reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

madziula z maseczką częściowo zdjętą:zawstydzona/y::zawstydzona/y:no taki białe frędzle jak złażąca skóra miałam na nosie policzkach czole brodzie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:no miałam to ściągnąć do końca ale zapomniałam:-p
Malina ,teraz przynajmniej wiemy po kim Julka ma taki talent do bawienia tłumów------po mamusi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale ma dziś lenia ,weidera też jeszcze nie ćwiczyłam i w ogóle nic mi sie nie chce:zawstydzona/y::eek:

reklama
Bylam z dziewczynkami na spacerku:tak:Dobil do nas moj brat i poszlismy po Dominika do szkoly i na zakupki:-)pozniej mlode polozylam i tak do teraz sobie spia:tak:Klaudia robila cyrki ale wkoncu dala sie polozyc na moim wyrku i tam tez usnela:-)
Jak sie obudza to bede musiala wyczarowac jakis obiadek:-);-)Dominik bawi sie cool kulkami i robi mi taki halas ze szok:szok::szok::szok:

dlatgeo Paulina 2 razy robila zerowke,zeby pozniej sobie poradzila.i nie zaluje swojej decyzji,mimo ze mogla isc normlanie do 1 klasy.
Paulinama co prawda orzeczenie o ksztalceniu specjlanym z poradni,ale ze sobie doskonale radzi z programem to dostajeto co inne dzieci do roboty i jest normlanie oceniana,co mnie cieszy bardzo:-):-):-)
ale gdyby zaszla potrzeba mialby obnizone wymagania

Paulina tez nie radzi sobie zeswoja agresja i dlatego dostaje uspokajacze.pomysl o tym,bo tak to niepotrzebnie Kuba jest narazany na stres,o Tobie,dzieciach z klasy i nauczycielkach nie wspomne.moze gdby sie wyciszyl troche to nie mialby takich problemow.przynamniej na pczatek sprobowac,poki SI nie jest skonczone itd
Ania mnie wcale nie chodzi o te szlaczki,bo z tym jako tako Kuba daje radę,ale o ilośc szlaczków.
On ma średnio zadawane 3-4 strony tego ,a dla niego to ogrom pracy !!!!!.
Byłam dziś u dyrektorki pokazać ten zeszyt do kaligrafii :wściekła/y::wściekła/y:.
Pierwszy raz widziałam ją w takim stanie :szok::szok::szok::szok:,wkurzyła się na maxa.Wezwała pedagog i obie tyko głowami kręciły z niedowierzania:no:.
Najpierw mi go kazała do śmieci wyrzucić ,ale potem oprzytomniała i powiedziała,że zatrzyma go do poniedziałku do rozmowy z wychowawcą :szok::szok:.
Pokazałam też Kubusia sprawdzian ,gdzie jedynym błędem było to,że pomylił linijki.
Jednak wcale to nie dziwne,skoro w książkach piszą litery w liniaturze żółto -czarnej a na sprawdzianie wsio na szaro.
Ocena oczywiście dostosowana do reszty klasy i cały stopień w dół :-( za to dostał.:-:)-(
Dyrektorka powiedziała też,że mały będzie miał zmieniony program na indywidualny i ona tego dopilnuje:tak::tak: a jak wychowawca się do tego nie dostosuje to od września zmiana wychowawcy i tyle.:tak:
Jak ja kocham naszą panią dyrektor .:tak::tak::-D:-D:-D

napiszę tak:
adam jest zdrowym dzieckiem poszedł do zerówki jak miał 6.5 roku do pierwszej 7.5 i nigdy ale to nigdy nie zrobił tak starannych szlaczków:no::no:
potem przeczytam tą decyzje ale to tak na spokojnie jak antek zaśnie:tak:
Witam lasencje:happy2:
za oknem mamy słonko piękne i +5:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
antek noc mial dobrą jedna pobudka o 1 i do 6 .15 spał:tak:
uwaga:MAM WSZYSTKIE DOKUMENTY DO WYCHOWAWCZEGO I RODZINNEGO jak Antek wstanie to idę to puścić faxem i poleconym:-):-):-):-):-)i będe miała kasę 20 na kącie:-):-):-):-)juppppiiiiii:happy2::happy2::happy2:dziękuję dziewczyny za kciukasy:blink::blink::blink::blink::blink::blink::blink:
Malinka powiem szczerze,żo to jedne z najmniej starannie napisanych szlaczków przez Kubusia i dlatego za te szlaczki dostał niższą ocenę :no:.
Biedaczek tyle się namęczył ,bo taka strona to bita godzina pracy dla niego i wcale to nie zostało zauważone.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam.:-:)-(
Dziś też się wkurzyłam do granic możliwości.
Odbieram małego i podchodzi do mnie Julka chwaląc się Wzorowym uczniem.
Pochwaliłam dzieciaka ,bo to kolezanki córka a ona mi wypaliła.:wściekła/y::wściekła/y:
Kuba nie dostał i nie dostanie nigdy takiego znaczka,bo on jest niegrzeczny i nie zasłużył .....:szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mnie jakby ktoś w mordę dał :szok::szok::szok::szok: zaniemówiłam w szoku .Mały dostał lekkiego szału,ale mu szybko przeszło.
Traf chciał,że słyszała to owa dyrektor.
Pokręciła głową i powiedziała.
O nie :no: tak to nie będzie.:no::no::no:
Dziewczyny przegięły i to totalnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Po czym odeszła jeszcze bardziej wkurzona.
A ja też mam nerwa totalnego.Chodzi we mnie wszystko w środku a na dodatek dwoje dzieci odwołanych ,bo są chore.

Ania mnie wcale nie chodzi o te szlaczki,bo z tym jako tako Kuba daje radę,ale o ilośc szlaczków.
Byłam dziś u dyrektorki pokazać ten zeszyt do kaligrafii :wściekła/y::wściekła/y:.
Pierwszy raz widziałam ją w takim stanie :szok::szok::szok::szok:,wkurzyła się na maxa.Wezwała pedagog i obie tyko głowami kręciły z niedowierzania:no:.
Najpierw mi go kazała do śmieci wyrzucić ,ale potem oprzytomniała i powiedziała,że zatrzyma go do poniedziałku do rozmowy z wychowawcą :szok::szok:.
Pokazałam też Kubusia sprawdzian ,gdzie jedynym błędem było to,że pomylił linijki.
Jednak wcale to nie dziwne,skoro w książkach piszą litery w liniaturze żółto -czarnej a na sprawdzianie wsio na szaro.
Ocena oczywiście dostosowana do reszty klasy i cały stopień w dół :-( za to dostał.:-:)-(
Dyrektorka powiedziała też,że mały będzie miał zmieniony program na indywidualny i ona tego dopilnuje:tak::tak: a jak wychowawca się do tego nie dostosuje to od września zmiana wychowawcy i tyle.:tak:

Malinka powiem szczerze,żo to jedne z najmniej starannie napisanych szlaczków przez Kubusia i dlatego za te szlaczki dostał niższą ocenę :no:.
Biedaczek tyle się namęczył ,bo taka strona to bita godzina pracy dla niego i wcale to nie zostało zauważone.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Pochwaliłam dzieciaka ,bo to kolezanki córka a ona mi wypaliła.:wściekła/y::wściekła/y:
Kuba nie dostał i nie dostanie nigdy takiego znaczka,bo on jest niegrzeczny i nie zasłużył .....:szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mnie jakby ktoś w mordę dał :szok::szok::szok::szok: zaniemówiłam w szoku .Mały dostał lekkiego szału,ale mu szybko przeszło.
Dziewczyny przegięły i to totalnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A ja też mam nerwa totalnego.Chodzi we mnie wszystko w środku a na dodatek dwoje dzieci odwołanych ,bo są chore.

az tyle stron?????????????
ja sama bym sie wkurzyla
a co do linnijek to masz racje-dzieci sie ucza w koloroych a potem kaza w czarnych pisac.
a skoro Kub ma orzeczenie z poradni to niech dadza wlasnie program indywidualny dostosowany to jego potrzeb i mozliwosci.tymbadziej ze sa 2 panie tak?

Bylam z dziewczynkami na spacerku:tak:Dobil do nas moj brat i poszlismy po Dominika do szkoly i na zakupki:-)pozniej mlode polozylam i tak do teraz sobie spia:tak:Klaudia robila cyrki ale wkoncu dala sie polozyc na moim wyrku i tam tez usnela:-)
Jak sie obudza to bede musiala wyczarowac jakis obiadek:-);-)Dominik bawi sie cool kulkami i robi mi taki halas ze szok:szok::szok::szok:
witaj w świecie cool kulek:-D:-D:-D

oj to masz nerwa:no::no::no::no:
nie dziwię ci się kuba pewnie z tym się źle czuje:tak::tak:
a my po obiedzie próbuję uśpić antka:wściekła/y::wściekła/y:
MH śliczna kurtka i spodnie:tak::tak::tak::tak:

reklama
Dowilka to Ty masz cieplej niż u mnie a tak daleko nie jest :tak: fajnie masz :-D miłego spacerku
Bylo naprawde cieplutko i spacerek byl udany:tak::tak::tak:Ale tez sie niezle nabiegalam
no będą na lotnisku nawoływać tatusia:-):-)

oby kyrtka była dobra:tak:pokaż jaką kupiłaś:tak::tak::tak:
ty cholero 1.3 kg:szok::szok:no ja się diecę powolutku a i tk 1.5 kg spadło ale to początek to zawsze łatwiej:tak::tak:
Anabubka dosta,łam paczkę DZIĘKUJĘ:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:a te niespodzianki:szok::szok::szok:no julka już rysuje a ja zaraz sobie maseczkę nakładam:-)
a julka załatwiła listonosza:-D:-Ddzwoni domofon julk podeszła listonosz -paczka
julka-dobra. i cisza za chwilę znów domofon listonosz -no ja z tą paczką......
a julka -o jak się cieszę.....i drzwi mu nie otwiera tylko odkłada słuchawkę:-D:-Dza chwilę znów domofon podeszłam -tak słucham????a listonosz-no to ciągle ja....ja no pan....to znaczy????????
listonosz w śmiech:-D:-D-ja z tą paczką:-D:-D:-Dotworzyłam mu schodzę a ten zatacza się ze śmiechu z tego całego dialogu z julką i ze mną:-D:-D:-Dpowiedział że mu zapewniłyśmy wesoły piątek:-D:-D:-D:-D:-D
u nas cieplusio na dworze teraz jest +9 i słoneczko:tak::tak:
:-D:-D:-D:-DNo bo sie posikam:-D:-DChcialabym widzec tego listonosza jak tak Go zakrecilyscie:-D:-D:-D

To ja się pochwalę dzisiejszymi zakupami :tak:

To niunia w swojej nowej kurtce :-D
p1130563t.jpg

By lola_lu, shot with DMC-FX07 at 2009-11-06

A to wspominane sztruksiki na polarku :tak: Kosztowały 28 zł :-p

p1130568.jpg

By lola_lu, shot with DMC-FX07 at 2009-11-06
Ja nie widze zadnych zdjec:no::no::no:

No malinka ,pięknie pana listonosza załatwiłyście
~KAKO~NOWA zimowa na baranku ARMY ok.128 khaki Tutaj możesz dodać notatkę o tym przedmiocie

(787849010)

to Ksawierka
ŚLICZNA DZIEWCZĘCA 158 {tq209teb-b8693} Tutaj możesz dodać notatkę o tym przedmiocie

(759761407)
a to Klaudii,milutkie cieplutkie i wyglądają o wiekle lepiej niż na fotkach,a poza tym nie były drogie:tak:
Fajne te kurteczki,bardzo ładne

Hej
Mogę się przyłączyć :sorry:
od ponad miesiąca znowu siedzę w domku, z pracą w mojej mieścinie ciężko a do tego wszystkiego moja mała ciągle coś w przedszkolu łapie i wiecznie siedzimy w domku chore.
Jestem więc taką mamą w domku siedzącą raczej z przymusu ale zawsze to coś :tak::happy2:
Witamy

witamy nową mamusie:happy2:
napisz nam coś o sobie:tak:
laski odwaliłam numer:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:anabubka przysłała mi w paczce maseczkę taką co się nakłada a potem ściąga jak skórę.....nałożyłam zaschła zaczełam ściągać i obudził się antek nakarmiłam go ubrałam i poszliśmy tak na pocztę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wszyscy mi się przyglądali a ja nie załapałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
na poczcie pani doprowadziła mnie do furii wysyła fax wraca i ona wszystkiego nie przefaxuje:wściekła/y::wściekła/y:pytanie czemu bo jej nie wychodzi:szok::szok::szok:ja to proszę próbować....pani -nie widzi pani jaka kolejka!!!!!!!!!!!!! ja no widzę przecież w niej stałam !!!!!! pani próbuje no poszło pytam z dwóch stron??pani a co pani jeszcze wymyśla?!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no i poszło!!!!!!!!!!!zrobiła jak należy wezwałam naczelnika zapakowałam wszystko jeszcze do koperty poleconym puściłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dodam że spędziłam na poczcie 50 minut antek się darł musiałam go trzymać na ręku wypełniać druki !!!!1:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no nerwa mam :wściekła/y:mam nadzieję że wszystko zapakowałam jak trzeba bo mi tak wymieszała te dokumenty a ja antka miałam drącego się na rękach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co za glupia baba:no::wściekła/y:
A z ta maseczke to no koment,ale chcialabym Cie widzec:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D

madziula z maseczką częściowo zdjętą:zawstydzona/y::zawstydzona/y:no taki białe frędzle jak złażąca skóra miałam na nosie policzkach czole brodzie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:no miałam to ściągnąć do końca ale zapomniałam:-p
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DNo niezle.MALINUS a moze zrobilas sobie jakas fotke taka ofredzlowana;-):-D:-D:-D
a ja mam tredowata napisane na czole czy co??????????????????????????????????????

jak wpadam to zaraz cisza...:-:)-:)-:)-(
ANABUBKA No co Ty???:-:)-:)-(

Fajne i cieplutkie:tak::tak::tak::tak:

Do góry