reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
wczoraj Oliwka poszła spać o 22 a obudziła się o 4 a teraz prawie cały dzień śpi czy to normalne wcześniejsze dwie noce co półtorej godziny się budziła

Beata ja wiem tylko tyle ze ma bodajze szorstla skore; ale tez kolki sa objawem skazy bialkowej; ogolnie jak Cie cos niepokoi to smiagaj do pediatry i pytaj :) odpowiedza Ci najlepiej:)
a masz jakies podejrzenia???

dziewczyny cieszcie sie jak dzieciaki duzo spia,jeszcze za tym okresem zatesknicie!!!!!
ja czasami tesknie :laugh:
a w tej chwili leczymy ospe,maly ma prawie 5 m-cy-ale i tak jest dzielny!!!!!wygladamy jak biedronka tylko w biale kropki :(
pozdrawiamy

moj maly niestety nie nalezy do tych "śpiących" ;D
niedawno liczylam pi razy drzwi moj rekord zyciowy- normalnie dumna jestem z siebie
średnio....
540 razy już wstawałam w nocy do małego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
licząc 3 razy na noc

Objawy skazy to na początku kolki i krostki na buzi. Gdzieś wyczytałam, że też sapka, ale który maluch jej nie ma??? Najlepiej porozmawiać z alergologiem dziecięcym albo po prostu z pediatrą. Ja jestem na diecie bezmlecznej bo Olo miał takie objawy, ale myślę, że niedługo zacznę już wprowadzać sobie jakieś produkty mleczne po malutku i zobaczymy. Póki co ja piję nurtamigen... Zeby uzupełnić niedobory wapnia i innych składników. Ochyda! Wcale się nie dziwię, że są dzieci, które tego tknąć nie chcą!
A u nas usypianie juz nie przy cycu tylko na rączkach. Lena gratuluję sukcesu. Ja tez chcę taki osiągnąć, ale jeszcze poczekam do sześciu miechów. Potem wezmę się za usypianie. Olo ostatnio też budzi się częściej w nocy i tak się zastanawiam, czy to z tego, że mam już mniej pokarmu czy z potrzeby biliskości. Ale spróuję dziś włożyć mu do łóżeczka moją koszulkę i zobaczymy. Czasem Olek chce spać na brzuszku, bo już się przekręca sam, ale w nocy chyba też go to wybudza. Sama nie wiem... spróbujemy z koszulka...
Pozdrawiamy! Będę jutro. Pa!

Irlandia wspolczuje, ja tez pilam,jakis tydzien wyjety z zycia,fuj!!!
i sprobij z koszulka Oskar tez spi z :) nawet w wozku spal;)

wy macie super lekarzy ja swojej mówiłam żeby się dokładnie przyjrzała bo ciągle sie pręży ma twardy brzuszek to mi odpowiedziała "a co pani myśli że tak łatwo zrobić kupę na leżąco"
mam wrażenie że wogóle nie zwraca uwagi na to co mówię i na moje obawy

ja proponuje zebys poszla do innego pediatry po rade, nie musisz od razu zmieniac, ale idz na wizyte i zobacz jak Was potraktuje- to nie jest moim zdaniem "normalna odpowiedz lekarza", co poradzi itp.

reklama
Co do skazy białkowej to może być sucha, zaczerwieniona skóra.
Co do usypiania to najlepiej według mnie zacząć jak najwcześniej, to znaczy z rozsądkiem, bo taki całkiem niemowlak to jeszcze nie miałabym chyba sumienia. Ale moja mała już ma 3 + 3 :) ;) ;)

Ale sama nie moge uwierzyć,że tak gładko poszło.Teraz położyłam ją na kanapie, bo mąż zajął sypialnie, gdzie jest jej łóżeczko, je siedziałam przed komputerkiem, a ona leżała i wcinała piąstki. Jak zaczęła lekko płakać to juz miałam wstać i ją wziąść, ale jak to bywa z doświadczenia postanowiłam jeszcze iść szybciutko siusiu, więc powiedziałam do malutkiej " SzuSZu mama zaraz do ciebie przyjdzie" i nie uwierzycie, ale jak wróciłam to już spała :)

A to dopiero 3 dzień, kiedy ją kładę samą !

Do góry