reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No ja juz sobie pozmywalam i czesciowo posprzatalam:tak::tak::tak:Teraz tylko zostalo stado zabawek w salonie ,ale moze mlodzi sie zlituja i to posprzataja:-);-)
Dziewczynki spaly troszke na dworze ale jakos nie wygladaja na spiace:szok:Tez mi troszke zmarzly ale Im to jest stale zimno hehe

AGNES
Oby Oliwce nic nie bylo
Chociaz moje stale mi marzna i nie choruja.Tez po przyjsciu do domu jak sa mocno zmarzniete robie ciepla herbatke z cytrynka i jest git:tak::tak::tak:

DOROTA
Oj ja tez nie cierpie dentysty:no::no::no:i dlatego nie chodze:-);-)

Ogladam sobei na tvn film Lawina:tak::tak::tak:

reklama
Mam takich sasiadów z naprzeciwka, którzy pięknie nas przywitali, przez pierwsze pół roku obrzucali nam jajami drzwi, kradli wycieraczki ....
Teraz łaskawcy nam odpuscili, ale za to pala w windzie, bo wiedzą, że z dzieckiem z 10p nie zejde czy nie wejde na pieszo, ni eodpowiadaja dzien dobry, mierza na ulicy......
w ogóle to szoguny jakies, kare smierci za sam ryj powinni dostać, młodzi i starzy!
Generalnie smierdza jak tacy co sie nie myja, zawsze nieogolony jeden z drugim, no syf poprpstu, mądrymi oczami tez nie grzesza, a maja 4 auta, dwa audi, i 2 bmw, ja tam im nie zazdroszcze, ale po prostu nienawidze za spierdolenie nam poczatku cy współnego jakze mialo byc szczesliwego zycia.
No i obudzili mi mala wrzasj=kiem na klatce zaraz przy moich drzwiach, kłócili sie na maksa, okazało sie, że szanowna małżonka zostala gdzies tam na noc i podrapali jej samochod, poprzebijali opony, wybili szybe, ta zamiast zadzwonic na policje, to na tych kołach i takim autem przyjechala do domu, polozyla sie jakby nic i dopiero jak mężuś wstał to powiedziala mu co sie stało. Przed blokiem zbiegowisko, awantura, ze na 10 p slyszłąm. No i to cale moje szpiegowanie, ze wiesząłm pranie, zeby sobi eposłuchać, tzn najpierw suszaki rozkadałam, ble ble ble:-D:-D:-D

szczerze współczuje takich sąsiadów

wszystkiego najlepszego zdrówka pociechy z męża i córek spełnienia marzen samych slonecznych dni dla dla MAMY HELENKI Z OKAZJI URODZIN :-):-)

ja również dołączam się do życzeń.
MH Wszytkiego Najlepszego!

No i dzwoniłam przed chwilką do P, co z nim, bo sie spóżnia. Wyobrażcie sobie ze wczoraj odebra auto od mechanika, zabulił 450zł, wczoraj jezdzilismy, bylo oki, dzis jak sie nagrza to znów to samo, pojecha na geodezje kó i jak stanął, to uszyć nie chciał. Lipa, znów to samo. Juz dzwonil do tego mechanika, ma przyjechac P do niego, ale auto ruszyć nie chce!!!!Musi czekac az ostygnie, ostatnio trwao to cały dzień i nockę! No masakra! Zła jestem strasznie, tyle kasy.Zaraz sie okaze, ze musi jeszcze jakies czesci powymieniać, i kolejne 200zł pęknie, no założę sie!!!

ech tak to jest z fachowcami. my mieliśmy tak, że zapłaciliśmy za naprawę, a za 2 tygodnie okazało się, że wymienili nie tą część co się zepsuła tylko zupełnie inną. koniec końców M sam sobie w końcu zrobił samochód. pierwszy i ostatni raz zaprowadziliśmy wtedy samochód do mechanika.

o i znów bym zapomniała, obiecane zdjęcia, ciemne, bo wieczorem i byle jakie bo sama robilam i to telefonem, ale ...

lunka fajna fryzurka

I bylam u kolezanki Posiedzialam pol godziny G spacerowal wtedy ze spiaca Oliwka Fajnie ze ona czeka na takiego amlego babaska Nie zazdroszcze jej tego bolu ale tego co bedzie juz po narodzinach Oni maja synka ze stycznia 2008 Wiec mala roznica wieku I normalnie MNIE SIE UDZIELILO
EH CHCIALABYM BYC JUZ W CIAZY ALE KILKA ARGUMENTOW JEST NA NIE :-(

dorotka doskonale Cię rozumiem,

marza mi się nawet bliźniaki :-p:-p:-p:-p
dowikla dawaj patent na bliźniaki :tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

hehe mi też

POWIEDZCIE SPI KTORAS MAMA Z DZIECKIRM?

u nas Hubert śpi w swoim łóżeczku od samego początku

MH bardzo fajne łóżeczko

a to wczorajsze wieczorne wariacje dziewczyn :-):-):-)

Agnes widać, że dziewczyny miały niezłą zabawę

To mój chłopak!Aktualnie!:-):-):-):-)

śłiczny chłopczyk

DOROTA
Oj ja tez nie cierpie dentysty:no::no::no:i dlatego nie chodze:-);-)
ja tylko jak już naprawdę muszę

witajcie laski.
wpadłam się tylko przywitać,
my dwa dni w rozjazdach, a wieczorami bez neta. trochę naskrobałyście.
mały mi już śpi. ja trochę was poczytałam, ale zaraz zmykam. jestem zmęczona, zimno, a do tego dostałam @. mam dzisiaj zły dzień.

dobrej nocki życzę

witam porannie poniedzilkowo:-)
za oknem -5 brrrrrrrrrr,ale chociaz slonce wychodzi
mala zjdla wlasnie kasze wiec postanowilam sie juz nie klasc i zobaczyc co was:-)

my wczoraj bylismy w stronach tescia,razem z tesciem,bo babcia dawno prawnuczek nie widzialawieczaliczyslisy cmenatrz i zjzd rodzinny:-D
pozniej po pworocie poszlismy do nas na cmentarz no i do mamy na chwlie i do domu,p wczoraj wieczorem zasiadl do kompa,a mnie spanie zmoglo wiec poszlam spac.

ide poczytac

mamo helenki życzę tobie w tym pieknym dniu spełnienia wszystkich marzeń ,radości z życia ,pociechy z męża zdrowia dla ciebie i całej rodzinki ,by dziewczynki miały zawsze wesołe minki-życzy anabubka i ja

MH jeszcze raz najlepszego!!!!!!!!!1
w sobote ranonie moglamwejsc na BB

ellooo

wpadlam napisac ze w Polsce jak zawsze mam malo czasu
U nas wszystko ok
Laura dzielna w drodze tv sie przydalo- pozyczylam od Agnieszki:tak:
Jutro idziemy na groby i rano w poniedzialek jade na podkarpacie :-D ja to sie najezdze:-D:-D:-D

Sciskam Was mocno i bede z Wami jak wroce do domku czyli za tydzien:sorry:

Teraz uciekam do brata

witaj.fajnie ze zajrzalas:tak:

no to nadrobiolam:-)

Kurna tyle napisalam i wcielo mi to :-(
Oli zasnela wczoraj kolo 21 obudzila sie po 1 ale smoeczek pomogl Pozniej wstala po 2 ale nic nie pomagalo tzn herbatka smoczek i uspakajanie jej Wzielismy ja do siebie do lozka Ja nie wiemczy ona sie juz nie przyzwyczaila spac z nami Bo u nas latwiej jej zasnac i sie wyciszyc
POWIEDZCIE SPI KTORAS MAMA Z DZIECKIRM?
JA MOGE Z NIA SPAC DLA MNIE TO NAWET NA PRZYSZLOSC MECZACE NIE POWINNO BYC :-)

moje dzieci od poczatku same spaly w soich lozeczkach:tak:
owszem byl czas ze paulina spala ze mna jak miala 4 lata ale ona wtedy ,rozne rzeczy sie z nia dzialy.moj pracowal wtedy na noc i tak wyszlo ze spala ze mna.ale jak sie przeprowadzilismy do siebie to od tamtej pory spi u siebie w lozku.amala w lozeczku,czasami ja wezme do siebie w nocy jak cos jej sie przysni i placze w nocy,ale to sporadycznie

To mój chłopak!Aktualnie!:-):-):-):-)

piekny chlopus:tak::-)

A co tu pustki takie?? :szok::szok::szok: wszystkie pewnie na cmentarze wybyły, ja już mam z głowy, tylko u mnie w mieście nie byłam ale to bym musiała iść z mamą bo za duży cmentarz i się nie pamięta gdzie kto leży a chciałam iśc do mojej nauczycielki ze średniej ale nie mogę znaleźć grobu, będę musiała podejść i się zapytać gdzie leży :tak: a jak sobie przypomnę jaka baba fajna była, szkoda :-( dwa lata mnie uczyła ekonomii i rachunkowości. Jej syn ją zabił, nożem jej gardło poderżnął, naćpany był w h** i myślał że ma węża na szyi, a ona spała :no: (bynajmniej tak pisali, nikt nie wie jak było, naćpany był na pewno) A teraz mi w gazecie regionalnej napisali że jakiegoś faceta starszego w mieszkaniu znaleźli, odobno nie żył od 2 lat :szok::szok::szok: szok a siostra i brat w żarach mieszkają i nikt do niego od dwóch lat nie zaglądał :no: co za ludzie :no: idę coś poszperać w necie póki Kubek śpi :tak: M do pracy musiał pojechać, dzisiaj na telefon jest nie wiem o której będzie bo mają trochę ludzi :sorry: zaglądne potem jak ojciec nie będzie pisać :tak:
jestem w szoku:szok:

Hej
Luna może i jasne ,ale cholerka nie wize tego blondu po ciemku ,co nie zmienia faktu ,że fajnie wyglądasz:tak:
MH łóżeczko pierwsza klasa i widać ,ze heli sie bardzo podoba ,a to najważniejsze:tak:
Sunday cłopak śliczny ,widać że urwis rośnie -iskierka,
My dziś krótko na cmentatzu byliśmy bo zimno bardzo ,a dzieci i ja świezo po chorobie,niby 6 stopni a ziąb taki z wiatrem ciągnie ze aż strach:szok:,nie ma co -zima idzie
M ściągnął mi dziś z góry zimowe kurtki czapkii td,wyprane już sie suszy,czas najwyższy:tak:

ja popralam zimowe przy ostatnim ataku zimy wiec terz mam luzik:-)

melduje ze zyje :-)

teraz dziewczyny to ja juz bede miala bardzo malo czasu zeby usiasc na BB :-:)-(
wczoraj zaczal sie nam pierwszy dzien remontu :-D
ale bylo fajnie...
kurcze normlanie chodzialm taka napalona tym remontem ze konczyc nie chcialam :sorry2:
drapalam tapety, zdzieralam farbe olejna, sprzatalam balagan...
a Sewek ??
On to normlanie jakby w siodmym niebie - chodzil z szufelka i wszystko zamiatal albo ze swoja wiertarka zabawkowa i wiercil wszedzie....
ale posprztaalam sobie juz troche balkon :cool2:
fotki zaraz wstawie jak sobie wrzuce na kompa
ale najlepsze jest toz e taka podekscytowana chodzilam ze nie amm ani ednego zdjecia jak cos robie :dry:
Pati nie szalej tak kobieto bo za wczesnie urodzisz!!!!!!!!!!!

A ja mam już powoli nerwa jutro pierwszy dzień pracy, po przerwie i to nowe miejsce!:eek::eek::eek: Normalnie stresuje się! No i do tego maly z opiekunką, na szczescie jeszcze przez tydzien moja mama po rehabilitacji będzie do nas zajeżdzala na troche.

trzymam kciuki za 1 dzien pracy

Cześc dziewczyny, witam ponownie. Wróciiśmy z cmebtarzy o latankach po rodzince. Mała zachwycona, bo z Kasią siedziała ( moja kiuzynka)

Straszne, narkotyki i alkohol!!!
I bezdusznośc, olewactwo, przez dwa lata ojca nie odwiedzic, zadzwonić, nic?

No i tyle, pusto,ale w takim dniu wiadomo. Oglądamy Comedy Central, troszkę się rozruszać. przed wyjsicem zostawilismy pootwierane ona i kurcze jak wróciliśmy to kostnica normalnie! Ale juz sie robi cieplej.
U mnie jutro ponoc 8* i wiatrzysko, no bomba. To ja juz wole 3* i spokój.

a iu mnie wczoraj bylo 2 topnie na plusie i chmury i wiatr.co Ty na to???????????????:cool2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam, mega wyspana :tak:

Helenka nie przyszła do nas w nocy spać :tak: A Anikę jak nakarmiłam około północy to wstała dopiero o 7 :tak:

Anabubka czytałam życzenia od ciebie i madziuli :tak: dzięki

Sypialnię ogarnęłam :tak: Aczkolwiek Helenka juz tam urzęduje :eek: pranie się kręci pora na kawkę i bb :-p

Mlenka mi pisala wczoraj na gg ze nie moze na BB wejsc

u mnie tez pranie sie kreci,ja juz sie nawet ubralam:-D:cool2:
w piecu rozpalilam bo starsznie mrozny wiatr,brrrrrrrrr ale sloneczko rekompensuje to zimno:tak::tak::tak::tak::tak:
mala jeszcze spi duza juz w szkole.
nie lubie palic w piecu ale jeszcze bardziej niecierpie wybierac popiolu:no::no::no:

MH a dalabys rade jutro wyjsc po nas na wiatraka i nas zaprowadzic do tej przychodni??????

w ogole mam problem z mala.bo p ma dniowke czyli wraca po 16 do domu,mama ma problem ze zwolneiniem sie z pracy,na ojca nie licze ani na tescia.do sasiadow jej nie dam bo maly chory-wyladowali z piatku na sobote na ostrym dyzuzrze bo maly mial atak dusznosi-zapalenie krtani.
muse prosic bratowa w ciazy zeby przyszla z moim bratem ppilnowac malej poki moja mam nie rzyjedzie.
a do tego pociag mamy po 14 czyli pol godz wczesiej musimy wyjsc z domu,a Paulina konczy lekcje o 12.30:dry:
czyli musze kogos prosic zeby ja ze szkoly ktos przywiozl bo na piechote sie nie wyrobimy:dry:

Dorotka,u nas na Jula działa lizak,bo przeważnie też do kazania wytrzyma:tak: a potem nudzi mu się:sorry2:,w lecie lepiej było,bo na dworze można postać :tak:a teraz zimno i przeważnie starszym babkom przeszkadza :sorry:jak dziecko swoje 3 grosze do mszy wtrąca:-p:tak::-D:-D.
Moja jakos nie przepada za lizakiem Jadla 2 razy takiego bez cukru (ale slodki hihi)z apteki i ja jakos narazie wole jej nie dawac lizakow:-p
Za tydzien kolejne podejscie do kosciola a za 2 tygodnie roczek w kosciele Jakos to bedzie
AGNES mam nadzieje ze Oliwce nic nie bedzie

U mnie tez Oliwka spi u siebie w lozeczku i wolalabym aby tak zostalo
Ja nienawidze dentysty ale musze isc bo jak cos ugryze to strace pol zeba a tak to moze mi go jeszcze naprawi Tylko ide z Oliwka mam nadzieje ze edzie grzeczna :tak:

Zona chrzestnego Oliwki wczoraj urodzila o 18,50 Justynke 4100
Pierwsze dziecko kubisia urodzila w styczniu 2008 roku a wazyl 4350:szok:
Ja mialam cc ale ja podziwiam za takie kolosy ihihihi
Wlasnie z nia pisalam eski i ide tam do niej dzis zobaczyc to mala :tak:

U mnie nocka ok G gral na kompie do 2 w nocy Ja usnela po 21 jak jeszcze Oliwka nie spala Skakala po lozeczku Obudzila sie na chwile 2 razy ale G sie nia zajal Wiec ja wypoczelam Obylo sie bez mleka A na wieczor bardzo malo kaszki zjadla I dala rade No i na szczescie obudzila sie tylko na chwile :tak:

Moja jakos nie przepada za lizakiem Jadla 2 razy takiego bez cukru (ale slodki hihi)z apteki i ja jakos narazie wole jej nie dawac lizakow:-p
Za tydzien kolejne podejscie do kosciola a za 2 tygodnie roczek w kosciele Jakos to bedzie
AGNES mam nadzieje ze Oliwce nic nie bedzie

U mnie tez Oliwka spi u siebie w lozeczku i wolalabym aby tak zostalo
Ja nienawidze dentysty ale musze isc bo jak cos ugryze to strace pol zeba a tak to moze mi go jeszcze naprawi Tylko ide z Oliwka mam nadzieje ze edzie grzeczna :tak:

Zona chrzestnego Oliwki wczoraj urodzila o 18,50 Justynke 4100
Pierwsze dziecko kubisia urodzila w styczniu 2008 roku a wazyl 4350:szok:
Ja mialam cc ale ja podziwiam za takie kolosy ihihihi
Wlasnie z nia pisalam eski i ide tam do niej dzis zobaczyc to mala :tak:

U mnie nocka ok G gral na kompie do 2 w nocy Ja usnela po 21 jak jeszcze Oliwka nie spala Skakala po lozeczku Obudzila sie na chwile 2 razy ale G sie nia zajal Wiec ja wypoczelam Obylo sie bez mleka A na wieczor bardzo malo kaszki zjadla I dala rade No i na szczescie obudzila sie tylko na chwile :tak:

witamy nowego brzdaca na swiecie:tak::tak::tak::-)
kawal kobiety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dentysty nie zazdroszcze.ja poki co mam narazie przerwe ale na wiosne na kontrol na pewno.juz mam tak polatane zeby ze sozk.tylko na dole od 3 do 3 mam zdrowe,nieleczone:zawstydzona/y:

gratulacje dla Oliwki za nocke.widzisz,nie bylo az tak trudno!
pewnie trafia sie ciezkie noce-zabki itd ale najgorsze juz chyba za wami:-)

reklama
Witam poniedziałkowo! Mam dzisiaj na 11.30 do pracy -pierwszy dzień!:eek::eek::eek: Troszke ogarnełam w kuchni-gary pomyłam zaległe. Zjedliśmy z Maksem kanapeczki z serkiem i nie mam już pieczywa!:-( Bede musiała jeszcze przed pracą polecieć do sklepu jak opiekunka przyjdzie.
Głowę sobie muszę umyć, no i co ja na siebie włożę, przez ostatnie dwa lata chodziłam głównie w t-shertach!:szok:

Rano mój M uświadomił mi, że w samochodzie nie mam "drapaczki" do szyb a szron niesamowity! Muszę się poratować jakąś linijką!:eek::eek::eek:

Do góry