reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A ja się muszę pochwalić,że Majka sama dziś zasnęła bez mojej pomocy i to we własnym łóżeczku, mam nadzieję,że tak już będzie zawsze i powrócimy do rytmu sprzed urlopu (czyli sama zasypia w łóżeczku). Dzisiaj teściowa była w przychodni i powiedziałam jej żeby zajrzała do mojego pediatry i wzięła receptę na witaminę d3, a przy okazji spytała co to jest jak rozdwajają się paznokietki u nóg (zauważyłam,że na dwóch dużych palcach u nóżek tak się właśnie robi u mojej Majeczki) i wiecie co ona na to,że może Maja ma anemię i żeby ją wykluczyć mamy z samego rana jutro zrobić morfologię, zobaczymy jaki będzie jej wynik, mam nadzieję,że to nic złego, bo też powiedziała,że to może być ot tak, zrobiło się i samo zniknie, zobaczymy ;D ;D ;D

reklama
witam nową mamusie :)
my po spacerklu, ja sie bardziej umeczylam, bo byl marudny i trzeba bylo spiewac, gadac wierszyki itd ;D
kapiel i mam nadzieje pojdzie spac- za dnia spal tylko1,5 godz ::)
zmykam do jutra kolezanki :D

My spacerek zaliczyliśmy dużo wcześniej i nie było marudno(o dziwo :o) . Za to teraz już mam małą syrenkę alarmową ale to powoli czas kąpieli więc nie ma się co dziwić. Jeżeli chodzi o zasypianie to jestem z niego i siebie dumna ponieważ Wiktorek po kąpieli idzie spać do swojego łóżeczka i zasypia sam!!! Ja wychodzę z pokoju i czasem zasypia od razu a czasami muszę podać mu smoczek kilka razy ale też usypia bez trudu. Od narodzin śpi we własnym łóżeczku i nigdy nie spał z nami. Jest cudownym dzieciaczkiem. W dzień z tym spaniem to już trochę gorzej ale nie mogę narzekać. Prawdziwy horror to przezywaliśmy podczas upałów ale tego to chyba doświadczyła każda z Was i oczywiście Wasze pociechy. Teraz jest znacznie lepiej. No to my uciekamy do kąpieli a wszystkim maluszkom życzymy kolorowych snów :D :-*

Wiatam mamuski

co do jedzenia to my jemy na łózku oparte o poduszke i wychodzinam super raz tylko wlozyla sobei raczke do buzi a miseczk etez trzymam na stoliku wiec niema do niej dostepu
no ale sliniak jest tak czasem interesujacy ze laduje w buzi :) :)

A my w mieszkaniu mamy kota syberyjskiego (jest z nim ubaw ;D), a u babci mamy rotweillera - tej rasy też się wszyscy boją, a to naprawdę kochane pieski. Nasz strasznie lubi wszelkie pieszczoty, potrafi cały dzień za nami chodzić, żeby ktoś go np. podrapał za uchem :laugh:. Ja myślę, że nie ma złych psów, są tylko źli ludzie i jak pieska dobrze traktujemy, to nie jest groźny.
A poniżej moja kicia :)

reklama
zuzia1 masz calkowita racje niewszyscy powinni miec psy ale niestety niema zadnej weryfikacji kto bierze psa i jaka ma psychike :(
a powinni nie odpowiedzialny wlasciciel powoduje zagrozenie on bo to on przeciez wychowuje tego biedego psa

Do góry