reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kuba od ponad godziny nie śpi,dopiero przysypia.Ja jestem nieprzytomna i wściekła.
Idę z nim do łóżka i bedę spała dziś u niego.:tak:

reklama
535.jpg

Prezentów cztery wieże,
Mikołaja na skuterze,
renifera z czerwonym noskiem,
pierwszej gwiazdki lśniącej,
wszystko co wam tylko trzeba,
a ja składam te życzenia:
WESOŁYCH ŚWIĄT!

Witam:-):-)
U nas od rana deszcz pada i jest prawie 5st.C a tak się cieszyłam że będą wreszcie białe, mroźne święta:-:)-(
Maja do przedszkola odstawiona bo ja dzisiaj w kuchni urzęduję i za pieczenie się wreszcie zabieram:tak::tak:
Będę też chlebek piekła pierwszy raz i aż ciekawa jestem co to mi wyjdzie:sorry::sorry:

A oto moja kreacja na Sylwka,tylko za szalem muszę pobiegać;-):tak:

Bardzo fajna kiecusia i za taką cenę:szok::szok::szok:

dzis miałam straszny zapierdziel w pracy.mało co się nie posikałam bo nie miałąm jak wyjść do toalety bo wiecznie cały sklep pełny.posżłam do toalety koło 16.00,masakra ,trzymałam tak pare godzin:sorry:ale dałam radę :-D:-D:-D:-D

Oj to nie zazdroszczę ale tak to jest że ludzie na ostatnią chwilę czekają a potem w sklepach tłumy :tak::tak:

Ostatnia edycja:
Hej mamuski Zas Oliwka zaczyna zasypiac z rykiem Tak jak kiedys A juz tak bylo fajnie :wściekła/y:No i zas ryki urzadza w nocy i chece ze spac nie chce ze bawic sie chce itp Dzis obudzila sie z wielkim placzem znowu tak jak ostatnio to bywa co noc Ale na szczescie dosc szybko sie uspokoila i nie obudzila sie calkiem i po mleczku zasnela :tak:Budzila sie wielokrotnie ale najwazniejsze ze nie wstala na dluzej tylko jak sie budzila to na chwile i spala dalej :tak:
Teraz mial byc Oskarek a jak Oskarek mialby ponad 6 lat to miala byc Wiktoria-miałam wszystko zaplanowane;-):-)
A o tym ktora i dlaczego to nie chce pisac-sorki:no::no::no:
Ale w sumei traktuje Je tak samo i wogole,ale do ... mam jakis taki nie wiem jak to nazwac(moze podswiadomie odzywa sie moje sumienie)
Ok rozumiem :tak:Jedno sie zgadza Chcialas 3 i masz 3:tak:A ktora jest oczkiem w glowie to chyba sie domyslam ;-);-);-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dale wam wesoło:-D:-D:-D:-D:-D:-D
my po obiadku i pragnę sie pochwalić mój synuś najmłodszy dziś pierwszy raz zjadł samodzielnie obiadzio widelcem od A do Z:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no pękam z dumy:tak::tak::tak::tak:
Gratulacje Moja Oliwka tez chce jesc juz sama Ale musze jej jeszcze pomagac:tak:
Oto chodzi,że M wczoraj przecież był na wsi to słowem teście nie powiedzieli:no::no:.Ale przecież babka zimno będzie mieć w chałupie:sorry2:,a do brata Mirka nie pojechali:no:,bo się teściu wstydził:confused2::sorry2::eek:.
Kupiłam sobie suknię na Sylwka,firankę i do tego lambrekin do sypialni,Olkowi 2 pary jeansów(jedne z Power Rangers) i wydałam całe 22,25zł,bo dziś za pół ceny:-p;-):tak:.
Ale widzę,że nie tylko u mnie zakupy udane laseczki,co;-)?

Jutro u mnie spróbujesz:-p;-):tak::-D:-D.

Ja z chinek Amino sałatkę robię;-):tak:.
Ciesze sie ze zakupy udane :tak:
Krecja sliczna I milo ciebie zobaczyc :tak:
a co ja mam powiedzie c zamówiłm portfel a dostałąm męskie rękawiczki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

zazwyczaj tak jest że dostajesdz negatywa za negatywa:cool:

nawet nie mogę popisac bo Oliwka mi nie daje.póxniej spróbuję zajrzeć.

dzis miałam straszny zapierdziel w pracy.mało co się nie posikałam bo nie miałąm jak wyjść do toalety bo wiecznie cały sklep pełny.posżłam do toalety koło 16.00,masakra ,trzymałam tak pare godzin:sorry:ale dałam radę :-D:-D:-D:-D
No z tym negatywami to tez wiem ze tak jest Negatyw za negatywa:wściekła/y:A wczorajszego trzymania moczu wspolczuje :cool2:
ładna:tak:

ja czekam na M aż wróci i przywiezie moją Mame z siostrą:tak: bo pojechał po nie do Katowic:tak:
I co mama i siostra aostaja u was na swieta?????
Eh nie straszcie mnie, bo ja się wkurzyłam i ten cholerny piekarnik zamówiłam netem:zawstydzona/y: i już nie wiem czy dobrze zrobiłam.
To kciuki na pewno też mocno trzymasz:-D:-D:-D:-D
A ja byłam jeszcze na zkupach i :szok::szok::szok::szok: pielgrzymki do kas. M został z pierworodnym więc na luzie sama poszalałam:tak:. Zaraz zabieram siędo kulek śledziowych, za bardzo nie wiem od czego zacząć ale coś z tego chyba wyjdzie:-D:-D. Najwyżej nikt nie będzie jadł:-D
Moje bejbe w świetnym nastroju, że aż miło:-) pięknie zjadł, że nawet już kaszuni na kolację nie zmieścił:szok: także super!!!
Nic sie nie martw Do ciebie przesylka dojdzie ok Zawsez mozesz zwrocic ale wiem wiem ty ja hcesz na juz :-DSuper ze synus grzeczny Strasznie sie ciesze :tak:
ja wiem ze to jest bezsensu i nie sprawiedliwe.ale co zrobisz..ludzie są mściwi i tyle co zrobisz.wystawiajac Ci negatywa chce jakby zatuszować sprawe ze to niby nie jego wina a odwrotnie.nie potrafi się przyznać do bledu.ludzi niestety sie nie zmieni :no::no::no::no::no:

a my mamy juz karpia w domu :-p:-p:-p:-p:-p:-p

Oliwka co chwilę chce biegac do piwnicy popatrzec na rybę,teraz to już chce się z nimi chlapac w wodzie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D już była kilka razy przebierana bo całe rękawy mokre szalona baba :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja tez mam od wczoraj karpie ale juz wypatroszone i przygotowane do usmazenia My od kilku lat prosimy aby nam sprzedawca zabilaj I powiem ci ze jak kiedys bede sama robila wigile Czy jaK Oliwka bedzie starsza i rozumniejsza To ja nie chce przynosic karpia do domu zywego a pozniej go na stole klasc Ja za dziecka widzac karpia w wannie a pozniej na stole nie chcialam go jesc I chce tego zaoszczedzic oliwce :tak:
Właśnie pierniczki opanowałam - popieczone,jeszcze tylko ciasto na sernik z brzoskwiniami na zamówienie zrobię i finito.:tak::cool2::cool2:
I okno w sypialni od środka umyłam i nowa firaneczka wisi.
Dzięki za komplementy odnośnie kiecki:zawstydzona/y:,ale na cały efekt poczekajcie do Nowego Roku;-):tak::-D:-D.
No to czekamy ;-)

W negatywie mam napisane, ze to negatyw za negatywa :-D Śmiech na sali...
Odpisałam, ze to brak profesjona;izmu i napisałam do allego:sorry: Tamci wiem ze nic nie zrobią :no: Ale sprzedawca musiał się nieźle wpienić skoro walną taką durną opinię :-p

Trudno się mówi i żyje się dalej :sorry:
Oko za oko! :-D:-D:-D:-D:-D No cóż... Ten człowiek chyba nie rozumie co to znaczy negatyw i za co się takowy komentarz wystawia. :no:
Ale za to sylwester wolny i święta :tak: zreszta mąz jest cały czas na zwolnieniu to podszykuje troche zanim przyjdę Może tak być ze skoncze wcześnie j:tak:
...
a mnie dzis spotkało spore zaskoczenie Biore udzial w badaniu GFK które polega na skanowaniu wszystkich zakupów za to są punkty ktore wymienia sie na nagrody Wczoraj nie mogłam spać bo martwiłam sie skąd wziąc kase na rachunek za gaz potem jak usnęłam to glupotyi nieczystosci mi sie sniły :tak: powiedzialm rano męzowi o tym snie ale doszlismy do wnoisku ze pewnie znowu jakies wydatki nas czekają i co sie okazało po 10 przyszła listonoszka i przyniosła 300 zł własnie z GFK najprawdopodobniej to nagroda która losuja raz w roku :-D:-D:-D:-D
...
Ale masz fajnie, że mąż ci pomaga. :tak:Mój codziennie w pracy do 17.00, więc jak wraca to nawet gdyby chciał to siły nie ma :zawstydzona/y:
A prezent - niespodzianka rzeczywiście super! :tak:
wSZYSTKO WSZYSTKIM ,A CO BĘDZIECIE ROBILI Z CHINKI NA ŚWIETA:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Jakiś nowy przepisik:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Chinka to pewnie w sosie słodko - kwaśnym będzie :-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
...
my po obiadku i pragnę sie pochwalić mój synuś najmłodszy dziś pierwszy raz zjadł samodzielnie obiadzio widelcem od A do Z:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no pękam z dumy:tak::tak::tak::tak:
Brawooooo! Antoszka dzielny jest :tak::tak::tak::tak:
Kreacja iście balowa! Domyślam się, że sylwestrowa impreza to coś więcej niż zwykła domówka?
Eh nie straszcie mnie, bo ja się wkurzyłam i ten cholerny piekarnik zamówiłam netem:zawstydzona/y: i już nie wiem czy dobrze zrobiłam.
...
Nie martw się! Przy takich zamówieniach raczej rzadko zdarzają się wpadki. Sklepom raczej zależy na dobrych opiniach klientów. Musisz tylko dobrze obejrzeć piekarnik, żeby nie okazało się, że w transporcie został uszkodzony. :tak:
Moja lodówka ma dziś do mnie dotrzeć. Ciekawe czy im się uda? :-D
...
u mnie moj gin ma swoje usg i sam robi wiec wszytsko na biezaco i zawsze wszytsko dokladnie pokazuje i tlumaczy:tak::tak::tak:
....
No moja niestety nie ma takiego sprzętu w gabinecie. :no: Jest świetnym lekarzem, ale przyjmuje normalnie w państwowej przychodni i na razie cieszy się, że jej jako tako wyremontowali gabinet i nie potyka się o wystające skrawki linoleum :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A my na służbę zdrowia płacimy... :no:
Kuba od ponad godziny nie śpi,dopiero przysypia.Ja jestem nieprzytomna i wściekła.
Współczuję ogromnie! Biedny Kubulek - taka bolesna dolegliwość i to na urodziny i święta! :-( A swoją drogą to:
Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń, zdrówka, szczęścia i gwiazdki z nieba, Kubusiu!!!!
535.jpg

Prezentów cztery wieże,
Mikołaja na skuterze,
WESOŁYCH ŚWIĄT!
Dzięki Wiki! :tak::tak::tak::tak:
I Tobie i Twojej rodzince również wesołych i zdrowych świąt i mnóstwo szczęścia w Nowym Roku! :tak:

Chciałabym jeszcze dodać:
Z okazji imieninek najlepsze życzenia wszystkiego, czego tylko sobie zażyczy Dowiklowa Wiktoria!
:tak::tak::tak::tak::tak:

witam na nocnej zmianie :-)
jestem padnieta
dzien na wysokich obrotach
rano pakowanie preznetow itd,pzoniej na zakupy,mala w sklepie siku zawoalala ,dobrze ze znajome pracuja i nas wpuscily do wc dla personelu wiec obeszlo sie bez wpadkipzoniejpo Pauline i reszta zakupow.
taka droga ze wozjiem ciezko sie jedzie.droga zajela mi 40minut zamaist 20-25:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
pomijajac fakt ze spocilam sie jak mops.do domudotarlam dopieor 14.30
p w pracy.wrocil o 8 ,poszedl spac,wstal przed 14i po 15 znow pojechal do roboty.wiec jestem sama z cala robota
jedyne co zdazyl zrobic to obsadzic choinke i zamocowac czubek:rofl2:

dobrzez ze szwagierka wadla to z jej pomoca ubralysmy choinke.
miesko do pieczenia lezy w przyprawach,jutro pieczenie.

nie mam juz sily,a tyle roboty przede mna....
Ty jak zwykle zabiegana ;-)
Paulina napsilaa dzis kartek do mikolaja(czas i pora)
ale nie jest wymagajca-napislaa krotko ze chce lalke,gre planszowa i ksiazke:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
nie wiem jak z lalka bo reszte na ewno dostanie:-)
No wiesz mama Juz kupowac corce lalke Co pomysli sobie o mikolaju Chciala lalke a lalki nie ma :-D
ja tez bralam kilka rezczy z innych sklepow netowych i bylo ok

a co do Pauliny0ona sie cieszy z kazdego drobiazgu
od nas dostanie pet shopa,ksiazke i taki zetsaw lazienkowy-kubek,pojemnik na szczoteczke i slodycze
bo jej kubek juz taki obsukrny:eek:
a mla dostanie odkurzacz z akcesoriami-mop,szczotka i szufelka,jaka gabka do mycia i podrobki pet shopow:rofl2:
Mala dostanie zestaw sprzatajacy Tak mi sie to skojazylo hihihih Wszystko do sprzatania Przyznaj sie mamuska do czego ty chcesz zapedzic coreczke????Aby ci pomagala sprzatac :-D
ee to fajne prezenty:tak::tak::tak::tak: na pewno będą uradowane!!!! JA mojemu kupiłam konika na biegunach co jeszcze wydaje odgłosy konika:tak::tak::tak: tak mu sie w sklepie spodobał, że nie mogliśmy się powstrzymać i prezent pod choinkę już czeka od dwóch tygodni:tak::tak::tak::-)
Super MOja juz ma takiego konika I tez wydaje dzwieki :tak:
Zaraz z psem na spacer i idę do łózka ,bo pewnie długa noc będzie przede mną.
Kubuś ma zapalenie okostnej i dostał antybiotyk bidulek.:-:)-(
Pewnie wkrótce się obudzi,bo przeciwbólowe przestaną działać.:sorry::sorry:
Ty as psu spac nie dajesz :-DOj wspolczuje Biedny Kubus
:-:)-:)-(
535.jpg

Prezentów cztery wieże,
Mikołaja na skuterze,
WESOŁYCH ŚWIĄT!
Wszystkiego naj naj :tak:
Witam:-):-)
U nas od rana deszcz pada i jest prawie 5st.C a tak się cieszyłam że będą wreszcie białe, mroźne święta:-:)-(
Maja do przedszkola odstawiona bo ja dzisiaj w kuchni urzęduję i za pieczenie się wreszcie zabieram:tak::tak:
Będę też chlebek piekła pierwszy raz i aż ciekawa jestem co to mi wyjdzie:sorry::sorry:
U mnie tez po sniegu juz nie ma nic :-(Ogladalam pogode to w swieta bedzie chlapa i deszcz ale pocieszajace ze snieg i mroz ma jeszcze wrocic kolo nowego roku Wiec jeszcze sie sniegiem pociesze Choc tez chcialam biale swieta :-( Oliwka wstala I sie usmieach Lece do niej do lozka sie poprzytulac G jest dzis w domu to dobrze bo mam dzis sporo roboty Idziemy tez z G kupic klawiture bo ta popsuta Milego dnia

Bardzo fajna kiecusia i za taką cenę:szok::szok::szok:

Oj to nie zazdroszczę ale tak to jest że ludzie na ostatnią chwilę czekają a potem w sklepach tłumy :tak::tak:

Zaraz z psem na spacer i idę do łózka ,bo pewnie długa noc będzie przede mną.
Kubuś ma zapalenie okostnej i dostał antybiotyk bidulek.:-:)-(
Pewnie wkrótce się obudzi,bo przeciwbólowe przestaną działać.:sorry::sorry:
Kurcze, zdróka dla Kubunia oj biedulek na same święta sięnabawił...a skąd mu się to wzięło:eek: Z w ogóle to czego Ty psa męczysz;-);-);-) Piesek widzę, też biedny...:-D My dzisiaj będziemy robić tego kurczaka w galaretce, placki na krokiety zaraz będę smazyć.
Michał coraz więcej chodzi:tak: Kurcze wczoraj to prawie pół pokoju przeszedł sam:szok: Mało z M nie padliśmy z wrażenia:-) ehhh pękam z dumy:-):-):-) A tych kulek chyba sobie dorobie.....co to tyle kuleczek dla tylu osób:tak:
Dorota to też masz nocki zarwane. Eh dobrze, że Michał już od dawna śpi całą noc:tak: także mamy święty spokój:happy:

Witam,

Moje lale wstały dzisiaj o 7 :eek:

JA dziewczynki do was na chwilkę, bo później to z czasem może być kiepsko.
A więc za w czasu :tak:

Roku udanego,
Orłów na śniegu,
Fajerwerków moc,
Seksu co noc,
Przed domem bałwana,
Zabawy do rana.
Życzy Luiza w raz z rodzinką.
:tak:

reklama
super no i szal konieczny:tak:
zazwyczaj tak jest że dostajesdz negatywa za negatywa:cool:
tylko gdzie tu sens dawania negatywa:sorry:
a my mamy juz karpia w domu :-p:-p:-p:-p:-p:-p

Oliwka co chwilę chce biegac do piwnicy popatrzec na rybę,teraz to już chce się z nimi chlapac w wodzie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D już była kilka razy przebierana bo całe rękawy mokre szalona baba :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
mój Adam jak miał 5 lat to wszedł do wanny z karpiem do lodowatej wody bo chciał z nim sie umyć:rofl2:
o boziu on bidulek bo boli ty bidulka bo zmęczona tule was mocno:-*
535.jpg

Prezentów cztery wieże,
Mikołaja na skuterze,
WESOŁYCH ŚWIĄT!
dziękujemy bardzo:happy:
kochana a ty tu wpadnij do nas na chwilkę i pisz co u ciebie:tak:
Witam,

Moje lale wstały dzisiaj o 7 :eek:

JA dziewczynki do was na chwilkę, bo później to z czasem może być kiepsko.
A więc za w czasu :tak:

Roku udanego,
Orłów na śniegu,
Fajerwerków moc,
Seksu co noc,
Przed domem bałwana,
Zabawy do rana.
Życzy Luiza w raz z rodzinką.:tak:
dziękujemy bardzo :tak:
ale mam nadzieję że znajdziesz chwilunię jeszcze dla nas:tak:

wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla Kubulca As zdrówka szczęścia samych dobrych ludzi dookoła i wszystkiego naj naj naj
życzy ciocia Malinka z rodzinką:tak:

wszystkiego najlepszego dla Wikusi Dowikli w dniu imienin zdrówka spełnienia marzeń wymarzonych prezentów od mikołaja i masy siły do psot:-)
gli95.gif
życzy ciocia Malinka z rodzinką

Do góry