reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Czesc dziewczyny
AGNES doczytalam sie tylko ze dostalas prace GRATULACJE :-)
No teraz musisz nauczyc sie byc dluzej bez Oliwki :-(Bedzie dobrze :-)

U nas tak samo jak wczoraj Tylko tyle ze pobrali jej krew na powtorke badan I w poniedzialek bedzia miala badania z krwi BADANIE GENETYCZNE i na wynik czeka sie miesiac Kurna miesiac w niepewnosci :-(
U Oliwki jest podejzenie HORMONOW MESKICH i ze zenskie moga sie w pelni nie rozwijac Jestem zalamana

reklama
Czesc dziewczyny

U nas tak samo jak wczoraj Tylko tyle ze pobrali jej krew na powtorke badan I w poniedzialek bedzia miala badania z krwi BADANIE GENETYCZNE i na wynik czeka sie miesiac Kurna miesiac w niepewnosci :-(
U Oliwki jest podejzenie HORMONOW MESKICH i ze zenskie moga sie w pelni nie rozwijac Jestem zalamana

Dorota, a co to znaczy, dla dziecka ??

Ja się właśnie zastanawiam czy iść na dwór :eek: Niby ciepło, ale strasznie mokro :eek:

Macie pozdrowienia od Wiki :tak: Pisała, że dzisiaj jest bardzo zajęta :tak:
dziękujemy za ozrowienia:happy:
U nas tez jes strasznie mokro i mnie jakos glowa boli wiec chyba sobie odpuszcze spacerek:no:
Mlode mi co chwile sciagaja kapcie i biegaja na boso po plytkach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Cholera co chwile zwracam Im uwage a za moment juz znowu nie maja kapci:no::no::no:
moi wogóle kapci nie noszą ja zresztą też:-p
A ja muszę chyba tyłek ruszyć do sklepu bo jakoś nie ma chętnego żeby mi zakupy zrobić:cool::cool::cool:
bb uzależnia:-p
WITAJCIE JA TAK TYLKO NA CHWILKE zanim Kamilka usypiam a reszte wracam do pracy no i wreszcie udało mi sie kawe wypic.MH dzieki za przekazanie wiadomosci a co u mnie nic szczegulnego oprucz tegoze zaczełam robic pantofle i to moja praca dopiero zaczynam i pomału mi to idzie ale mam nadzieje ze bedzie lepiej.
o jednak wpadłaś:tak::tak:fajne te kapciuchy:tak:
Idę coś wszamać bo nic jeszcze dzisiaj nie jadłam :sorry: a potem się wezmę za mufinki :tak:
mufinki jami ja też chcę:tak::tak:
POMOZCIE!!!
Mam 8 letnia corke,ktora marzy o lalce ktora by posadala wszystkie funkcje w sobie np,take jak.. pila,jadla,sikalaplakala..i takie np jak inne lalki np.jak lalka chouchou czy wie ktos gdzie mozna zamowic lalke na zamowienie zeby stworzyli z funkcjami jakiki ktos se wybierze ??cena nie gra roli...
I ZEBY TA LALKA MIAL 56CM,NAJLEPEJ BY BYLO.
jak cos to prosze pisac na podany nizej email
HIERA@AMORKI.PL
no takie rzeczy to tylko w erze:-D:-D:-D
a tak serio to prędzej rodzeństo jej się marzy;-)
Hej :-)
Ja miałam ciężką nockę....Ale nie ze względu na Anię...
Poszliśmy spać ok.0.00 ale ja do 1 się kręciłam po łóżku-miałam cholerne problemy z oddychaniem.Wybudziłam na śpiąco męża i powiedziałam że mam to gdzieś,i jadę do lekarza...
Także o 2 w nocy byłam w Szpitalu w przychodni całodobowej.
Lekarka była jakaś z lekka zaspana....Ale z tego co konkretnie ustaliła to mam zawalone gardło-powiedziała że tak czerwonego gardła to ona dawno nie widziała,przerażona była moim kaszlem,stwierdziła że migdałki i węzły chłonne mam mocno powiększone...
Także nawet nie wiem czy to jakaś angina czy co...
Dała mi antybiotyk zapobiegawczo żeby mi to na oskrzela albo płuca nie poszło mocniej,bo mówiła że już coś tam nad oskrzelami mocno słyszy...
No i do tego kilka takich tam leków,zakaz zbliżania się do dziecka i nakaz leżenia :-D
Te dwie ostatnie najgorzej wykonać :-D
Ale dam radę,Anulkę nakarmiłam,przewinęłam,i puściłam ją po mieszkaniu to teraz sobie biega-tak za godzinkę położę ją spać-to wsumie wtedy już mąż z pracy wróci więc tragedii nie będzie ;-)
to dobrze że pojechałas do tego lekarza:tak:
leżenie przy małym dziecku:-D:-D:-Dżarcik:-D:-D:-D:-D
Ja tam nie wiem ale moze córka chciała by miec siostrzyczke albo braciszka jak nie ma no chyba ze ma to nie wiem
no patrz jesteśmy jednomyślne:-D:-D:-D

obiadzio się szykuje tzn kurczak w piekarniku dochodzi ziemniaczki się gotują surówka gotowa no tylko czekać aż wsio będzie gotowe bo głodzilla się nam włącza a jak antonio zje to go położę spać bo jest mega mega marudny:crazy::crazy::crazy:

c
Super, tez bym mogla takie rzeczy robic
A takie male dzieciece tez robisz?

Moge sie zalozyc, ze to strzal w 10!

A ja po zakupach, miącho na obiad i na zupke sie rozmraza
Pogoda średniej jakości, ale!:

Przypominam wszystkim leniwcom, że jutro wszystko pozamykane!!!
no wiem kochna ze jutro wsio zamknięte ale jak tu zrobić zakupy jak w portfelu tylko podszewka:sorry::sorry::sorry:
wypłata dziś ma być ale to pewnie jak będe w pracy czyli koło 18 a pracuję do 21.15 a wtedy to już wsio w koło zamknięte :wściekła/y:ex alimentów jeszcze mi nie dał bo mu pensji na konto jeszcze nie przelali ale niby dziś mają:crazy::crazy:
luna tylko duze narazie
no narazie:happy:
Czesc dziewczyny

a co to dla niej znaczy??????
może mieć problemy w dorosłym życiu w zajściu w ciążę w życiu sexualnym???nie wiem ja się na tym nie znam:no:
trzymaj się kochana dzielnie może się okaże że nie jest tak źle:happy:

luna tylko duze narazie
U nas wszystko

Czesc dziewczyny

Nie łam się na zapas Dorcia, może nie będzie tak źle, a może wystrczy lekka terapia hormonalna. Dobrze, że wcześnie wykryte-jeśli już. Trzymaj się kobieto.

lunka jeszcze raz dziękuję za telefon i oferowną pomoc:tak::tak::tak::tak:
aż mi się cieplej na serduchu zrobiło:tak::tak::tak:
dobra ide karmić moje dzieci bo świra dostają a ja razem z nimi:rofl2:

Witam kobietki pamietacie mnie jeszcze???
Dawno mnie nie bylo ale jakos mam brak weny na kompa :no::no::no:
Najlepiej bym caly dzien przelezala i nic nie robila :szok::szok::szok:
Sama nie wiem co sie ze mna dzieje mam MEGA lenia na wszystko :szok::szok:
A teraz u nas non stop naglaszaja w tv ze coraz wiecej ludzi a w szzegulnosci dzieci choruje i umiera na swinska grype u nas juz 12 osob umarlo w tym wiekszosc dzieci. Instytut zdrowia radzi w pierwszej kolejnosco szczepic dzieci od 6 miesiaca zycia ludzie strasznie panikuja jest tylu chetnych ze zapisuja na liste i trzeba dlugo czekac ja juz tez Emily zapisalam na liste tylko w tym problem ze sama nie wiem czy dobrze robie szczepiac ja juz sama nie wiem jedni mowia tak inni mowia co innego sami lelarze nie sa sobie zgodni i badz tu madry:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzis dzwonili ze zwolnilo sie jedno miejsce na liscie i ze 19 moge przyjsc na szczepienie hmmmmm... tzn mam jeszcze pare dni zeby sie zdecydowac:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

witam laski po mega przepracowanym weekendzie:happy:
jutro casto nasze obchodzi 10 lecie przyjedzie cała śmietanka więc jest szał:confused2:w sobotę pracowałam od 6 do 22:wściekła/y: jak prz\ysz;lam do domu to zasnełam w fotelu w niedzielę od 8 do 19:wściekła/y:oj było ciężko w sobotę tylko 2 przerwy jedna aż 7 minut druga 15:wściekła/y:ale ok mineło:confused2::confused2::confused2:
zaraz ponadrabiam weekend bo czytałam że trzymamy kciukasy za agnes a nie wiem za co pewnie jakaś praca????????????????????????????
julka dziś już w szkole ale było ciężko i były łzy:confused2:
Kobieto ale sie narobilas nic dziwnego ze padlas:tak::tak::tak::tak:

Cześć dziewczyny, witam nowotygodniowo-nic fajnego za oknem, wieje na potęgę, pada, ale 7* na termometrze-jaka piękna pogoda dla bakcyli!!!

Przeżyłam wczorajszą wizytację i nawet było miło. Poza tym, że obiad był umówiony na 12 oteściowa przyszła o 12.50 ( wszystko wystygło ), obmacała mi całą łazienkę, ale nic nie znalazła, hihihihihihihi!, to było oki.

Posiedziała dość długo, później razem wyszliśy się przejść, ale mimo, ze cipło w miarę byo, to wiatr przegnał nas do domu. W domu sen złapał nas ogromny, no i P zasnął , a ja musiałąm z małą siedzieć i garaż i stajnię budować. Jak się w końcu obudził to mi przeszło.

Nocka dziś okropna, nawet P mimo, że na rano do pracy wstawał do małej, bo ja już nie mogłam. Plecy bolą mnie okrutnie, to wro mnie wykończy!
hmmmmm nie ma to jak tesciowa sprawdzajaca czystosc:szok::szok:

I ja się witam ;-)
Ania dzisiaj obudziła się o 8...Ale ja byłam tak nieprzytomna że nie wstałam do niej,usnęłam chyba spowrotem...No i tym sposobem dopiero co zjadła poranną butlę...
Ehh kiepsko się czuję :-(
Mąż w pracy,a ja zlana cała potem już byłam jak tylko zmieniałam pieluchę małej :-(
Ale mam nadzieję że mi się nastrój poprawi jak wkońcu wypłata będzie na koncie :-D
ja bym do lekarza poszla

My już po lekarzu :tak:

Mała ma 65,5cm i 6,79 kg :tak: Czyli 50 i 25 centyl :tak: tak jak było od początku :tak:

A szczepienie chciałam przesunąć ze względu na epidemię grypy :tak: i przesunęłam, lekarka sama zaproponowała :-p:tak:

Malina, ale ty dzielna kobita jesteś :tak::szok: Podziwiam CIĘ :tak:

Mała przy cycu, wypije kawke i biore sie do roboty :eek:
NO to ci pannica rosnie:tak::tak:

I dupa...Dzwoniłam do mamy czy pojechałaby ze mną do lekarza żeby się Anią zająć-nie może bo sama też ponoć chora a jutro do pracy...Ehh i poproś tu kogoś o pomoc :-(
szkoda.....

Witam mamy pozyczonego laptopa bo nasz komp raczej nie do naprawienia bo koszt 500zł i nie wiadomo czy bedzie chodził wiec lepiej nowy kupic tylko skad kasę???
Nie przyjeli nas dzisiaj do szpitala bo nie ma wolnych łóżek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kazali nam przyjechac jutro ok. 7 rano i może zrobia cystografie bez konieczności zostawania w szpitalu-mam nadzieje że sie uda.
Bez kompa pare dni a ja porzadki jak na swieta porobiłam z nudów...:szok::szok::szok:
Dzisiaj zawiozłam wniosek na komisje na pielegnacyjne bo mamy do konca listopada, papiery na fundacje tez wysłane. Czekam na odpowiedx ale to pewnie potrwa...
Zuza jak zwykle grandzi , juz bardzo chce chodzic nie usiedzi w miejscu. Może na gwiazdke zacznie chodzic...
mam nadzieje ze Zuza zacznie chodzic do gwiazdki:tak::tak::tak:

Jeszcze mam pytanie czy zetknela sie któraś z Was z sytuacją że niemowlak 3 miesieczny ma owsiki???
ja nie pomoge:no::no::no:
Czesc-dziewczyny-Oliwki-badania-krwi-wyszly-zle-ma-jakiegos-hormonu-za-duzo-a
podobno-dzieci-w-jej-wieku-nie-powinny-go-wcale-miec-Jestem-Podlamana-pol-dnia-plakalam-Bylismy-jeszcze-u-okulisty-lewe-oczko-lekko-zezuje-ale-nic-z-tym-nie-robimy-Nurologa-mielysmy-dzis-Usg-nie-dalo-sie-zrobic-bo sie wczesniej wysikalaKardiologa dzis mialysmy ijest ok Jutro zas ta krew bo musza powturzyc to co zle wyszlo Jutro dowiem sie tez kiedy dokladnie bedziemy mieli EEG-I-REZONANS-GLOWKI-troche-tu-chyba-jeszcze-polezymy-ale-jakby-jakies-badania-byly-po-weekendzie-to-ide-do-domu-na-weekend-
Ryczalam-dzis-pol-dnia-ale-juz-jest-lepiejPOZDRAWIAM
Trzymaj sie wiem sama ze napewno ci ciezko ale jakos musisz dac rade:tak::tak::tak:

Już dotarłam na kompa :tak::tak::tak::tak: ale się stęskniłam za bb, a nie wyobrażacie sobie jak stęsknłąm się za swoim dzieckiem,normalnie szok :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no i dziekuje wszystkim za trzymanie kciuków za mnie :tak::tak::tak::tak::tak::tak: dzięki laski :tak::tak::tak::tak:

UDAŁO SIĘ!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No to super kochana gratuluje
byle zebys teraz o nas nie zapomniala jak bedziesz taka zapracowana;-);-);-)

witam
mamy duży problem :-( zaczęło sie od tego że Wojtka w szkole zaczepial szturchal wyzywal kolega z klasy Ktoregos dnia mąz poszedl z Wojtkiem do szkoły i zwrocił mu uwagę na jakis czas był spokój ale wczoraj przyszli do nas jakieś draby i zaczęli straszyc że my dziecka jego nie bedziemy wychowywać ize rozbija nam "łby "młotkiem :szok::wściekła/y:
Bylismy u dyrektora w szkole i mąz ma jechać na dzielnicowkę zglosić Boże co to sie wyrabia natym świecie
:szok::szok::szok::szok: straszne co to sie dzieje

A takie buty robie
Fajne.....

Poszliśmy spać ok.0.00 ale ja do 1 się kręciłam po łóżku-miałam cholerne problemy z oddychaniem.Wybudziłam na śpiąco męża i powiedziałam że mam to gdzieś,i jadę do lekarza...
Lekarka była jakaś z lekka zaspana....Ale z tego co konkretnie ustaliła to mam zawalone gardło-powiedziała że tak czerwonego gardła to ona dawno nie widziała,przerażona była moim kaszlem,stwierdziła że migdałki i węzły chłonne mam mocno powiększone...
Dała mi antybiotyk zapobiegawczo żeby mi to na oskrzela albo płuca nie poszło mocniej,bo mówiła że już coś tam nad oskrzelami mocno słyszy...
No i do tego kilka takich tam leków,zakaz zbliżania się do dziecka i nakaz leżenia :-D
Ale dam radę,Anulkę nakarmiłam,przewinęłam,i puściłam ją po mieszkaniu to teraz sobie biega-tak za godzinkę położę ją spać-to wsumie wtedy już mąż z pracy wróci więc tragedii nie będzie ;-)
dobrze ze poszlas do lekarza
zdrowka zycze

Czesc dziewczyny

ja mam tez przy niedoczynnosci tarczycy duzzzzo wiecej hormonow meskich niz zenskich dlatego mialam problemy z zajsciem w ciaze ale po sterydach wszystko przeszlo nie wiem jak to tam jest u dzieci z tymi hormonami bo mi dopiero pare lat temu to wykryli :tak::tak::tak:

A takie buty robie
Fajniesie te kapciuszki:tak::tak::tak:Ale sobie zajecie znalazlas:-):tak:
Bardzo dobrze ze pojechalas do tego lekarza:tak::tak::tak:Teraz odpoczywaj i bierz leki a szybciutko wyzdrowiejesz:tak::tak::tak:

Ja tam nie wiem ale moze córka chciała by miec siostrzyczke albo braciszka jak nie ma no chyba ze ma to nie wiem
:-D:-D:-D:-DBrawo Kochana;-):-)
no bo kto to widział tak wymyslac :-)
To fakt
A tak poza tym to sa na allegro lalki jak dzieci ale nie wiem czy maja akurat 56 cm:szok:kosztuja napewno ponad tysiac,ale skoro cena nie gra roli....

Czesc dziewczyny

Trzymam kciuki zeby było dobrze

A ja najbardziej leniwa z leniwych posprzatalam sobie chate i wyszlam z dziewczynkami na spacerek:tak::tak::tak:Pozniej po Dominika i w drodze powrotnej zaliczylismy zakupy:-)No i Dominik mi przypomnial zebym kupila na jutro rogale marcinskie:tak::tak::tak:
Teraz koncze capucinko i wpierniczylam cala paczke rodzynek w czekoladzie

reklama
Do góry