reklama
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
Ja mimo ze karmie cycem to do maja mialam cale noce przespane zasypiala dosc pozno bo okolo23 ale spala do 6 lub 8 cyc i tak do 10-11 roznie a teraz budzi sie dosc czesto w nocy ale cycoli i zasypia .Za to wstaje wczesnie bo okolo8.
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Joaska no wlasnie skoro jestesmy przy tym temacie jak udalo ci sie przestac karmic piersia bo dla mnie najgorsze bedzie usypianie i noc ?
Joaska
Lipcowe mamy '05
a wiec babeczki, odstawilam Kube ot tak, przestalam mu dawac cyca.............raz dziennie, pozniej zrezygnowalam z dwoch karmien.......pozniej zostala mi tylko noc, ze wzgledu na duzy poziom prolaktyny musialam brac bromergon na spalenie pokarmu, bylo ciezko, nudnosci, zawroty glowy ale da sie przezyc!!!
teraz juz nie karmie od miesiaca i jest super!!!
powiem ze przy odstawianiu mialam dwa zastoje!!!!ale jako sie udalo bez wiekszych zaburzen dla moich cycuchow!!!
jesli chodzi o usypianie.............ja Kube nauczylam zasypiac w lozeczku samemu......ale dopiero jak mial 10 miesiecy, wczesniej tez przez cyca usypial ze mna, albo na rekach.......ale powiedzialam nie, trzeba byc konsekwentym..........kladlam go po jedzeniu do lozeczka, troche sie podarl ale sie nauczyl!!!!!
teraz juz nie karmie od miesiaca i jest super!!!
powiem ze przy odstawianiu mialam dwa zastoje!!!!ale jako sie udalo bez wiekszych zaburzen dla moich cycuchow!!!
jesli chodzi o usypianie.............ja Kube nauczylam zasypiac w lozeczku samemu......ale dopiero jak mial 10 miesiecy, wczesniej tez przez cyca usypial ze mna, albo na rekach.......ale powiedzialam nie, trzeba byc konsekwentym..........kladlam go po jedzeniu do lozeczka, troche sie podarl ale sie nauczyl!!!!!
Joaska
Lipcowe mamy '05
Joanna MK pisze:Wlasnie to podobnie jak u mnie bo Jula zasypia dzieki cycowi a i w nocy jak sie przebudza to na 5 do 10min i dzieki cycolowi spi nadal....
jezeli teraz bym karmila jeszcze to w nocy napewno nie dawalabym piersi na kazde zawolanie, moze Maluch wcale nie jest glodny.........moze lepiej dac wode, chociaz powiem ze Kuba za skarby swiata nie chcial wody!!!!
Maluszki maja potrzebe przytulania sie, wiedza ze jak sie obudza i zaplacza to mama zaraz da im cieplego cycusia do przytulania............a my mamuski nie spimy tylko wstajemy, dajemy cyce..........ehhhh
dobrze ze mam to ju za soba i moje dziecie spi do 8 godziny................
Witam,
dzisiaj wreszcie chłodny i deszczowy dzień więc bedzie można wreszcie odpocząć od upałów.
dziasj szczepienie o 16,30 na HIB
dzisiejsza noc już spokojna ale jak was czytam że wasze maluszki spią całą noc to tylko zazdroszcze bo mój cały czas sie budzi kilka razy w nocy na karmienie :
dzisiaj wreszcie chłodny i deszczowy dzień więc bedzie można wreszcie odpocząć od upałów.
dziasj szczepienie o 16,30 na HIB
dzisiejsza noc już spokojna ale jak was czytam że wasze maluszki spią całą noc to tylko zazdroszcze bo mój cały czas sie budzi kilka razy w nocy na karmienie :
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
tak w planach mam zakonczyc karmienie koniec wrzesnia,pazdziernik...za tydzien mamy wizyte u pediatry i zobaczymy co bedzie. a ginekologa mam pod koniec pazdziernika wiec ztego co wiem to niemoge brac zadnych hormonow...przez cholestaze w czasie ciazy..zreszta bede za tydzien robic badania watrobowe i zobaczymy czy juz sie zregenerowala i w jakim stopniu jest uszkodzona...wiec mam tylko nadzieje ze mi pokarm moglby po prostu przestac leciec z cycochow i Jula by sie przekonala ze nie leci i sama by zrezygnowala...ale to chyba zbyt piekne zeby bylo proawdziwe..hihihihi....ale pomarzyc wolno nie?
reklama
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Witajcie!
Odliczamy się po urlopie. Widzę, że poruszony jest temat odstawienia od piersi. Ja jeszcze nie mogę/muszę/powinnam, ale jak Olo skończy 7-8mies. to spróbujemy. A teraz czytam i chłonę od Was wiedzę. Piszcie... Może po Waszych radach moż nam będzie trochę łatwiej.
A i od dzisiaj jestem bezrobotna...
Pozdrawiamy!
Odliczamy się po urlopie. Widzę, że poruszony jest temat odstawienia od piersi. Ja jeszcze nie mogę/muszę/powinnam, ale jak Olo skończy 7-8mies. to spróbujemy. A teraz czytam i chłonę od Was wiedzę. Piszcie... Może po Waszych radach moż nam będzie trochę łatwiej.
A i od dzisiaj jestem bezrobotna...
Pozdrawiamy!
Podziel się: