reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Marta ,czasami trzeba cytować całego ,zeby był sens odpowiedzi ,a tak poza tym to pewnie,szkoda miesjsca zwyczajnie na multi cytaty,masz racje:tak:Wyobraz sobie okrojenie posta As o sposobie na przeziebienie ,no cały sens gnie:::)))
Post As bez 2 zdań musiał być w całości;-):tak::cool2::cool2:.
M przyjechał,przywiózł przyprawy,po wiaderku płatów śledziowych i sałatki śledziowej z papryką,2 kilo ryby soli i zabrał Olka po buty:tak:,ja Olowi kupiłam za ostatnią pensję 2 pary rajstop,bo w ogóle nie miał:zawstydzona/y::no:,jedna z Ben 10 :cool2:a druga z ciężarówką:tak:.

reklama
Witam laseczki kochane:happy:
dotarliśmy do domku:tak:
od 7.30 byliśmy poza domem:szok:a na termometrze mamy -11:szok:
byliśmy po mamę moja na busie potem z nią do galaxy i zakupy :tak:julia ma śliczną włochatą czapkę z uszami ,kredki,bluzeczkę i słodycze:tak:
adam piżamę ,kredki,auto,długopis i słodycze
Atek kluczyki na pilota z dźwiękiem,śliczny czerwony dres i słodycze:tak:
ja 2 książki Grocholi:tak::tak:
dostaliśmy jeszcze 200zł z pietruszką:tak:
byliśmy na jedzonku w kfc a teraz mama w pociągu do wrocławia Tosiek jeszcze śpi a to już 3 godzina snu:tak::szok:a ja pije kawulca i wpadłam zobaczyc co u was:-D
no to Kochan prezenty porobione i zrobilas mi smaka na kfc chyba Cie zastrezle:-D
Zgadzam się kopenchaska to horror dla mnie też by był :-D:-D:-D
Zresztą dla mnie każda dieta byłaby horrorem.Ja kocham jeść.
Z natury jem raz dziennie ,tyle ,że zaczynam w południe a kończę wieczorem.:-D:-D:-D
W sumie też niewiele.2 małe ziemniaczki i wiaderko dużych :-D:-D:-D;-);-)
.:tak:
o widze ze masz jak ja heheh moge zjesc 1 posilek o 13 a nawet i pozniej ale potem nadrabiam:-)
Marta ,czasami trzeba cytować całego ,zeby był sens odpowiedzi ,a tak poza tym to pewnie,szkoda miesjsca zwyczajnie na multi cytaty,masz racje:tak:Wyobraz sobie okrojenie posta As o sposobie na przeziebienie ,no cały sens gnie:::)))
no i tu musze sie zgodzic:-D:-D:-D
Postanowiłam przetestować motyw z nie piciem, po posiłku.... Usycham z pragnienia :eek:

powodzenia , napewno dasz rade

Jeszcze mojego spakuje, kosmetyki i dopakuje zabawki dla Laury
ale teraz ide do kuchni bo musze po obiedzie pozmywac:rofl2:

malina dzięki za dobrą opinie:-D a my po pierwszym wspólnym spacerku sankowym. Michał wyglądał jak zarodek:-D tak go opatuliłam..ale i tak radochy miał kupe, bo tatuś dostał mega "szmocy" i świrował pawiana z sankami:-):-):-)fajowo było...ale założe się, że i tak kolacji zjeśc nie będzie chciał:no::no::no: udusze gada:cool2:

Malina, jeszcze musisz zostawić na początku to co w kwadratowym nawiasie jest :tak:

Powiesiłam mokre firanki na okno i całe zaparowało :eek::sorry:
no patrz ze ja na to nie wpadłam a potem sie dziwie że madziuli post sie wtopił w mój:zawstydzona/y::-D:-D:-D
Maliny Antek chyba cała pake pieluch zafajdał:-D:-D,zanim ona sie pojawi ,ja będe musiała iść pewnie:-D:-D:-D
no tak serio serio to go musiałam umyć i całego przebrac bo usrał sie po pachy dosłownie:cool2::cool2::rofl2:
Post As bez 2 zdań musiał być w całości;-):tak::cool2::cool2:.
M przyjechał,przywiózł przyprawy,po wiaderku płatów śledziowych i sałatki śledziowej z papryką,2 kilo ryby soli i zabrał Olka po buty:tak:,ja Olowi kupiłam za ostatnią pensję 2 pary rajstop,bo w ogóle nie miał:zawstydzona/y::no:,jedna z Ben 10 :cool2:a druga z ciężarówką:tak:.
u nas babcia zaopatzryła antka w rajstopy na całą zimę:tak:
julina tez ma:tak:
a Adam ma kalesony ale w szfce bo nie nosi nie lubi i już:no:a dziś jak zmarzł to stwierdził że chyba się z nimi przeprosi:rofl2:
Anulka szerokiej drogi jedźcie bezpiecznie baw sie dobrze wypoczywaj napisz czasami do nas no i wracaj szybko bo z tęsknoty uschniemy:tak:
a ja mam w domu rozpierduche w piekarniku pizze gotowca mrożonego:cool2:pietrucha wróci z pracy ja wyjdę a on to ogarnąć będzie musiał:-Djak bosko:-Dtym bardziej że w weekend to mnie wcale nie ma bo w sobote w prwcy od 6-20 a w niedzielę od 8.30 -18:-D:-D:-D:-D
no i sie chłop w weekendy czuje jak kura domowa:tak:polecam na facetów to działa jak doceniają wtedy nasz wysiłek i sie okazuje że oni umieja prać gotować i prasować:-D

Kerna fajne foty troche mi to zajelo ale dalam rade hehehe

malinka kochana ja jak zwykle dam znac co i jak ale jak bede u taty to tam nie ma kompa ale 2 wracam na wielkopolske a tam komp jest :)) wiec do 29 bede z Wami w przerwie do 2.01
kalesony fajna sprawa.Szczerze to ja sobie zalozylam rajstopki pod spodnie zeby mi nie pizgalo ale za mlodu tzn jak chodzilam do szkoly to pol plecow mi bylo widac a ja ostro do przodu hehehe

Noooo! Nie zawiodłam się! Wiedziałam, że będzie dużo do czytania! Nie tracicie formy dziewuszki, o nie! :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

...
my na szczescie pieluche juz tylko w nocy,a tak do nocnik albo sedes:-)
sporadycznie popusci jak sie zajmie i za pozno zawola,ale jak czuje ze leci to reszte trzyma

a oze jednak sprobuje tego euphorbium...
mozesz mu sol fizjologiczna albo morksa zakraplac.sa tez takie w sprayu
To super, że pieluszka już tylko nocą. U nas niestety się nie dało odstawić pieluchy. Piotruś wstrzymywał sikanie, ale nie po to, żeby usiąść na nocnik, tylko żeby mu założyć pieluchę. :sorry: Wolał na podłogę narobić niż do nocnika. No a teraz to trochę za zimno, żeby ganiał z gołym tyłkiem. :-p
A Euforbium też polecam! :tak: Na Piotruniu bardzo się sprawdzało i nie wysuszało za bardzo noska. Przy mega-katarku dostawał Nasivin, ale to chyba na receptę jest o ile dobrze pamiętam. :tak:
...
Ja też wszystko z Kubusiem na rękach robiłam.
Gotowanie,sprzątanie,odkurzanie :tak:
Kochana ,wiek dwulatka ma swoje prawa .:-D:-D:-D
On jest po prostu dwulatkiem,który testuje rodziców na wytrzymałośc.
:-D:-D:-D
Myszunia każdy to przechodzi.
Worek miłości i 10 cierpliwości a dacie radę.
Jak mocno szaleje to nie zwracaj na niego uwagi ,jak zauważy,że go nie "widzisz" to się podda.:tak:
...
Doskonale o tym wiem i zdaję sobie sprawę, że trzeba po prostu przetrwać ten okres i być twardym a nie miętkim :-D
Z miłością problemu nie ma, ale tej cierpliwości mam ostatnio coraz mniej. Niby z racji mojego zawodu powinnam jej mieć dużo, ale uwierz, że do obcych dzieci jakoś łatwiej zachować cierpliwość, a przy własnym to czasem po prostu muszę liczyć do dziesięciu po dziesięć razy coby nie wybuchnąć jak petarda. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A Wy co tu o dietach :tak::tak: z czego Wy się chcecie odchudzać? My piękne i o idealnych rozmiarach jesteśmy :tak::tak::tak::tak::tak:
Kto jest to jest Beatko! :-D
Ja nie podejmę tematu odchudzania, bo na szczęście chwilowo mnie nie dotyczy :-p:-p:-p:-p Ale pogadamy o tym za parę miesięcy :-D
...

no witaj kochana:tak:
jak tam mała myszunia w brzuszku?to laseczka jest:tak:;-)
...
Cześć Malinka! No ja tam ufam twoim wróżbom, a może już w poniedziałek się potwierdzą na USG? Kto wie! ;-):-D
Madziula,jakie oficjalnie:sorry:;-):-D:-D.A Was nie wkurza,przewijane strony z mega cytatem po to żeby :-D czy :tak: zobaczyć;-):eek:?
Ano czasem rzeczywiście wkurza! :tak:
malina dzięki za dobrą opinie:-D a my po pierwszym wspólnym spacerku sankowym. Michał wyglądał jak zarodek:-D tak go opatuliłam..ale i tak radochy miał kupe, bo tatuś dostał mega "szmocy" i świrował pawiana z sankami:-):-):-)fajowo było...ale założe się, że i tak kolacji zjeśc nie będzie chciał:no::no::no: udusze gada:cool2:
Zarodek!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D To mnie ubawiłaś! :-D:-D:-D
My sankowe szaleństwo planujemy na jutro - tatuś będzie cały dzień w domku! :tak:

My dziś króciutki spacerek zaliczyliśmy, bo lodówka świeciła pustkami, więc wyjścia nie miałam, ale zimno jak dzik dzików było :eek::eek::eek: Szybciutko się zwinęliśmy do domku! Nawet Piotruś - fan śniegu - wołał brrrrrrrrr i pokazywał, że chce do domku :-D:-D:-D:-D
Za to w domu dostawał już kręćka. Powywalał zabawki, opróżnił dwie szuflady w kuchni. Jednym słowem bajzel zrobił maksymalny. Kilka awantur po drodze, a ja już psychicznie wysiadam. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zaraz m wróci z pracy! Idę zupę mu odgrzać. :tak:

reklama
I chyba jakieś mnie przeziębienie bierze po przeczytaniu wierszyka;-);-);-):-D:-D:laugh2::laugh2:
Postanowiłam przetestować motyw z nie piciem, po posiłku.... Usycham z pragnienia :eek:
Tys jest agentka :-D
Fajnie go nazwalas Zarodek hihihi Ja tylko na chwile bo Bzrydula sie zaczela Bylismy z G i Oliwka na sankach ale kilka minut bo strasznie zimno Oliwka zmarzla Teraz szaleje z ciuchcia strasznie glosna a ja dostaje do glowy :sorry:G na imprezie z pracy W domu byla niecale 2 godziny Wiec caly dzien Oliwka na mojej glowie Ale nie am zle A jutro przed 9 rano przyjezdza po mnie kolega i jade na egzamin z tej nowej pracy Podobno nic nie trzeba umiec wiec sie nie ucze :-DDzis porobilam to co mialam do zrobionia :tak:

Do góry