reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Probowałam, wtedy mi siedzi do 23-24 i sie bawi w najlepsze :sorry::eek:

ona śpi od 15 do 16.30-17 a potem hce iść spać o 18 30 :szok: bzdura jakaś :wściekła/y: Usypia pieknie 19.45 :tak: A potem pobudka :no: Ale taka nie do końca, bo jest zaspana, tylko się drze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jakbym ją nosiła na rękach to by spała, ale na to to ja nie mam ochoty :no:
MH u nas bylo dokladnie to samo Oliwka spala iles tam I zaraz po godzinei zas chciala isc spac A ze byla pozna godzina to ja przetrzymywalam I bylo dokladnie tak ja u Ciebie Chwile pospala Tak jakby to byla drezmka i ryczala Nie bylo na to sposobu :no:Teraz sama sie przestawila klade sie z nia juz o 19 I Oliwka spokojnie i szybko i bezplaczu usypia Usypiam ja u mnie na lozku i od tego momentu jakby dziecka nie bylo podczas zasypiania I spi do rana Oczywiscie m kilka pobudk Ale nie jest tak jak wczesniej ze pospala 1,5 godziny i juz sie wyspala I ryczala lub chciala szalec
Witam Ja dzisiaj mam nerwa, chce mi się krzyczec i płakać jednocześnie. Bylismy na usg brzuszka. Nerki bez zmian. Potem czekalismy na nefrologa do 13. Fajna lekarka. Gadała z nami 40min. :szok:Po nowym roku zrobia usg dopplerowskie bo teraz nie ma kto bo lekarz złamał rękę:sorry2:No i mamy robic badania moczu i posiew min. raz w miesiącu bo nie można dopuścić do zakażenia dróg moczowych.:no:Poza tym pytała o rehabilitacje Zuzi i mówie jak jest a ona do mnie że mamy złą rehabilitantkę skoro nie ma poprawy od dłuższego czasu. Ona sama ma dziecko niepełnosprawne. Dała mi namiary na inna. Ale ta przyjmuje tylko prywatnie:wściekła/y:Na subkoncie w fundacji nie ma jeszcze kasy bo dopiero co założone wiec nie ma z czego jeżdzić na dodatkowe prywatne wizyty. Chce mi sie ryczec normalnie, nie wiem juz czy brać kredyt żeby wykupić pare wizyt do przodu bo przeczytałam w necie że 4 spotkania kosztują 250zł a 2 w tyg to minimum.:-(To juz drugi lekarz który mi powiedział że Zuzia by już chodziła gdyby odpowiednio była rehabilitowana:-:)-:)-(
Aleście naskrobały:szok:Przepraszam ale nie mam siły na nadrabianie
Mamita moze serio poszukaj w necie innego rehabilitanta Na NFZ Gdzies niadaleko ciebie A jak koniecznie chcesz wyprobowac tamta rehabilitantke to ja bym sie zaporzyczyla Moze warto czasem sie zaporzyczyc dla dobra dziecka Powiec mi jeszcze bo ja nie wiedzialam ze z ZUzia tak jest ze ona nie chodzi ?Ona ma tylko problem z tym chodzeniem ?

Witam porannie:-):-)
Na dworze -12st.C i sypie śnieg - prawdziwa zima zawitała

To jest widok tam od ciebie ?czy z neta wzielas?Jak od ciebie to zadzroszcze takiego sniegu U mnie tez jest ale nie az tak :-p
witam drogie mamy..tak sobie myślę czego tu wcześniej nie zaglądnęłam:tak: Same znajome:-).
Marta masz charakterek;-) ja też jak mnie wkurzą to suchej nitki nie zostawię. A szczególnie jak z wózkiem dylam a temu nie chce się nacisnąć ....bo na pasach to przecież w deszczu można stać i się śmiać radośnie:wściekła/y:
WITAMY ANABUBKA 3 mam kciuki za sadyste U nas nocka niezaciekawa Poddalam sie i spala ze mna bo non stop jeczala za smoczkime i nie nadazalam ze wstawaniem A tak to byla obok Ale nadal jeczala A glodna nie byla Ani pic nie chciala Kupki nie zrobila Goraczki nie miala Wydaje mi sie te jeki to na ostatnia 4 na ktora czekamy Teraz sie Oliwka obudzila Zaraz brzydule zobacze Ogarne mieskzanko Sciagne firanke bo dzis kolejne okno musze myc I w papierach posprzatac No i po 10 na chwilke na sanki pojdziemy bo fajnie nasypalo A jak przyjdziemy to Oli pojdzie spac a ja za okono sie bede brala MILEGO DNIA MAMUSKI

reklama
Wreszcie przebrnęłam przez wczorajsze posty:-D:-D

Jak się tak mocno nakręcacie to poczytajcie czy dacie radę na początek :-D:-D
My myśleliśmy nad takim rozwiązaniem ze 3 lata temu,ale po tego typu artykulikach nam przeszło.:-D:-D:-D
POMYSŁ NA BIZNES - PRZEDSZKOLE

Jak to zwykle piętrzą niepotrzebnie problemy żeby człowiekowi pod górkę było, wymagań to mają strasznie dużo:szok::szok::szok:

A ja właśnie zdybałam listonosza jak mi awizo do skrzynki wrzuca :szok: Nawet nie próbował mi paczki doręczyć :wściekła/y:

Moja listonoszka jest w porządku i najpierw dzwoni domofonem a potem jeszcze na górę (czyli pierwsze piętro) wchodzi i sprawdza czy ktoś jest, ale jak mieszkałam na wsi u teściowej to listonoszowi nie chciało się dużych paczek nosić i nawet jak ktoś był w domu to awizo dawał - świnia jedna:crazy::crazy::crazy: A że teściowa na poczcie pracowała całe życie i to był jej znajomy to niewolno było słowa powiedzieć

a ja sie wkurw.... przed chwila...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
M byl po l4 i w sklepie, poczułam go fajkami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to nie pierwszy raz:wściekła/y::wściekła/y:
idiota-wie ze nie o9ze-i nawet ja rzucilam zeby jemu bylo latwiej a on takie szopki odstawia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i wypiera sie w zywe oczy:no::no::wściekła/y:
gorzej niz dziecko!!!!!!!!!!!!!:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

A bo chłopy to jak dzieci myślą że jak w żywe oczy będą kłamać to im uwierzymy:-D:-D

Nocke mielismy nie zafajna Emily obudzila sie o polnocy z takim placzem ze szok nie umialam jej uspokoic nic nie pomagalo wiec dalam jej troche wody do popicia no i co........
dziecko zwymiotowalo wszystko co zjadlo przez caly dzien normalnie caly pokoj byl poszkodowany jej wymiotami
przebralam najpierw mala a potem jak wzielam sie za jej pokoj to M poszedl z Emily do sypialni sie polozyc no i co sekund 5 i dziecko usnelo musialo jej cos stanac na zoladku bo jak zwymiotowala to jak nowo narodzona byla:tak::tak::tak: ja wojowalam do 2 z jej pokojem zeby go doprowadzic do pozadku :tak::tak: potem przenioslam Emily do jej pokoju i tak spalismy wszyscy do po 10:tak::tak::tak:

Dobrze chociaż że po tych wymiotach jej przeszło i spokojnie poszła spać, Maja też tak kiedyś miała:tak::tak::tak:

No i jestem ale sorki ale nie poczytam lece prasowac a dużo tego mam a tu dwie strony do czytania tak tylko przeleciałam szybko i zmykam moze wieczorkiem bede miała troche luzu to zajze jeszcze do was

Jaki śliczny nowy podpisik:-):-):-)

Witam juz po zakupkach:tak:Dziewczynki
Kupilam prawie dla wszystkich prezenty:tak:
I tak dziewczynki dostana te kucyki interaktywne,lalki Agatki w chodziku pchaczu i dokupialm Im ubranka w h&m bo byla wyprzedaz i nie moglam sie powstrzymac,pozostalo mi tylko zamowic wozki:tak::tak::tak:Dominikowi kupilam takiego hummera zoltego
HUMMER 42cm z MP3 /otwierane drzwi /światła (842964430) - Aukcje internetowe Allegro
do tego spodnie w h&m i mzoe dokupie jakies puzzle,a i jeszcze kupilam Jemu fajne kapcie w h&m takie stopy niebieskie wlochate:tak::tak::tak:Moemu chrzesniakowi kupilam garnuszek na klocuszek i trzy pary body w h&m i dodatkowo na imieniny(bo ma w Wigilie)taki mloteczek little tikes:tak::tak::tak:
Mojemu drugiemu siostrzencowi kupilam na razie spodnie w h&m i musze cos dokupic ale nie wiem co
Zostanie mi jeszcze dokupic cos dla Wikusi na imieninki bo am dzien przed Wigilia i jakies duperelki dla doroslych:tak::tak::tak::tak:

To nieźle się obkupiłaś:tak::tak::tak:, prezenty super:tak::tak::tak:

dziewczyny mam pytanie czy któras z Was używała butelek,smoczków albo czegokolwiek z Nuby?

bo znalazłam sprzedawce który o srzedaje i jakos najbardziej mi to wszystko u niego spasowało

bo jak chce smoczki z tommee tippee to butelek lovi nie mają i smoczkow do butelek albo niekapków i łżyeczek od 4 mies:eek::eek:

a nie opłaca się kupować osobno...

Ja używałam tylko butelek DR.Brown a smoczka takiego
BABY NOVA smoczek DENTISTAR dla dzieci bez zabkow (854573444) - Aukcje internetowe Allegro

i po brzyduli
Laura siedzi przed prezentem od firmy
A no i to obiecana fotka

To całkiem inaczej sobie ten domek wyobrażałam, a z czego on jest zrobiony?:sorry::sorry::sorry:

Widze ze sie chwalicie swoim wystrojem na swieta no to i ja sie pochwale:-D:-D

No ślicznie udekorowane:tak::tak::tak:

Slicznie:tak::tak::tak::tak:
Ja wszystko lacznie z choinka planuje robic w niedziele:-):-D:-D:-D

My też z Mają będziemy w niedzielę choinkę ubierać:tak::tak::tak:

Helenka padła, a Anika drze4 się jak opętana :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zaraz zwarjuję :wściekła/y:
Nie rozumiem tego, przetrzymuję ją popołudniu, żeby poszła lepeij spać, wykapana, dostje mleko i usypia, apotem budzi sie po 20 min, i się drze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Może coś jej jest?

Witam Ja dzisiaj mam nerwa, chce mi się krzyczec i płakać jednocześnie. Bylismy na usg brzuszka. Nerki bez zmian. Potem czekalismy na nefrologa do 13. Fajna lekarka. Gadała z nami 40min. :szok:Po nowym roku zrobia usg dopplerowskie bo teraz nie ma kto bo lekarz złamał rękę:sorry2:No i mamy robic badania moczu i posiew min. raz w miesiącu bo nie można dopuścić do zakażenia dróg moczowych.:no:Poza tym pytała o rehabilitacje Zuzi i mówie jak jest a ona do mnie że mamy złą rehabilitantkę skoro nie ma poprawy od dłuższego czasu. Ona sama ma dziecko niepełnosprawne. Dała mi namiary na inna. Ale ta przyjmuje tylko prywatnie:wściekła/y:Na subkoncie w fundacji nie ma jeszcze kasy bo dopiero co założone wiec nie ma z czego jeżdzić na dodatkowe prywatne wizyty. Chce mi sie ryczec normalnie, nie wiem juz czy brać kredyt żeby wykupić pare wizyt do przodu bo przeczytałam w necie że 4 spotkania kosztują 250zł a 2 w tyg to minimum.:-(To juz drugi lekarz który mi powiedział że Zuzia by już chodziła gdyby odpowiednio była rehabilitowana:-:)-:)-(
Aleście naskrobały:szok:Przepraszam ale nie mam siły na nadrabianie

A na pomoc finansową rodziców nie możesz liczyć? Warto było by samemu przekonać się czy ta nowa rehabilitantka lepiej pomoże

Ja dziś rano dziada starego ok.60 lat opierniczyłam:-p:-p:tak:,bo jechałam za nim a chamowi na zjazdach z ronda ciężko kierunek było włączyć a na parkingu (mimo,że pusty) to jak wjeżdżał na miejsce postojowe,też bez kierunków.Wjechał na pół miejsca,zatrzymał się(ja go w tym czasie z piskiem opon wyminęłam:wściekła/y::wściekła/y: i stanęłam obok niego:-p:tak:) i zobaczył, że dla inwalidów i wsteczny daje też bez kierunku.Wysiadł a ja do niego czy mu kierunki nie działają w tej nowej BMW,bo jadę za nim 4 km i ciężko mu włączyć.On do mnie coś sapie:szok::confused2:,a ja nie cykając się:-p,że na parkingu to też trzeba sygnalizować:tak:,bo bym mu w d.upę przywaliła i by była moja wina a nie jego że kierunków nie wrzucał:wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:.Na odchodne wyjechałam do niego z tekstem,że za komuny to prawka na każdym rogu rozdawali i chyba się na takie załapał,bo teraz z taką jazdą :sorry2:to by egzaminu nie zdał:no::-p:-p.
Mamitko,takiej doktorki to ze świecą dzisiaj szukać;-):tak:.

Oj mnie też wkurza jak kierunków nie puszczają a robią to nagminnie:crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witam drogie mamy..tak sobie myślę czego tu wcześniej nie zaglądnęłam:tak: Same znajome:-).
Marta masz charakterek;-) ja też jak mnie wkurzą to suchej nitki nie zostawię. A szczególnie jak z wózkiem dylam a temu nie chce się nacisnąć ....bo na pasach to przecież w deszczu można stać i się śmiać radośnie:wściekła/y:

Witamy nową mamusię:-):-)

To jest widok tam od ciebie ?czy z neta wzielas?Jak od ciebie to zadzroszcze takiego sniegu U mnie tez jest ale nie az tak :-p

No co ty?! To ściągnięte z netu, u mnie z okna to blokowiska widać ale zaraz cyknę fotkę i wrzucę jak wygląda Lublin:tak::tak::tak:

cześć dziewczyny:-) przyjmiecie mnie do grona???ohhh. samotność mi doskwiera:no:
Zapraszamy Juz samotnosc ci z nami doskwierac nie bedzie :tak:
No to u mnie za oknem jest tak

Kerna jasne że cię przyjmiemy:tak::tak::tak:
Fajny masz widok U mnie to placu nie ma Musze gdzies indziej lazic bo pod domem nie ma Tzn zaczne chodzic latem bo wczesniej to Oliwka za mala na plac zabaw byla hihih My juz po brzydulce Kurcze skonczy sie ona zaniedlugo no ale dadza inny film moze tez fajny bedzie Ide ogarnac mieszkanko i na sanki Pocykam zdjecia to wam pokaze :tak:Oliwka jak narazie w dobrym nastroju :-D

Też mi się podoba ten plac zabaw bo jest ogrodzony a ta ulica co ją widać za nim jest bardzo ruchliwa:tak::tak::tak: i przede wszystkim na tym placu jest dużo gadżetów dla dzieci:tak::tak::tak:

no to pasuje mi isc z Małym na spacer...brrrrrrrrrr:confused2: średnio mi sie chce.. a do tego same górki....może nie zalicze gleby. Teraz tak mysle ze hamulec w wózku przy rączce to świetna sprawa:sorry:

reklama
no chyba to jedyny sposób..tylko jakby Michał by troszkę starszy:confused2: a ja nasankach z takiej góry:szok::szok::szok: musiałabym se pampersa zafundować między nogi:-D

Do góry