reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a dlaczego Ci tyle czasu płacze????? znowu kolki?????czy co się dzieje?????

to obudź M,a co dlaczego Ty masz się męczyć ,w końcu to tez jego dziecko :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

My wstalismy dzis pare minut po 7.00,mam dzis ogromnego lenia ale niestety trzeba wziąć się za robotę :tak::tak::tak::tak::tak:

ej słuchajcie macie jakiś dobry syrop na kaszel???
bo ten flawamed jakoś Oliwce widze ze nie pomaga :no::no::no::no::no::no::no::no:

bierze go już 4 dni i nic,nie widzę poprawy.
skończyła mi sie butelka więc musze iść do apteki,to może porazicie jaki kupić :-):-):-):-):-):-)
Agnes najsilniej jest wykrztuśny jest Ambrosol czyli Mukosolvan.
Lepiej działa podany ten przez nebulizator.
Aga a czy przy Flavamedzie jak podawałaś to oklepywałaś ją ?
Oklepywanie pomaga właśnie przy odrywaniu.
Z domowych sposobów to najsilniej wykrztuśny jest syrop z cebuli.
Musisz jednak uważać z podawaniem tych wykrztusnych,żeby jej nie zalać,bo będzie jeszcze gorzej.

Hej mamuski Nie nadrobie was teraz moze pozniej mi sie uda was poczytac Wczoraj jakos weny nie mialam na pisanie na bb sama nie wiem dlaczego :-(Moze dlatego ze @ sie zbliza i nastroju nie mialam Na egzaminie ok Oczywiscie zdany ale odpowiedzi nam podali wiec lajt Wczoraj ubralismy choineczke I oliwka sie wczoraj roschodzila zas troche Wkleje kilka fotek Zla jakosc ale chcialam pokazac jak Oliwka zaczyna chodzic :tak:
pięknie

mialam i jakos nie bardzo pomoglo:-p:-p acodziennie wmasowywalami masażerem traktowałam- zero efektów:sorry: noooo może troszke ale taki eminimum co pewnie sie zrobiło samo a nie za pomocą tego;-)

nie wiem jakis gorszy dzien wcoraj miał...
a z M to juz mi sie gadac nawet nie chcialo:confused2:

o 9 zaczelam odpisywac a dopiero teraz skonczylam bo Maks mi sie obudził i domagal zabawy oraz jedzenia:-D teraz śpi:tak:

a ja ide sie za siebie wziac- dzisiaj przychodzi ciocia z wujkiem:tak: musze tez chociaz podłogi zamieść w domu i w przedpooju umyć bo sie nabrudziło od wczoraj:confused2:
Ja stosowałam 2 x dziennie.
Tam piszą ,że widoczne efekty są po 4 tygodniach,no u mnie tak własnie było ,ale potem szybciej już te efekty widać.
Ja stosowałam ponad 3 miesiące.:tak::-).

A ja się chyba zatrułam jakimś oparami chemicznymi ze środków do czyszczenia mebli lub szyb.
Wstałam spuchnięta jak bania ,tak że miałam problem by oczy otworzyć.
Jak stanełam na wagę to ponad 2 kg więcej.:szok::szok::szok:
Tyle mi się wody w organizmie zatrzymało.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego pieką mnie tak jakby swędzą i pieką całe nogi.
Jak się podrapie to pękają naczynka kwionośne i robią się wylewy podskórne takie jak przy sepsie :szok::szok::crazy::crazy:.
Nabrałam specyfików i czekam do 16 na efekty,jak nie będzie wyników widocznych to po 16 mam być w szpitalu.Koleżanka mi lekarza załatwiła na w razie czego u siebie na oddziale.
U mnie to zawsze coś innego niż u wszystkich.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:

reklama
Witam
Ja dopiero teraz:-)Bo wzielam sie z mlodymi za ubieranie choinki po sniadaniu i ozdabianie domu i balkonu:tak::tak::tak::tak:Juz prawie wszystko gotowe:tak:Mlodzi zadowoleni a ja jestem z Nich dumna:tak::tak::tak:
Fotki porobie pozniej bo zrobilam jedna i rozladowal mi sie aparat:szok:
Teraz gotuje sobie obiadek-znowu na minimum dwa dni;-):-)Niedlugo poloze mlode i bede sobie siedziala bo w sumei juz wszystko porobilam:tak::tak::tak::tak:

A ja się chyba zatrułam jakimś oparami chemicznymi ze środków do czyszczenia mebli lub szyb.
Jak się podrapie to pękają naczynka kwionośne i robią się wylewy podskórne takie jak przy sepsie :szok::szok::crazy::crazy:.
Nabrałam specyfików i czekam do 16 na efekty,jak nie będzie wyników widocznych to po 16 mam być w szpitalu.Koleżanka mi lekarza załatwiła na w razie czego u siebie na oddziale.
U mnie to zawsze coś innego niż u wszystkich.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:
:szok::szok::szok::szok::szok: nie strasz mnie:szok::szok::szok::szok: ale może to faktycznie tak wstrętne chemia..dlatego ja jak coś czyszczę to minimalnie używam, a głupotki to po prostu woda i mydło:tak: ale z tymi wylewami to masakra!!! a masz uczulenie????

Dziekuje dziewczyny za komplementa odnosnie chodzenia Oliwki :tak:
a tu standartowo niedzielnie pusto:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ide... ale mi sie nie chce:confused2:
Mnie ten maly ruch dzis na bb cieszy przynajmniej bede miala mozliwosc aby was z wczoraj troche poczytac ;-)
kurcze mój ma 16 m-cy i dopiero zaczyna... ale i tak się ciesze:tak: jeszcze musi się trzymać ręki ale sam też potrafi kilka kroków zrobić
brawa dla Oliwki:tak:
Wkrotce sie nauczy Ale kazdy samodzielny krok strasznie cieszy co nie??????????Zazdroszcze troche dziewczynom co pisza ze na roczek dzieciaczki chodzily Ja tez tak chcialam Ale niestety ja chodzilam jak mialam 14 miesiecy Oliwka jeszcze ich nie ma a juz zaczyna chodzic wiec i tak jest lepsza od mamusi hihihih:-DOliwka gdyby nie te szpitale to by lepiej chodzila Bo zaczela przed ostatanim szpitalem ale przestala odkad do niego trafilysmy No ale nic cieksza mnie te jej postepy strasznie :tak:
Oj mam nadzieje ze szybko przejdzie i szpital nie bedzie potrzebny Pisz nam tutaj co i jak z toba Ja bylam w sklepie Oliwka jeszcze dzis nic nie spala Zaraz ide z nia i G na sanki Trzeba kozystac poki jest snieg Ale jest -10 wiec na kilka minut idziemy Pozniej jeszcze reszte poczytam

a dlaczego Ci tyle czasu płacze????? znowu kolki?????czy co się dzieje?????

to obudź M,a co dlaczego Ty masz się męczyć ,w końcu to tez jego dziecko :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

My wstalismy dzis pare minut po 7.00,mam dzis ogromnego lenia ale niestety trzeba wziąć się za robotę :tak::tak::tak::tak::tak:

ej słuchajcie macie jakiś dobry syrop na kaszel???
bo ten flawamed jakoś Oliwce widze ze nie pomaga :no::no::no::no::no::no::no::no:

bierze go już 4 dni i nic,nie widzę poprawy.
skończyła mi sie butelka więc musze iść do apteki,to może porazicie jaki kupić :-):-):-):-):-):-)
Kochana,to zalezy jaki Oliwka ma kaszel:tak::tak::tak:
Z tego co wiem to kaszel moze sie utrzymywac po chorobie nawet do trzech tygodni ale powinien byc coraz lagodniejszy

wiem ze flawamed wykrztuśny :tak::tak::tak::tak:

no ona ma kaszel że najp[ierw zalega jej ,musi się nameczyć aby to odkasnąć a jak już odkałsnąć to tak sie odrywa ze szok.
To ja polecam Ambrosol dla dzeci plus oklepywanie po pol godziny
Hej mamuski Nie nadrobie was teraz moze pozniej mi sie uda was poczytac Wczoraj jakos weny nie mialam na pisanie na bb sama nie wiem dlaczego :-(Moze dlatego ze @ sie zbliza i nastroju nie mialam Na egzaminie ok Oczywiscie zdany ale odpowiedzi nam podali wiec lajt Wczoraj ubralismy choineczke I oliwka sie wczoraj roschodzila zas troche Wkleje kilka fotek Zla jakosc ale chcialam pokazac jak Oliwka zaczyna chodzic :tak:Zobacz załącznik 189983

Zobacz załącznik 189984

Zobacz załącznik 189985

Zobacz załącznik 189986
Brawo:-)Gratuluje:tak::tak::tak:

no Oliwka też szybko zaczęł chodzić,ruszyła w świat 2 tyg przed roczkiem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D także na roczek już śmigała:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Moi tez szybko zaczynali chodzic:tak:Dominik normalnie chodzil jak mial 10,5 miesiecy a dziewczynki jak mialy 11 miesiecy:tak::tak::tak:
Klaudia pierwszy raz sama chciala isc jak miala 9 miesiecy ale sie przewrocila,uderzyla sie glowka w szafe i leciala Jej krew i na troszke zrobila sobie przerwe:tak::-)
A wszyscy nauczyli sie chodzic sami:tak::tak::tak::tak:

kurcze dziewczyny co mojemu bejbe się dzieje:zawstydzona/y: od wczoraj śpi mi pół godziny w ciągu dnia:szok::szok::szok: teraz też obudził się i wrzeszczy.....no i co mam robić? Wczoraj go przetrzymywłąm, że może zaśnie ale jęczał drugie pół godziny i go wyciągnęłam a potem po południu odlatywał....cholera:wściekła/y:

ja już nie wiem.niby nic tam się nie wykluwa...ale cholera go..drze się jak :no:a jest śpiący bo co do niego przyjdę to zamyka oczy ,ale zaraz zaczyna wrzeszczeć.....:-(pół godziny to chyba mało na takiego malucha:eek:

reklama
KERNA moja Oliwka ostatnio ma drzemki unormowane Ale dzis sa wszyscy w domu i ona jeszcze nic nie spala Zaczyna juz marudzic A na sanki mamy isc Mam nadzieje ze mi na nich nie usnie hihihih Ale czasem bywaly dni ze wogole mi nie spala A jest mlodsza troche od twojego Sama nie wiem moze czasem dzieczki nie potrzebuja snu A czasem jest tez tak ze pospi kilka minut np 50 na caly dzien i to jej starcza

Do góry