reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As podpowiedz mi gdzie sie robi testy na dysortografie i chyba na dysgrafi,e tez musze zrobic bo on tak pisze że sam nie moze się rozczytać:sorry:
a sprawdzian to mój adam też musi mieć polecenia zapisane bo inaczej nie pamięta:no:
Malinka musisz z nim iść do rejonowej poradni psychologiczno-pedagogicznmej i tam mu zrobić testy.
Samo z testów wyjdzie jeśli coś ma.
Za namową MH poszukałam u nas na terenie placówki z NFZ na SI.
Okazało się,że otworzyli u nas w ośrodku zdrowia w centrum rehabilitacyjnym też SI.
Zapisałam małego na listę.
Termin jednak mnie poraził nie wcześniej jak Marzec 2011 :szok::szok::szok::szok::szok:
I weź tu lecz dziecko.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok:
W tej kwestii to nawet Warszawa chyba lepsza :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
MH ty si e nie chwal ze wiesz jak sie piszę:" smaże":-D:-D:-D:-Dja też wiem ale jak piszę na kompie to robię takie byki ,ze potem jak czytam to mi wstyd ,tak jak teraz:-D:zawstydzona/y:
Uwielbiam rybkę po grecku ,mniam,bez ryby to świat nie ma:-D
A ja jakie byki wale :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dowiklus bo one dla mnie sie różnią:-D:-D:-D:-D:-D
a że charakterki mają podobne czytaj zapał do brojenia:-Dto na zdjęciach tego nie widać a wizualnie sa inne:-D:-D:tak:
Ja na tych zdjeciach dopiero zobaczylam roznice :tak:
Weście mnie wygońcie ,a mówiam ,Magda nie wchodz -wytrzymasz,porobisz sobie wszystko:-D i co, juz godzinę wisze na kawiaturze:szok:
Nie ma to jak nalog na bb:-p
Wzmożone napięcie mięśniowe.
Potrzebowałam wizyty u neurologa, specjalisty co powie, jakiego typu rehabilitacji mała potrzebuje. No i ten neurolog kieruje do rehabilitanta. Bez tego ani rusz :no: Dwa tyg czekałam na wizyte u neurologa, a potem 3 dni na pierwsze zabiegi :tak: Porządnie wzięli mała w obroty :tak: W prawdzie mam do nich przez całe miasto:eek:, ale warto :tak:

To się nazywa Ośrodek rehabilitacji dziennej, neurolog tam przyjmuje 2 razy w tyg, na co dzień sa tylko terapeuci :tak:
Najwazniejsze ze sa efekty
No to tutaj pare fotek jak Emily pomagala w odkurzaniu i bawila sie z kolezaneczka:tak::tak:
Super pomocnica No i mnie tez sie te twoje salony rzucily do oczu I jak fajnie masz urzadzone :tak:
AE ,ale macie wielki salon ,ba toż to metraz mojego całego mieszkania:-D i ja narzekam na sprzatanie:-D,już nie będę:-D
No ,ale nic dziwnego ,ze z taką pomocnica idzie jak z płatka:-D
U mnie tez to caly metraz mieszkania a u AE to tylko salon ;-)
No kochana nie masz co narzekac tylko trzeba brac sie do roboty;-);-):-D:-D:-D:-D:-D mi sie tez nigdy nie chce sprzatac a w salonie zawsze najwiecej roboty:-D:-D:-D

Tzn za kubki czasami chyci ale jak jej powiesz ze gorace to sie boi a za ozdoby wogole nie chyta tak jak by ich nie bylo:tak::tak::tak: ciekawa jestem jak bedzie z choinka bo mam zamiar kupic duza
Ja tez jestem ciekawa jak to u nas bedzie z ta choineczka Bo tez mamy duza :cool2:
Toniek ściąga wszystko co się da mówisz mu gorące to dotyka najpierw delikatnie a potem szybciutko i na ziemię:szok:wspina sie po meblach i na co się tylko da:eek:nie wiem czy to dlatego ,ze to chłopak czy poprostu ten typ tak ma:-)
Ciekawe jak nasza Anabubka po sadyście????
i jak tam Patrysia tak dawno jej nie było:szok:boziu u niej to juz powoli końcówka ciąży:szok:
no i makunga niedługo się rozsypie:tak:
ale dzieci na forum naszym przybędzie:-)
Z tym sciaganiem i wsadzanem paluszkow gdzie sie da To jakby czytala o Oliwce Tez wsio chce dotknac I wszystko sciaga I wszedzie chce wejsc Wiec chyba ten typ tak ma :-D
zdjęcia jasne ,ze wkleje albo na mój album tez.....ale to już wieczorkiem jak się ogarnę ze wszsytkim. W piwnicy, w piwnicy!!!!!:tak::tak::tak: wyremontowaliśmy sobie sutereny u mnie w domu 3 piętrowym. brat pierwsze piętro a nam zostałą częśc suterenów niestety i mamy tylko dwa pokoje ale jakos daliśmy rade. wróciliśmy z tej Hiszpanii i w jednym pokoju z moją wściabską mamą było okropnie a teraz to w końcu na swoim...no mniej więcej. Pózniej wam wkleję fotki mojej piwnicy jak wyglądała przed zamieszkaniem a jak teraz......padniecie. Ale i tak wejście do chaty mam między stosem ziemniaków:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:więc az wstyd kogoś zaprosić...eh... Ja do Hiszpanii wróciłabym od zaraz, tylko dajcie prace:sorry: Oj cudowny to był czas...Aniu ja bym Cie ugościła po hiszpańsku:tak::tak::tak::tak: ehhh fajowo by było:rolleyes:
A jak chodzi o rehab. To my zaczęliśmy dopiero po pół roku bo w Hiszpanii lekarz stwierdził, że wszytko gra:wściekła/y: i on mając 7 m-cy nie obracał się nawet na brzuszek. Mieliśmy bobatha i częściowo jeszcze inne rodzaje. Jezdziłam do niej raz w tyg i codziennie w domu. Michał dośc szybko zaskoczył i zaczyna już chodzić.
Wieczorkiem nadrobię wszsytkeio posty a teraz odpisuje na te co pamiętam bo znowu zmykam na spacerek..musze kupić sanki...ale gdzie???????z wózkiem to już nie możliwe!!:szok:
Czekamy an fotki Fajnie ze sie tak odnalezliscie i sie urzadziliscie Zawsez to na swoim :tak::tak: Nie napisze bo Oliwka mi nie da Chce mi naciskac na klawiature lece bo ona nie daje mi pisac

cześć dziewczyny:-) przyjmiecie mnie do grona???ohhh. samotność mi doskwiera:no:
witam
Wreszcie przebrnęłam przez wczorajsze posty:-D:-D

Ja używałam tylko butelek DR.Brown a smoczka takiego
BABY NOVA smoczek DENTISTAR dla dzieci bez zabkow (854573444) - Aukcje internetowe Allegro

To całkiem inaczej sobie ten domek wyobrażałam, a z czego on jest zrobiony?:sorry::sorry::sorry:

No co ty?! To ściągnięte z netu, u mnie z okna to blokowiska widać ale zaraz cyknę fotkę i wrzucę jak wygląda Lublin:tak::tak::tak:
to jest gipsowe
No to u mnie za oknem jest tak

Kerna jasne że cię przyjmiemy:tak::tak::tak:
woow ale bosko
ale posypało,u mnie też biało ale o wiele mniej sniegu :tak::tak::tak::tak:

szkoda że Oliwka przeziębiona to by poszalała na śniegu a tak dupa :sorry: katar ma nadal i coś zaczyna pokasływaćmidzie oszaleć :cool::cool::cool::cool::cool:

obejrzałam dziś Brzydulkę z rana,fajny odcinek :tak::tak::tak::tak: już sie nie mogę doczekać następnego :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

miłego dnia :-):-):-):-):-)
zdrowka dla Oliwki co by sie choroba nie zagniezdzila, ja czekam na brzudule:-p
ale świetne już widzę jak by mój Banderas to rozgromił:-)

świetnie a Oliwka jaka zachwycona:tak:

cholera nasza służba zdrowia:wściekła/y:

witam lasencje czwartkowo:happy:
nocka hmmmm taka se tzn bandzi obudził się o 24.30 i pół godziny płakał nie wiadomo dlaczego:sorry:wzieliśmy go wkońcu do nas do łóżka i spał do rana:tak:
adam wstał o 5 i czytał w kuchni książkę przy herbatce:szok::szok:
julina dla odmiany wstała o 9.10:szok::szok:
wózek dla juliny zamówiony ten silver cros aukcja już była zakończona ale zadzwoniliśmy do faceta i dziś wysyła priorytetem powwiedzieli mu że w poniedziałek będzie:tak::tak::tak:
no więc ja juz mam prezenty dla dzieci tylko im słodycze dokupie dla pietruszki tez mam jeszcze u tylko jakąś pierdułkę dokupie o wiem paczkę big kondonów:-D:-D
ale mój pietruszka jeszcze dla mnie nie zakupił:sorry::sorry::sorry:muszę go dzis przycisnąć:eek::eek:
ja pilnuje Laury zeby tego nie zwalila:-D
Mysle ze big paka to cudny pomysl:szok::-D:-Dzawsze sie moze przydac:tak:
a ja zaraz ide cwiczyc... bo wczoraj sobie cwicenia odpuscilam a wieczorem chlopakom sie zachcialo placków ziemniaczanych... wiec zrobiłam.. i zjadłam 6 ze śmietaną i cukrem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i taka moja dieta:eek:

i przed chwila jak przewijałam maksa złamałam sobie paznokcia az do skóry do krwi:eek: a mialam takie długieeeeeeeeee:crazy:

do świąt juz mi nie odrosną:no::confused2:
muse obciac wszystkie:confused2:
piekna dieta a placki bym zjadla
Prosze,prosze koga ja tu widze;-):-)

Mlodzi ladnei spaly to ja sie prawie wyspalam;-):-)Obudzila mnie ciotka bo o 9;30 dzwonila do mnie telefonem:no:Na dworze zimno i nasypalo sniego wiec zaraz idziemy na saneczki:tak::tak::tak:Otworzylam sobie w salonie balkon na 15 minut zeby mi sie wywietrzylo i jak weszlam po tych 15 minutach to bylo jak na Syberii:szok::szok::szok::szok:
Ale na spacerek trzeba isc-chociaz na godzinke

mam wyspana to ma energii na caly dzionek:tak:Ja dzis po wietrzeniu tez czulam sie jak na Syberii
OJ Dowikluś zimową masz aure za oknem a jak ładnie:tak::tak::tak:
mój Tonisław padł po zjedzeniu serka i wypiciu herbatki malinowej:tak:Julinka układa puzle przy dźwiękach kolęd jak to określiła"wprowadza się w nastrój świąt:-D" a jak jej zaproponowałam że może by sie tak zaczęła wprowadzać w nastrój robiąc porządek u siebie w pooju przy tych dźwiękach kolęd to usłyszałam "mamuś ale do świąt to my jeszcze z 10 razy tu nasyfimy to po co sie przemęczać i 2 razy robotę robić:szok::szok::szok:"
Adacho jeszcze w szkole a że śnieg sypie to pewnie z 2 godziny dojdzie bo koledzy bo kuliki bo ślizganie się na butach ....ale ja inna nie byłam :rofl2:
ja się motywuję do sprzątania takich 2 kątów w kuchni jeden to taki z wszystkimi zbędnymi pierdołami a drugi to szuflada w której działa najczęściej Toniek więc wygląda:szok::szok::szok: no dopije kawę i chyba zacznę działać :eek::eek::eek::eek:
kochana Jula miala racje hihi zdazy jeszcze nabalaganic heheh mysle ze wieczorem 23 grudnia posprzata:-DChociaz nie masz pewnosci ze rano w wigilie nie nabalagani:-D
A ja nakarmiłam anike, zjadła zupke z brukselką :sorry: Zobaczymy co z tego będzie...

M w wannie :-p

Gotuję jakąś zupke, tylko co z tego będzie :eek:
liczysz na jakis efekt uboczny:cool2:
Cześć babeczki:-) Moje bejbe padło i mam godzinkę wolną. Jak tu MH napisała, żebym coś skrobnęła o sobie więc tak treściwie: Mam 25lat, urodziłam wcześniaczka z 30tc. już jest duży chlop i jest naprawdę superowy:-) Siedzę w chacie z synkiem i cholera mnie bierze z braku kontaktów!!:wściekła/y: Trzy lata mieszkalismy w słonecznej Hiszpanii i tam też Michał się urodził. Teraz szarobura Polska i próbujemy się przestawic na chodniejszy klimat:no: ale póki co nie daję rady:cool2:. AAA no i jeszcze druga ważna sprawa to staramy się jeszcze o fasoleczkę:-)
powodzenia w starankach, my za pol roku startujemy.Czekam na fotki pokoikow
pieknie! super pogoda, snieg i saneczki, lepiej byc nie moze
hehe to w sumie ile miałaś nadmiaru??? Mój to m powiedział, że wyglądam dobrze, ale błaga mnie, żebym schudła......chociaż te 5kg!!!! AAa i dodał jeszcze , że wszsytko mi kupi co chce, ale żebym ruszyła wagą! heh
:-D:-D:-Dwszystko zrobi zebys wygaldala na bostwo
My jzu jestesmy po spacerku:tak::tak::tak:Bylysmy ponad godzinke i neizle wymarzlysmy,ale to dobrze hehe:tak::tak:Takie powietrze jest bardzo zdrowe:-):tak:Mlode pojezdzily na saneczkach(ja zreszta tez ;-))Wypily ciepla herbatke i jzu spia:tak::tak::tak::tak:Ja pije sobie capucinko i jak wypije to pojde po Dominika,oczywiscie wezme ze soba sanki i przyjedzie do domu na saneczkach:tak::tak::tak::tak:

nie ma jak mroz na dworze a po powrocie cieple napoje:tak:
Ale od razu ciszej :-D:-D:-D

Dziewczyny jakie będziecie miec choinki, żywe czy sztuczne??
My co roku mamy żywą, ale w tym roku poważnie się zastanawiam nad kupnem plastikowej :eek: Ze względu na Niki, ona cały czas na podłodze i wcina, wszystko co napotka na drodze :no: Ja odkurzam co dziennie, a jak mi igły zaczną lecieć, to się nie pozbieram :confused2:
ja mam sztuczna ale u mojej mamy jest zywa:tak:
W ogóle witam kerna:tak:
No wiedziałam ,ze jak wejdę na chwilke to mnie potem będize ciągneło jak magnesem;-)
Zdjęciaa z sanek i śniegu ,super,u nas jeszcze tyle śniegu nie ma,a cos tam przymrozek trzyma,

Dzięki za piekne zyczenia,a wiecie ,ze malinka jest matką chrzestna Ksawierka:tak:

TOrt robiłam czekoladowy z przepisu w Przyjaciółce ,zachciało mi sie czegoś niwego:wściekła/y: po raz pierwszy w zyciu wyrzuciłam ciasto do kosza:wściekła/y: słuchajcie ,biszkopt nawet wyszedł,ale krem na budyniu -porazka a polewa nie pytajcie niewiem czy wina to czekolady z lewiatana -nie wiem ,prubowałam tojakoś wszystko reaniować ,ale jak ozdobiłam tort tymi wspaniałościami z przepisu wyglądał tak ,ze na pewno nikt by tego nie ruszył:no: polewa mi sie rozwarstwiła ,a krem no nie wyszedł:wściekła/y::no:więc poleciałam po spody i krem do sklepu i za 12 złotych mam torta a 20 wczesniejsze w koszu leży:wściekła/y::no:

Szukam specjalistów do diagnozy si w szczecinie,no ciężko:wściekła/y:przegladam internet ,ale nie jest tak bajkowo łatwo jak myślałam,w azdym razie po nowym roku ,będa=e umawiała Ksawka ,niech go zdiagnozują:tak:

to jeszcze ja
Wszystkiego co najlepsze dla Ksawka, mnostwa prezentow i spelnienia marzen:rofl2:
Z tym tortem to poszlas na calosc:szok: nie ma jak wyprobowane przepisy

cdn

MH ty si e nie chwal ze wiesz jak sie piszę:" smaże":-D:-D:-D:-Dja też wiem ale jak piszę na kompie to robię takie byki ,ze potem jak czytam to mi wstyd ,tak jak teraz:-D:zawstydzona/y:
Uwielbiam rybkę po grecku ,mniam,bez ryby to świat nie ma:-D
ja na byki nie zwazam uwagi
Sama robie wiec u innym mi nie przeszkadzaja wazne ze wiem co tam napisane:-D
No to MALINUS czekamy na Twoja wygrana w lotto i do roboty;-):-)
MALINUS a ksad wiesz ze to Klaudia?Jestes chyba jedyna osoba(sorki jak o kims zapomnialam) ktora od razu Je rozroznia:tak::tak::tak::tak:

Ja tez mam sztuczna,zreszta od kiedy mam Dominika to co roku mialam sztuczna:tak::tak::tak::tak:

Beatka a moze popatrz na allegro za sankami:tak:Ja wlasnie planuje kupic mlodym takie podwojne bo juz wyczailam ze sa takie:tak::tak::tak:Tylko czekam zeby zobaczyc czy ta zaima nam sie rozkreci

A z ta Hiszpania to juz sie rozmarzylam ehhh...

Jesli chodzi o rehabilitacje to ja mialam tylko Vojty plus masaze rozluzniajace:tak::tak::tak:Rehabilitowalam mlode w domu sama przed kazdym posilkiem i postepy byly natychmiastowe:tak::tak::tak:Jezdzilam na kontrole i za kazdym razem bylam chwalona:-):tak:Zreszta ta moja rehabilitantka to byla super-naprawde moglabym Ja polecic kazdemu z czystym sumieniem:tak::tak::tak::tak:Mlode przestaly byc rehabilitowane jak mialy chyab z 8 miesiecy a zaczely jak mialy ponad 5:-)ale w wieku 8 meisieccy wyprzedzily juz rozwojem donoszonych rowniesnikow:tak::tak::tak::tak:
szybciutko pomogla rehab:szok:Super ze tak predko dziewczyny dogonily rowiesnikow,a ze wyprzedzily to sie mamie pochwla nalezy:tak:
Dziewczyny jakie wy obcykane w rehabilitacjach itd jesteście ,dla mnie to czarna magia ,jestem trochę przerazona:szok:ale jak mus to mus,chcę dla niego jak najlepiej:tak:mam jakąs do niego teraz czułośc dodatkowa,:tak:tylko muszę sie bardziej wdrozyć w temat ,:tak:żeby lepiej go zrozumieć i efektywniej szukać pomocy:tak:
A pochwale sie -sprzedałam telefon :tak:
gratki!!!!
Wiedziałam ,ze jak tu wejdę to zginę:szok:Malina ty mnie wiecej nie poganiaj:-D:-D
bpo powinnam płytki w łazience szorować ,a nie klikać :-D
niestety nalog
no ba, za całe 1100,a kupiłam za 1 zł. To sie nazywa interes zycia:tak:
:szok:extra!
Witam Was kochane:tak::tak:
U nas tez zimno tylko bez sniegu a szkoda bo jalubie snieg:tak::tak:
zazdroszcze wam tyle sniegu :tak::tak:
Troche nadrobilam ale nie wszystko:no::no:
Emily zrobila mi w nocy powtorke z rozrywki czyli ok 5 zaczela znowu wymiotowac sama nie wiem czemu bo przez dzien nie wymiotuje i jest normalna tzn nie wyglada na chora :no::no:
Wzielam ja do nas do sypialni i spala pierwszy raz z nami w lozku :tak::tak: nie macie pojecia jak ona sie wierci i kreci ja prawie placu nie mialam a lozko sypialniane mamy duuuze:-D:-D:-D:-D
Zobaczymy jak dzis w nocy znowu bedzie mi wymiotowala to jade z nia jutro do lekarza:tak::tak:
Ja mam straszny balagan bo byla u mnie kumpela z moja chrzesniaczka i dziewczyny niesamowicie szalaly zabawki ciasto paluszki itd sa wszedzie:tak::tak::tak: musze sie zaraz wziasc za robote ale najpierw wstawie wam pare fotek z dzisiejszego dnia:tak::tak::tak:
ciekawe dlaczego wymiotuje:eek: a dajesz jej jesc przed samym spaniem? moze daj jej wczesnie zeby sie troche ulozylo w brzuszku:confused2:Oby dzis sie to nie powtorzylo:tak:A burdel to normalka hihihi
No to tutaj pare fotek jak Emily pomagala w odkurzaniu i bawila sie z kolezaneczka:tak::tak:
no Kochana Ty mi juz nie wcisniesz ez TY sprzatasz widac kto z odkurzaczem szaleje:-D
Toniek ściąga wszystko co się da mówisz mu gorące to dotyka najpierw delikatnie a potem szybciutko i na ziemię:szok:wspina sie po meblach i na co się tylko da:eek:nie wiem czy to dlatego ,ze to chłopak czy poprostu ten typ tak ma:-)
i jak tam Patrysia tak dawno jej nie było:szok:boziu u niej to juz powoli końcówka ciąży:szok:
sama dzis o nich myslalam Bo Pati to juz dawno nie bylo a Makunga moze sie rozdwoila:cool2:
Malinka musisz z nim iść do rejonowej poradni psychologiczno-pedagogicznmej i tam mu zrobić testy.
Samo z testów wyjdzie jeśli coś ma.
Za namową MH poszukałam u nas na terenie placówki z NFZ na SI.
Okazało się,że otworzyli u nas w ośrodku zdrowia w centrum rehabilitacyjnym też SI.
Zapisałam małego na listę.
Termin jednak mnie poraził nie wcześniej jak Marzec 2011 :szok::szok::szok::szok::szok:
I weź tu lecz dziecko.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok:
W tej kwestii to nawet Warszawa chyba lepsza :-D:-D:-D:-D:-D

te zapisy to jakas abstrakcja, jak pomoc dziecku jak kazdy dzien jest wazny:no:

uuuuu wkoncu nadrobilam
reszte napisze po filmie ide zrobic sobie kawke bo wczesniej nie mialam kiedy

MH pedagog nie może zrobić testów.:no:
Procedura w skrócie wygląda tak.
Przechodziłam teraz to z małym ,wcale to nie takie proste.

CENTRUM LOGOPEDYCZNE PL - Opis przypadku dziecka z podejrzeniem o dysortografię

As, testów nie zrobi, ale skieruje do ośrodka i będzie pośredniczył między szkoła, a psychologiem, który zrobi testy. Więc zamiast samemu przechodzić przez wszystkie procedury zajmuje sie tym pedagog szkolny, a zadaniem rodzica jest glównie dostrczyć dziecko na określone, zajęcia i testy. Wtedy jest to o wiele prostrze :sorry:

sama dzis o nich myslalam Bo Pati to juz dawno nie bylo a Makunga moze sie rozdwoila:cool2:

Hellow, ja jeszcze w dwupaku, ale dostałam już skierowanie do porodu :eek::szok:
Jak coś się będzie działo to odrazu na porodówkę...;-)

No i jak tu Święta planować , jak maluszek nas nie wtajemnicza w swoje plany co do Świąt???:eek::-D

Aha no i dziękujemy za pamięć Kochane :tak::-)

reklama
MH to w naszym przypadku tak nie było i przynajmniej na naszym terenie tak nie ma.:no::-p
Odsyłają Cię tylko to Ośrodka rejonowego ze szkoły i czekają na papierek aż im przywieziesz.
Jak dziecko ma papierek to możesz się starać o zajęcia kompensacyjno-wyrównawcze i inne zajęcia.
A nas tylko przesłali jeszcze gdzie indziej ,nie robiąc wcale testów ,bo się tłumaczyli,że nie można robić częsciej niż co 2 lata.
A tam muszą zrobić swoje testy.
Dlatego tak długo czekaliśmy na orzeczenie do klasy integracyjnej.

Do góry