reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
co by wam się laski przy sprzątaniu i gotowaniu humor oprawił garś dowcipów:-D
Mężczyzna około 40-tki pomykał autostrad± swoim nowiutkim Porsche. Kiedy już dwukrotnie przekroczył dozwolon± prędko¶ć, we wstecznym lusterku zobaczył charakterystyczne, czerwono-niebieskie ¶wiatełka. Pewien mocy swojego samochodu ostro przyspieszył, ale wóz policyjny nie dawał za wygran±. Po chwili zdał sobie jednak sprawę, że może sobie przysporzyć jedynie wielu kłopotów i zjechał na pobocze. Policjant podszedł do niego, bez słowa sprawdził prawo jazdy i powiedział: - To był dla mnie długi dzień, zbliża się koniec mojej zmiany. Na dodatek jest pi±tek, trzynastego. Mam do¶ć papierkowej roboty, więc je¶li znajdzie pan jakie¶ dobre wytłumaczenie to może pan odjechać bez mandatu.

Mężczyzna pomy¶lał chwilę i powiedział:
- W zeszłym tygodniu moja żona zostawiła mnie dla jakiego¶ policjanta. Bałem się, że pan mi chce j± oddać...
- Życzę Panu miłego weekendu - rzekł policjant.

10 przykazań

1. Jam jest twój m±ż, który Cię wywiódł z niewoli panieńskiej z domu zgryzot i cierpień.
  2. Nie wymieniaj imienia męża Swego ordynarnie, tylko mów zawsze pieszczotliwie "KOCHANIE" ze słodycz± w głosie.
  3. Nie mów fałszywego ¶wiadectwa, jakoby m±ż Twój szwędał się po knajpach, podrywał babki, grał w karty, pił wódkę, chociażby i tak było.
  4. Czcij ojca i matkę Jego, albowiem Oni obdarzyli Cię Twoim ukochanym mężem.
  5. Nie zabijaj w sobie miło¶ci do męża Swego.
  6. Nie rób ROENTGENA w kieszeniach męża Swego.
  7. Nie poż±daj futer, biżuterii, ani żadnej innej drogiej rzeczy która by była obci±żeniem kieszeni męża Twego.
  8. Nie uwodĽ cudzych mężów, chociażby byli lepszymi od męża Twego.
  9. Nie poż±daj więcej aniżeli raz na dobę aczkolwiek s± na ¶wiecie inne kobiety, które własnych mężów nie maj± i też chc± jako¶ żyć.
  10. Mężczyzna w życiu z kobiet± cieszy się dwa razy - pierwszy, kiedy j± nabywa. Drugi, gdy się jej pozbywa.
Starszy referent
Departamentu małżeństwa Doskonałego

Wchodzi kobieta do apteki i mówi, że chce kupić arszenik.
- Po co pani arszenik? - pyta aptekarz.
- Chcę otruć mojego męża, bo mnie zdradza.
- Droga pani! Nie mogę pani sprzedać arszeniku, nawet je¶li pani m±ż sypia z inn± kobiet±.
Kobieta wyci±ga zdjęcie, na którym jej m±ż kocha się z żon± aptekarza.
- Oooo! - mówi aptekarz. - Widzę, że pani ma receptę.

Zima, las, pada ¶nieg.
Po lesie chodzi mocno podenerwowany niedĽwiedĽ. To złamie choinkę, to kopnie w drzewo, to pogoni wilka - ogólnie - mocno wkurzony.
Chodzi i mruczy przez zęby:
- Po jak± cholerę piłem tę kawę we wrze¶niu...

NO a teraz do garów:-D:-D:-D

Dzięki malinka.:tak::-):-)
Ja dopiero zaczynam stroić :-D:-D:-D:-D

Jeszcze Wam wkleję moje kulki śledziowe
mniammm.... pyszne wyszły.
Fotka jest przed włożeniem do zalewy.
Ja poproszę o przepis :tak:
Witam ja na chwilkę bo w kuchni roboty mam - zaraz sernik z brzoskwiniami będę wkładać do piekarnika.
Widzę,że przygotowanie idą pełną parą u każdej:tak:.
0036761521.gif

Wszystkim jubilatom i solenizantom
w dniu ich święta
moc słodyczy, dużo zdrówka
i uśmiechu na twarzy

życzy Marta z rodziną
Kawałek poproszę ciasta :-D i też się dołączam do życzeń

Witam Kochane moje :-D:-D życzenia już Wam złożyłam więc nie będę się powtarzać ;-) ja na razie z mamą odpoczywamy ale zaraz będziemy robić uszka :sorry: i już mi się nie chce :sorry: M nie będzie na wigilii dopiero w piątek przyjedzie, bo mu służbę wlepili na kuchni i musi jutro już być o 5.00 na miejscu :no: nie podoba mi się to bo padał deszcz ze śniegiem a w nocy to zamarznie :no: będzie nie ciekawie :eek: no cóż jak mus to mus, ale za to potem będzie miał dwa dni wolnego :tak: no to idę do roboty, pewnie zajrzę dopiero po świętach ja się wszystko uspokoi :tak: to trzymajcie się cieplutko i zdrowo :-D i smacznego przede wszystkim :-D:-D

beata nie martw się, będzie dobrze:tak::tak::tak:
malinka no dobre!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
To ja też coś zapodam i wracam do garów
Mąż wraca do domu z pracy i zastaje żonkę w łózku z innym.
Mąż pyta-kochanie! Co ten facet robi w naszym łózku!!?
Żona mówi do kochanka- no nie mówiłam, że idiota????:-D:-D:-D:-D:-)

Beata uszy do góry na szczęscie nie jestes w tą wigilię sama z małym tylko masz rodzinke koło siebie:tak:
Kerna dobre:-D:-D
Do moich dzieciaków przyjechł wujek dostali torbe słodyczy i bajkę na dvd:tak:słodycze dostali po jednym i resztę mamusia zarekwirowała bo by pożarli wszystko:tak:no i wujek przywiózł im z pobierowa sanki z oparciem a że śniegu chwiolwo brak to sanki stoja w pokoju i Antonio trzymając się oparcia maszeruje za nimi:-D:-D

Hej laseczki
Ja jestem juz po zakupkach i po obiadku:tak::tak::tak:Ale sie nachodzilam ,a ludzi tyle bylo ze szok:tak::tak::tak:Ale juz w sumei wszystko mam
Zaraz wezme sie za sprzatanie i moze cos jeszcze zrobie:tak::tak::tak:
Ale jestem taka padnieta ze szok

ja dziś po pracy idę do reala muszę kupić paier do pakowania prezentów,tilapię,pieczarki,owoce i pierog z kapusta i grzybami a że real do 23 jeszcze dziś czynny to zdążę:-D:-D
Dowikluś a co kupiłaś?

ja dziś po pracy idę do reala muszę kupić paier do pakowania prezentów,tilapię,pieczarki,owoce i pierog z kapusta i grzybami a że real do 23 jeszcze dziś czynny to zdążę:-D:-D
Dowikluś a co kupiłaś?
A w realu czesc zabawek przeceniona jest o 50% dzisiaj i jutro:tak::tak::tak::tak:Az nie moge przezyc tych interaktywnych kucykow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Normalnie kosztowaly 145 a dzisiaj byly za 72,50:szok::szok::szok:A ja zamowilam dziewczynkom na allegro:tak:

A ja kupilam mojemu siostrzencowi bluzeczke w h&m,moim braciom skarpetki pumy,Wikusi Kubusia Puchatka bo chciala na imieninki i sobie sukienke na Wigilie w h&m:tak::tak::tak:
Juz Klaudia zamowila sobie na swoje imieninki Tygryska a Dominik Malenstwo hehe
No i pokupowalam reszte jedzenia:tak::tak::tak::tak:

Mialam jeszcze wejsc do apteki i kupic dziewczynkom peptamen lub bebilon pepti MCT ale juz mi sie nei chcialo

oj baby !!!:wściekła/y: puściłam się do kuchni i wytarczyły dwie minuty..... zle załozyłam końcówkę do blendera i nie dość, że mi się powykrzywiała jak palma:szok: to do tego całą kuchnia jest w cieście:angry::angry::angry::angry::angry::angry: całe sprzątanie od nowa....a nowa batidora zjeb....a:wściekła/y: hmm ide sprzątać ale muszę się przebrać jeszcze bo przecież wyglądam jakbym z piekarni wyszła.....:-p

reklama
Malinka no super prezent z zaskoczenia:tak: ja niestety nie oczekuję bo wiem, żei tak nie dostane:-:)-:)-(eh ale mojego faceta już chyba nic nie zmieni:wściekła/y: a ja lubie robić i dostawać prezenty i to chyba złe nie jest:oo2:
Mnie na tą karkówkę też nabiera i też pomyślałam o sylwku:-)
As ja wiem, masz rację:tak: przepis na kulki to porcja normalna, a ja zrobiłam z połowy bo pomyślała, że za dużo będzie:confused2: no i teraz mam dwa razy więcej roboty:sorry: Troszkę wyszły mi za słone....może za krótko moczyłam:eek::eek::eek:
Dorota mój też ręce w górze trzyma, ale akurat do fotki opuścił;-)
Ja dziś robię krokiety, barszcz,sałątkę śledziową i jakąś jeszcze ale się nie mogę zdecydować:cool2::cool2::cool2:As dałąś tyle świetnych przepisów że teraz mam dodatkowy problem:-D:-D:-D
Kurcze mnie wylugowuje non stop...może faktycznie że odkurzają na forum.
As to Klaudusi pod choinkę daj pięknie zapakowaną karkóweczkę:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Malina a tata okropnie zazdrosny o tego bodziaka:tak: A ja sobie dogodziłam a co!!!:-)
Następna ,która gani swojego chłopa a jeszcze wigilii nie było.:-D:-D:-D
Ja zarekwirowałam kulki i będą dopiero jutro na wigilijnym stole,bo Klauducha też wszystkie by pożarła.:szok::-D:-D
Przepisów dałam zaledwie kilka ,ale cieszę się ,że Wam się przydadzą.

laski przekopałam nasz wątek kulinarny i albo ja mało rozgarnięta albo co innego:sorry:potrzebuje przepisu na sałatke ale nie jarzynową:no:mam już kukurydzę groszek i do czegoś bym to wykorzystała ale nie wiem do czego no napewno do sałatki bo jakąś muszę zrobić:tak:
ja dziś piekę ciasto a jutro robię sałatke i rybkę po grecku i tradycyjne śledzie w śmietanie :tak:no i porządki takie końcowe jutro:tak:
Kerna mój tez by był zazdrosny o takiego bodziaka:-Dantek miał piżamkę ja kocham mamę i była zazdrość:-D:-D:-D
ale jemu antoszka na dzień ojca dał koszulkę super tata i chodzi w niej dumny jak paw:-D:-D
Malinka jak chcesz to Ci jeszcze jakieś przepisy w wolnej chwili podeślę.
No chyba,że już coś wybrałaś.
Z kukurydzą to może być z tuńczyka
a nanasem i indykiem wędzonym
z makreli
gyros ten warstwowy
to tyle co pamiętam od ręki

witam:wściekła/y:

nie poczytam bo czasu brak-weszłam tylko naopisac ze o 9 wyjechalam do auchana a wróciłam teraz:wściekła/y: a o 11 wyszłam z auchana!:no:

auto mi sie spiepszyllo:wściekła/y: blokada kierownicy mnie chce sie wylaczyc, m przyjechal kombinowac ale nic- godzine kombinowal, ja mowie nie zostawie patryka samgo z maksem dluzej i wrocilam autem znajomych(KOMBI!) a moj to compact-czyli takimini:cool2:
ale nie to najgorsze- wogóle skrzynia biegów taka zdupczona że szok:confused2::confused2: jakos dojechałam, a M dalej kombinuje jak naprawic nasze:sorry::sorry::wściekła/y:

i chyba z 500zl minimum nowa stacyjka:wściekła/y: zajebiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiscie po prostu:crazy::crazy:
no to niefajnie.:no:

hej kuilismy nowaklawiature ae strasznie inaczej sie isze bo kupilam taka miekka klawiature taka jak gumka hihhi alefana taka malai cichaNie slychac jak sie pisze a towazne hihihi Kuila jeszcze niuni jedna zabawkeae taka tania Nie mglam sie powstrzymac ihi Sobie buty kozaczki za 10 zl wiem wiem zaszalalamLece oliwe przebrac bo kusko nawalila Zrobie jej kluski i ja nakarmie a pozniej biore sie za sprzatanie G wlasnie mieli ser i mak DO POZNIEJ
dorotka a po Polsku można prosić :-D:-D:-D:-D:-D

Ufffff ciasto upiekłam wyrosło pięknie:tak:
obiadzio się kończy gotować ja sprzątnełam łazienkę i nasz pokój łącznie z przemeblowaniem:-)no nie byłabym soba jak bym czegoś nie zmieniła:-):-)ale tym sposobem antonio ma swój kącik do zabawy z którego od godziny nie wychodzi:szok::rofl2:
Dorotka widac że masz nową klawiaturę 3 razy czytałam twojego posta żeby go zrozumieć:-D:-D:-D:-D:-D:-Da z butami no poszalałaś:-D:-Dale moja mama sobie 3 lata temu kupiła sobie kozaki za 15 zł i do dziś są super:tak:a ja w tamtym roku w lutym trapery za 170 zł i juz je 5 razy kleiłam a i tak podeszwa przepuszcza wodę i mam mokre skarpety:wściekła/y:
fajny taki kącik dla malucha.:tak:

Ja poproszę o przepis :tak:

Kawałek poproszę ciasta :-D i też się dołączam do życzeń

Witam Kochane moje :-D:-D życzenia już Wam złożyłam więc nie będę się powtarzać ;-) ja na razie z mamą odpoczywamy ale zaraz będziemy robić uszka :sorry: i już mi się nie chce :sorry: M nie będzie na wigilii dopiero w piątek przyjedzie, bo mu służbę wlepili na kuchni i musi jutro już być o 5.00 na miejscu :no: nie podoba mi się to bo padał deszcz ze śniegiem a w nocy to zamarznie :no: będzie nie ciekawie :eek: no cóż jak mus to mus, ale za to potem będzie miał dwa dni wolnego :tak: no to idę do roboty, pewnie zajrzę dopiero po świętach ja się wszystko uspokoi :tak: to trzymajcie się cieplutko i zdrowo :-D i smacznego przede wszystkim :-D:-D
Przepis kochana jest na kulinarnym.
Dobrze,że w święta będzie z Wami ,a wigilie jakoś zniesiesz.:tak:

Ja też od siebie chciałam Wam życzyć.
Speaking Santa

Do góry