reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
was nadrobic po calym dniu to...

Anabuba to widzę że u sadysty już coraz lepiej, niedługo na dobre się zaprzyjaźnisz:-p:-p
[/B]

ta ona mnie zna od dziecka:eek:

To ja też się pochwalę dekoracją swojego okna

ja mam podobne lampki tylko jeszcze nieuczepione
u Paulina na oknach sa rozne dekoracje

W prognozie zapowiadali -3 a jest -10 :wściekła/y:

u mnie rano tez tak bylo a atreaz jest +1:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witam :-) melduje zyje jutro i pojutrze ide do pracy a nie powiedzialm gdzie pracuje :zawstydzona/y: w Leklerku na kasie :tak: i na razie jest dobrze Nie dam rady nadrobic i przeczytac tzle postow :-:)zawstydzona/y: tak to jest jak sie dlugo nie zaglda :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:switeta skromne bo nie mamy kasy jeszcze mieliđmy dodatkowy wydatek i zapozyczylismz sie musielismy kupic nowz akumulator bo przyszly mrozy i padl :wściekła/y:zresyta ja pracuje w Wigilie do 17 takze jak wroce to cos wzkombinuje :-(

witaj kocahna!

Nam tez auto odmówiło posłuszeństwa :no: Zamarzło... czekamy na odwilż :eek:

ajka bylo -20 to nie zaarzzlo?

Moja Klaudia poszła do szkoy na wigilie, ma dzis do odebrania klasowego chomika na tydzień:szok: z rana juz nakrzyczałam na nia ,rany 10 latka potrafi doprowadzic mnie do szału,a wszystko przez fochy jaka to ona jest biedna ,ze musi zmywarke rozpakować:szok: leń do kweadratu,a ja macocha zła:wściekła/y: ale po burze troche chyba załapała ,zeprzegięła i juz była milusia:tak:
U nas -3 i drobny śnieg mocno sypie:szok:

mnie moja tez do szalu doprowadza

Byliśmy wczoraj na USG. Kobieta, która je robiła była meeeeeega niemiła. Stwierdziła, że nie może zobaczyć płci dziecka, bo jest pośladkowo ułożone, zdjęcia nam nie dała, a kiedy mój mąż zapytał dlaczego, to najpierw się oburzyła, że w ogóle śmiał zapytać, a później stwierdziła, że nie ma kliszy (ale musiała się nad tym chwilę zastanowić) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wredny babsztyl. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Później stwierdziła, że dziecko jest za małe jak na ten etap ciąży, a jak zapytałam czy powinniśmy tym się martwić to stwierdziła, że lekarz prowadzący to wyjaśni. :eek: Krzysztof wtedy nie wytrzymał i stwierdził: Aaaaaaa, to pani nie jest lekarzem, tylko jakimś technikiem, tak? Baba zignorowała pytanie, ale powiedziała, że waga dziecka wskazuje na 31-32 tydz ciąży, no więc powiedziałam, że właśnie na tym etapie jestem - to zrobiła tylko wielkie oczy i już nic nie powiedziała :sorry2: Pewnie źle sobie wyliczyła. Taki to z niej lekarz. :laugh2:Wkurzyła nas przeokropnie. :no:

wspolczuje
u mnie moj gin ma swoje usg i sam robi wiec wszytsko na biezaco i zawsze wszytsko dokladnie pokazuje i tlumaczy:tak::tak::tak:

A tak swoją drogą to z tym USG różnie bywa. Ciocia mojego męża opowiadała jak miała tuż przed porodem (20 lat temu) robione USG i lekarz jej powiedział, że będzie duża dziewczyna, a po godzinie miała już na rękach dwóch nie za dużych chłopców. :-D:-D:-D:-D:-D

hehehe ale 20lat temu to komuna byla:-D:-D:-D:rofl2:

Ja jakoś w to nie popijanie nie bardzo wierzę. Bardzo rzadko popijam posiłki, a moja przemiana materii i tak pozostawia wieeeele do życzenia. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

teraz moze:tak:

naj naj naj

A ja myślę, że nasza Malinka by sobie doskonale z takim USG radziła! :-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dowikla to może razem kogoś znajdziemy do tego prasowania bo na mnie dwie pralki czekają:szok::szok::szok:
A co do USG to mój gin też na 100% nie powiedział mi kto to w brzuszku tam grasuje, roześmiał się tylko ze stwierdzeniem że on ptaszka nie widzi ale co tam jest naprawdę to dopiero przy porodzie się dowiem, ja jednak od samego początku przeczuwałam że to będzie Majusia:tak::tak::tak::tak:

ja tez przy obywdu wiedzilaam ze beda baby

Moja tez tak zawsze pukala i stukala ta glowica w brzuch zeby dzieci sie inaczej polozyly i zawsze wszystko zobaczyla:tak::tak::tak:Chociaz czasami bylo to meczace i dlugo trwalo ,ale wolala miec pewnosc:tak::tak::tak:
Z Dominikiem na ostatnim usg bylam w srode i wazyl 2600 a urodzil sie w niedziele z waga 2660:-)
Ale to jest nic bo jakas mloda cipa po przyjeciu mnie na porodowke zrobila mi usg i stwierdzila ze nie moge urodzic dopoki jutro nie przyjdzie ordynator bo dziecko wazy niecale 1,5 kg:szok::szok::szok:I dawal mi fenoterol,isoptin i relanium i kazala lezec:szok:
Przed 12 przyszedl ordynator i mnei zbadal i powioedzial zeby wszystko odstawic bo jest ok i o 13;53 urodzilam

lekarze....

ten debilny sprzedawca wystawił mi negatywa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

co za pojeb!

W negatywie mam napisane, ze to negatyw za negatywa :-D /QUOTE]

widac ze jego wina skoro nie ma dobrego wytlumaczenia

a mnie dzis spotkało spore zaskoczenie Biore udzial w badaniu GFK które polega na skanowaniu wszystkich zakupów za to są punkty ktore wymienia sie na nagrody Wczoraj nie mogłam spać bo martwiłam sie skąd wziąc kase na rachunek za gaz potem jak usnęłam to glupotyi nieczystosci mi sie sniły :tak: powiedzialm rano męzowi o tym snie ale doszlismy do wnoisku ze pewnie znowu jakies wydatki nas czekają i co sie okazało po 10 przyszła listonoszka i przyniosła 300 zł własnie z GFK najprawdopodobniej to nagroda która losuja raz w roku :-D:-D:-D:-D

Zatanawiam sie czy nie wziac sie za sernik tylko obawiam sie ze do swiat nic nie zostanie :-D:-D:-D:-D

super
gratulacje!super prezent

Eh nie straszcie mnie, bo ja się wkurzyłam i ten cholerny piekarnik zamówiłam netem:zawstydzona/y: i już nie wiem czy dobrze zrobiłam.
To kciuki na pewno też mocno trzymasz:-D:-D:-D:-D
A ja byłam jeszcze na zkupach i :szok::szok::szok::szok: pielgrzymki do kas. M został z pierworodnym więc na luzie sama poszalałam:tak:. Zaraz zabieram siędo kulek śledziowych, za bardzo nie wiem od czego zacząć ale coś z tego chyba wyjdzie:-D:-D. Najwyżej nikt nie będzie jadł:-D
Moje bejbe w świetnym nastroju, że aż miło:-) pięknie zjadł, że nawet już kaszuni na kolację nie zmieścił:szok: także super!!!

ja sporo rzeczy zamawia na allegro i poki co nie mialam zadnej lipytzreba sprawdzac kometarze itp
MH nie przejmuj sie negatywem bo jak ktos mady edzie to wejdzie i poczyta za co

no i chyba zostalam sama:eek:
Paulina napsilaa dzis kartek do mikolaja(czas i pora)
ale nie jest wymagajca-napislaa krotko ze chce lalke,gre planszowa i ksiazke:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
nie wiem jak z lalka bo reszte na ewno dostanie:-)

Witam w nocy:-) My wzięliśmy się za realizację celów.Kulki śledziowe są w trakcie, ale tak cudnie pachną że ja nie wiem jak one wytrzymają do tej wigili:zawstydzona/y: AS zjadłaś TYLKO 8??? Ja nie wiem czy się powstrzymam;-) U mnie na wigilijnym to będzie nowość, więc może choć troszkę zabłysnę w oczach rodzinki:cool2: Michał dostał kołeczek w rowek i śpi jak aniołek.
MH kurcze ja serio stresuję się tym zakupem. wyoglądamy paczkę z każdej strony, ale oby działał!!!:eek:
A ludzie to chamy som:-p Bez sensu jest to co oni robią. Równiedobrze kązdy tak o sobie może wypisywać każdemu jak leci negatywy bo ma zły dzień:sorry: no ale takie uroki neta.

ja sporo rzeczy zamawia na allegro i poki co nie mialam zadnej lipytzreba sprawdzac kometarze itp
MH nie przejmuj sie negatywem bo jak ktos mady edzie to wejdzie i poczyta za co

no i chyba zostalam sama:eek:
Paulina napsilaa dzis kartek do mikolaja(czas i pora)
ale nie jest wymagajca-napislaa krotko ze chce lalke,gre planszowa i ksiazke:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
nie wiem jak z lalka bo reszte na ewno dostanie:-)
CZeść Anabuba:-) EE to fajnie, że nie musisz się domyślać co zafundować córci:tak: ale szczęsciara jesteś że dziecko nei wymagające:tak:.
A jeszcze dodam, że nie brałam na Allegro bo okazało się drożej tylko w sklepie. no ja juzteż zamawiałam płyte do kuchni i wszystko jest ok. Mam nadzieję, że przedświąteczne szaleństwo ich tam nie zakręci i nie przywiozą mi rękawiczek!!!

CZeść Anabuba:-) EE to fajnie, że nie musisz się domyślać co zafundować córci:tak: ale szczęsciara jesteś że dziecko nei wymagające:tak:.
A jeszcze dodam, że nie brałam na Allegro bo okazało się drożej tylko w sklepie. no ja juzteż zamawiałam płyte do kuchni i wszystko jest ok. Mam nadzieję, że przedświąteczne szaleństwo ich tam nie zakręci i nie przywiozą mi rękawiczek!!!

ja tez bralam kilka rezczy z innych sklepow netowych i bylo ok

a co do Pauliny0ona sie cieszy z kazdego drobiazgu
od nas dostanie pet shopa,ksiazke i taki zetsaw lazienkowy-kubek,pojemnik na szczoteczke i slodycze
bo jej kubek juz taki obsukrny:eek:
a mla dostanie odkurzacz z akcesoriami-mop,szczotka i szufelka,jaka gabka do mycia i podrobki pet shopow:rofl2:

ee to fajne prezenty:tak::tak::tak::tak: na pewno będą uradowane!!!! JA mojemu kupiłam konika na biegunach co jeszcze wydaje odgłosy konika:tak::tak::tak: tak mu sie w sklepie spodobał, że nie mogliśmy się powstrzymać i prezent pod choinkę już czeka od dwóch tygodni:tak::tak::tak::-)

reklama
Witam w nocy:-) My wzięliśmy się za realizację celów.Kulki śledziowe są w trakcie, ale tak cudnie pachną że ja nie wiem jak one wytrzymają do tej wigili:zawstydzona/y: AS zjadłaś TYLKO 8??? Ja nie wiem czy się powstrzymam;-) U mnie na wigilijnym to będzie nowość, więc może choć troszkę zabłysnę w oczach rodzinki:cool2: Michał dostał kołeczek w rowek i śpi jak aniołek.
MH kurcze ja serio stresuję się tym zakupem. wyoglądamy paczkę z każdej strony, ale oby działał!!!:eek:
A ludzie to chamy som:-p Bez sensu jest to co oni robią. Równiedobrze kązdy tak o sobie może wypisywać każdemu jak leci negatywy bo ma zły dzień:sorry: no ale takie uroki neta.
Witam na nocnej zmianie.
:-D:-D:-D
Kerna zjadłam tylko 8 ,bo taka była nadwyżka.:-D:-D:-D
Reszta musi do świąt doczekać.
Klaudia dziś koło tych tańczyła i wysępiła ode mnie 3 sztuki :-D:-D:-D:-D.
A niech tam zje sobie pomyślałam i dałam gadzinie,ale była gotowa miskę między nogi włożyć i zasiąść wygodnie przed TV z tymi kulkami.:tak::-D:-D:-D
A ja teraz jeszcze Tilapię smażę do greckiej.:-D:-D:-D
Mięso stygnie w zalewie,piersi z kurczaka też już ugotowane czekają na zalanie galaretką,śledzie zrobione,tort dla małego też już zaplanowany :tak:
Zaraz z psem na spacer i idę do łózka ,bo pewnie długa noc będzie przede mną.
Kubuś ma zapalenie okostnej i dostał antybiotyk bidulek.:-:)-(
Pewnie wkrótce się obudzi,bo przeciwbólowe przestaną działać.:sorry::sorry:

Do góry