reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Madeuska widzę, że wilekie odchudzanie:-) brawo, brawo dzielnie do przodu! Ja też wyglądałam jak $^#^$%&% ale po 15kg wdół w końcu mogę na siebie popatrzeć i monż zadowolony:-D. Póki co waga się trzyma więc chyba zrobiłam dobrą robotę. A Ty Dowikla zwariowałaś???? Ćwiczenia chyba tylko dla kondychy co??? Wyglądasz naprawdę świetnie!!
A Wy tu o gotowaniu....a ja nie mam piekarnika!!!! ehhh kasy brakło i wypieki trzeba będzie kupić niestety a tak chciałam mieć przyjemne święta...
Ja tez nie mam piekarnika:no:Ale planuje w przyszlym roku sobie kupic taki porzadny:tak::tak::tak:
Kochana a moje cwiczenia to mialy byc na brzuch
Ale super:-):tak:My tez zaszalalysmy na saneczkach
ojej ale fajowo...muszę kupić sanki dla małego i jutro Małż ma być w domku z nami to poświrujemy troszkę..ehh już nie mogę się doczekać:tak:
A mnie tu zaraz zasypie!!!:szok: Moja pierwsza zima w piwnicach i jeszcze trochę a zasypie mi okno:szok:
Dobrze kumam ze mieszkasz w suterenie?Jka tak to macie rzeczywiscie troszke przerabane:no:
Nie dziwie sie ze brakuje Wam tej Hiszpani:tak:Jakbyscie nadal tam mieszkali to wlasnie bym sie do Was wprosila:-p:-)

reklama
My jzu jestesmy po spacerku:tak::tak::tak:Bylysmy ponad godzinke i neizle wymarzlysmy,ale to dobrze hehe:tak::tak:Takie powietrze jest bardzo zdrowe:-):tak:Mlode pojezdzily na saneczkach(ja zreszta tez ;-))Wypily ciepla herbatke i jzu spia:tak::tak::tak::tak:Ja pije sobie capucinko i jak wypije to pojde po Dominika,oczywiscie wezme ze soba sanki i przyjedzie do domu na saneczkach:tak::tak::tak::tak:

a ja zaraz ide cwiczyc... bo wczoraj sobie cwicenia odpuscilam a wieczorem chlopakom sie zachcialo placków ziemniaczanych... wiec zrobiłam.. i zjadłam 6 ze śmietaną i cukrem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i taka moja dieta:eek:

i przed chwila jak przewijałam maksa złamałam sobie paznokcia az do skóry do krwi:eek: a mialam takie długieeeeeeeeee:crazy:

do świąt juz mi nie odrosną:no::confused2:
muse obciac wszystkie:confused2:
Matko i mnie zabolalo :-:)szok::szok:
Malina, pomyliłam się z tą temperaturą, jest -13 :szok: Wrrrr

A mój akurat dzisaj nie pracuje, jutro też nie :no: U niego w branży to już święta :-D:rofl2:

Dobra, postaram sie byc z doskoku, ale pewnie on bedzie kompa okupował :eek:
Postaraj sie zagladac do nas :tak:- 13 matko Ja tez bym nie wyszla w taki ziab :no:
Witam.
Przeleciałam pobieżnie posty :zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
OOO nie mam cytatów !!!!
trudno.Z tego co pamiętam.
Witam nową mamę.
Mamita czasami trzeba dużo więcej dziecko rehabilitować niż tylko to co na sali z rehabilitantem.Mój ćwiczył codziennie 20 minut ,bo tak miał od neurologa zlecone.
Najpierw było Vojtą to też nie było efektów ,potem nikłe a na koniec się zaczał cofać.To było z NFZ
Zmieniłam rehabilitantkę na prywatną i jeździliśmy do niej 2 x w tyg.,dostałam zestawy ćwiczeń głównie NDT Bobath i 5 godzin dziennie zajęć ze mną dało efekt piorunujący.
Szedł do przodu w tempie błyskawicy.
Z dnia na dzień widać było efekty.
Kuba miał 6 miesięcy jak miał kłopoty z utrzymaniem głowy na dłuzej a 11 ,5 jak zaczął chodzić:tak:.
Warto spróbować.
Każde dziecko potrzebuje czegoś innego.
Wasze okna przystrojone są super.:tak:
Medeuska ful wypas te zakupy :-D:-D
Więcej nie pamiętam.
Uciekam,bo okno z Kubusia pokoju mnie woła :-D:-D:-D:-D
MAMITA moze serio tak jak As pisze wziasc prywatnie I pozniej w domu tez cwiczyc
Malinka ja też bym najchętniej kupiła gotową masę makową ale mam kg maku i tak nie mam co z nim zrobić dlatego wymyśliłam ten makowiec:tak::tak:
Medeuska to zapytaj babcię o ten przepis, proszę:-):-)
Ja już spadam bo jednak pójdę do tego reala:tak::tak:
Milych zakupow :tak:
OJ Dowikluś zimową masz aure za oknem a jak ładnie:tak::tak::tak:
mój Tonisław padł po zjedzeniu serka i wypiciu herbatki malinowej:tak:Julinka układa puzle przy dźwiękach kolęd jak to określiła"wprowadza się w nastrój świąt:-D" a jak jej zaproponowałam że może by sie tak zaczęła wprowadzać w nastrój robiąc porządek u siebie w pooju przy tych dźwiękach kolęd to usłyszałam "mamuś ale do świąt to my jeszcze z 10 razy tu nasyfimy to po co sie przemęczać i 2 razy robotę robić:szok::szok::szok:"
Adacho jeszcze w szkole a że śnieg sypie to pewnie z 2 godziny dojdzie bo koledzy bo kuliki bo ślizganie się na butach ....ale ja inna nie byłam :rofl2:
ja się motywuję do sprzątania takich 2 kątów w kuchni jeden to taki z wszystkimi zbędnymi pierdołami a drugi to szuflada w której działa najczęściej Toniek więc wygląda:szok::szok::szok: no dopije kawę i chyba zacznę działać :eek::eek::eek::eek:
No i dobrze ci corka powiedziala :-D
Cześć babeczki:-) Moje bejbe padło i mam godzinkę wolną. Jak tu MH napisała, żebym coś skrobnęła o sobie więc tak treściwie: Mam 25lat, urodziłam wcześniaczka z 30tc. już jest duży chlop i jest naprawdę superowy:-) Siedzę w chacie z synkiem i cholera mnie bierze z braku kontaktów!!:wściekła/y: Trzy lata mieszkalismy w słonecznej Hiszpanii i tam też Michał się urodził. Teraz szarobura Polska i próbujemy się przestawic na chodniejszy klimat:no: ale póki co nie daję rady:cool2:. AAA no i jeszcze druga ważna sprawa to staramy się jeszcze o fasoleczkę:-)
A do Hiszpani nei chcecie juz wiecej wracac ?To gratuluje podjecia decyzji o fasolce I zaciskam kciuki aby udalo sie jak najszybciej Moze wklej kilka waszych fotek???????????
ojej ale fajowo...muszę kupić sanki dla małego i jutro Małż ma być w domku z nami to poświrujemy troszkę..ehh już nie mogę się doczekać:tak:
A mnie tu zaraz zasypie!!!:szok: Moja pierwsza zima w piwnicach i jeszcze trochę a zasypie mi okno:szok:
Kupuj sanki Maly sie napewno ucieszy :tak:
hehe to w sumie ile miałaś nadmiaru??? Mój to m powiedział, że wyglądam dobrze, ale błaga mnie, żebym schudła......chociaż te 5kg!!!! AAa i dodał jeszcze , że wszsytko mi kupi co chce, ale żebym ruszyła wagą! heh
:-D:-D:-D
Hej kochanae
Sorki ,ze nie pisze częściej ,ale wiecie jak to jest ,jakbym usiadła to bym sie nie oderwała,ale wpadłam wam dać znak ,ze żyje sprzątanie ,to raz ,a dzis ksawier ma urodziny więc sie męczę z tortem ,wyobrazcie sobie ,że jeden tort wyladował w smietniku:zawstydzona/y: ale to długa historia:wściekła/y:
Dięki As za telefon :tak:
Mam cały dom dpo posprzątania ,a w sobotę klaudia ma turniej siatkówki ,a potem zakupy spozywcze ,w niedziele całuy dzień w szczecinie za prezentami będziemyt łazić ,wiec w sumie mam strasznie mało czasu,,jakoś nie mogę sie wyrobić ze wszystkim:zawstydzona/y:
ciężko jest sie wziąść i oderwac ,bo juz walcze z pokusa podczytania co słychać:-D ale jestem twarda-choć troche:-D
Witaj I wszystkiego najlepszego dla Ksawierka
My jzu jestesmy po spacerku:tak::tak::tak:Bylysmy ponad godzinke i neizle wymarzlysmy,ale to dobrze hehe:tak::tak:Takie powietrze jest bardzo zdrowe:-):tak:Mlode pojezdzily na saneczkach(ja zreszta tez ;-))Wypily ciepla herbatke i jzu spia:tak::tak::tak::tak:Ja pije sobie capucinko i jak wypije to pojde po Dominika,oczywiscie wezme ze soba sanki i przyjedzie do domu na saneczkach:tak::tak::tak::tak:
Sliczne panieneczki A ty je zostawiasz w domu i idziesz po Dominika ??? Oliwka spala Nawet nie godzine Ale pewnie wczesnie zas padnie Ja zdazylam umyc okno Teraz oliwka juz po ala obiedzie Teraz przez ta diete je takie dziwne rzeczy lekkostrwne Tak aby cos zjadla Pozniej dam jej jeszcze ziemniaczkow tylko musze je ugotowac hihihihi

hehe to w sumie ile miałaś nadmiaru??? Mój to m powiedział, że wyglądam dobrze, ale błaga mnie, żebym schudła......chociaż te 5kg!!!! AAa i dodał jeszcze , że wszsytko mi kupi co chce, ale żebym ruszyła wagą! heh
ja bym cyba mojego udusila gołymi rekami jakby mi tak powiedzial:confused2:
Hej kochanae
Sorki ,ze nie pisze częściej ,ale wiecie jak to jest ,jakbym usiadła to bym sie nie oderwała,ale wpadłam wam dać znak ,ze żyje sprzątanie ,to raz ,a dzis ksawier ma urodziny więc sie męczę z tortem ,wyobrazcie sobie ,że jeden tort wyladował w smietniku:zawstydzona/y: ale to długa historia:wściekła/y:
Mam cały dom dpo posprzątania ,a w sobotę klaudia ma turniej siatkówki ,a potem zakupy spozywcze ,w niedziele całuy dzień w szczecinie za prezentami będziemyt łazić ,wiec w sumie mam strasznie mało czasu,,jakoś nie mogę sie wyrobić ze wszystkim:zawstydzona/y:
ciężko jest sie wziąść i oderwac ,bo juz walcze z pokusa podczytania co słychać:-D ale jestem twarda-choć troche:-D
WSzystkiego naj dla Ksawka:tak:
Opowiedz o tym torcie:sorry::sorry::sorry:

W piwnicach??

Hej kochanae

Amy tęsknimy za tobą :tak:

MADZIULKA
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KSAWKA:tak::tak::tak:ZDROWKA,SZCZESCIA,POMYSLNOSCI I SPELNIENIA MARZEN:-):tak:

No

Odemnie też :tak::tak::tak::tak:

Witam Jestem na chwilke bo Zuza zasnęła a ja obiad musze zrobić:zawstydzona/y:U nas śnieg sypie i jest -8. A mój A. robi na powietrzu:szok:

mamita, a nie moszesz zmienic rehabilitanta w ramach nfz?? po prostu na innego ?

W obrebie 20 km sa 3 ośrodki rehabilitacyjne NFZ ale dzieci nie rehabilitują:no:
Najbliżej jest 80km od nas i tam też jeździłam odkąd Zuzia skończyła 3 m-ce na początku 2 razy w tyg potem raz. A ostatnio raz na 2-3 tyg.

Mamita moze serio poszukaj w necie innego rehabilitanta Na NFZ Gdzies niadaleko ciebie A jak koniecznie chcesz wyprobowac tamta rehabilitantke to ja bym sie zaporzyczyla Moze warto czasem sie zaporzyczyc dla dobra dziecka Powiec mi jeszcze bo ja nie wiedzialam ze z ZUzia tak jest ze ona nie chodzi ?Ona ma tylko problem z tym chodzeniem ?
Też myslę o kredycie, ale boje sie że nie damy rady spłacać bo poza ćwiczeniami jest jeszcze hipoterapia i wizyty lekarskie. ALe jak trzeba bedzie to trudno. Niestety nfz nie refunduje wiekszośći.
Narzie udało sie utworzyć konto dla Zuzi we fundacji. Jak uzbieramy jakieś pieniążki to chciałabym na wiosne na turnus pojechać z Zuzią. Taki turnus to min 3tys. W ramach NFZ jesteśmy zapisani na taki turnus na września 2010:wściekła/y:A najgorsze jest to że nie moge do pracy wrócic bo trzeba z Zuzą ćwiczyć tak byłoby lżej:-(

cześć dziewczyny:-) przyjmiecie mnie do grona???ohhh. samotność mi doskwiera:no:
Witam! My sie znamy z wcześniaków:-)

A na pomoc finansową rodziców nie możesz liczyć? Warto było by samemu przekonać się czy ta nowa rehabilitantka lepiej pomoże
Mój Tato nie żyje od pół roku, Mama pracuje tylko do marca potem umowa sie kończy i jej nie przedłużą ajest jeszcze mój młodszy brat. A reszta rodziny? Wiecie jak to z Rodziną?:sorry:

no chyba to jedyny sposób..tylko jakby Michał by troszkę starszy:confused2: a ja nasankach z takiej góry:szok::szok::szok: musiałabym se pampersa zafundować między nogi:-D
Zuza była na sankach pierwszy raz jak miała 8 m-cy:-)Ale w tym roku jeszcze nie bo śniegu nie było-dopiero dziś:tak:

ale świetne już widzę jak by mój Banderas to rozgromił:-)

świetnie a Oliwka jaka zachwycona:tak:

jak ślicznie jak ty kochana przyczepiasz te lampeczki że masz tak idealnie okno dookoła ubrane????

ale fajne zakupki i dobrze u jednego sprzedawcy bo zawsze to jeden koszt dostawy:tak:a te niekapki jak dostaniesz to napisz jaki mają ustnik???

no kochana to oby M się udało z pracą:tak::tak:
no cos ty to my 2 opiekunki i jeszcze madziulnatasza tez opiekunka jak nic musimy bb żłobko-przedszkole otwierać:-D
ja poprosze przepisik na te pierogi bo nigdy takich nie robiłam i nie jadłam:eek:

cholera nasza służba zdrowia:wściekła/y:
a w ramach nfz jak byś zmieniła rehabilitantkę zawsze wtedy możesz porównać bo fakt jak mała jest tyle rehabilitowana i poprwy nie widac to az serce się kraje tyle pracy twojej jej i co efektów brak:-(
a moja znajoma synka rehabilituje tez sama w domu ale jakąś metod woyty o ile dobrze pamiętam ale nie wiem na czym to polega wiem tylko ,ze początkowo strasznie jej płakał:-(

no pewnie że przyjmiemy:tak::tak::tak:
ale kochana wkupne:tak::tak::tak:
napiszć musisz w ramach wkupnego o swojej rodzince no i jakieś zdjęcie choćby dziecięcia zapodać:tak::rofl2:

witam lasencje czwartkowo:happy:
nocka hmmmm taka se tzn bandzi obudził się o 24.30 i pół godziny płakał nie wiadomo dlaczego:sorry:wzieliśmy go wkońcu do nas do łóżka i spał do rana:tak:
adam wstał o 5 i czytał w kuchni książkę przy herbatce:szok::szok:
julina dla odmiany wstała o 9.10:szok::szok:
wózek dla juliny zamówiony ten silver cros aukcja już była zakończona ale zadzwoniliśmy do faceta i dziś wysyła priorytetem powwiedzieli mu że w poniedziałek będzie:tak::tak::tak:
no więc ja juz mam prezenty dla dzieci tylko im słodycze dokupie dla pietruszki tez mam jeszcze u tylko jakąś pierdułkę dokupie o wiem paczkę big kondonów:-D:-D
ale mój pietruszka jeszcze dla mnie nie zakupił:sorry::sorry::sorry:muszę go dzis przycisnąć:eek::eek:
My rehabilitowaliśmy Zuzie na początku vojta i były efekty. Potem stanęło. Przeszliśmy na bobatha i troszke jakby lepiej, dodatkowo hydromasaże i hipoterapia. Troche mielismy przerwy przez nereczki .

Witam.
Przeleciałam pobieżnie posty :zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
OOO nie mam cytatów !!!!
trudno.Z tego co pamiętam.
Witam nową mamę.
Mamita czasami trzeba dużo więcej dziecko rehabilitować niż tylko to co na sali z rehabilitantem.Mój ćwiczył codziennie 20 minut ,bo tak miał od neurologa zlecone.
Najpierw było Vojtą to też nie było efektów ,potem nikłe a na koniec się zaczał cofać.To było z NFZ
Zmieniłam rehabilitantkę na prywatną i jeździliśmy do niej 2 x w tyg.,dostałam zestawy ćwiczeń głównie NDT Bobath i 5 godzin dziennie zajęć ze mną dało efekt piorunujący.
Szedł do przodu w tempie błyskawicy.
Z dnia na dzień widać było efekty.
Kuba miał 6 miesięcy jak miał kłopoty z utrzymaniem głowy na dłuzej a 11 ,5 jak zaczął chodzić:tak:.
Warto spróbować.
Każde dziecko potrzebuje czegoś innego.
Wasze okna przystrojone są super.:tak:
Medeuska ful wypas te zakupy :-D:-D
Więcej nie pamiętam.
Uciekam,bo okno z Kubusia pokoju mnie woła :-D:-D:-D:-D

My nie cwiczylismy tylko z rehabilitantka. Ja z nia też ćwiczyłam najpierw vojtą 4xdziennie+masaże kregosłupa i masaż shantala. Rehabilitantka mnie uczyła jak ćwiczyć. Darła sie wniebogłosy. Wszyscy naokoło mówili "Boże co Ty jej robisz ja bym sumienia nie miała". A co miałam zrobić? Skoro miało pomóc to płakałam razem z nią i ćwiczyłam. Asymetria moment zanikła ale jak miała 8-9 m-cy to postepów juz nie było. Teraz mamy Bobatha +masaże, hydromasaże i hipoterapia. Jest lepiej. Zuzia już nie ma zaciśnietej piąstki, nóżka nie jest spastyczna, jest rozluźniona. Ale nie raczkuje i nie chodzi

Ale miała ubaw Oliwka

Jakie zadowolone szczypiorki

reklama
Madziulka a co zrobiłaś że tort w śmieciach wylądował?:-p:-p:-p:-p
mój tonisław standartowo pospał całe 35 minut oszaleję z tym dzieckiem od kilku dni śpi raz dziennie 35 minut:szok:przecież to roczniak to powinien spać więcej....
dziewczyny laseczki wasze na sankach ślicznusie:tak:Dowiklus Klaudusia na pierwszym zdjęciu wygląda jakby spała:-D:-D Dorotko Oliwka jaka dumna na tych sankach i jakie ma rumieńce:-D:-DMoja Julinka ogląda ze mną zdjęcia i stwierdziła że chce siostrę:szok::szok::szok:musi zagaadać z jakimś panem w lotto co by szczęśliwie mamie los puścił a potem to juz mamusia będzie wiedziała co zrobić by siostra była i to niekoniecznie z panem z lotto:-Da i moja skubanica wypomniała mi ze ja jej nigdy nie pozwalałam wychodzić zima ze smokiem w buzi (skąd ona to pamięta:szok:Toniek smoka nie używa:no:) a Oliwka ma:-D:-D

Do góry