reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
No wlasnie ja juz sama nie wiem jak jest z ta skaza bialkowa bo moja corke juz nie raz wysypalo i wlasnie byly plamy na zgieciach lokci kolo uszu itd ale ja nie wiem czy to skaza czy to alergia na pomidory np? Bo ostatnio dostala zupke z pomidorami a mleko wczesniej pilam i czekolade i wszystko wlasciwie jem.Tylko z poczatku jak byla mala to czesto ja wysypywalo a kolek nie bylo a teraz znow to samo a i kaszke na mleku modyfikowanym tez jej daje.A najdziwniejsze jest to ze moja pediatra kiedys powiedziala ze reakcja na pokarm moze byc nawet po 3 dniach a teraz ja wysypalo po ponad tygodniu.
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
Co do usypiania, to najlepiej uczyć jak najwcześniej samodzielnego zasypiania. Mój Kubuś jest w trakcie "nauki" i bardzo dobrze nam idzie. Mam spokój z bujaniem wieczornym, kładę go do łóżeczka i czasami od razu zasypia, a czasem muszę raz albo dwa do niego pójść. Bynajmniej nie polega to na tym, że dziecko ryczy, a my udajemy, że nie słyszymy. Trzeba do dziecka pójść, żeby nie czuło się opuszczone. Polecam książkę "Uśnij wreszcie", którą dostałam od jednej z "forumowiczek" i którą mogę wysłać dalej. Dla mam, które jeszcze karmią w nocy, wieczór bez długiego usypiania to prawdziwy komfort Wiem, bo mój głodomorek też jeszcze podjada w nocy, ale mam chociaż cały wieczór dla siebie, bo wcześnie go kładę (ok.20.00) i do ok.2.00 mogę robić, co tylko chcę ;D. No i ręce od bujania nie bolą...a my też przez jakiś czas się bujaliśmy
ja narazie nie bujałam zawsze kładę ją nawet jesli nie śpi i czekam na jej reakcję jeśli jest spokojna to od razu sie kładę chyba że zacznie się kręcić to odczekam chwilę bo czasem sama się uspokoji, a jak nie to wstanę przytulę ewentualnie jeszcze raz dam cyca i znów kładę
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
Zuzia1 to ja bym poprosila o ta ksiazke
asiam-77@o2.pl
Czekam w takim razie i moze i mi sie uda JUle nauczyc zasypiania samej w lozeczku...zobaczymy...
asiam-77@o2.pl
Czekam w takim razie i moze i mi sie uda JUle nauczyc zasypiania samej w lozeczku...zobaczymy...
reklama
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
Zuzia1
otrzymalam i bardzo dziekuje.Jutro poczytam bo dzisiaj Jula juz spi i ja uciekam sie kapac i spac.Dzis byl bardzo ciezki dzien.Byla tylko jedna drzemka godzinna wiec jestem wykonczona.Jula padla odrazu po kapieli przy cycuniu.
Tutaj tez sa wskazowki co do usypiania maluszkow.
http://niemowle.onet.pl/1095564,8,1,1122,7553,wszystko.html?
Pozdrawiam i do jutra
otrzymalam i bardzo dziekuje.Jutro poczytam bo dzisiaj Jula juz spi i ja uciekam sie kapac i spac.Dzis byl bardzo ciezki dzien.Byla tylko jedna drzemka godzinna wiec jestem wykonczona.Jula padla odrazu po kapieli przy cycuniu.
Tutaj tez sa wskazowki co do usypiania maluszkow.
http://niemowle.onet.pl/1095564,8,1,1122,7553,wszystko.html?
Pozdrawiam i do jutra
Podziel się: