reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anaconda a na naszym kulinarnym nie ma???
jak nie to sie uśmichnij szeroko do marty ona ma głowę pełna przepisów:tak:jeszcze Joasia zawsze ma dobre przepisy:tak:jam to noga do pieczenia ja jestem obiadowo -sałatkowa:-D

reklama
Na kulinarnym znalazłam tylko seromakowiec a ja chcę sam makowiec upiec, tzn. dokładnie to mi chodzi o samą masę makową bo strucle kupię już gotową:-p:-p:-p

Witam z zasypanej warszawy :tak: Bardzo ładnie na dworze :tak: Tylko szkoda, że -10 :eek:

Ja mam dzisaj M w domu :tak: Zrobił mi śniadanko:tak::-p

Ja gołąbki robię z samego mięsa :tak: U mnie z ryżem nie jedzą :no:
Kerna, zapraszamy, napisz coś o osbie :tak:

Anaconda, ładny masz plac zabaw pod oknem :-p A u mnie też biało :tak:

Ja na dwór z małymi nie idę, za zimno, brrr

Malina wybraliście ten co mi się najbardziej podbał :tak: super jest:tak:

Ja makowca jeszcze nie robiłam, ale Marta na pewno cos poradzi :rofl2:

ała az mnie zabolało:confused2::confused2::confused2:
kochana nie obcinaj kup sobie w rosmanie sztuczne i brakujacy doklej i opiłuj tk jak swoje:tak::tak:
a mi sie przypomniało moja bratowa to nosiła i nosi do dziś swoje paznokcie takie długaśne mi sie to zawsze kojarzyło no jak u frankenszteina:-Di jak była w ciąży to miała takie długachne że szok i jej się złamał jeden paznokieć i co?????skleiła sobie super glue:-D:-D:-D
juz za pozno- obcielam:-p

poza tym nie wydaje mis ie zeby to ladnie wygladalo z jednynm doklejonym;p tymbardziej ze i eumie doklejac bo kiedys probowalam:-D

nie umie pisac z tym zlamanym panokciem:eek: bo to akurat wskazujacy w prawej rece ktorym najczesciej tez sie pisze:confused2:

fajna bratowa:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

pozmywalam gary i biore sie za cwiczenia....:confused2:

A ja szukam dobrego przepisu na makowiec, ma któraś jakiś wypróbowany?
ja moge wziac od babci przepis- ona robi wszystkie ciasta i wszystko co do jedzenia-pyszczne- wszystkie kolezanki i sasiadki do niej zawsze skladniki przynosily, a babcia wszystkim ciasta na urodziny czy jakies inne okazje piekla:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

a akurat dziisja do niej ide po przepis na ciasteczka na święta:-p

MH a co to za święto że małża masz w domku?????
u was jest -10:szok::szok::szok::szok:u mnie -3 i tylko leciutko pruszy śnieżk dlatego po drzemce Tonisława ruszamy na mały spacerek:tak::tak:
tońkowi wychodzi dolna 2 i chyba dlatego był ten płacz w nocy:sorry:
Anaconda masa makowa hmmmm jedyny mak jaki ja znam to taki w puszce mieony z dodatkami:-D

Malina, pomyliłam się z tą temperaturą, jest -13 :szok: Wrrrr

A mój akurat dzisaj nie pracuje, jutro też nie :no: U niego w branży to już święta :-D:rofl2:

Dobra, postaram sie byc z doskoku, ale pewnie on bedzie kompa okupował :eek:

Witam.
Przeleciałam pobieżnie posty :zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
OOO nie mam cytatów !!!!
trudno.Z tego co pamiętam.
Witam nową mamę.
Mamita czasami trzeba dużo więcej dziecko rehabilitować niż tylko to co na sali z rehabilitantem.Mój ćwiczył codziennie 20 minut ,bo tak miał od neurologa zlecone.
Najpierw było Vojtą to też nie było efektów ,potem nikłe a na koniec się zaczał cofać.To było z NFZ
Zmieniłam rehabilitantkę na prywatną i jeździliśmy do niej 2 x w tyg.,dostałam zestawy ćwiczeń głównie NDT Bobath i 5 godzin dziennie zajęć ze mną dało efekt piorunujący.
Szedł do przodu w tempie błyskawicy.
Z dnia na dzień widać było efekty.
Kuba miał 6 miesięcy jak miał kłopoty z utrzymaniem głowy na dłuzej a 11 ,5 jak zaczął chodzić:tak:.
Warto spróbować.
Każde dziecko potrzebuje czegoś innego.
Wasze okna przystrojone są super.:tak:
Medeuska ful wypas te zakupy :-D:-D
Więcej nie pamiętam.
Uciekam,bo okno z Kubusia pokoju mnie woła :-D:-D:-D:-D

Malina, pomyliłam się z tą temperaturą, jest -13 :szok: Wrrrr

A mój akurat dzisaj nie pracuje, jutro też nie :no: U niego w branży to już święta :-D:rofl2:

Dobra, postaram sie byc z doskoku, ale pewnie on bedzie kompa okupował :eek:
-13:szok::szok::szok::szok:hu hu ha hu hu ha nasza zima zła
szczypie w nosy szczypie w uszy......
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
to dzis nie wychodzcie z domku:no:
a małża czasami pogoń od kompa powiedz ze ty musisz cos pilnie sprawdzić i wskakuj tu do nas:-D:-D:-D

reklama
Malinka ja też bym najchętniej kupiła gotową masę makową ale mam kg maku i tak nie mam co z nim zrobić dlatego wymyśliłam ten makowiec:tak::tak:
Medeuska to zapytaj babcię o ten przepis, proszę:-):-)
Ja już spadam bo jednak pójdę do tego reala:tak::tak:

Do góry