reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ohoho mój przy mnie to nie pali przynajmniej odkąd jesteśmy małżeństwem. Ale teraz to wiem że nie pali.czasem jak sięwkurzy w robocie to spali.ale dalej jest jako niepalący:tak::tak::tak: a mnie też ciągnie do fajusków:sorry:

no ja schudłam w niecałe pół roku 15kg i waga się trzyma już kilka miesięcy. Nie głodziłam się, a chudłam kilogram miesięcznie..no i w końcu zamiast nosić rozmiar44 teraz 38:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ale i tak cycory są przeogromne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: 75F:crazy:
:szok: duże:-p:-pi nie narzekaj na 38 z takim cycem:-p

ja schudłam 10-13 kg czy jakos tak w 13 dni na Kopenaskiej 6 lat temu:tak:

TARAM ,TARAM łazienkę posprzątałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem cała szczęsliwa z tego powodu i nawet nie przeszkadza mi zbytnio kawa o aromacie domestosa:-D:-D:-D:-D:-D:-D

As rozwaliłaś mnie tekstem
"Bez sensu są te 3 lekcje w piątki u niego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Nic zrobić nie mozna,ledwo z BB się wyrobiłam w tym czasie.:-D:-D:-D"
:-D:-D:-D:-Dale jakby nie patrzeć -świeta prawda:-D

Ksawek sie teraz wziął za puzzle ,ja kawke spijam i szykuje sie do ataku na sufit w korytarzu ,bo z paneli,ale korytarz maleńki wiec pikuś:tak:

Mh ,a co będzie w lutym ,że musisz schudnąc???dlaczego myślisz ,ze nie zdązysz????
Ja sie diecę twardo w 3 miesiace schudłam 13 kilo,szału nie ma ,bo jeszcze z raz tyle muszeę schudnać:zawstydzona/y:
no kochana ja tez dizisja sie wzielam za sprzatanko:tak::tak: mimo tego ze byłam w Rybniku zdazylam cala chatke sprzatnac zamim pojechalismy jak M odśnieżał auto i nagrzewał:eek::rofl2:

fajowo mój jeszcz ze śniegu za dużo nie kuma;-)
A ja mam pekającą skórę na dłoniach:-:)-:)-(booooliiiiii:-:)-:)-(
uczulenie na detergenty....kremu litry a to nic nie daje...skóra pęka i krew się leje....już nie mogę nawet obrączki nosić:no:
ała......:-(
Nie jem od 18 :zawstydzona/y: No ale spać idę koło 23, No i pilnuje, zeby wypic odpowiednia ilosc płynów w ciagu dnia :sorry:
u mnie to nie dawała zbytnio efektów..

Zgadzam się kopenchaska to horror dla mnie też by był :-D:-D:-D
Zresztą dla mnie każda dieta byłaby horrorem.Ja kocham jeść.
Z natury jem raz dziennie ,tyle ,że zaczynam w południe a kończę wieczorem.:-D:-D:-D
W sumie też niewiele.2 małe ziemniaczki i wiaderko dużych :-D:-D:-D;-);-)
Co do uczulenia to mnie lekarz nie pomógł,:no:dopiero znajoma magister w aptece dobrała mi zestaw podstawowy.
Podpasowało i tak lece na tym ,co napisałam wczesniej.:tak:
:-D:-D
dla mnie lepiej sie przemeczyc 13 dni niz w nieskonczonośc:tak: akopenhaska to nie tylko odchudzanie ale tez zmiana przemiany materii:tak: mwiem coi mowie bo przezyłam i wogóle nie przytylam ajadłam baaaaaaaaaaaaardzo dużo przez 6 lat od diety- a wczesniej mialam wielkie skłonności do tycia(ważyłam 70kg w wieku 15 lat)
ŁO matko dopiero zobaczyłam ,ze ty masz ponad siedem tysiecy postów-jestem pod wrażeniem!!!!
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: MARTA :rofl2: ja nie widzialam:-D:-D:-D

reklama
byłam dziisaj w HM jak byłam w Rybniku odwiedzić kolezanki z pracy.....

booooooooooooziu ile tam rzeczy ślicznych tanich:-:)-:)-:)-( wkurzam sie ze akurat teraz jak kasy nie ma na takie rzeczy bo mi do zębów jeszcze brakuje sporo:eek::eek::eek:
a małiam ochote wykupić pół sklepu dla Maksia.....:-:)-( Wszystko dla tych małych szkrabków jest takie słodziutkieeeeeeeeeeeeeeeeee

aaaaaaa własnie:

M wraca do pracy w styczniu:tak:
jak byliśmy dzsisiaj w Rybniku to pohgadał z młodym i bedzie jeździł tylko wtedy kiedy będzie większa robota, zeby nie marnowac kasy na benzyne tylko po to żeby umyć mu garaz :eek: więc nie jest źle:tak:

Ostatnia edycja:
Kerna a jak jest z piciem kefirów do obiadu?
Mam dziś na obiadek ziemniaczki odsmażane, jajka sadzone ,a do popicia oczywiście obowiązkowo kefir.:-D:-D:-D mniammm...
I moje pytanie czy kefir działa na kwasy tak samo jak woda?

Obżarłam się jak przysłowiowa świnia:eek:,siedzę i pufam jak lokomotywa i nie mam siły za robote się wziąść :no::no::eek::eek::crazy::crazy:
Ugotowałam ponad 1.5 kg ziemniaków i wszystko przesmażyłam .
Podzieliłam na pół ,bo Klaudia się przyłączyła ,do tego po 2 jajka sadzone i prawie pół litra kefiru.
Obżarta jestem,ale jakby było więcej to by się też jeszcze zmieściło .:-D:-D:-D:-D
Oj pojadła bym sobie jeszcze.:-D:-D:-D

Kerna fajne foty troche mi to zajelo ale dalam rade hehehe

malinka kochana ja jak zwykle dam znac co i jak ale jak bede u taty to tam nie ma kompa ale 2 wracam na wielkopolske a tam komp jest :)) wiec do 29 bede z Wami w przerwie do 2.01
kalesony fajna sprawa.Szczerze to ja sobie zalozylam rajstopki pod spodnie zeby mi nie pizgalo ale za mlodu tzn jak chodzilam do szkoly to pol plecow mi bylo widac a ja ostro do przodu hehehe
No ja tak samo..stare babki na ulicy mnie opieprzały:eek: Ale teraz to majty z golfem:tak: Anka ja sobie Twoje foty zostawię na wieczór:szok: może się tam po drodze gdzieś nie zgubie:cool2: tez masz niezłą kolekcje:tak::tak::tak:

To super, że pieluszka już tylko nocą. U nas niestety się nie dało odstawić pieluchy. Piotruś wstrzymywał sikanie, ale nie po to, żeby usiąść na nocnik, tylko żeby mu założyć pieluchę. :sorry: Wolał na podłogę narobić niż do nocnika. No a teraz to trochę za zimno, żeby ganiał z gołym tyłkiem. :-p
A Euforbium też polecam! :tak: Na Piotruniu bardzo się sprawdzało i nie wysuszało za bardzo noska. Przy mega-katarku dostawał Nasivin, ale to chyba na receptę jest o ile dobrze pamiętam. :tak:
Kurcze a ja zrobiłam naleśniki dla bejbe ale wzgardził....ja już nie wiem czym go karmić:no::no::no:to ten katar chyba go wkurza... Nasivin nie jest na recepte:no: ja mam ale ten do roczku. Zaraz wyśle Menża do apteki..jeszcze co mówiłyście??? Pulmox baby???
A ja mojego też chce na nocnik ale chyba za mały:eek:

Witam
Ja dopiero tearz bo caly dzien nie bylo mnei w domu:tak:Wychodzilismy o 11 a wrocilismy na Brzydulke:tak::tak::tak:
Bylam z mlodymi u lekarza i Wiktoria wazy 7700 a Klaudia 7620 ,czyli praktycznie nic nie przybraly przez 3 miesiace:szok::szok::szok:Lekarka powiedziala ze nie maja wole podsciolki tluszczowej pod skora i ze nie moga wychodzic w takie mrozy:no::no::no:A rano jak wychodzilismy bylo -11 a jak wrocilismy to -12:szok:
Zapisala mi nutridrinki dla Nich i puszke vita-nutricia:tak:Drinki jzu kupilam i za dwa takie male placilam prawie 16 zl:szok::szok::szok::szok:
Poza tym sa zdrowe i dobrze sie rozwijaja:tak::tak::tak::tak:
Dominik ok:tak::tak::tak:Wage ma na 10 centylu a wzrost ponizej trzeciego:tak::tak::tak:
Dokupilam mojemu siostrzencowi do prezentu klocki lego:tak::tak::tak::tak:Kupila taki fajny kubek dla tescia no i takie duperelki do lazienki i ubikacji:-):tak:
W srode pojade po prezent dla Wikusi na imieninki i po jakies jeszcze gowienka

Kerna a jak jest z piciem kefirów do obiadu?
Mam dziś na obiadek ziemniaczki odsmażane, jajka sadzone ,a do popicia oczywiście obowiązkowo kefir.:-D:-D:-D mniammm...
I moje pytanie czy kefir działa na kwasy tak samo jak woda?

Obżarłam się jak przysłowiowa świnia:eek:,siedzę i pufam jak lokomotywa i nie mam siły za robote się wziąść :no::no::eek::eek::crazy::crazy:
Ugotowałam ponad 1.5 kg ziemniaków i wszystko przesmażyłam .
Podzieliłam na pół ,bo Klaudia się przyłączyła ,do tego po 2 jajka sadzone i prawie pół litra kefiru.
Obżarta jestem,ale jakby było więcej to by się też jeszcze zmieściło .:-D:-D:-D:-D
Oj pojadła bym sobie jeszcze.:-D:-D:-D
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: łoooojejjjuuuuuu!!!!! Po pierwsze zero smażenia:no::no::no: . A kefir fakt, można łączyć z wszytkim. Wszytko co jest przekwaszone to można łączyć. Ale to jednak płyn:tak: A woda i kefir to nie to samo:-D:-D:-D:-D kefir to jak posiłek:eek: oj babo babo..tak do syta..przepych i rozpusta u Was;-);-)

Witam
Ja dopiero tearz bo caly dzien nie bylo mnei w domu:tak:Wychodzilismy o 11 a wrocilismy na Brzydulke:tak::tak::tak:
Bylam z mlodymi u lekarza i Wiktoria wazy 7700 a Klaudia 7620 ,czyli praktycznie nic nie przybraly przez 3 miesiace:szok::szok::szok:Lekarka powiedziala ze nie maja wole podsciolki tluszczowej pod skora i ze nie moga wychodzic w takie mrozy:no::no::no:A rano jak wychodzilismy bylo -11 a jak wrocilismy to -12:szok:
Zapisala mi nutridrinki dla Nich i puszke vita-nutricia:tak:Drinki jzu kupilam i za dwa takie male placilam prawie 16 zl:szok::szok::szok::szok:
Dominik ok:tak::tak::tak:Wage ma na 10 centylu a wzrost ponizej trzeciego:tak::tak::tak:
Dokupilam mojemu siostrzencowi do prezentu klocki lego:tak::tak::tak::tak:Kupila taki fajny kubek dla tescia no i takie duperelki do lazienki i ubikacji:-):tak:
o kurcze to one takie drobniutkie aż???? No i teraz co ? Faktycznie nie mogą wychodzić w mrozy??:no: przykre to troszkę.... Ale fajnie że są zdrowe:tak::tak::tak::tak::tak:

e jdziołchy a ja Wam się pochwale:tak: mój monż powiedział, że póki on jest na chacie, to naczyń nie będę myć:-) i jak zaczęłam to mnie ochrzanił:tak:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: łoooojejjjuuuuuu!!!!! Po pierwsze zero smażenia:no::no::no: . A kefir fakt, można łączyć z wszytkim. Wszytko co jest przekwaszone to można łączyć. Ale to jednak płyn:tak: A woda i kefir to nie to samo:-D:-D:-D:-D kefir to jak posiłek:eek: oj babo babo..tak do syta..przepych i rozpusta u Was;-);-)
:tak::tak:
Kochana gdybym nie jadła smażonego to bym z głodu umarła chyba .:szok::szok::szok:
Dla mnie bez smażonego to życia nie ma :no::-D:-D:-D:-D
A kefir to ja litrami piję ,ale nie jak posiłek ,bo tym się najeśc nie można :no:.
Zresztą tak samo jak jedzeniem z grilla,makaronem,ryżem i kaszą.
Jak tyle lat żyję to jeszcze takim zapychadłem nie najadłam.:-D:-D:-D
Ja muszę miec stos ziemniaków,mięcho i tonę surówki a na śniadanie i kolację kanapki ,wtedy wiem ,że coś do gardła wpadło.:-D:-D

e jdziołchy a ja Wam się pochwale:tak: mój monż powiedział, że póki on jest na chacie, to naczyń nie będę myć:-) i jak zaczęłam to mnie ochrzanił:tak:
dobrze Ci.
Ja mam zmywarkę i jak nie załaduję,to by przez tydzień nikt palcem nie tknął.:no::no:
Mają wymówkę,że jak ja to zrobię to więcej na raz się zmiesci i lepiej się domywa.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobra nie narzekam już.
Idę na ciasteczko z herbatką (Klaudia bajaderki przywiozła)mniam..

Witam
Dowikla po tym co piszesz to Twój Dominik też jest malutki :szok::-D:-D:-D.
Twoje maluchy to jak krasnoludki .:-D:-D
Klaudia moja ważyła ponad 10 kg. jak miała 7 miesięcy a Kuba 9 mies.
Nie potrafię sobie wyobrazić Twoich maluchów w realu :-D:-D:-D

reklama

Macie trochę ciasteczek do popołudniowej kawki :tak::tak::tak::tak:
Mniam,mniam:tak::tak::tak:

Witam laseczki kochane:happy:
dotarliśmy do domku:tak:
od 7.30 byliśmy poza domem:szok:a na termometrze mamy -11:szok:
byliśmy po mamę moja na busie potem z nią do galaxy i zakupy :tak:julia ma śliczną włochatą czapkę z uszami ,kredki,bluzeczkę i słodycze:tak:
adam piżamę ,kredki,auto,długopis i słodycze
Atek kluczyki na pilota z dźwiękiem,śliczny czerwony dres i słodycze:tak:
ja 2 książki Grocholi:tak::tak:
dostaliśmy jeszcze 200zł z pietruszką:tak:
byliśmy na jedzonku w kfc a teraz mama w pociągu do wrocławia Tosiek jeszcze śpi a to już 3 godzina snu:tak::szok:a ja pije kawulca i wpadłam zobaczyc co u was:-D
No to poszaleliscie na zakupkach:tak::tak::tak::tak:Super prezenciki powybieralas:-):tak:
A kfc to ja koffam:tak::tak::tak::tak:
malina dzięki za dobrą opinie:-D a my po pierwszym wspólnym spacerku sankowym. Michał wyglądał jak zarodek:-D tak go opatuliłam..ale i tak radochy miał kupe, bo tatuś dostał mega "szmocy" i świrował pawiana z sankami:-):-):-)fajowo było...ale założe się, że i tak kolacji zjeśc nie będzie chciał:no::no::no: udusze gada:cool2:
Fajnei ze mlodemu podobalo sie na saneczkach:tak::tak::tak::tak:
Moje to po takim mrozie jedza wiecej i lepiej spia:tak::tak::tak::tak:
byłam dziisaj w HM jak byłam w Rybniku odwiedzić kolezanki z pracy.....

booooooooooooziu ile tam rzeczy ślicznych tanich:-:)-:)-:)-( wkurzam sie ze akurat teraz jak kasy nie ma na takie rzeczy bo mi do zębów jeszcze brakuje sporo:eek::eek::eek:
a małiam ochote wykupić pół sklepu dla Maksia.....:-:)-( Wszystko dla tych małych szkrabków jest takie słodziutkieeeeeeeeeeeeeeeeee

aaaaaaa własnie:

M wraca do pracy w styczniu:tak:
jak byliśmy dzsisiaj w Rybniku to pohgadał z młodym i bedzie jeździł tylko wtedy kiedy będzie większa robota, zeby nie marnowac kasy na benzyne tylko po to żeby umyć mu garaz :eek: więc nie jest źle:tak:
U nas tez takie wyprzedaze w h&m:tak::tak::tak:Ja pojade jeszcze w srode i mam nadzieje sie jeszcze na cos zalapac:tak::tak::tak:

Fajnei z ta praca M:-):tak:

o kurcze to one takie drobniutkie aż???? No i teraz co ? Faktycznie nie mogą wychodzić w mrozy??:no: przykre to troszkę.... Ale fajnie że są zdrowe:tak::tak::tak::tak::tak:
Nic teraz nie zrobie bede dawala Im to co mi zapisala i zobaczymy:tak:Ale chyba taki ejst Ich urok ,chociaz wolalabym zeby ciut wiecej wazyly:tak::tak::tak:

:szok::szok::szok::szok:Ale Tobie zazdroszcze:tak::tak::tak::tak:

Do góry