reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hellow, ja jeszcze w dwupaku, ale dostałam już skierowanie do porodu :eek::szok:
Jak coś się będzie działo to odrazu na porodówkę...;-)

No i jak tu Święta planować , jak maluszek nas nie wtajemnicza w swoje plany co do Świąt???:eek::-D

Aha no i dziękujemy za pamięć Kochane :tak::-)
Szybkiego i w miae malo bolesnego porodu
tak wiec teraz moge napisac co dzis sie u nas dzialo

A wiec rano o 9:30 obudzila mnie kuzynka telefonem.Wiedziala ze wyjedzam i chciala zapytac kiedy wracamy
Lali wstala o 9:40 Zjadlysmy razem sniadanko i pojechalaysmy na zakupki.Oczywiscie z mysla ze kupie cos dla siebie.Bylysmy w paru sklepach i wrocilysmy kolo 15:szok:Jakos szybko mi to zlecialo:szok:Sobie kupilam az 3 pary skarpetek za to lali znow zostala obkupiona heheeh kupilam jej skarpetki, bluzeczki, koszule, sukienke.
Wiedzialam ze znajoma ma wpasc na klawke to szybko sprzatalam nawet podlogi umylam i co dupa rozchowrowaly sie:eek:No coz tyle dobrze ze sie sprezylam i posprzatalam

Jutro wyjezdzamy a ja jeszcze nie spakowana:eek:
Oczywiscie z PL bede zagladala ale nie tak czesto jak bym chciala.Co u siebie to u siebie:rofl2:

Rano jutro jeszcze musze na zakupy, troche slodyczy pokupowac i dla B mamy jakies srodki czystosci:sorry:

Laura wcina paroweczki wiec moglam spokojnie napisac
Fajne zakupy No i szerokiej drogi zycze I fajnie ze na 3 tyg jedziecie do pl Czekamy jak napiszesz cos z PL :tak:
witam panienki

moje male juz spia,stray wraca z pracy(autobus opozniony godzine:crazy:),dopiro wyjechal z minska.

rano mialam czas zajrzec to mi bb nie chodzilo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zaliczylam dzis spacer w jedna strone bo musialam sie dotelepac do sadytki,spowrotem nas bratowa odwiozla:-)jutro mi dzieci ze szkoly odwiezie
wszytsko by bylo ok,mroz mi nie straszny ale ten wiatr i sypiacy w twarz snieg nie bardzo

cos mi sie zdaje ze jakis katar mnie chce dogonic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale juz sie nalykalam roznych specyfikow,herbatke z cytrynka pije
a na jutro sprzatnie zaplanowane,okna to chyba tylko od srodka,na zewnatrz po niedzilei

szwy zdjete:tak::tak::tak::tak:nie boalalo,raz tylko zaszczypalo ale poza tym ok:-)
tej 6 mi nie robila bo stwierdzila ze za wczesnie.mam plukac szczeke oi przyjsc w poniedzilek z ta 6.ehhhh
no to lece poczytac:-)
Ciesze sie ze sadysta cie zabardzo nie wymeczyl ;-)
a to nie musisz sie wczesniej zapisac na bilans?
Zakupy zawsze s mile widziane:-D

Tak bede 3 tygodnie z tym ze swieta w wielkopolsce a Sylwester na podkarpaciu

A no i zapomnialam sie pochwalic ze idziemy na zabawe sylwestrowa Moja mam bedzie z dzieciakami bo idziemy z moja siostra i dwiema kuzynkami wiec Maxem i lali zajmnie sie babcia z my szalejemy:tak::tak:
Fajnie z tym sylwestrem wyszlo Milej zabawy My niestety w domu jak zwykle siedzimy :-(
Zalozylam sobie nowe gg bo tamtego nie moglam za cholere odpalic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

To jest moj numer 18256714-odzywajcie sie laseczki
Juz je sobie zapisalam :tak:
Kubuś od 17.35 je obiad i jest w połowie porcji.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:
Ten to ma tempo jedzenia :wściekła/y::-D:-D
A ja powoli tracę do niego anielską cierpliwość.
Już za chwileczkę,już za momencik.....

...Mały zostanie rozszarpany :crazy::crazy::crazy:
:szok::szok::szok:
Moja znajoma, jako dziecko, talerz zupy jadła 2h :szok::no:
szok
Dziewczyny ja wklejam fotki naszej piwnicy póki co jestem na etapie nadrabiania postów ale Wy strasznie szybko piszecie:szok::szok::szok:może do północy się wyrobię:sorry:
Więc krótki opis fotek Na początku był chaos :no: kompletna porażka teraz to już i tak wygląda ok bo wysprzątane, ale całe pomieszczenie było zawalone rupietołami, dechami,ziemią i niesamowitymi okazami pająków:szok::szok::szok:, dla nas to jest sukces, bo wszytko robiliśmy sami...najpierw kopanie ziemi, wybijanie przejść, wylewki, nowe okna, drzwi, tynki, murowanie, instalacje...wszystko sami. Nasza krwawica:zawstydzona/y: a zaraz bedą fotki aktualne
Nie no niezle tam bylo Az was podziwiam bo ja to bym rece rozlozyla i sie zalamala A wy super robote odwaliliscie
no a tak mieszkamy....
Nawet nie wiedzialam ze Piwnica moze byc taka ladna :-D Oliwka zasnela po 19 G przeziebiony spi w innym pokoju Ja ide spac z Oliwka DOBRANOC

reklama
kerna super mieszkacie:-)

maks nie chce spac:confused2: na rekach musze nim chodzic:eek:

z M sie poklocilam znow:sorry: i na zlosc mi jara fajki w kiblu palant....:crazy:

cześć dziewczyny:-) przyjmiecie mnie do grona???ohhh. samotność mi doskwiera:no:

witamy witamy

hehe no to super bo sama jak palec siedzę...a Michał nie gadatliwy:eek:. to może ja Wam pokaże moje widoki???
u mnie tez jest duuuuuzo sniegu

no chyba to jedyny sposób..tylko jakby Michał by troszkę starszy:confused2: a ja nasankach z takiej góry:szok::szok::szok: musiałabym se pampersa zafundować między nogi:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
moja jak byla wieku Twojego to jedzila rok temu na sankach;)z oparciem oczywisice
Paulinie to kiedys to oparcia sanke szelki wiazalalm zeby mi nie wypadala:-)

A więc u mnie dziś -8C i trochę śniegu ale mi sie nie chce iść do pracy tak zimno brrrrr.

jakie brrrrrrrrrrrrrrrrrr?????????:-)
u mnie rano i przezc caly dzien bylo -12 a teraz jest -13 ale za wiatrem,bo na wietrze u sasidaki -17:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
prawdziwe Mrozy:-D
ponoc dzis mial TVN dojecahc ale z racji mrozow i ze im woz sateliatrny cos tam przymarzl to nie dojechali:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ja to nie wyciągam nosa domu w taki mróz:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a ile masz tego rmozu?zahartowalabys troche malego:tak::tak::tak::tak:
nawet na 20minut juz by bylo ok
tylko zeby wiatr mu nie iwal w bude

i przed chwila jak przewijałam maksa złamałam sobie paznokcia az do skóry do krwi:eek: a mialam takie długieeeeeeeeee:crazy:

do świąt juz mi nie odrosną:no::confused2:
muse obciac wszystkie:confused2:

ja to jak dziewczyny byly male to nie moglam nosic dlugich paznokci bi zaraz je drapalam.zreszta nosze teraz takie niezbyt dlugie

MH a co to za święto że małża masz w domku?????
u was jest -10:szok::szok::szok::szok:u mnie -3 i tylko leciutko D
e to coeplio u ciebie

OJ Dowikluś zimową masz aure za oknem a jak ładnie:tak::tak::tak:
mój Tonisław padł po zjedzeniu serka i wypiciu herbatki malinowej:tak:Julinka układa puzle przy dźwiękach kolęd jak to określiła"wprowadza się w nastrój świąt:-D" a jak jej zaproponowałam że może by sie tak zaczęła wprowadzać w nastrój robiąc porządek u siebie w pooju przy tych dźwiękach kolęd to usłyszałam "mamuś ale do świąt to my jeszcze z 10 razy tu nasyfimy to po co sie przemęczać i 2 razy robotę robić:szok::szok::szok:"
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A ja nakarmiłam anike, zjadła zupke z brukselką :sorry: Zobaczymy co z tego będzie...

M w wannie :-p

Gotuję jakąś zupke, tylko co z tego będzie :eek:

trzeba bylo dla was tez zupe z brukselka robic:tak::tak::tak:
ja gotowalam raz na 4-5dni,wzytsko miskowalam i wekowalam gorace do sloikow i pzniej do lodowki.mialam z glowy:-)
moje dziecie w tym wikeu to spokojnie po 350ml zupy jadlo:rofl2:
teraz to pol litra je:-):-):-):-):-)

Madeuska widzę, że wilekie odchudzanie:-) brawo, brawo dzielnie do przodu! Ja też wyglądałam jak $^#^$%&% ale po 15kg wdół w końcu mogę na siebie popatrzeć i monż zadowolony:-D. Póki co waga się trzyma więc chyba zrobiłam dobrą robotę. A Ty Dowikla zwariowałaś???? Ćwiczenia chyba tylko dla kondychy co??? Wyglądasz naprawdę świetnie!!
A Wy tu o gotowaniu....a ja nie mam piekarnika!!!! ehhh kasy brakło i wypieki trzeba będzie kupić niestety a tak chciałam mieć przyjemne święta...

a moze prodziz?tanszy bedzie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU 6 URODZIN DLA KSAWKA MADZIULINATASZY SPEŁNIENIA MARZEŃ ŻYCZY MALINKA Z RODZINKĄ

dolaczam sie i ja do zyczen

Ale od razu ciszej :-D:-D:-D

Dziewczyny jakie będziecie miec choinki, żywe czy sztuczne??
My co roku mamy żywą, ale w tym roku poważnie się zastanawiam nad kupnem plastikowej :eek: Ze względu na Niki, ona cały czas na podłodze i wcina, wszystko co napotka na drodze :no: Ja odkurzam co dziennie, a jak mi igły zaczną lecieć, to się nie pozbieram :confused2:

ja zywa jak co roku,tylko Paulina ma u siebie taka malutka na biurko sztuczna.kocham ten szapach a Weronika mimo ze tez jadla paprochy z podlogi to kolek nie tykala:rofl2:

ano jestem jestem a mój ex chrzesnym:-D:-D:-D
czyli macie 3 wsponych dzieci:-):-):-):-):-):-)

no a tak mieszkamy....
Beatko slicznie mieszkacie:tak::tak::tak:Bardzo mi sie podoba:tak::tak::tak::tak:Super:tak:No i wszystko zrobiliscie sami-to sie chwali:tak:Gratuluje:-)
to aj muszę i tak zniknąć na chwilę, poprzytulam się do M. Oj chyba nie nadrobię Waszych postó:no::no::no::no:masakra babeczki:szok: a w ogóle nie umiem cytować wielokrotnie:zawstydzona/y: wstyd ale nie umiem i już. A byłoby łatwiej...
Jak chcesz zacytowac wielokrotnie to pod kazdym postem ktorego chcesz zacytowac klikasz w ten "+":tak::tak::tak:Spoko ja tez dlugo nie moglam dojsc do tego jak to sie robi

ANABUBKA
Super ze u sadysty ok i ze nie bolalo:tak::tak::tak:A to ze mrozy nie sa Tobei grozne to logiczne akurat:rofl2::-DTwoj nick mowi sam za siebie;-):-)

MEDEUSKA
Biedny Maksiu:no:Ciekawe czemu nei chce spac:no:
A Twoj M-no coment

U mnie cisza jak makiem zasial:tak::tak::tak:Normalnie cala trojeczka juz spi:szok::tak::tak::tak::tak:Chyba ten mroz Ich tak wymeczyl
Jutro ma byc u nas niby -9 a ja wybieram sie do lekarza i na zakupy:confused2::rofl2:Juz sie wstepnie umowilam z siora ale co bedzie dalej to sie okaze

ANABUBKA
Moje to jezdzily an sankach jak mialy niecale 8 miesiecy:tak::tak::tak:Pamietam bo bylismy w styczniu na imieninach mojego siostrzenca Kacpra i w ten dzien nasypalo mega duzo sniegu ,wiec po imprezce jak przyjechalismy do domu poszlismy na sanki:tak::tak::tak::tak:Mlode mialy niezla radoche i nawet zapierniczaly po sniegu w balerinkach z h&m bo nie bylo wtedy an Nie innych butow:szok:Po powrocie do domu wsadzilismy Im nozki do wody z ciepla woda i nic Im nie bylo

A moj Dominiki dzisiaj sie do mnie przytulal jak sobie lezelismy i do mnie z tekstem"mamo Ty masz juz cycki jak kulki":-D:-D:-D:-DNo myslalam ze padne

a ja zaraz ide cwiczyc... bo wczoraj sobie cwicenia odpuscilam a wieczorem chlopakom sie zachcialo placków ziemniaczanych... wiec zrobiłam.. i zjadłam 6 ze śmietaną i cukrem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i taka moja dieta:eek:

i przed chwila jak przewijałam maksa złamałam sobie paznokcia az do skóry do krwi:eek: a mialam takie długieeeeeeeeee:crazy:

do świąt juz mi nie odrosną:no::confused2:
muse obciac wszystkie:confused2:

ałć musiało boleć :sorry::sorry::sorry::sorry:

ale jak ty to zrobiłaś ze pzry przewijaniu złamałaś az tak paznokieć??????

MH a co to za święto że małża masz w domku?????
u was jest -10:szok::szok::szok::szok:u mnie -3 i tylko leciutko pruszy śnieżk dlatego po drzemce Tonisława ruszamy na mały spacerek:tak::tak:
tońkowi wychodzi dolna 2 i chyba dlatego był ten płacz w nocy:sorry:
Anaconda masa makowa hmmmm jedyny mak jaki ja znam to taki w puszce mieony z dodatkami:-D[/QUOCTE]
to się ciesz ze masz taki mały mrozik,u mnie -8C było a jak wracałam z pracy to było -10C,jutro ma być większy mróz:cool:

nie jestem przyzwyczajona do takich temperatur :no::no::no::no:

Cześć babeczki:-) Moje bejbe padło i mam godzinkę wolną. Jak tu MH napisała, żebym coś skrobnęła o sobie więc tak treściwie: Mam 25lat, urodziłam wcześniaczka z 30tc. już jest duży chlop i jest naprawdę superowy:-) Siedzę w chacie z synkiem i cholera mnie bierze z braku kontaktów!!:wściekła/y: Trzy lata mieszkalismy w słonecznej Hiszpanii i tam też Michał się urodził. Teraz szarobura Polska i próbujemy się przestawic na chodniejszy klimat:no: ale póki co nie daję rady:cool2:. AAA no i jeszcze druga ważna sprawa to staramy się jeszcze o fasoleczkę:-)

no to życze szybkiego zafasolkowania :tak::tak::tak::tak:

no widać ze Oliwka zadowolona z sanek :tak::tak::tak::tak:

MADZIULKA
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KSAWKA:tak::tak::tak:ZDROWKA,SZCZESCIA,POMYSLNOSCI I SPELNIENIA MARZEN:-):tak:

No

Wszystkiego Naj naj.sto lat

My jzu jestesmy po spacerku:tak::tak::tak:Bylysmy ponad godzinke i neizle wymarzlysmy,ale to dobrze hehe:tak::tak:Takie powietrze jest bardzo zdrowe:-):tak:Mlode pojezdzily na saneczkach(ja zreszta tez ;-))Wypily ciepla herbatke i jzu spia:tak::tak::tak::tak:Ja pije sobie capucinko i jak wypije to pojde po Dominika,oczywiscie wezme ze soba sanki i przyjedzie do domu na saneczkach:tak::tak::tak::tak:

szczypiorki wyglądaja jak takie 2 krasnoludki :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no ba, za całe 1100,a kupiłam za 1 zł. To sie nazywa interes zycia:tak:

no to gratuluję,rzeczywiście nieżły interesik ubiłaś :tak::tak::tak::tak:

No to tutaj pare fotek jak Emily pomagala w odkurzaniu i bawila sie z kolezaneczka:tak::tak:

super pomocnica,ale masz duży salon :tak::tak::tak::tak::tak:

Hellow, ja jeszcze w dwupaku, ale dostałam już skierowanie do porodu :eek::szok:

No i jak tu Święta planować , jak maluszek nas nie wtajemnicza w swoje plany co do Świąt???:eek::-D

zyczę Ci szybkiego i bezbolesnego porodu:tak::tak::tak::tak::tak::-)

-12st w Warszawie:szok::szok:
Kurde u nas dzis -2st a mi pizgalo niesamowicie:szok: przy -12 to chyba zostaje mi w domu siedziec

właśnie do jakiej temp mozna z dzieckiem wychodzić????

Kubuś od 17.35 je obiad i jest w połowie porcji.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:

ja bym nie miała tyle cierpliwości :no::no::no::no: jak Oliwka je 40min to wychodzę z siebie :-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny ja wklejam fotki naszej piwnicy póki co jestem na etapie nadrabiania postów ale Wy strasznie szybko piszecie:szok::szok::szok:może do północy się wyrobię:sorry:
Więc krótki opis fotek Na początku był chaos :no: kompletna porażka teraz to już i tak wygląda ok bo wysprzątane, ale całe pomieszczenie było zawalone rupietołami, dechami,ziemią i niesamowitymi okazami pająków:szok::szok::szok:, dla nas to jest sukces, bo wszytko robiliśmy sami...najpierw kopanie ziemi, wybijanie przejść, wylewki, nowe okna, drzwi, tynki, murowanie, instalacje...wszystko sami. Nasza krwawica:zawstydzona/y: a zaraz bedą fotki aktualne

no to mieliscie kupe roboty :tak::tak::tak::tak::tak:

no a tak mieszkamy....

super,gratulacje i zrobiliście to sami,rewelacja :tak::tak::tak:

witam panienki

moje male juz spia,stray wraca z pracy(autobus opozniony godzine:crazy:),dopiro wyjechal z minska.

rano mialam czas zajrzec to mi bb nie chodzilo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zaliczylam dzis spacer w jedna strone bo musialam sie dotelepac do sadytki,spowrotem nas bratowa odwiozla:-)jutro mi dzieci ze szkoly odwiezie
wszytsko by bylo ok,mroz mi nie straszny ale ten wiatr i sypiacy w twarz snieg nie bardzo

cos mi sie zdaje ze jakis katar mnie chce dogonic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale juz sie nalykalam roznych specyfikow,herbatke z cytrynka pije
a na jutro sprzatnie zaplanowane,okna to chyba tylko od srodka,na zewnatrz po niedzilei

szwy zdjete:tak::tak::tak::tak:nie boalalo,raz tylko zaszczypalo ale poza tym ok:-)
tej 6 mi nie robila bo stwierdzila ze za wczesnie.mam plukac szczeke oi przyjsc w poniedzilek z ta 6.ehhhh
no to lece poczytac:-)

oj bidulo co ty sie amsz z tymi zębami.:tak::tak::tak::tak:

kerna super mieszkacie:-)

maks nie chce spac:confused2: na rekach musze nim chodzic:eek:

z M sie poklocilam znow:sorry: i na zlosc mi jara fajki w kiblu palant....:crazy:

nie ucz go usypiania na rękach,wiem ze chcesz aby szybko zasnął ale nie tędy droga :no::no::no::no:

ma któraś wiadomości od patrysi?jak ona się czuje????

ANABUBKA
Moje to jezdzily an sankach jak mialy niecale 8 miesiecy:tak::tak::tak:Pamietam bo bylismy w styczniu na imieninach mojego siostrzenca Kacpra i w ten dzien nasypalo mega duzo sniegu ,wiec po imprezce jak przyjechalismy do domu poszlismy na sanki:tak::tak::tak::tak:Mlode mialy niezla radoche i nawet zapierniczaly po sniegu w balerinkach z h&m bo nie bylo wtedy an Nie innych butow:szok:Po powrocie do domu wsadzilismy Im nozki do wody z ciepla woda i nic Im nie bylo

A moj Dominiki dzisiaj sie do mnie przytulal jak sobie lezelismy i do mnie z tekstem"mamo Ty masz juz cycki jak kulki":-D:-D:-D:-DNo myslalam ze padne

A jesli chodzi o byki to ja robię straszne. :eek: Nie robiłam jak musiałam szukać literak na klawiaturze, teraz pisze z automatu i i mylę sie potwornie :szok:

jaki automat?

no ba, za całe 1100,a kupiłam za 1 zł. To sie nazywa interes zycia:tak:
:-):-):-):-):-)
sprytna bestia z Ciebie

MH na to nie wpadłam tez sobie wejdę na ten spis i spróbuje tak ,rozmawiałam z As i ona mówiła ,ze z nfz sie czeka bardzo długo wiec będe musiała prywatnie sie umawiać ,bo zależy mi na czasie,bo czekać pare miesiecy to przydługo:tak:

Madziula sprawdz
SENSE Gabinet Terapii Metodą Integracji Sensorycznej Szczecin
TwojLekarz.pl - Adrianna Gendera - Wilczyńska - Terapia Integracji Sensorycznej - informacja dla rodziców
Portal Medyczny - twojlekarz.pl - Baza lekarzy - Malinka to tez cos dla Ciebie;)))))

Ja jestem zagubiona w tym temacie ,nasz lekarz rodzinny to dupa niestety ,spróbuję z wychowawczynia Ksawka porozmawiac ,moze ona coś wie ,choć jakby wiedziała, to moze by mi tak ortopedy nie wciskał ciągle -ale to dopiero w styczniu w sumie on wróci do przedszkola.
Nie jest to takie łatwe ,do szczecina mam 100 km,a tutaj nawet nie wiem kto mi moze coś doradzić,tak sobie myśle ,ze moze koeżanka aptekarka cos będzie wiedziała wiecej:-(

mysle ze poprostu wychowawczyni wie ze cos jest z nim nie tak ale nie bardzio wie co
dobrez ze w ogole zauwazyla

Ciekawe jak nasza Anabubka po sadyście????
i jak tam Patrysia tak dawno jej nie było:szok:boziu u niej to juz powoli końcówka ciąży:szok:
no i makunga niedługo się rozsypie:tak:
ale dzieci na forum naszym przybędzie:-)

milo ze ktos o mnie oamieta:-D
oj zrobi nam sie tu BABY boom:-)

Malinka musisz z nim iść do rejonowej poradni psychologiczno-pedagogicznmej i tam mu zrobić testy.
Samo z testów wyjdzie jeśli coś ma.
Za namową MH poszukałam u nas na terenie placówki z NFZ na SI.
Okazało się,że otworzyli u nas w ośrodku zdrowia w centrum rehabilitacyjnym też SI.
Zapisałam małego na listę.
Termin jednak mnie poraził nie wcześniej jak Marzec 2011 :szok::szok::szok::szok::szok:
I weź tu lecz dziecko.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok:
W tej kwestii to nawet Warszawa chyba lepsza :-D:-D:-D:-D:-D

AS a mowilam Ci ze jest SI panstwowo w CEnrtrum ZDrowia Dziecka.tez sie czeka ale nie tak dlugo!!!!!!!!!!
jakbys chciala to ta babka co to prowadzi to sie bardzio dobrze znamy wiec moze uadloby sie Kube wcisnac,nawet za pol roku to i tak szybciej niz za 1.5roku:-)
a prywatnie to tez w Helenowie,niedaljkoe /meidzylesia

nie spiesz sie tak:-)
ale koniecznie daj znac jakby cos sie dzialo
moze chociaz smskiem:tak::tak::tak::tak:

MH u nas to wyglądało tak.
Zapisałam małego do szkoły i chciałam do klasy integracyjnej ,bo coś mu jest,ale nie wiadomo było co.
Zapisali i powiedzieli,że zadzwoni do mnie pani pedagog i powie mi co i jak.
Pani pedagog zadzwoniła następnego dnia i powiedziała,że jeśli dziecko ma jakieś dysfunkcje to trzeba jechac do ppp i tam zrobić testy.Podała nr.tel.
Zadzwoniłam i umówiłam się.
Pojechałam na wywiad (1 wizyta bez dziecka)
Druga wizyta z małym.
Testy wstępne zrobili szybko,ale całe wakacje im zajęło ,żeby przekierować nas do innej poradni ,takiej która zajmuje się autystykami.
Pani pedagog pocieszała
Jak coś będzie nie tak to oni pokierują dalej.
Potem się tylko dopytywali kiedy będą wyniki i orzeczenie.:-(
To nazywasz współpracą?
:eek::eek::eek::eek:

spokojnie nerwusku:rofl2::rofl2::rofl2:

Zalozylam sobie nowe gg bo tamtego nie moglam za cholere odpalic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

To jest moj numer 18256714-odzywajcie sie laseczki

no laska nebeska a moze bys wlaczyla gg;)

Niki uparcie próbuje usiąść, ale śmiesznie wygląda :-):-D:rofl2::rofl2:

oj tak to smieszny widok:-)

tak zle nie bdzie.ja pokazywlaam Paulinie ile ma czau na jedzenie i potrafilam co lyzke przypominac ze ma jesc.w godzinie sie z reguly miesci:rofl2:chyba ze cos jej bardzo smakuje to je szybko

ale czesto Weronika je szybciej od niej

[

co za ..... on mysli ze dzrwi od lazienki sa na tyle szczelne ze nic z nich nie wyleci?jak swojego zdrowia nie szanuje to niech chociaz o dziecku pomysli

reklama
Do góry