reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

oj baby !!!:wściekła/y: puściłam się do kuchni i wytarczyły dwie minuty..... zle załozyłam końcówkę do blendera i nie dość, że mi się powykrzywiała jak palma:szok: to do tego całą kuchnia jest w cieście:angry::angry::angry::angry::angry::angry: całe sprzątanie od nowa....a nowa batidora zjeb....a:wściekła/y: hmm ide sprzątać ale muszę się przebrać jeszcze bo przecież wyglądam jakbym z piekarni wyszła.....:-p
Toś się załatwiła :no::sorry::sorry:
Dowikla super zakupy.
Nie dziwię Ci się,że jesteś zmęczona.

reklama
Dziewczynki, nie wiem, jak później będzie u mnie z czasem, bo ta robota jakoś mi tak wolno idzie - brzuch mnie spowalnia :-D:-D:-D W święta będziemy krążyć po rodzinie, więc nie sądzę, żebym miała czas na BB. :sorry: Zajrzę najwcześniej w poniedziałek jak do Łodzi wrócimy :tak:
W związku z tym...
życzę wszystkim zdrowych, wesołych, spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.
A do tego szampańskiego Sylwestra spędzonego we wspaniałej atmosferze no i szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia w Nowym Roku!
i ja dolaczam sie do zyczen
witam:wściekła/y:

nie poczytam bo czasu brak-weszłam tylko naopisac ze o 9 wyjechalam do auchana a wróciłam teraz:wściekła/y: a o 11 wyszłam z auchana!:no:

auto mi sie spiepszyllo:wściekła/y: blokada kierownicy mnie chce sie wylaczyc, m przyjechal kombinowac ale nic- godzine kombinowal, ja mowie nie zostawie patryka samgo z maksem dluzej i wrocilam autem znajomych(KOMBI!) a moj to compact-czyli takimini:cool2:

ale nie to najgorsze- wogóle skrzynia biegów taka zdupczona że szok:confused2::confused2: jakos dojechałam, a M dalej kombinuje jak naprawic nasze:sorry::sorry::wściekła/y:

i chyba z 500zl minimum nowa stacyjka:wściekła/y: zajebiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiscie po prostu:crazy::crazy:
a to pech z tymi autami to juz tak jest, skarbonka bez dna:-(
jak czytam dziewczyny o tych waszych awariach aut to się cieszę że nie posiadam auta:cool2::cool2::cool2::cool2:
ale jak w mróz lub deszcz popierniczam z juliną po 7 do szkoły albo tacham ciężkie torby z marketu to wam zazdroszczę:tak:
oj z tymi torbami to mi zawsze bylo ciezko:eek:na szczescie teraz bez auta sie nie ruszam
co by wam się laski przy sprzątaniu i gotowaniu humor oprawił garś dowcipów:-D
Mężczyzna około 40-tki pomykał autostrad± swoim nowiutkim Porsche. Kiedy już dwukrotnie przekroczył dozwolon± prędko¶ć, we wstecznym lusterku zobaczył charakterystyczne, czerwono-niebieskie ¶wiatełka. Pewien mocy swojego samochodu ostro przyspieszył, ale wóz policyjny nie dawał za wygran±. Po chwili zdał sobie jednak sprawę, że może sobie przysporzyć jedynie wielu kłopotów i zjechał na pobocze. Policjant podszedł do niego, bez słowa sprawdził prawo jazdy i powiedział: - To był dla mnie długi dzień, zbliża się koniec mojej zmiany. Na dodatek jest pi±tek, trzynastego. Mam do¶ć papierkowej roboty, więc je¶li znajdzie pan jakie¶ dobre wytłumaczenie to może pan odjechać bez mandatu.

Mężczyzna pomy¶lał chwilę i powiedział:
- W zeszłym tygodniu moja żona zostawiła mnie dla jakiego¶ policjanta. Bałem się, że pan mi chce j± oddać...
- Życzę Panu miłego weekendu - rzekł policjant.

10 przykazań

1. Jam jest twój m±ż, który Cię wywiódł z niewoli panieńskiej z domu zgryzot i cierpień.
  2. Nie wymieniaj imienia męża Swego ordynarnie, tylko mów zawsze pieszczotliwie "KOCHANIE" ze słodycz± w głosie.
  3. Nie mów fałszywego ¶wiadectwa, jakoby m±ż Twój szwędał się po knajpach, podrywał babki, grał w karty, pił wódkę, chociażby i tak było.
  4. Czcij ojca i matkę Jego, albowiem Oni obdarzyli Cię Twoim ukochanym mężem.
  5. Nie zabijaj w sobie miło¶ci do męża Swego.
  6. Nie rób ROENTGENA w kieszeniach męża Swego.
  7. Nie poż±daj futer, biżuterii, ani żadnej innej drogiej rzeczy która by była obci±żeniem kieszeni męża Twego.
  8. Nie uwodĽ cudzych mężów, chociażby byli lepszymi od męża Twego.
  9. Nie poż±daj więcej aniżeli raz na dobę aczkolwiek s± na ¶wiecie inne kobiety, które własnych mężów nie maj± i też chc± jako¶ żyć.
  10. Mężczyzna w życiu z kobiet± cieszy się dwa razy - pierwszy, kiedy j± nabywa. Drugi, gdy się jej pozbywa.
Starszy referent
Departamentu małżeństwa Doskonałego

Wchodzi kobieta do apteki i mówi, że chce kupić arszenik.
- Po co pani arszenik? - pyta aptekarz.
- Chcę otruć mojego męża, bo mnie zdradza.
- Droga pani! Nie mogę pani sprzedać arszeniku, nawet je¶li pani m±ż sypia z inn± kobiet±.
Kobieta wyci±ga zdjęcie, na którym jej m±ż kocha się z żon± aptekarza.
- Oooo! - mówi aptekarz. - Widzę, że pani ma receptę.

Zima, las, pada ¶nieg.
Po lesie chodzi mocno podenerwowany niedĽwiedĽ. To złamie choinkę, to kopnie w drzewo, to pogoni wilka - ogólnie - mocno wkurzony.
Chodzi i mruczy przez zęby:
- Po jak± cholerę piłem tę kawę we wrze¶niu...

NO a teraz do garów:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D
A w realu czesc zabawek przeceniona jest o 50% dzisiaj i jutro:tak::tak::tak::tak:Az nie moge przezyc tych interaktywnych kucykow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Normalnie kosztowaly 145 a dzisiaj byly za 72,50:szok::szok::szok:A ja zamowilam dziewczynkom na allegro:tak:

A ja kupilam mojemu siostrzencowi bluzeczke w h&m,moim braciom skarpetki pumy,Wikusi Kubusia Puchatka bo chciala na imieninki i sobie sukienke na Wigilie w h&m:tak::tak::tak:
Juz Klaudia zamowila sobie na swoje imieninki Tygryska a Dominik Malenstwo hehe
No i pokupowalam reszte jedzenia:tak::tak::tak::tak:

Mialam jeszcze wejsc do apteki i kupic dziewczynkom peptamen lub bebilon pepti MCT ale juz mi sie nei chcialo
o kurde a tu nie ma reala:-(
z tymi promocjami to tak jest
Najgorsze ze w takim swiatecznym czasie mozna zobaczyc ile zarabiaja sklepy na ludziach.Kupuja za tanioche a nam wciskaja drozyzne:wściekła/y:
oj baby !!!:wściekła/y: puściłam się do kuchni i wytarczyły dwie minuty..... zle załozyłam końcówkę do blendera i nie dość, że mi się powykrzywiała jak palma:szok: to do tego całą kuchnia jest w cieście:angry::angry::angry::angry::angry::angry: całe sprzątanie od nowa....a nowa batidora zjeb....a:wściekła/y: hmm ide sprzątać ale muszę się przebrać jeszcze bo przecież wyglądam jakbym z piekarni wyszła.....:-p
ojejku wspolczuje:-(

A my bylysmy na zakupoach ja zrobilam paczki dzieciakom
Sobie kupilam sukienke z zabocikami i bluzke biala z eleganckim paskiem:tak:
Poszlismy na pizze pisze poszlismy bo wzielam chlopakow od siostry, fajnie spedzilismy czas:tak:

Oczywiscie najlepsze zyczenia dla jubilatow:tak:

A u mnie była Anaconda z Mężem i Majeczką:tak:.
Piernik się dopieka,bo jak wyciągnęłam to się w środku ruszał,M upiekł chlebek, jeszcze strucle i miodownik mi zostały do upieczenia i kapustkę do łazanek podszykuję.
1637.gif

W tym dniu radosnym, oczekiwanym,
gdzie gasną spory, goją się rany,
życzę Wam zdrowia, życzę miłości,
niech mały Jezus w sercu zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta,
przyjaźni, która jak miłość wzrasta, kochanej twarzy, co rano budzi
i wokół pełno życzliwych ludzi.
Wesołych Świąt
i Szczęśliwego Nowego Roku :)

hej mamuki Dobrze ze juz sie ten dzienczy
Bylam dzis w 3 sklepach i jeszcze po rynku lazilam Dokupilam kilka prezentow Jutro pozostaje mi je popakowac
Byla u nas chrzestna oliwi z prezentem Prezent zapakowany A ona z mezem nie chcieli powiedziec co to jest

kurcze zle mi sie pisze na tej klawiaturze Moze jutro G uda sie ja wymienic na normalna klawiature bo ta jest serio niewygodna

LAZIENkA blyszczy Zakupy porobione Pokoj do konca przystroilam

Moze wydac sie wam to smieszne ale dzis pierwszy raz zrobilam sernik Swoj ulubiony sernik Z samego sera Nie ma ciasta tylko sam pyszny ser I teraz skromna nie bede ale wyszedl mi zarabiscie

Kurcze okropna ta klawiatura

Jutro pozostaje mi wc ,podloggi pomyc i odkurzyc a jedzeniem zajmie sie G i jasiu

Ostatnia edycja:
No to mlodzi wkoncu w wyrkach:tak::tak::tak:Wszyscy sa juz wykapani i Dominik chyba od pol godzinki spi:-)Jeszcze przed kapiela obciela Go maszynka:tak::tak::tak:
Dzeiwczynki wlasnie wypily mleczko i pewnie zaraz usna bo tez byly mega zmeczone:tak::tak::tak:
A ja sobie posprzatalam,poprasowalam prawie wszystko -zostaly mi tylko nasze pizamki i to co wisi na suszarce a nie chcialo mi sie juz tego sciagac;-):-)
No i zrobilam to ciasto Wenus z przepisu AS:tak::tak::tak:Sernika jzu nei robie tearz tylko zrobei sobie na Nowy Rok:tak::tak::tak::tak:

wkurzylam sie bo mialam cytatya tu dupa nic nie mamI do tego ta porabana klawiatura

Wiem wiem dziewczyny ze z mojego postu popoludniu nic sie rozczytac nie idzie Nie mato jak nie trafiony zakup Zla jestem Mam nadzieje ze jutro ja G wymienia

MALINKA widzisz a jednak M sie postaral i bedziesz miala prezent i to niespodzianke

ANKA milo ze sie pojawilas na bb

Wiecej nie pamietam

Ale mnei glowa boli-chyab mam za cieplo w domu bo chodze w bluzeczce na naramkach i jest mi goraco:confused2:Juz troszke przykrecilam kaloryfery to moze sie ochlodzi

Chyba sobie cos zjem bo jakas glodna sie zrobilam:szok::tak:

DOROTA
To sprobujcie wymienic ta klawiature jak tak ciezko sie na niej pisze

Beata uszy do góry na szczęscie nie jestes w tą wigilię sama z małym tylko masz rodzinke koło siebie:tak:
Kerna dobre:-D:-D
Do moich dzieciaków przyjechł wujek dostali torbe słodyczy i bajkę na dvd:tak:słodycze dostali po jednym i resztę mamusia zarekwirowała bo by pożarli wszystko:tak:no i wujek przywiózł im z pobierowa sanki z oparciem a że śniegu chwiolwo brak to sanki stoja w pokoju i Antonio trzymając się oparcia maszeruje za nimi:-D:-D
Zima ma podobno jeszcze wrocic :tak:Nasze saneczki poszly narazie do piwnicy ale mam nadzieje ze szybko po nie pojdziemy ;-)
Hej laseczki
Ja jestem juz po zakupkach i po obiadku:tak::tak::tak:Ale sie nachodzilam ,a ludzi tyle bylo ze szok:tak::tak::tak:Ale juz w sumei wszystko mam
Zaraz wezme sie za sprzatanie i moze cos jeszcze zrobie:tak::tak::tak:
Ale jestem taka padnieta ze szok
Ja tez dzis w wiekoszosci na zakupach bylam One bardziej mecza niz sprzatanie w domu Czlowiek nic nie zrobil a pada na pysk :cool2:
Ale mnei glowa boli-chyab mam za cieplo w domu bo chodze w bluzeczce na naramkach i jest mi goraco:confused2:Juz troszke przykrecilam kaloryfery to moze sie ochlodzi

Chyba sobie cos zjem bo jakas glodna sie zrobilam:szok::tak:

DOROTA
To sprobujcie wymienic ta klawiature jak tak ciezko sie na niej pisze
Mnie tez glowa boli
Oj wspolczuje roboty

Co do klawiatury to totalna porazka juz g PRZGOTOWAL PARAGON i mam nadzieje ze jutro ja wymieni

Zmeczona jestem POWYSYLAM jeszcze smsy z zyczeniamiWiem ale mam pore hihihi i ide spac poki niunia spi

Witam! Jestem na chwilkę bo gaz mi się skończył a jestem w trakcie smażenia filetów do ryby po meksykańsku:wściekła/y:Uroki życia na wsi:zawstydzona/y:
Ale mam chwilkę żeby złożyc życzonka:-)

Żeby karp był doskonały i pierogi smakowały,
Dużo szczęścia i radości,
w tym dniu samych pomyślności.
Prezentów i humoru dobrego,
Wszystkiego najlepszego:-)

reklama
witam kochane
wpadlam na chwile,dopeiro usiadlam od rana
praiwe wszytsko zrobione,jszcze tylko jutro zrobic slaatke,upiec udak i zrobic kotlety na piatek:tak:

ale tak to jest jak trzeba wszytsko samememu robic.p po pracy spal,wstal,naniosl drezwa i znow pojechal do roboty.
juro jak wroci tez pewnie sie kimnie troche.
dobrze ze mam ma zrobila flaki na piatek ,szwagierka(siostra p )2 slaatki a tesciowa i mama po ciescie:-)
bo tak to bym chyba sie zarobila

nie mam sily czytac,jeszcze mi sie przypomnialo ze nie popakowlaalm wszytskch preznetow wiec musze todzis zrobic jak dziewczyny spia:eek:

jutro na wigilie do tesciow,pozniej do moich rodzicow.w piatek impreza u nas wiec znow biegiem wszytsko,ale siora ma mi przyjsc wczesniej pomoc.

raczej nie uda mi sie przez swieta do was zajrzec wiec odrazu chcialabym zlozyc Wam zyczenia

Wszytskiego najlepszego,pogody ducha,spokoju,radosci,mocy miłości i prezntów na te Swięta dla Was kochane e-ciocie i dla Waszych rodzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry