reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Nad morzem też 4 stopnie ,a wiatr taki zimny dmucha ,ze w drodze do sklepu i z powrotem (około godziny taki maraton zajmuje) przemarzłam na kość ,uszy czerwone ,a głowę jakby zelazna obręcz ściskała ,tak sie kończy nie noszenie czapki i cieniutkiej apaszki w tę pogodę:frown:

reklama
Cholerka...Moje słonko już stwierdziło że koniec spania...wrr ale nie ma opcji,jeszcze jej z łóżeczka nie wyciągam,niech jeszcze pośpi bo potem będzie cały dzień się awanturować hehe :-D
O,położyła się :-D
Się nie śmiejcie że tak na bieżąco mam możliwość pisania,bo mam komputer przy ścianie,a tuż obok komputera mam nowo postawiony piec kaflowy-i mam małą przerwę w ścianie,więc widzę prosto łóżeczko córy :-D Taki mały podgląd ;-)

My też mieliśmy wczoraj fajną niedzielę z tym ,ze mniej sie z dziećmi bawiliśmy ,ale też fajnie było i zakończyliśmy dzień jak i Malinka:tak::-D
Ja dziś na obiadek zapodałam pyszną pomidoróweczke gorącą jak ogień piekielny,po tym przemarznięciu -pycha ,potem zrobię parę naleśników z twarożkiem ,bo zupa w moim zołądku trzyma sie jak woda na sicie:-D:-D:-Dzaraz głodna jestem:tak:

Nad morzem też 4 stopnie ,a wiatr taki zimny dmucha ,ze w drodze do sklepu i z powrotem (około godziny taki maraton zajmuje) przemarzłam na kość ,uszy czerwone ,a głowę jakby zelazna obręcz ściskała ,tak sie kończy nie noszenie czapki i cieniutkiej apaszki w tę pogodę:frown:
Ja tez jeszcze nie nosze czapki a do tego dzisiaj mialam kurtke bez kaptura:no::no::no:Jeszcze troszke przypizdzi i chyba zaczne zakladac czapke chociaz bardzo,ale to bardzo nie lubie:no::no::no:A pozniej marzne i narzekam na bol glowy i uszow

Ja sobie przed spacerkiem posprzatama w "kanciapie"-takie pomieszczenie obok drzwi wejsciowych do domu w ktorym mam piec gazowy,liczniki wody i dosyc duzo miejsca na rozne klunkry.Wystawilam dziewczynek rowerki,zawinelam w folie i poszly na balkon a tam bede wstawiala wozek jak beda mrozy i snieg

My też mieliśmy wczoraj fajną niedzielę z tym ,ze mniej sie z dziećmi bawiliśmy ,ale też fajnie było i zakończyliśmy dzień jak i Malinka:tak::-D
Ja dziś na obiadek zapodałam pyszną pomidoróweczke gorącą jak ogień piekielny,po tym przemarznięciu -pycha ,potem zrobię parę naleśników z twarożkiem ,bo zupa w moim zołądku trzyma sie jak woda na sicie:-D:-D:-Dzaraz głodna jestem:tak:
Ja dzisiaj na obid odsmaze ziemniaczki i do tego mam karkowe z soesm i cala duze miske surowy :-):tak:
Na jutro tez jeszcze mam kotlety z cyckow a na pojutrze zostanie jeszcze napewno karkowa;-):-)a wiec mam luz z gotowaniem:-p:-p:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Taka godzina przychodzi ,kiedy najchętniej bym na drzemkę poszła,a tu 18 dzień weidera (się skromnie pochwalę) czeka:tak:a wolę teraz niż wieczorem po siłowni ,bo wtedy to już tylko na twarz padam.....:tak:
Ale Dowikla ,masz dobrze zero gotowania i same pysznosci

Ja tez jestem jakas zmulona:no:W sumei siedze,patrze ale jakos nic nie widze hehe:-D:-D:-D
Polozylabym sie ,ale jak sie poloze to bedzie mi bardzo ciezko wstac jak mlode sie obudza:p

MADZIULKA
Gratuluje wytrwalosci:tak::tak::tak:

My po spacerku :tak:

Nakupiłam Helence naklejek z myszka miki :tak: już obklejona ściana koło łóżeczka :tak: I jeszcze gwiazdki, teraz to już stamtąd nie wyjdzie :-D Od wczoraj nie odchodzi od łóżka, ciekawa jestem kiedy jej się znudzi :-p

A ja zapomniałam pieczywa kupić :eek:

a jeszcze nagotowałam sobie ziemniaków na kopytka i teraz nie chce mi się robić :eek:

Witam nową mamusię :tak:

reklama
MH
To dobra jestes z tym pieczem hehe
A to ze Helence tak sie podoba wyrko to chyba dobrze;-):-)Chcialabym Ja widziec buszujaca caly dzien kolo niego:-);-)

A ja wczoraj rano wuszlam sobie na balkon w pizamce i w kurtce a pozniej tak z rozpedu wzielam smieci i poszlam je wyniesc tez w pizamie:-D:-D:-D:szok:

Do góry