reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Wiki fajna choinka;-)

myubieramy albo w wigilie albo dzien przed:tak:
Ja nie uzywłam :no:

łyżeczki termiczne mam tomme tippie, zadna rewelacja :no: Karmie taka co dostałam w paczce promocyjnej hipp :rofl2:

smoczka takiego nie polecam, mam niemalże identyczny fisher price, spodobał mi sie wiec kupiłam, nie polecam :no:

Butlek TT nie uzywam bo z doświadczenia wiem, że ciężko je domyć :no: w tych zgięciach. Na poczatku to nie problem, ale jak zaczynasz lać dziecku inne rzeczy to zostaje osad, albo przebarwienia ciężkie do domycia...

Kochana ślicznie to wszystko wygląda :tak: Każda mama ma swoje upodobania :tak:

Dowikla, już gdzieś pisałam, jedziemy na wesele :tak::tak:
co do butelek TT jaa nie narzekam:tak: gorzej mi się lovi myło:tak:

a Ty jakiej butelki uzywasz?
skoro mówisz ze smoczek sie nie sprawdza to nie kupie:tak:
a łyzecki te na pewno sa inn niz TT bo to wiadomo kształt nie ten sam:tak:

szuam teraz jeszczxe innych mam dylemat jak nie wiem:eek:

reklama
Wiki fajna choinka;-)

myubieramy albo w wigilie albo dzien przed:tak:
co do butelek TT jaa nie narzekam:tak: gorzej mi się lovi myło:tak:

a Ty jakiej butelki uzywasz?
skoro mówisz ze smoczek sie nie sprawdza to nie kupie:tak:
a łyzecki te na pewno sa inn niz TT bo to wiadomo kształt nie ten sam:tak:

szuam teraz jeszczxe innych mam dylemat jak nie wiem:eek:

Ja tez nie narzekam an butelki TT:tak::tak::tak:
Sztucce tez kupowalam TT to bylo ich kilka lyzeczek zamknietych w takim pudeleczku malym i bylam zadowolona z tych lyzeczek:tak::tak::tak:

Zmykam bo moje glodomorki wstaly

Cos mi zdjecie nei weszlo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

:rofl2::rofl2::rofl2: ja to nigdie nosa nie wynurzam z domu w taka pizgawe a Ty w mini:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
to super:-):-):-):-)

dziewczyny mam pytanie czy któras z Was używała butelek,smoczków albo czegokolwiek z Nuby?

bo znalazłam sprzedawce który o srzedaje i jakos najbardziej mi to wszystko u niego spasowało

bo jak chce smoczki z tommee tippee to butelek lovi nie mają i smoczkow do butelek albo niekapków i łżyeczek od 4 mies:eek::eek:

a nie opłaca się kupować osobno...

chce kupić to:

ToysrUSA NUBY ŁYŻECZKI Z CZUJNIKIEM CIEPŁA 2 PK (851650630) - Aukcje internetowe Allegro

ToysrUSA NUBY smoczek SOOTHE AIR motylek 0+oliwka (837378753) - Aukcje internetowe Allegro

ToysrUSA NUBY butelka poręczny uchwyt 295 ML mors (851678875) - Aukcje internetowe Allegro

ToysrUSA NUBY wymienna nakrętka do kubków niebie (837275342) - Aukcje internetowe Allegro

ToysrUSA NUBY pojemniczek pudełko na smoczek nieb (821641474) - Aukcje internetowe Allegro
my nuby mieliśmy jedną butelke Tosiek dostał chyba od babci ale nie pasowały mu smoczki:no:
używaliśmy długo bebe confort butelek i smoczków potem mu dokupiłam smoczki canpola i mu pasowały a teraz mleko pije z buteleczki nuk i mu pasuje i butelka i smoczek a piciu z niekapka aventa:tak:
A to moja choinka na dole u tesciów oczywiscie bedzie wieksza ale ta jest taka moja :-)
ale śliczna ja mam taką 90 cm ubrana w kolorowe lampeczki słomkowe anil=ołki i czerwone i złote jabłuszka i złoty łańcuch zrobię dziś zdjęcie choć telefonem to wam pokażę:tak:
Banderas zjadł tyle obiadu ze jestem w szoku jak zrobi kupsko to pewnie pielucha tego nie zmieści:-D:-D
Dowikluś dresiki sliczne:tak::tak::tak::tak:
a zamiast brzyduli od 4 stycznia będzie "majka" brzyduli nie oglądałam może tą "majkę" zacznę ale tylko rankiem bo o 18 to ja jestem w pracy:laugh2:

Bo każda lubi co innego :tak:

Mam jedną TT, bo w szpitalu taką zalecali :tak: Przepajałam nią malutką w lato. Ale jak przyszło jej ostatnio więcej z flaszki skorzystać to najlepiej jej szło z Avent :tak:
Ja się zdecydowałam na Avent jeszcze ze względu n laktorol.

Anice najpierw dałam TT to jej nie pasowało, potem spróbowałam nukiem Helenki też nie, na koniec wyciągnęłam avent, to poszło, ma najtwardszy smoczek, może dlatego.

Z Helnka też próbowałam różnych. Staneło w końcu na nuku, nie umiała z innej pić :eek:

Każde dziecko jest inne. Jedno będzie piło z każdej flaszki bez problemu a inne będzie wybredne :eek::rofl2:

Madea A skoro masz TT to czemu chcesz zmienić na Nuby :confused2:

Ostatnia edycja:
Bo każda lubi co innego :tak:

Mam jedną TT, bo w szpitalu taką zalecali :tak: Przepajałam nią malutką w lato. Ale jak przyszło jej ostatnio więcej z flaszki skorzystać to najlepiej jej szło z Avent :tak:
Ja się zdecydowałam na Avent jeszcze ze względu n laktorol.

Anice najpierw dałam TT to jej nie pasowało, potem spróbowałam nukiem Helenki też nie, na koniec wyciągnęłam avent, to poszło, ma najtwardszy smoczek, może dlatego.

Z Helnka też próbowałam różnych. Staneło w końcu na nuku, nie umiała zinnej pić :eek:

Każde dziecko jest inne. Jedno będzie piło z każdej flaszki bez problemu a inne będzie wybredne :eek::rofl2:

Madea A skoro masz TT to czemu chcesz zmienić na Nuby :confused2:
bo mam mała TT i Lovi
a chce jakąś dużą:-p

a bo TT sa dość drogie i butelkii smoczki- lovi sa takie sobie- bo smoczek straszliwie miękki i jak czyściłam to przez dziurke malą mi palaec wyszedł i zrobiłam wielką dziure:cool2::-D

a Nuby mają troche z TT i troche z Lovi dlatego myśle że moga małemu spasować;-) a no i niedrogie:-p

Aj, zapomniałam o cytatach.
Wróciłam od lekarza po 15. Szybki obiad, nadrobiłam tutaj i zaraz na poczte paczke nadać.
Medea współczuje głupoty męża, nic jednak nie poradzisz, co zrobic...
Wiki a u mnie o choince jeszcze cisza, dzien dwa przed sw P przyniesie.
Prezenty świetne. Ja teraz mysle o mojej biednej młodszej chrzesniaczce, bo zapomnialam o niej, ale wstyd!!!
C o jeszcze-nie pamietam, kurcze, jak wyłącze kompa to zaraz mi sie wszystko przypomni:wściekła/y:
Do juterka

bo mam mała TT i Lovi
a chce jakąś dużą:-p

a bo TT sa dość drogie i butelkii smoczki- lovi sa takie sobie- bo smoczek straszliwie miękki i jak czyściłam to przez dziurke malą mi palaec wyszedł i zrobiłam wielką dziure:cool2::-D

a Nuby mają troche z TT i troche z Lovi dlatego myśle że moga małemu spasować;-) a no i niedrogie:-p

No to teraz wszystko jasne :tak::rofl2:

Jak miał dwie różne i mu nie przeszkadzało to następna tez mu pewnie różnicy nie sprawi :tak: A ładne to one są :tak:

Ja postawiałam na avent z jeszcze jednego powodu, jest dostępny w każdym sklepie :tak: Do tych butelek co mam dla Helenki to ze smokami miałam zawsze problem żeby dokupić :wściekła/y: Bo w okolicy nigdzie niema, a nie będę jednego smoczka na allegro zamawiać :eek:

Witam juz po zakupkach:tak:Dziewczynki dopiero usnely ale ciezko bylo bo byly za bardzo zmeczone:no:Mam nadzieje ze troszke mi pospia:-)
Zakupki byly udane ale nie kupilam nic sobie:no:
Kupilam prawie dla wszystkich prezenty:tak:
I tak dziewczynki dostana te kucyki interaktywne,lalki Agatki w chodziku pchaczu i dokupialm Im ubranka w h&m bo byla wyprzedaz i nie moglam sie powstrzymac,pozostalo mi tylko zamowic wozki:tak::tak::tak:Dominikowi kupilam takiego hummera zoltego
HUMMER 42cm z MP3 /otwierane drzwi /światła (842964430) - Aukcje internetowe Allegro
do tego spodnie w h&m i mzoe dokupie jakies puzzle,a i jeszcze kupilam Jemu fajne kapcie w h&m takie stopy niebieskie wlochate:tak::tak::tak:Moemu chrzesniakowi kupilam garnuszek na klocuszek i trzy pary body w h&m i dodatkowo na imieniny(bo ma w Wigilie)taki mloteczek little tikes:tak::tak::tak:
Mojemu drugiemu siostrzencowi kupilam na razie spodnie w h&m i musze cos dokupic ale nie wiem co
Zostanie mi jeszcze dokupic cos dla Wikusi na imieninki bo am dzien przed Wigilia i jakies duperelki dla doroslych:tak::tak::tak::tak:
boskie prezenty, super, napewno wszyscy beda zadowoleni:tak:
a

kochana jak się w zimę w mini chodzi to się potem marznie:-D
ale czego się nie robi co by wzrok facetów mile połechtał:rofl2:

:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
mialam dlugi plaszcz tzn taki do kolan heheh wiec kozaczki tylko bylo widac:-D
Dowiklus ale fajne zakupy:tak::tak::tak:
są juz wyprzedaże w h&m??????????? ale super bo moja mama w piątek jedzie do rocławia do koleżanki na święta i w drodze wpadnie do nas tzn my wyjedziemy po n ią na dworzec ona zostawi bagaz i ma 4 godzinki luzu i chce z nami wybrac sie na zakupy co by cos dzieciakom kupić a że h&m blisko to ja tam zaciągnę :tak:jak chce im cos kupić to może cos z ubrań bo wyrastają:-p
oj bedzie szalenstwo, ja lubie chodzic po wyprzedazach
Sa juz sa-sama tez bylam zdiwiona:tak::tak::tak:I tez nie moglam sie oprzec zeby czegos nie kupic:-)
Pokaze WAm jakie kupilam dziewczynkom bluzy i spodenki-obydwie dostana takie same:tak:A siora kupila Im dresiki tez welurkowe hello kitty
super sa te dresiki, sama chcialam Laurze kupic:tak:
A to moja choinka na dole u tesciów oczywiscie bedzie wieksza ale ta jest taka moja :-)
ja mam jeszcze mniejsza:-D
MEDEUSKA
Ja uzywalam wlasnie tomme tippy i dr browna:tak:Tearz mam takei jakby kubeczki z nuby i jestem zadowolona:-):tak:Pomijajac fakt ze mlode obzarly juz cale te smoczki hehe

MH
No to fajnei ze tak sobie zbierasz mleczko:tak::tak::tak::tak:
I jaki wypad sobei planujecie-super:-):tak:

ANKA
Czyli ze przyjedziecie do nas:tak::tak::tak:

no mam taki plan Oczywiscie dzis spelnilam Twoja prosbe, udalo mi sie wziasc ostatni 2 sztuki:rofl2:
Jak bede w Polsce to sie zdzwonimy ja mam Twoj numer zapisany w polskim telefonie wiec napewno zadzwonie:tak:

My po zakupach Laura dostala 3 pary rajstopek: rozowe, fioletowe i cremowe.Do tego dwie pary majteczek:rofl2:
A ja znow sobie nic nie kupilam:laugh2::laugh2:
Zakupy swiateczne a raczej prezenty dla rodziny B kupie w POlsce tak zebym sie tam nie zanudzila bede po sklepach latala:-D:-D

A ja właśnie zdybałam listonosza jak mi awizo do skrzynki wrzuca :szok: Nawet nie próbował mi paczki doręczyć :wściekła/y:
Ale go złapałam i sie pytam, gdzie moja paczka? A on na to jak bardzo Pani zależy to przyniosę :szok::eek::no: To mu powiedziałam, że ma mi przynieść, ma być za godzinę :-p

Ale jakby mi nie przyszło do głowy wyjrzeć za okno i sprawdzić ile śniegu na chodniku to bym musiała na pocztę dymać, a nie mam blisko :no:
z listonoszami jest tak niestety coraz czesciej :wściekła/y::wściekła/y:
czesto tak robia:eek: lenie:eek:

a ja sie wkurw.... przed chwila...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

M byl po l4 i w sklepie, poczułam go fajkami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to nie pierwszy raz:wściekła/y::wściekła/y:
idiota-wie ze nie o9ze-i nawet ja rzucilam zeby jemu bylo latwiej a on takie szopki odstawia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

i wypiera sie w zywe oczy:no::no::wściekła/y:

gorzej niz dziecko!!!!!!!!!!!!!:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
Oj nie ladnie ze strony M A gadalas z nim dlaczego nadal pali?Pogadaj z nim On ci powie jak to z jego strony wyglada Moze za ciezko jest mu tak calkowicie rzucic to palenie :cool2:
Witam Was kochane:tak:
Nadrobilam wszystko ale czasu brak na odpisywanie
bo musze sie zabrac za porzadki przedswiateczne:tak::tak:
moi rodzice przylatuja juz w niedziele wiec duzo czasu mi nie zastalo a mam zamiar konkretne porzadki porobic Emily poszla spac wiec musze sie zabrac do roboty:tak::tak:
Nocke mielismy nie zafajna Emily obudzila sie o polnocy z takim placzem ze szok nie umialam jej uspokoic nic nie pomagalo wiec dalam jej troche wody do popicia no i co........
dziecko zwymiotowalo wszystko co zjadlo przez caly dzien normalnie caly pokoj byl poszkodowany jej wymiotami
przebralam najpierw mala a potem jak wzielam sie za jej pokoj to M poszedl z Emily do sypialni sie polozyc no i co sekund 5 i dziecko usnelo musialo jej cos stanac na zoladku bo jak zwymiotowala to jak nowo narodzona byla:tak::tak::tak: ja wojowalam do 2 z jej pokojem zeby go doprowadzic do pozadku :tak::tak: potem przenioslam Emily do jej pokoju i tak spalismy wszyscy do po 10:tak::tak::tak:
No to nie za ciekawa nocke mialas Ale najwazniejsze ze dlugo pospalyscie I Emily zasnela z tatusiem odrazu :tak:
Sliczna choineczka DOWIKLUS super zakupki Ja tez bylam na zakupach z mama Ona kupowala prezenty Dla mnie kupila wczoraj wiec smialo miglam z nia isc Kupylysmy rozniwniez sanki I moze jutro jak sie snieg utrzyma to pojde z Oliwka na saneczki :tak:Kupilam sobie lampki do pokoju Do okna I juz am przystrojone okno Zaraz wkleje fotke :tak:

reklama
Do góry