reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czesc babeczki:)
mamy sporo latania, ale sledze co tam skrobiecie :) mieszkanko juz pomalowane i kupujemy dzisiaj kafle;
niania miala juz przejscia z malym- a niech wie co ja czeka ;D teraz babcia jezdzi z wnukiem, a ja wreszcie dorwalam sie do kompa :D ;)
synek zasmakowal wczoraj flipsy, ale dobrrrrrrreeeeeeeee :)
Zuzia trzymam kciuki, wiem jakie to wazne, zeby niania byla oki :)
pozdrowionka dla wszystkich

reklama
I po pięknej pogodzie przyszła burza z ulewą, ale ta pogoda jest zmienna, pohukało trochę, polało i znowu się uspokaja. Ale wasze dzieci wcześnie chodzą spac, moja Majka zasypia tak ok.22, jakoś tak od początku kładłam ją spać o tej godz. Teraz bidulka zasnęła, więc troszkę pogrzebię w necie, szukam pracy chałupniczej, ale nie wiem czy coś znajdę, może wy macie jakieś pomysły ;D

moja Oliwka też chodzi spać nie wcześniej niż o 22 wczoraj byliśmy we trójkę cały dzień na zakupach
prawie cały czas przespała budziła się tylko na cyca no i musiałam dawać w samochodzie, w centrum handlowym ale chyba nie wyszło jej to na zdrowie bo jak wróciliśmy to cały czas płakała więc polizałam jej czółko i było słone ktoś rzucił na nią urok
miałam już wysłać męża po moją babcie bo słyszałam że kiedyś zdejmowała urok ale było już późno i to jest 30km więc najpierw zadzwoniłam i zapytałam czy nadal potrafi
wytłumaczyła mi jak to zrobić
nie uwierzycie podziałało od razu przestała płakać

Brenda mam pytanie o tą główkę bo moja też ma trochę ,na pierwszy rzut nie widać ale jak dotykam to czuć że z jednej strony jest spłaszczona,staram się cały czas przekładac ją na drugą stronę ale ona za chwilę z powrotem wraca nawet nie pomaga podkładanie(pieluchę wyciąga rączka a jak coś innego położe to wierci się dotąd aż się odsunie od tego)
po jakim czasie wrócilo do normy myślisz że zawsze wraca?
pocieszam się tym że nie spotkałam nikogo dorosłego ze spłaszczoną głową a nie możliwe żeby wszystkie matki potraqfiły układać dzieci i nikomu nie został ślad a ja jedna nie potrafie?

czy ktoś coś wie na ten temat

witajcie kolezanki !!!!!
ja coraz mniej zagladam bo mam mezusia w domu ciagle mu ten lokiec doucza i niestety ale narazie nici z wyjazdu do pracy!!!!,wiec same wiecie jak to jest jak chlop w domu....................ciagle przy kompie.....
beata co do splaszczonej glowki to mysle ze poprostu wiecej przekladaj malej na ta strone co ma dobrze uformowana zeby ja przekrecala wiece i prubuj wytrfale podladac nawet a przedewszystkim do spania i mysle ze przejdzie ja tez mialam problem u mojej wiki i to minelo wlasnie jak ukladalam na ta przeciwna strone i tez podkladalam ,pieluche albo cos takiego zycze powodzenia

co do pogody to u nas dopoludnia byla taka jakas niewyrazna ale sie wypogodzilo i jest przyjemnie cieplo choc tez lepiej sie czulam jak byly te cieplutkie dni jakos chyba za nimi tesknie ,bo czlowiek jak sie budzi to popatrzy w okno i tak jakos jest niewyraznie jakby juz sie jesien zblizala......

gratuluje wychodzacych zabkow i oby obylo sie bez wiekszych bolesci i marudzen :laugh:

co do nian tez zycze powodzenia w dobrym wyborze bo to przciez bardzo wazne..............

mojemu mezusiowi dzis lekaz nareszcie wytlumaczyl co do jego lokcia ze ma chorobe zawodowa i to jest zapalenie kolatki lokciowej i niestety znow w czwartek czeka go scioganie wody z lokcia i bedzie mial wstrzykiwany miejscowo antybioty no zobaczymy co wymyslil .........,oby tylko sie szybko zagoilo i bylo OK

Majka też ma spłaszczoną głowę i zauważył to ortopeda i kazał kłaść ją w taki sposób,żeby głowa była skręcona w drugą stronę, za m-c na wizytę i zobaczymy co dalej. Ale powiedział,że przeważnie z czasem to się normuje

reklama
Witam ponownie!
Moj skarb juz po kapieli i wlasnie sobie slodko spi :)Do rana mam spokoj no tylko kilka razy w miedzy czasie na chwilke obudzi sie na cyca ;) U nas przewaznie tak ja kladziemy spac a tylko kilka razy zdazylo sie ze poszla pozniej ale to naj dalej kolo22 :) A jak byla mniejsza tzn. jak miala gdzies 2,3,4 miesiace to tez jak ja polozylam spac do lozeczka to mi sama zasypiala nawet w dzien a teraz to juz tego nie ma niestety.

Do góry