reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mekunga, ty jutro kończysz 38 tydzień :tak: Kochan, obyś miała szybciutki poród :tak: A swieta niech graja drugoplanowa role :tak:

As, ja załatwiałam ostatnio dla brata, z reszta jak ja byłam jeszcze uczennica to procedura była taka sama :tak: Ważna była bardzo współpraca pedagoga szkolnego z ośrodkiem terapeutycznym, ponieważ inaczej nauczycie mogą podważać wiarygodność papierów :eek:

reklama
tak wiec teraz moge napisac co dzis sie u nas dzialo

A wiec rano o 9:30 obudzila mnie kuzynka telefonem.Wiedziala ze wyjedzam i chciala zapytac kiedy wracamy
Lali wstala o 9:40 Zjadlysmy razem sniadanko i pojechalaysmy na zakupki.Oczywiscie z mysla ze kupie cos dla siebie.Bylysmy w paru sklepach i wrocilysmy kolo 15:szok:Jakos szybko mi to zlecialo:szok:Sobie kupilam az 3 pary skarpetek za to lali znow zostala obkupiona heheeh kupilam jej skarpetki, bluzeczki, koszule, sukienke.
Wiedzialam ze znajoma ma wpasc na klawke to szybko sprzatalam nawet podlogi umylam i co dupa rozchowrowaly sie:eek:No coz tyle dobrze ze sie sprezylam i posprzatalam

Jutro wyjezdzamy a ja jeszcze nie spakowana:eek:
Oczywiscie z PL bede zagladala ale nie tak czesto jak bym chciala.Co u siebie to u siebie:rofl2:

Rano jutro jeszcze musze na zakupy, troche slodyczy pokupowac i dla B mamy jakies srodki czystosci:sorry:

Laura wcina paroweczki wiec moglam spokojnie napisac

MH u nas to wyglądało tak.
Zapisałam małego do szkoły i chciałam do klasy integracyjnej ,bo coś mu jest,ale nie wiadomo było co.
Zapisali i powiedzieli,że zadzwoni do mnie pani pedagog i powie mi co i jak.
Pani pedagog zadzwoniła następnego dnia i powiedziała,że jeśli dziecko ma jakieś dysfunkcje to trzeba jechac do ppp i tam zrobić testy.Podała nr.tel.
Zadzwoniłam i umówiłam się.
Pojechałam na wywiad (1 wizyta bez dziecka)
Druga wizyta z małym.
Testy wstępne zrobili szybko,ale całe wakacje im zajęło ,żeby przekierować nas do innej poradni ,takiej która zajmuje się autystykami.
Pani pedagog pocieszała
Jak coś będzie nie tak to oni pokierują dalej.
Potem się tylko dopytywali kiedy będą wyniki i orzeczenie.:-(
To nazywasz współpracą?
:eek::eek::eek::eek:

Mekunga, ty jutro kończysz 38 tydzień :tak: Kochan, obyś miała szybciutki poród :tak: A swieta niech graja drugoplanowa role :tak:

As, ja załatwiałam ostatnio dla brata, z reszta jak ja byłam jeszcze uczennica to procedura była taka sama :tak: Ważna była bardzo współpraca pedagoga szkolnego z ośrodkiem terapeutycznym, ponieważ inaczej nauczycie mogą podważać wiarygodność papierów :eek:

Dziękuję serdecznie:tak: Mam nadzieję, że szybciutko to pójdzie, ale stracha mam :eek::sorry: Nawet odechciało mi się isć dziś z moim muzykiem na Wigilję - spotkanie opłatkowe z Wójtem itd.

Uciekam na chwilę z małymi naleśniczki zjeść :tak:

No i po Brzyduli:tak::tak::tak::tak:
Kurcze jeszcze tylko 3 odcinki:szok:Najlepsze jest to ze we wtorek(czyli wtedy keidy jest ostatni odcinek Brzyduli)ide z mlodymi do Dominika do szkoly na jaselka:tak:Mam tylko nadzieje ze zdaze na Brzydule
Pozmywalam sobie po obiedzie,wypralam i powiesilam pranie i obcielam calej trojce pazuregi:tak::tak::tak::tak:
Musialabym troszke ogarnac ale jakos mi sie nie chce:no:

tak wiec teraz moge napisac co dzis sie u nas dzialo

A wiec rano o 9:30 obudzila mnie kuzynka telefonem.Wiedziala ze wyjedzam i chciala zapytac kiedy wracamy
Lali wstala o 9:40 Zjadlysmy razem sniadanko i pojechalaysmy na zakupki.Oczywiscie z mysla ze kupie cos dla siebie.Bylysmy w paru sklepach i wrocilysmy kolo 15:szok:Jakos szybko mi to zlecialo:szok:Sobie kupilam az 3 pary skarpetek za to lali znow zostala obkupiona heheeh kupilam jej skarpetki, bluzeczki, koszule, sukienke.
Wiedzialam ze znajoma ma wpasc na klawke to szybko sprzatalam nawet podlogi umylam i co dupa rozchowrowaly sie:eek:No coz tyle dobrze ze sie sprezylam i posprzatalam

Jutro wyjezdzamy a ja jeszcze nie spakowana:eek:
Oczywiscie z PL bede zagladala ale nie tak czesto jak bym chciala.Co u siebie to u siebie:rofl2:

Rano jutro jeszcze musze na zakupy, troche slodyczy pokupowac i dla B mamy jakies srodki czystosci:sorry:

Laura wcina paroweczki wiec moglam spokojnie napisac
No to niezle zaszalalas na zakupkach:szok::szok::szok:Ja tez zawsze palnuje kupic cos sobie a kupuje tylko dzieciakom:-D:-D:-D
Ale jutro chce jechac z Nimi do pediatry m.in na bilans 6-latka z Dominikiem to na zakupki tez sie wejdzie tu i owdzie;-):-)
Mam tylko nadzieje ze moja lekarka jutro bedzie bo nie posylam Dominika do szkoly

No i po Brzyduli:tak::tak::tak::tak:
Kurcze jeszcze tylko 3 odcinki:szok:Najlepsze jest to ze we wtorek(czyli wtedy keidy jest ostatni odcinek Brzyduli)ide z mlodymi do Dominika do szkoly na jaselka:tak:Mam tylko nadzieje ze zdaze na Brzydule
Pozmywalam sobie po obiedzie,wypralam i powiesilam pranie i obcielam calej trojce pazuregi:tak::tak::tak::tak:
Musialabym troszke ogarnac ale jakos mi sie nie chce:no:

O i przypomnialas mi o pazurach musze Lali dzis poobcinac
Ja mam nadzieje ze dadza mi ogladanac Brzydule w gosciach:-D
szkoda ze sie konczy no ale kiedys musi nastapic the end to nie Moda na sukces:-D:-D

Ja juz pranie jedno wypralam i czas je powiesic drugie juz sie pierze i wlacze jeszcze jedno:rofl2:szaleje dzis z praniem heheh co by jutro bylo suche i pozbierane bo na 3 tyg go nie zostawie na suszarce:cool2:

O i przypomnialas mi o pazurach musze Lali dzis poobcinac
Ja mam nadzieje ze dadza mi ogladanac Brzydule w gosciach:-D
szkoda ze sie konczy no ale kiedys musi nastapic the end to nie Moda na sukces:-D:-D

Ja juz pranie jedno wypralam i czas je powiesic drugie juz sie pierze i wlacze jeszcze jedno:rofl2:szaleje dzis z praniem heheh co by jutro bylo suche i pozbierane bo na 3 tyg go nie zostawie na suszarce:cool2:
Trzy tygodnie bedziesz w PL?Ale super:tak::tak::tak::tak:

Ja musiałabym poprasowac to co mi zdazylo wyschnac od wczoraj ale jakos mi sie nie chce:confused2:

MH u nas to wyglądało tak.
Zapisałam małego do szkoły i chciałam do klasy integracyjnej ,bo coś mu jest,ale nie wiadomo było co.
Zapisali i powiedzieli,że zadzwoni do mnie pani pedagog i powie mi co i jak.
Pani pedagog zadzwoniła następnego dnia i powiedziała,że jeśli dziecko ma jakieś dysfunkcje to trzeba jechac do ppp i tam zrobić testy.Podała nr.tel.
Zadzwoniłam i umówiłam się.
Pojechałam na wywiad (1 wizyta bez dziecka)
Druga wizyta z małym.
Testy wstępne zrobili szybko,ale całe wakacje im zajęło ,żeby przekierować nas do innej poradni ,takiej która zajmuje się autystykami.
Pani pedagog pocieszała
Jak coś będzie nie tak to oni pokierują dalej.
Potem się tylko dopytywali kiedy będą wyniki i orzeczenie.:-(
To nazywasz współpracą?
:eek::eek::eek::eek:

To u nas troszkę inaczej. I to na każdym etapie, podstawówka gimnazjum i liceum. zgłszonei do pedagoga, pedagog umawia wizyte w ośrodku, pierwsza rodzic bez dziecka, dwie kolejne sam zainteresowany. Papierologia trafia do pedagoga szkolnego bezpośrednio. Ważna jest reedukacja, którą kontroluje pedagog szkolny. Do tego kilka wizyt u psychologa w międzyczasie.

Anka, szczęśliwej drogi :tak:

reklama
No to niezle zaszalalas na zakupkach:szok::szok::szok:Ja tez zawsze palnuje kupic cos sobie a kupuje tylko dzieciakom:-D:-D:-D
Ale jutro chce jechac z Nimi do pediatry m.in na bilans 6-latka z Dominikiem to na zakupki tez sie wejdzie tu i owdzie;-):-)
Mam tylko nadzieje ze moja lekarka jutro bedzie bo nie posylam Dominika do szkoly
a to nie musisz sie wczesniej zapisac na bilans?
Zakupy zawsze s mile widziane:-D
Trzy tygodnie bedziesz w PL?Ale super:tak::tak::tak::tak:

Ja musiałabym poprasowac to co mi zdazylo wyschnac od wczoraj ale jakos mi sie nie chce:confused2:
Tak bede 3 tygodnie z tym ze swieta w wielkopolsce a Sylwester na podkarpaciu

A no i zapomnialam sie pochwalic ze idziemy na zabawe sylwestrowa Moja mam bedzie z dzieciakami bo idziemy z moja siostra i dwiema kuzynkami wiec Maxem i lali zajmnie sie babcia z my szalejemy:tak::tak:

Do góry