reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam porannie:-):-)
Na dworze -12st.C i sypie śnieg - prawdziwa zima zawitała

ale posypało,u mnie też biało ale o wiele mniej sniegu :tak::tak::tak::tak:

cześć dziewczyny:-) przyjmiecie mnie do grona???ohhh. samotność mi doskwiera:no:
pewnie ze Cię przyjmiemy.Witaj :-):-):-):-):-)

A więc u mnie dziś -8C i trochę śniegu ale mi sie nie chce iść do pracy tak zimno brrrrr.

szkoda że Oliwka przeziębiona to by poszalała na śniegu a tak dupa :sorry: katar ma nadal i coś zaczyna pokasływaćmidzie oszaleć :cool::cool::cool::cool::cool:

obejrzałam dziś Brzydulkę z rana,fajny odcinek :tak::tak::tak::tak: już sie nie mogę doczekać następnego :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

miłego dnia :-):-):-):-):-)

reklama
oo jak zazdroszczę placu zabaw tak blisko..u mnie na tym zadupiu to nie ma!!!!! musiałąbym całe miasto przejść:wściekła/y:no i Michał nie ma się z kim i gdzie bawić:no::no::no:
Anaconda śnieżyca????:szok: u mnie już tak spokojnie...bieluśko i przyjemnie zaraz wyskoczę do sklepu z małym:tak:

Witam, dziisaj Maks znów spał do 5 a potem do 9:tak: teraz zjadł i gada do mnie:-D
MH u nas bylo dokladnie to samo Oliwka spala iles tam I zaraz po godzinei zas chciala isc spac A ze byla pozna godzina to ja przetrzymywalam I bylo dokladnie tak ja u Ciebie Chwile pospala Tak jakby to byla drezmka i ryczala Nie bylo na to sposobu :no:Teraz sama sie przestawila klade sie z nia juz o 19 I Oliwka spokojnie i szybko i bezplaczu usypia Usypiam ja u mnie na lozku i od tego momentu jakby dziecka nie bylo podczas zasypiania I spi do rana Oczywiscie m kilka pobudk Ale nie jest tak jak wczesniej ze pospala 1,5 godziny i juz sie wyspala I ryczala lub chciala szalec

Mamita moze serio poszukaj w necie innego rehabilitanta Na NFZ Gdzies niadaleko ciebie A jak koniecznie chcesz wyprobowac tamta rehabilitantke to ja bym sie zaporzyczyla Moze warto czasem sie zaporzyczyc dla dobra dziecka Powiec mi jeszcze bo ja nie wiedzialam ze z ZUzia tak jest ze ona nie chodzi ?Ona ma tylko problem z tym chodzeniem ?

To jest widok tam od ciebie ?czy z neta wzielas?Jak od ciebie to zadzroszcze takiego sniegu U mnie tez jest ale nie az tak :-p

WITAMY ANABUBKA 3 mam kciuki za sadyste U nas nocka niezaciekawa Poddalam sie i spala ze mna bo non stop jeczala za smoczkime i nie nadazalam ze wstawaniem A tak to byla obok Ale nadal jeczala A glodna nie byla Ani pic nie chciala Kupki nie zrobila Goraczki nie miala Wydaje mi sie te jeki to na ostatnia 4 na ktora czekamy Teraz sie Oliwka obudzila Zaraz brzydule zobacze Ogarne mieskzanko Sciagne firanke bo dzis kolejne okno musze myc I w papierach posprzatac No i po 10 na chwilke na sanki pojdziemy bo fajnie nasypalo A jak przyjdziemy to Oli pojdzie spac a ja za okono sie bede brala MILEGO DNIA MAMUSKI
eeee tam u nas tez snieg nie gadaj:-p a ja sniegu nie lubie:eek: i zimna brrrrr:confused2:

cześć dziewczyny:-) przyjmiecie mnie do grona???ohhh. samotność mi doskwiera:no:
witaj:-)

te mam taki smoczek:tak::tak::tak::tak:
Ja to chyba w tą śnieżycę nigdzie się z domu nie ruszę a miałam w planach do reala się przejść (jakieś 10-15min piechotą)
brrr tak daleko piechota:-p

ja to nie wyciągam nosa domu w taki mróz:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

U nas niestety odkąd się obudziłam czyli od 6.50 sypie i to mocno:tak::tak::tak:
A Michał będzie miał kontakt z dziećmi jak do przedszkola pójdzie:tak::tak::tak:
My jak mieszkaliśmy u teściowej na wsi (całe szczęście że tylko do Mai dwóch lat) to też mała żadnego kontaktu z dziećmi nie miała, a jak się tutaj przeprowadziliśmy to najpierw były koleżanki z placu zabaw a teraz to już w ogóle tylko o koleżankach z przedszkola opowiada i kolegach też:-p:-p:-p

oo jak zazdroszczę placu zabaw tak blisko..u mnie na tym zadupiu to nie ma!!!!! musiałąbym całe miasto przejść:wściekła/y:no i Michał nie ma się z kim i gdzie bawić:no::no::no:
Anaconda śnieżyca????:szok: u mnie już tak spokojnie...bieluśko i przyjemnie zaraz wyskoczę do sklepu z małym:tak:
ja na sczescie mam za blokiem:tak:

i w klatce 4 dzieci z różnicą wieku do roku-dwóch:tak::tak: + jedno starsze o 4 czy 5 lat:tak:

i po brzyduli
Laura siedzi przed prezentem od firmy
A no i to obiecana fotka
ale świetne już widzę jak by mój Banderas to rozgromił:-)
ANKA super A to moje okno Dzis przystroilam Jeszcze bez firanki I widac od tylu Oliwke :tak:Zobacz załącznik 189117

Zobacz załącznik 189118

Zobacz załącznik 189119
świetnie a Oliwka jaka zachwycona:tak:
Widze ze sie chwalicie swoim wystrojem na swieta no to i ja sie pochwale:-D:-D
jak ślicznie jak ty kochana przyczepiasz te lampeczki że masz tak idealnie okno dookoła ubrane????
ale fajne zakupki i dobrze u jednego sprzedawcy bo zawsze to jeden koszt dostawy:tak:a te niekapki jak dostaniesz to napisz jaki mają ustnik???
Witam wieczornie.
Kuchnia ogarnięta w sensie nagotowane na 2 dni,grochówka dochodzi,pierogów nalepiłam z kaszą i serem:tak: - M pogotował,przy okazji pogadaliśmy trochę:tak:,zrobiłam listę produktów do ciast bo na zamówienie robię to i troszku grosza wpadnie:-p;-):tak:.W krzyżu zaczęło mnie łamać to siadłam do Was na chwilkę:tak:.Jak mi odda to Olkowi poprasuję ubranie galowe na jutro,bo jasełka jego grupa ma i on ma być zwykłym dzieckiem:wściekła/y::wściekła/y:,rok temu aniołkiem był:tak:.
W sprawie pracy M to pozytywnie:tak::-),szef wziął jego wszystkie dyplomy poxerował,wypełniał kiedy chłopaki się porodzili i ma się odezwać przed świętami albo po.
Ja drugi raz na solarce byłam,wsio mnie swędzi,mam pretekst żeby M mnie balsamem potraktował:-p;-);-):tak::-D:-D.
My po naszą choinkę w piątek pewnie pojedziemy,bo jutro M jedzie prosiaka bić i znowu roboty mi zada przy rozprawianiu:confused2::tak:.

Gadasz - ja też:tak::-D:-D

Mój listonosz Sławek to jak polecony czy coś z potwierdzeniem to u sąsiadki zostawia a u mnie w pracy to wredna małpa i awizo dla T zostawiła:tak::-p.
no kochana to oby M się udało z pracą:tak::tak:
no cos ty to my 2 opiekunki i jeszcze madziulnatasza tez opiekunka jak nic musimy bb żłobko-przedszkole otwierać:-D
ja poprosze przepisik na te pierogi bo nigdy takich nie robiłam i nie jadłam:eek:
Witam Ja dzisiaj mam nerwa, chce mi się krzyczec i płakać jednocześnie. Bylismy na usg brzuszka. Nerki bez zmian. Potem czekalismy na nefrologa do 13. Fajna lekarka. Gadała z nami 40min. :szok:Po nowym roku zrobia usg dopplerowskie bo teraz nie ma kto bo lekarz złamał rękę:sorry2:No i mamy robic badania moczu i posiew min. raz w miesiącu bo nie można dopuścić do zakażenia dróg moczowych.:no:Poza tym pytała o rehabilitacje Zuzi i mówie jak jest a ona do mnie że mamy złą rehabilitantkę skoro nie ma poprawy od dłuższego czasu. Ona sama ma dziecko niepełnosprawne. Dała mi namiary na inna. Ale ta przyjmuje tylko prywatnie:wściekła/y:Na subkoncie w fundacji nie ma jeszcze kasy bo dopiero co założone wiec nie ma z czego jeżdzić na dodatkowe prywatne wizyty. Chce mi sie ryczec normalnie, nie wiem juz czy brać kredyt żeby wykupić pare wizyt do przodu bo przeczytałam w necie że 4 spotkania kosztują 250zł a 2 w tyg to minimum.:-(To juz drugi lekarz który mi powiedział że Zuzia by już chodziła gdyby odpowiednio była rehabilitowana:-:)-:)-(
Aleście naskrobały:szok:Przepraszam ale nie mam siły na nadrabianie
cholera nasza służba zdrowia:wściekła/y:
a w ramach nfz jak byś zmieniła rehabilitantkę zawsze wtedy możesz porównać bo fakt jak mała jest tyle rehabilitowana i poprwy nie widac to az serce się kraje tyle pracy twojej jej i co efektów brak:-(
a moja znajoma synka rehabilituje tez sama w domu ale jakąś metod woyty o ile dobrze pamiętam ale nie wiem na czym to polega wiem tylko ,ze początkowo strasznie jej płakał:-(
no pewnie że przyjmiemy:tak::tak::tak:
ale kochana wkupne:tak::tak::tak:
napiszć musisz w ramach wkupnego o swojej rodzince no i jakieś zdjęcie choćby dziecięcia zapodać:tak::rofl2:

witam lasencje czwartkowo:happy:
nocka hmmmm taka se tzn bandzi obudził się o 24.30 i pół godziny płakał nie wiadomo dlaczego:sorry:wzieliśmy go wkońcu do nas do łóżka i spał do rana:tak:
adam wstał o 5 i czytał w kuchni książkę przy herbatce:szok::szok:
julina dla odmiany wstała o 9.10:szok::szok:
wózek dla juliny zamówiony ten silver cros aukcja już była zakończona ale zadzwoniliśmy do faceta i dziś wysyła priorytetem powwiedzieli mu że w poniedziałek będzie:tak::tak::tak:
no więc ja juz mam prezenty dla dzieci tylko im słodycze dokupie dla pietruszki tez mam jeszcze u tylko jakąś pierdułkę dokupie o wiem paczkę big kondonów:-D:-D
ale mój pietruszka jeszcze dla mnie nie zakupił:sorry::sorry::sorry:muszę go dzis przycisnąć:eek::eek:

a ja zaraz ide cwiczyc... bo wczoraj sobie cwicenia odpuscilam a wieczorem chlopakom sie zachcialo placków ziemniaczanych... wiec zrobiłam.. i zjadłam 6 ze śmietaną i cukrem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i taka moja dieta:eek:

i przed chwila jak przewijałam maksa złamałam sobie paznokcia az do skóry do krwi:eek: a mialam takie długieeeeeeeeee:crazy:

do świąt juz mi nie odrosną:no::confused2:
muse obciac wszystkie:confused2:

a ja zaraz ide cwiczyc... bo wczoraj sobie cwicenia odpuscilam a wieczorem chlopakom sie zachcialo placków ziemniaczanych... wiec zrobiłam.. i zjadłam 6 ze śmietaną i cukrem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i taka moja dieta:eek:

i przed chwila jak przewijałam maksa złamałam sobie paznokcia az do skóry do krwi:eek: a mialam takie długieeeeeeeeee:crazy:

do świąt juz mi nie odrosną:no::confused2:
muse obciac wszystkie:confused2:
ała az mnie zabolało:confused2::confused2::confused2:
kochana nie obcinaj kup sobie w rosmanie sztuczne i brakujacy doklej i opiłuj tk jak swoje:tak::tak:
a mi sie przypomniało moja bratowa to nosiła i nosi do dziś swoje paznokcie takie długaśne mi sie to zawsze kojarzyło no jak u frankenszteina:-Di jak była w ciąży to miała takie długachne że szok i jej się złamał jeden paznokieć i co?????skleiła sobie super glue:-D:-D:-D

reklama
Do góry