reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witami ja wieczornie wpadlam tylko was poczytac zebym jutro nie miala za duzo nadrabiania;-);-);-):-):-) m w pracy a mi nudno jakas spiaca jesstem wiec chyba zaraz sie poloze spac Emily spi dzis ze mna w sypialni tzn w swoim lozeczku bo jej przenioslam boje sie ze znowu bedzie wymiotowac a ja jej nie bede slyszala wiec wole ja miec kolo siebie:tak::tak:
Dzis rozmawialam z bratowa i wkurzylam sie na maxa bo opowiada mi ze byla wczoraj z mala u lekarza bo ona cos nie chciala jesc pic i caly czas tylko lezala plackiem albo spala a normalnie to wszedzie jej pelno no i lekarka z nfz stwierdzila ze nic jej nie ma i tez nic nie przepisala dzisiaj mala dostala dodatkowo goraczki wiec Basia(moja bratowa) pojechala z nia do prywatnego lekarza i jak sie okazalo dziecko ma zapalenie pluc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: prawdopodobnie skonczy sie na szpitalu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co za lekarze no ku...a mac

reklama
Witami ja wieczornie wpadlam tylko was poczytac zebym jutro nie miala za duzo nadrabiania;-);-);-):-):-) m w pracy a mi nudno jakas spiaca jesstem wiec chyba zaraz sie poloze spac Emily spi dzis ze mna w sypialni tzn w swoim lozeczku bo jej przenioslam boje sie ze znowu bedzie wymiotowac a ja jej nie bede slyszala wiec wole ja miec kolo siebie:tak::tak:
Dzis rozmawialam z bratowa i wkurzylam sie na maxa bo opowiada mi ze byla wczoraj z mala u lekarza bo ona cos nie chciala jesc pic i caly czas tylko lezala plackiem albo spala a normalnie to wszedzie jej pelno no i lekarka z nfz stwierdzila ze nic jej nie ma i tez nic nie przepisala dzisiaj mala dostala dodatkowo goraczki wiec Basia(moja bratowa) pojechala z nia do prywatnego lekarza i jak sie okazalo dziecko ma zapalenie pluc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: prawdopodobnie skonczy sie na szpitalu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co za lekarze no ku...a mac

u nas lozeczko jest nad moja glowa,tzn obok:-)i jak mala jest chora to tak jest dobrze bo jesten w stanie uslyszec przezsen nawet lekkie pokaslywanie.a tak to bym twardo zasnela i koniec

a co do bratwoej to wposlczuje maltkiej,jets tak ze nie zawsze w osluchu slychac ze jest zapalenie pluc,a czasami moze tez sie szybko rozwinac(u Weroniki zapalenie oskrzeli rozwinelo sie w ciagu 8godzin od wizyty u ekarza,a lekarz dobry).
albo taki lekarz,bo to tez nie wykluczone.a dzicko ile ma?

u nas lozeczko jest nad moja glowa,tzn obok:-)i jak mala jest chora to tak jest dobrze bo jesten w stanie uslyszec przezsen nawet lekkie pokaslywanie.a tak to bym twardo zasnela i koniec

a co do bratwoej to wposlczuje maltkiej,jets tak ze nie zawsze w osluchu slychac ze jest zapalenie pluc,a czasami moze tez sie szybko rozwinac(u Weroniki zapalenie oskrzeli rozwinelo sie w ciagu 8godzin od wizyty u ekarza,a lekarz dobry).
albo taki lekarz,bo to tez nie wykluczone.a dzicko ile ma?
No wlasnie dlatego przenioslam lozeczko do nas do sypialni zeby wszystko slyszec :tak::tak::tak:
A mala Natalka w sierpniu skonczyla 2 latka:tak::tak: szkoda mi jej bo ona bardzo czesto jest chora ma chore nerki mocz jej sie wraca i tez bardzo szybko chyta chorobska w szpitalu to ona bardzo czestym gosciem jest

Ja na chwilkę bo laska z BB w końcu kupiła ten przeklęty leżaczek:tak:.Przynajmniej kasa mi się zwróci.
Mięcha mam na ruski rok,jak fajnie,że dziś ostatni dzień do pracy:tak::cool2::cool2:.
U mnie teraz -16 i śniegu 10 cm zima na całego.:tak::cool2:
A&E zdróweczka dla Natalki:tak:.

Madziula sprawdz
SENSE Gabinet Terapii Metodą Integracji Sensorycznej Szczecin
TwojLekarz.pl - Adrianna Gendera - Wilczyńska - Terapia Integracji Sensorycznej - informacja dla rodziców
Portal Medyczny - twojlekarz.pl - Baza lekarzy - Malinka to tez cos dla Ciebie;)))))

mysle ze poprostu wychowawczyni wie ze cos jest z nim nie tak ale nie bardzio wie co
dobrez ze w ogole zauwazyla

AS a mowilam Ci ze jest SI panstwowo w CEnrtrum ZDrowia Dziecka.tez sie czeka ale nie tak dlugo!!!!!!!!!!
jakbys chciala to ta babka co to prowadzi to sie bardzio dobrze znamy wiec moze uadloby sie Kube wcisnac,nawet za pol roku to i tak szybciej niz za 1.5roku:-)
a prywatnie to tez w Helenowie,niedaljkoe /meidzylesia

spokojnie nerwusku:rofl2::rofl2::rofl2:
tak zle nie bdzie.ja pokazywlaam Paulinie ile ma czau na jedzenie i potrafilam co lyzke przypominac ze ma jesc.w godzinie sie z reguly miesci:rofl2:chyba ze cos jej bardzo smakuje to je szybko

ale czesto Weronika je szybciej od niej
Ja też mówiłam Madzi,że wychowawczyni zauwazyła ,że coś się dzieje,ale nie wie co.
Do sense jej podawałam,ale to prywatnie jest.
Diagnoza 250 zł + zajęcia płatne

Anabuba ja wiem ,że w CZD jest państwowo,ale ja mam za daleko,by tam jeździć 2 x w tyg.:szok::szok:,a prywatnie to mam w Jadze naprzeciwko domu :tak::tak:,tam gdzie prowadzę dogoterapię

Ja się wcale nie zdenerwowałam tylko zapytałam :-D:-D:-D

Ja dziś eksperyment robiłam,ile czasu mu zajmie zjedzenie bez napominania.
Na codzień to go pilnuję i je na minutnik,ale płatków nie zje szybciej niż 50 min,a zupy niż godzina 15 ,bo go brzuszek boli :-:)-(
Ostatnio znów zapomniał jak się gryzie,więc od kilku dni znów mamy trening gryzienia,jedzenia i połykania :tak::tak::-:)-(
I pewnie jeszcze ze 2-3 dni i będzie lepiej na jakiś czas.:tak::tak::-D:-D

daje jej tak:

Rutinacea Junior
wapno
lipomal
flawamed na kaszel
oscolicocinum
Agnes podajesz Lipomal przeciwkaszlowy i flawamed razem ?
Czy naprzemiennie wg godzin?
Zdrówka dla Oliwki życzę:tak::-)

u takiego malucha od infekcji do zapalenia płuc to kilka godzin :-:)-(

Uciekam do łózeczka.
Dobranoc.

Witam w ten mroźny poranek:-):-)
Na dworze -15st.C a M z Mają wyjechali dzisiaj 15min wcześniej bo wczoraj M dostał zpypke od szefa że mieszka w samym Lublinie i nawet 10min wcześniej nie przyjedzie żeby odśnieżyć przed firmą, tak więc dzisiaj pojechał

reklama
Dzień Dobry!
Zima zawitała na dobre, dni coraz krótsze, a więc i słoneczka mniej, a brak słońca wpędza mnie w zimowe dołki. Zatem postanowiłam skruszona powrócić na łono BB, cobyście mnie codziennie pocieszyły i pogłaskały po główce, bo nikt tego nie potrafi tak jak Wy! :tak::tak: Mam nadzieję, że przyjmiecie swą marnotrawną siostrę z powrotem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Hehe! Ale nasłodziłam! :-D

Do góry