reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

KERNA
Kazda sie zna na tym co Je dotyczy hehe:-);-)
A ja jeszcze chcialam byc neonatologiem ale cos mi nei wyszlo ale to dluuga historia:no:
no fakt, ja mam nadieję ,że nigdy nie będę musiała się dowiedzieć co robić w takich przypadkach:sorry:AS kurcze trzymaj się...zjedz se ciacho to przejdzie;-) a tak serio po takiej dawce wapna to na pewno zacznie schodzić:tak:

reklama
Witam,ciasteczek dopiekłam i na pierniczki zagniotłam i do jutra w lodówce ma leżakować:tak:.
Kupiłam chłopakom do pokoju malutką choineczkę i żółte lampki-diody :cool2:i mi teraz mi koło kompa łypie:tak::-).I bieżnik świąteczny sobie sprawiłam:-p:tak:,a co!
Marta mnie to nie przeszkadza,że przeniosłaś,ale pisac tam nie bedę ,bo nie lubię tamtego wątku :no::sorry::sorry:.Wolałam,jak on byl tylko nasz.
Albo będę pisać tu ,albo wcale :sorry::sorry:
Wybór jest Wasz :laugh2::laugh2:
To pisz na razie tu;-):tak:.
Kerna ,ale Twój mały to chyba wcześniak?Dobrze pamiętam?
Co do kulinarnego,to go po prostu nie lubię,zanim coś tam odszukam to mnie szlag jasny trafia.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Widocznie szukać nie umiem.:szok::-D:-D:-D
Dlatego nie wchodze,żeby się nie denerwować.:tak:;-)
To poczekaj do stycznia;-):tak:,uaktualnię spis potraw i będzie można szybciej coś odszukać:tak:.
Dorotka,ogromne gratki dla Oliwki:tak:,małego Perszinga niedługo będziesz miała w domu;-):tak::-D.

Witam,ciasteczek dopiekłam i na pierniczki zagniotłam i do jutra w lodówce ma leżakować:tak:.
Kupiłam chłopakom do pokoju malutką choineczkę i żółte lampki-diody :cool2:i mi teraz mi koło kompa łypie:tak::-).I bieżnik świąteczny sobie sprawiłam:-p:tak:,a co!

To pisz na razie tu;-):tak:.

To poczekaj do stycznia;-):tak:,uaktualnię spis potraw i będzie można szybciej coś odszukać:tak:.
Dorotka,ogromne gratki dla Oliwki:tak:,małego Perszinga niedługo będziesz miała w domu;-):tak::-D.
dzięki Marta :tak::-):-)
Dowikla PW poszło.:tak:;-):-)

ello moje drogie

Ja juz w POLSCE
co UZYLISMY DROGI TO nASZE.JAKAS MASAKRA JESZCZE TYE AUT TO JA NIE WIDZIALAM NA DROGACH A CO ROKU JEDZIEMY NA SWIETA:szok:

upssss wybaczcie te litery

Jechalismy 12h ale obawiam sie ze gdyby nie znajomosc skrotow i objazdow mojego mezulka bylo by z 15h
Laura byla grzeczna w drodze i nie marudzila Dzielnie jechala i nie mogla sie doczekac kiedy cioci zaspiewa sto lat:-D
Dotarlismy na 3 rano i balowalismy do 5 dzis pobudka po 11.szybko posprzatalismy i zrobilismy obiadek.Teraz kawusia i torcik
Jestem obzarta:-D

Musialam wpasc i co naklikac

Chyba do północy będziemy balować bo jeszcze śpi:szok::szok::szok::szok:
ojejku i jak bylo?
AS kurcze ja widzę, że skarbnica przepisów:tak::tak::tak::tak: pyszności....chyba isę skusze faktycznie na coś. A takie nowości na wigilie...:unsure:byłoby????
a czemu nie ;00 zawsze to jakos inaczej
Ja na jakas salateczke tez bym poprosila:tak::tak::tak:
Pierogow to mi sie nei chce robic ale salatka jakby byla prosta to bym sobie zrobila;-)
ja pierogi to zawsze kupne zjadam:-D
od babci ciasto i szampana
od M leg magic- ciulstwo jakich mało:sorry: ale nie wiedzieliśmy że to taka tandeta....
od teściowej kaske.....
od koleżanki korektor:tak:zamówiony wcześniej:-D:-D
e tam imprezka....

:rofl2::rofl2::rofl2:

AS
przepisy wrzucaj na kulinarny!!!:tak:

ja mam doła...
mialam isc z kolezanką na impreze ale nie miałam co na siebie włożyc, bo ze wszystkigo mi sadło wychodziło to sie poryczałam i nigdzie nie poszłam:-(
jak załoze swetr to nei widac, ale jak mam ju jakąkolwiek ciasną bluzke cienką na siebie założyc to dziękuje:crazy::crazy::crazy: pierdddd....
odechciało misie wszystkiego:-( mam ochote sie schlać, a nawet tego nie potrafie:crazy::crazy::crazy: bo nienawidze piwa, ani nic co ma smak alkoholu:crazy:
kochana ty juz nie narzekaj bo nie jedna by chciala tak wygladac
Wiec wysylam mega kopniaka na zachete:tak:
Oliwka lezy w łózeczku,lezy grzecznie cichutko to pewnie zaraz uśnie :tak::tak::tak::tak:

ale tu dzis kulinarnie się zrobiło mniam mniam,już się nie mogę doczekac świąt :-D:-D:-D:-D:-D tylko ze jakieś kilogramy przybędą to jest najgorsze niestety :tak::tak::tak::tak::tak:

a Oliwka mnie dziś zszokowała.normalnie mnie zamurowało.
był niegrzeczna,nakrzyczałm na nią a ona zaczyna mi grozić palcem i mówi do mnie" zamknij się momo" i ma taką srogą minę" normalnie mnie zatkało,szczena mi opadła.kurczę skąd ona to wytrzasnęła,nie wiem od kogo ona to usłuyszała :no::no::no::no::no::no::no:
dostała opiernicz za to,musiała przeprosic,nie spodziewałam się ze usłysze coś takiego od dziecka i to w takim wieku :no::no::no::no::no::no: strasznie mi się przykro zrobiło :-:)-:)-:)-( człowiek wszystko by dla dziecka zrobił a potem słyszy takie słowa,niefajnie :no::no::no::no::no:
kulinarnie i to jeszcze jak
Co do oliwki kochana o wystarczy ze uslyszala w tv nie koniecznie od kogos w domu bo pewnie takich slow nie uzywacie
eh:sorry:jutro zobacze- bo moze M przeczytał i mi to umknęlo
żałuje ze nie poszłam bo teraz musze siedziec przy łóżu maksa id 3 godzin bo mi wyje cały czas:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

kur....kur...kur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nienawidze swoich zasranych urodzin!!!!!! M poszedl w pizdu spać a ja mam sie z Maksem meczyc!!!!!!!!!!!!!
strasznie mi przykro, trzeba bylo dac mu dziecko i sie napic winka:tak:
a dlaczego Ci tyle czasu płacze????? znowu kolki?????czy co się dzieje?????

to obudź M,a co dlaczego Ty masz się męczyć ,w końcu to tez jego dziecko :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ej słuchajcie macie jakiś dobry syrop na kaszel???
bo ten flawamed jakoś Oliwce widze ze nie pomaga :no::no::no::no::no::no::no::no:

bierze go już 4 dni i nic,nie widzę poprawy.
skończyła mi sie butelka więc musze iść do apteki,to może porazicie jaki kupić :-):-):-):-):-):-)
na kaszel daje stodal ale teraz sie nie sprawdzil:cool2:
Hej mamuski Nie nadrobie was teraz moze pozniej mi sie uda was poczytac Wczoraj jakos weny nie mialam na pisanie na bb sama nie wiem dlaczego :-(Moze dlatego ze @ sie zbliza i nastroju nie mialam Na egzaminie ok Oczywiscie zdany ale odpowiedzi nam podali wiec lajt Wczoraj ubralismy choineczke I oliwka sie wczoraj roschodzila zas troche Wkleje kilka fotek Zla jakosc ale chcialam pokazac jak Oliwka zaczyna chodzic :tak:Zobacz załącznik 189983

Zobacz załącznik 189984

Zobacz załącznik 189985

Zobacz załącznik 189986
pieknie sobie radzi brawo!!!!
kurcze dziewczyny co mojemu bejbe się dzieje:zawstydzona/y: od wczoraj śpi mi pół godziny w ciągu dnia:szok::szok::szok: teraz też obudził się i wrzeszczy.....no i co mam robić? Wczoraj go przetrzymywłąm, że może zaśnie ale jęczał drugie pół godziny i go wyciągnęłam a potem po południu odlatywał....cholera:wściekła/y:

zabki:sorry:
Lali mohja miala okres ze spala mi po 20 minut i byla wyspana moze to przejsciowe

no to spadam w goscine:rofl2:

ello moje drogie

Ja juz w POLSCE
co UZYLISMY DROGI TO nASZE.JAKAS MASAKRA JESZCZE TYE AUT TO JA NIE WIDZIALAM NA DROGACH A CO ROKU JEDZIEMY NA SWIETA:szok:

Jechalismy 12h ale obawiam sie ze gdyby nie znajomosc skrotow i objazdow mojego mezulka bylo by z 15h
Laura byla grzeczna w drodze i nie marudzila Dzielnie jechala i nie mogla sie doczekac kiedy cioci zaspiewa sto lat:-D
Dotarlismy na 3 rano i balowalismy do 5 dzis pobudka po 11.szybko posprzatalismy i zrobilismy obiadek.Teraz kawusia i torcik

No to witamy w Polsce Czy ja dobrze pamietam ze ty z Rybnika jestes?A gdzie teraz jestescie w PL Dobrze ze juz podroz macie za soba :tak:
MEDEUSKA

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN KOCHANA:tak::tak::tak:ZDROWKA,SZCZESCIA,POMYSLNOSCI,ZADOWOLENIA Z MEZA I KOCHANEGO SYNUSIA:-):tak:

BUZIACZKI
Medea spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe rowniez i odemnie Wszystkiego najlepszego
Witam dziewczyny:tak::tak:

Ja jestem mega nie wyspana bo stroilam choinke do 2:szok::szok::szok::szok:
potem ogarnelam w mieszkaniu i poszlam spac po 3:szok::szok:
Dzis nie umialam wstac ale jakos sie zebralam ok 10

Wstawie Wam fotke mojego dziela tyle ze efekt nie jest taki jan na zywo :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Bo nawet Anielskich wlosow itd nie widac:-:)-(
Chineczka sliczna No i do 2 ha stroilas????:szok:
a ja mam taką choinke...kupiłam w kocu sztuczną, bo zywa zaraz się obsypuje, a ja chcę mieć dłużej świątecznie...jeszcze na niej coś chcę powiesić ale nie wiem jeszcze co:-)
Przesliczna I te kokardki sa swietne:tak:
mamusiu ja ci posprzatam:-d:-d:-d:-d:-d
Sliczna pomocnica :tak:
No to ja chyba zakonczylam sprzatanie na dzisiaj:tak::tak::tak::tak:Wzielam sie za wszystkie pokoje i tak w kazdym z nich lataly meble,ciuchy i zabawki:szok::tak::tak::tak:Okna i balkon byly pootwierane a i tak bylo mi goraco:szok::szok::szok:No ale jestem zadowolona ze swojego sprzatania:tak::tak::tak::tak:Zaraz inaczej;-):-)
Mlode juz leza bo mi dzisiaj krocej pospaly,Dominik u siebie a ja siedze sobie z capucinko:tak::tak::tak::tak:Zaraz odgrzeje sobie ta moja pizze od wczoraj:-):tak:
No to zes wczoraj zaszalala z tym sprzataniem :tak:
To ja zapraszam do siebie..u mnie też będziesz mieć co sprzątać:tak::tak::tak: a Michał mi się obudził po 30min spaniu:szok::szok::szok:ja nie wiem co mu jest!! To 3 razy krócej:szok::szok::szok: będę mieć okropny dzień:crazy:
A moze on poprostu tyle potrzebuje ???????????
Witam :tak:

Ja tylko na chwilkę, na oczy nie wiedzę ze zmączenia :szok::eek: Machnelysmy z mama 150 pierogów :szok:
:szok::szok::szok: A to moja choineczka Oliwka mi dzis nic nie spala I teraz jest juz strasznie marudna Jeszcze chwile i ja polozymy kolo 18 mysle I mam nadzieje ze pospi juz na noc 091219_180826.jpg

091219_180625.jpg

091219_180542.jpg

ello moje drogie

Ja juz w POLSCE

witaj w Polsce.
dobrze,że już dotarliście.:tak:

:szok::szok::szok: A to moja choineczka Oliwka mi dzis nic nie spala I teraz jest juz strasznie marudna Jeszcze chwile i ja polozymy kolo 18 mysle I mam nadzieje ze pospi juz na noc Zobacz załącznik 190048

Zobacz załącznik 190049

Zobacz załącznik 190050
Sliczna ta choineczka.
Oliwka dziś będzie grzeczna i da odpocząć mamusi.:tak::tak:
Zjadłam w sumie 20 tabletek i zaczeło odpuszczać powoli.
Mogę już do końca złożyć rekę w pięść,a to dobra oznaka.:tak::tak::-)

Agnes najsilniej jest wykrztuśny jest Ambrosol czyli Mukosolvan.
Lepiej działa podany ten przez nebulizator.
Aga a czy przy Flavamedzie jak podawałaś to oklepywałaś ją ?
Oklepywanie pomaga właśnie przy odrywaniu.
Z domowych sposobów to najsilniej wykrztuśny jest syrop z cebuli.
Musisz jednak uważać z podawaniem tych wykrztusnych,żeby jej nie zalać,bo będzie jeszcze gorzej.

A ja się chyba zatrułam jakimś oparami chemicznymi ze środków do czyszczenia.
Wstałam spuchnięta jak bania ,tak że miałam problem by oczy otworzyć.
Jak stanełam na wagę to ponad 2 kg więcej.:szok::szok::szok:
Tyle mi się wody w organizmie zatrzymało.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego pieką mnie tak jakby swędzą i pieką całe nogi.
Jak się podrapie to pękają naczynka kwionośne i robią się wylewy podskórne takie jak przy sepsie :szok::szok::crazy::crazy:.
Nabrałam specyfików i czekam do 16 na efekty,jak nie będzie wyników widocznych to po 16 mam być w szpitalu.Koleżanka mi lekarza załatwiła na w razie czego u siebie na oddziale.
U mnie to zawsze coś innego niż u wszystkich.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:
co to znaczy żeby ją nie zalać??????
mucsolwan jej teraz kupiłam zobaczymy :tak::tak::tak::tak::tak:

As współczuje kochana.mam nadzieję ze szybko zejdzie i obejdzie się bez wizyty w szpitalu :tak::tak::tak::tak:

ja już nie wiem.niby nic tam się nie wykluwa...ale cholera go..drze się jak :no:a jest śpiący bo co do niego przyjdę to zamyka oczy ,ale zaraz zaczyna wrzeszczeć.....:-(pół godziny to chyba mało na takiego malucha:eek:

a może to zeby?a ucho go nie boli?
daj mu viburcol to się uspokoi :tak::tak::tak::tak:

Dowikla ja od Encortonu puchnę jak bańka wstańka .Nie mogę tego ,bo zagraża wstrząsem anafilaktycznym.:wściekła/y::wściekła/y:
Ja muszę mieć czysty hydrocortyzon i fenicort podany.:tak:
Już to przerabiałam jak mnie pszczoła ugryzła.Pamiętasz?
Po 3-4 dawka zaczyna wszystko mijać.:tak:;-)
Wypiłam już 12 tabletek wapna i wzięłam 2 loratadyny.
Na pewno się zatrzymało na jakis czas.
Zaczynam mieć mrowienia ,więc są 2 możliwości.
Albo lada moment zacznę puchnąć bardziej,albo zacznie odpuszczać.:tak:
Poczekamy,zobaczymy.:-D:-D:-D
Raz się żyje co nie?:cool2::cool2:

mamam ndzieję ze odpusci.trzymam kciuki aby tak było :tak::tak::tak::tak::tak:

Zjadłam w sumie 20 tabletek i zaczeło odpuszczać powoli.
Mogę już do końca złożyć rekę w pięść,a to dobra oznaka.:tak::tak::-)

20 tabletek???? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
a nie przedawkujes tymi tabletkami??????

reklama
dzięki Marta :tak::-):-)
Dowikla PW poszło.:tak:;-):-)
Dziekuje:tak::tak::tak:
Przeczytane i odpisane;-):-)
I oczywiscie skorzystam:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ello moje drogie

Ja juz w POLSCE

Super ze bezpiecznie dojechaliscie i ze Laura byla taka dzielna:tak::tak::tak::tak:

Do góry