reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MAmita sama je zrobiłam:-) kupiłam po prostu tasiemki i gotowe:tak:

kurcze ja chcę Twoje przepisy:tak::tak::tak: czytałam je mojemu M i jest zachwycony proponowanymi zmianami:tak::tak::tak: a co z tamtym wątkiem jest nie tak???:unsure:
a jak chodzi o kremy to też miałąm Eveline...i dupa. Jedynie nawilżył i zero poprawy:no: teraz babka w drogeri proponuje mi puppa, że jej koleżance faktycznie pomógł ale kosztuje na biust ponad 100zł:zawstydzona/y:

MH ja tez tak mam niestety...czasem jak ktoś przyjdzie to aż mnie nerwa tłucze..a ogólnie narzekam na samotność:sorry: bo zawsze jak ktoś już przyjdzie to nie w czas:wściekła/y:

kurcze mój ma 16 m-cy i dopiero zaczyna... ale i tak się ciesze:tak: jeszcze musi się trzymać ręki ale sam też potrafi kilka kroków zrobić
brawa dla Oliwki:tak:
Kerna ,ale Twój mały to chyba wcześniak?Dobrze pamiętam?
Co do kulinarnego,to go po prostu nie lubię,zanim coś tam odszukam to mnie szlag jasny trafia.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Widocznie szukać nie umiem.:szok::-D:-D:-D
Dlatego nie wchodze,żeby się nie denerwować.:tak:;-)
:szok::szok::szok::szok::szok: nie strasz mnie:szok::szok::szok::szok: ale może to faktycznie tak wstrętne chemia..dlatego ja jak coś czyszczę to minimalnie używam, a głupotki to po prostu woda i mydło:tak: ale z tymi wylewami to masakra!!! a masz uczulenie????
Ja mam uczulenie na całą domowa chemię.Do tej pory miałam kontaktową ,a dziś się dowiedziałam od dziewczyn,że widocznie poszło też na wziewną.:szok::szok:

kurcze dziewczyny co mojemu bejbe się dzieje:zawstydzona/y: od wczoraj śpi mi pół godziny w ciągu dnia:szok::szok::szok: teraz też obudził się i wrzeszczy.....no i co mam robić? Wczoraj go przetrzymywłąm, że może zaśnie ale jęczał drugie pół godziny i go wyciągnęłam a potem po południu odlatywał....cholera:wściekła/y:
daj mu Viburcol może pomoże.

Dzwoniłam do drugiej koleżanki pielegniarki i ta też mnie cholera wysyła na zastrzyki odczulające.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Chyba mnie dziś nie ominą:-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
reklama
Ja stosowałam 2 x dziennie.
Tam piszą ,że widoczne efekty są po 4 tygodniach,no u mnie tak własnie było ,ale potem szybciej już te efekty widać.
Ja stosowałam ponad 3 miesiące.:tak::-).

A ja się chyba zatrułam jakimś oparami chemicznymi ze środków do czyszczenia mebli lub szyb.
Wstałam spuchnięta jak bania ,tak że miałam problem by oczy otworzyć.
Jak stanełam na wagę to ponad 2 kg więcej.:szok::szok::szok:
Tyle mi się wody w organizmie zatrzymało.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego pieką mnie tak jakby swędzą i pieką całe nogi.
Jak się podrapie to pękają naczynka kwionośne i robią się wylewy podskórne takie jak przy sepsie :szok::szok::crazy::crazy:.
Nabrałam specyfików i czekam do 16 na efekty,jak nie będzie wyników widocznych to po 16 mam być w szpitalu.Koleżanka mi lekarza załatwiła na w razie czego u siebie na oddziale.
U mnie to zawsze coś innego niż u wszystkich.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:
stosowałam ponad miesiac rano i wieczorem ale niezbyt powalające efekty:tak:
:szok::szok::szok: wspolczuje- ja tak miałam po fugach:eek::eek::eek::eek::eek: i po gipsie jak remont robiliśmy:eek::eek::eek:

Ja to daje moim w przypadku jak cos Je mega mocno uczuli i nie mam mozliwosci podjechania wtedy do lekarza:tak::tak::tak:
Wiadomo ze zastrzyk dziala lepiej i szybciej czasmi trzeba dac tabletke

KERNA
Kazda sie zna na tym co Je dotyczy hehe:-);-)
A ja jeszcze chcialam byc neonatologiem ale cos mi nei wyszlo ale to dluuga historia:no:

AS
Jak masz encorton w domu to wez sobie jedna tabletke bo to tez jest odczulajace i dziala identycznie jak dexaven w zastrzyku:tak::tak::tak:

Dowikla ja od Encortonu puchnę jak bańka wstańka .Nie mogę tego ,bo zagraża wstrząsem anafilaktycznym.:wściekła/y::wściekła/y:
Ja muszę mieć czysty hydrocortyzon i fenicort podany.:tak:
Już to przerabiałam jak mnie pszczoła ugryzła.Pamiętasz?
Po 3-4 dawka zaczyna wszystko mijać.:tak:;-)
Wypiłam już 12 tabletek wapna i wzięłam 2 loratadyny.
Na pewno się zatrzymało na jakis czas.
Zaczynam mieć mrowienia ,więc są 2 możliwości.
Albo lada moment zacznę puchnąć bardziej,albo zacznie odpuszczać.:tak:
Poczekamy,zobaczymy.:-D:-D:-D
Raz się żyje co nie?:cool2::cool2:

Ja pisze sobei z moim bratem na gg i tak sie smieje ze biedny Dominik nie wie o co mi chodzi:-D:-D:-D:-D
I tylko sie mnie pyta z czego sie smieje;-)

reklama
Do góry