reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A ja filmik na kompie sobie obejrzałam bo mnie jakoś tak naszło, teraz kawusiam i za pół godzinki trzeba się po Maję zbierać

U nas tak samo jak wczoraj Tylko tyle ze pobrali jej krew na powtorke badan I w poniedzialek bedzia miala badania z krwi BADANIE GENETYCZNE i na wynik czeka sie miesiac Kurna miesiac w niepewnosci :-(
U Oliwki jest podejzenie HORMONOW MESKICH i ze zenskie moga sie w pelni nie rozwijac Jestem zalamana

Może tak jak dziewczyny piszą wystarczy jakaś terapia hormonalna i wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli i nie zadręczaj się przez m-c:tak::tak::tak:

A teraz u nas non stop naglaszaja w tv ze coraz wiecej ludzi a w szzegulnosci dzieci choruje i umiera na swinska grype u nas juz 12 osob umarlo w tym wiekszosc dzieci. Instytut zdrowia radzi w pierwszej kolejnosco szczepic dzieci od 6 miesiaca zycia ludzie strasznie panikuja jest tylu chetnych ze zapisuja na liste i trzeba dlugo czekac ja juz tez Emily zapisalam na liste tylko w tym problem ze sama nie wiem czy dobrze robie szczepiac ja juz sama nie wiem jedni mowia tak inni mowia co innego sami lelarze nie sa sobie zgodni i badz tu madry:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzis dzwonili ze zwolnilo sie jedno miejsce na liscie i ze 19 moge przyjsc na szczepienie hmmmmm... tzn mam jeszcze pare dni zeby sie zdecydowac:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Tak to jest że człowiek między młotem a kowadłem, jak nie zaszczepisz a dziecko zachoruje to będziesz sobie w brodę pluła a jak zaszczepisz i dziecko też zachoruje to też się będziesz obwiniać, trudny wybór z tymi szczepionkami. Ja nie szczepię i mam nadzieję że nie będę tej decyzji żałowała

reklama
Ja tez moich i siebie nie mam zamiaru szczepic:no::no::no:Wlasnei czytalam ze w Polsce na ta grype zachorowalo 213 osob i wszyscy przeszli ja lagodnie:tak::tak::tak:A podobno Dwie ze szczepionek przeciw grypie A/H1N1 zawierają dwa składniki potencjalnie groźne dla ludzkiego zdrowia

hej kobietki

ja nadal w Polsce ale od poniediaku znow bede z Wami

Laura zdrowa ja tez wiec korzystamy z urokow Polski
Wracam d DE sama z Laura nie wiem jeszcze jak to zrobic zeby jej sie nie dluzylo bo 1100km to troche daleko:sorry:

Nadrobie jak wroce oczywiscie nie ma takiej mozliwosci zebym wszystko nadrobila ale postaram sie
Pozdrawiam

To wpadłam i ja swoje dopowiedzieć na temat szczepionek ,ja sie nie szczepię przexiw zwykłej grypie,tym bardziej nie zaszczepiłabym sie przeciw świńskiej z tej racji że nie wiadomo jakie skutki uboczne może spowodować,więc nawet jakby w Polsce były szczepoionki ,ja nie szczepiłabym sie:tak:

Dorota nie łam się ,może nie taki diabeł straszny jak go malują :happy:a zamartwianie się nic nie da ,wiem że nam łatwo mówić ,ale też wierzę w to gorąco

agunia kuruj sie:tak: kobieto
Dowikla ja raz w zyciu jadłam rogale marcińskie ,jako nastolatka byliśmy kiedyś z rodzicami w poznaniu na weekend i właśnie trafiliśmy na festyn marcinkowski ,a te rogale pyyyycha ,uprzejmię proszę o przysłanie Madzi rogalika:-D:tak:

Ja tez moich i siebie nie mam zamiaru szczepic:no::no::no:Wlasnei czytalam ze w Polsce na ta grype zachorowalo 213 osob i wszyscy przeszli ja lagodnie:tak::tak::tak:A podobno Dwie ze szczepionek przeciw grypie A/H1N1 zawierają dwa składniki potencjalnie groźne dla ludzkiego zdrowia
W Polsce tylko 213 osob:szok::szok::szok::szok: u nas juz ponad 40 tys osob i w tym nie jak wczesniej pisalam 12 tylko 14 zmarlo i w tym ludzie ktorzy tez bardzo lagodnie przechodzili grype:szok::szok::szok: ja juz sama nie wiem musze sie z tym przespac

A&E ,ANIA no wreszcie jesteście:-):-):-)
dowikluś rogale marcińskie.................masa wspomnień a ten smak...bajka rz miłam okazje je jeść włśnie w poznaniu a było to lat temu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!oj dawno dzieci jeszcze nie miałam i byłam piękna i młoda i wolna iii a teraz tylko i zostało...........ale mi wspomnienia z tamtych czasów przywołałaś......:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
u mnie po obiadku .A ntek padł i niech pośpi bo był mega marudny:eek::eek::eek::eek:
Julka z Adamem siedzą u siebie z gazetką tesco zabawki i zakreślają wycinają no piszą jednym słowem list do mikołaja:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Julka mówi ja tam zamawiam ze 30 rzeczy niech mikołaj ma wybór a co a nóż widelec będzie miał duży wór i więcej udźwignie:szok::-D:-D:-Da Adam ja wybieram 2 no max 3 bo się pogubi i da mi coś innego:szok::szok::-D:-D:-Dno i razem wybierają dla Antka prezenty:-D:-D:-Ddacie wiare że mój syn prawie 11 -latek nadal wierzy szczerze w mikołaja:szok::szok::rofl2:
niedługo będzie moja przyszła niedoszła teściowa dobrze że ona z tych co to porządków nie sprawdzają to róna fajna kobieta bo poza tym ze dziś odkurzyłam zebrałam pranie przeleciałam mopem podłogi to palcem nie kiwnełam obiad do tego zrobiłam i wsio mam lenia dokładniej jakiegoś doła:-(

To wpadłam i ja swoje dopowiedzieć na temat szczepionek ,ja sie nie szczepię przexiw zwykłej grypie,tym bardziej nie zaszczepiłabym sie przeciw świńskiej z tej racji że nie wiadomo jakie skutki uboczne może spowodować,więc nawet jakby w Polsce były szczepoionki ,ja nie szczepiłabym sie:tak:

Dorota nie łam się ,może nie taki diabeł straszny jak go malują :happy:a zamartwianie się nic nie da ,wiem że nam łatwo mówić ,ale też wierzę w to gorąco

agunia kuruj sie:tak: kobieto
Dowikla ja raz w zyciu jadłam rogale marcińskie ,jako nastolatka byliśmy kiedyś z rodzicami w poznaniu na weekend i właśnie trafiliśmy na festyn marcinkowski ,a te rogale pyyyycha ,uprzejmię proszę o przysłanie Madzi rogalika:-D:tak:
no ja się też od to zamówienie podpinam:tak::tak::tak::rofl2:

hej kobietki

ja nadal w Polsce ale od poniediaku znow bede z Wami

Laura zdrowa ja tez wiec korzystamy z urokow Polski
Wracam d DE sama z Laura nie wiem jeszcze jak to zrobic zeby jej sie nie dluzylo bo 1100km to troche daleko:sorry:

Nadrobie jak wroce oczywiscie nie ma takiej mozliwosci zebym wszystko nadrobila ale postaram sie
Pozdrawiam
No witam a ja juz myslalam ze sie gdzies stracilas w Pl ze sie nie meldujesz;-);-) daj znac jak znajdziesz troszke czasu tak co ci moi rodzice te rzeczy podrzuca ok

reklama
AE, Anka fajnie ze zajzałyście :tak:
Malina, co z dół ? :-)Uśmiech proszę :tak:

Moja Helenka właśnie usnęła :eek: Anika przy cycu, jakby poszła spać to bym się troszkę położyła :tak:

A jeśli chodzi o szczepienia, to my się nie szczepimy :no: Omijamy duże skupiska wielkim łukiem :tak: Dzieci nie chodzą do przedszkola żłobka, mam nadzieje ze nas ominie :tak:

Do góry