wiedzialam ze Towj juz wrocil:-p

Neleciała mnie wena na sprzatanie ( szkoda, że przed świętami leń mnie dopadł:cool:) i tak idąc tym tropem uprosiłam na małżonie nową wykładzinę do kuchni. Zgodził sie pod warunkiem , że mu pomogę:blink:. No to siedziałam z nim w tej kuchni jak ten anioł stróż i patrzyłam jak się bidul męczy.:-D:-D:-D Wszem ogłaszam , że "skończyliśmy". :-D:-D:-D

ja tez tak swoejmu pomagam:tak::tak::tak::tak::tak:
czasami cos potrzymam:tak::tak::tak::tak::tak:

cześć laseczki:tak::tak::tak: od razu się przyznaję, ze mam spore zaległości i nie nadrobię ich bo musiałabym tu siedzieć do jutra:-D:-D:-D:-Dale po nowym roku będę nieco wolniejsza to może wreszcie będę na bieżąco:tak::tak::tak::tak:a dlaczego będę wolniejsza????????????????????? bo będę bezrobotna:-:)-:)-:)-:)-:)-(nie przedłużą mi umowy na 100%, dzisiaj byłam na rozmowie:wściekła/y:

idę popatrzeć na barwy szczęścia co mi zostało:-:)-:)-(

dobrej nocy, wpadnę do Was jeszcze w tym roku bo sylwestra spędzam w błękitnej sali:-D:-D:-D:-Dwłaściwie to w piaskowej (czyli w salonie koloru piaszczysta plaża):-D:-D:-D:-D

dobrej nocy

witaj kochana!
no szkoda pracy ale coz......jakies doswiadczenie juz masz
a burak zostaje?

Ona od tygodnia gania na czworaka :tak:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
szybka kobieta!
ona wszytsko szybko a dlatego ze to piorko:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Taaaa...

Nawet nie zauwazyłam, że napisałam 3 posty po sobie :szok::szok::szok:

Marta, nie krzycz :szok::errr::errr::errr:

Marta po znajmosci nie krzyczy:-)

hehe no chyba zaczne tak robic;-):-)

Ja to rozumiem Kochana,ale najgorsze jest to ze On sie tlumaczy tak "ja mam urlop i odpoczywam":szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A ja to kiedy mam odpoczywac do cholery

powiedz mu ze dzieci to robil z przyje,mnoscia i dla przyjemnosci wiec niech sie teraz rozkoszuje ta przyjemnoscia bo ty chcesz troche popracowac:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

H
Dostalismy propozycje przeprowdzic sie do tescia Wiecie on teraz sam jest On tez sobie lubial z babka wypic I teraz narazie jeszcze tez Tylko ze on jest calkiem inny niz babka ktorej wlasnie przez to nie lubialam

Ale wiecie bez mojej mamay Ona tez przywiazana do Oliwki i jasiu Tez Kurcze ciezka sprawa
Co wy byscie zrobily ????????

to Twoje decyzja.
ale wiesz ze spratzanie po 2 chloach to co innego nzi po jednym?
zebys sie z deszczu pod rynne nie wyrwala

nooo jak on se tak lubiał to i lubi nadal.......:baffled:
A włąsnie dziewki zapomniałąm Wam powiedzieć że my jutro do okulisty idziemy:-:)-:)-:)-(mam cholernego stresa ...jak sobie przypomnę ostatnie badanie to aż ciarki mnie przechodzą....no a teraz bejbe jest starszy i będzie ciężko oj ciężko......:no:

a co ma z oczkami?

Czesc dziewczynki co tam słychac.
Jak po świętach pewnie sie objadłyście tak samo jak my.
Gdzie sie wybieracie na sylwestra my oczywiscie bedziemy w domu jak zwykle.
Dobrej nocki zycze ja mykam bo musze mojemu staruszkowi laptopa oddać bo juz sie domaga

oj laska podpadasz!!!!!!!1

przed chwilką M wrócił z pracy.az się zdziwiłam bo kupił mi mojego ulubionego redsa jabłkowego :-p:-p:-p:-p:-p:-p akurat miałam ochotę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

czasami ruszy głową i mi dogodzi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a czasami ruszy GLOWKA i tez dogodzi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Do góry