reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

:tak::tak::tak::tak:

My po spacerku :sorry2: zimno i wietrznie, brrrr

Kupiłam spodnie dla Helenki na allegro, nie dość ze szły miesiac to jeszcze przysłane poplamione i smierdzace :wściekła/y:

ale chamstwo,ja bym wystawiła odpowiedni komentarz i rządała zwrotu pieniądzy:tak::tak::tak::tak::tak:

Ja też kupuje sporo na allegro, ale taki kwiatek pierwszy raz... :no:

ja też teraz jestem niezadowolona z jednej transakcji tylko ze sprzedający jet ok tylko tym razem poczta zawiodła.
a mianowicie kupiłam Oliwce lalke chou chou z wózkiem.cieszyłam sie bo okazyjnie,była promocja.paczka nie dochodziła i niedochodziła.mineło 2ty g paczki nadal nie ma,więc sprzedający złożył reklamacje do kierownika poczty,okazało się ze paczka zaginęła.maja czas 2 tyg od złożenia reklamcji wyjaśnić ta sprawe i znaleźć tą paczkę a jak się nie znajdzie to oddają mi pieniądze za zaginięcie.
mineło już tydzień od złożenia reklamacji,jeszcze tydz i oddadza mi kasę choć wolałabym aby paczka się znalazła:tak::tak::tak::tak::tak::tak: bo byłam zadowolona z kupna.

a swoja drogą to nierozumiem jak paczka może zaginąć.dla mnie to niedorzeczne,przecież każda paczka jest wprowadzana do komputera,ma od kreskowy,to co rozpłyneła się w powietrzu nie potrafią powiedziec gdzie ona teraz jest.kosmos dosłownie.tak działa nasza poczta polska:cool::cool::cool::cool::cool: no to się wygadałam:-D:-D:-D:-D:-D:-D

zupe pomidorowa już ugotowałam.:tak::tak::tak::tak:

Ide się połozyć,brzuch mnie zaczyna boleć,@ się zbliza duzymi krokami:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Witam! Wstałysmy z Zuzą o 6 żeby pobrac mocz na posiew-zawiozłyśmy do laboratorium. Wynik we wtorek. Teraz jeste mega zła bo A. mial pracowac do 13 więc na 14 umówiłam sie z mama na cmentarzu zeby u Taty posprzatać potem kwiety kupić. A on dzwoni teraz że do 17 robi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Zuza śpi, a Mama czeka na mnie:wściekła/y:

Idę spać.
6.30 pobudka :-D:-D:-D
Jak Ty funkcjonujesz w dzień???

Ksiądz pewnie wykorzystał program z przyrody,bo jak się nie mylę 4 klasa to człowiek.Uznał ,więc ,że skoro dziecko wie,skąd się bierze człowiek i jak powstaje,jak się rodzi to powinni też wiedzieć jak to wygląda ze strony kościoła.
Dla mnie zdecydowanie za wcześnie i ja bym interweniowała w tej sprawie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Niby inni mówią,że jak człowiek wyglądam :-D:-D:-D:-D

A co do Oliwki hmmm....ona się wyspała ;-);-);-)
A mamusia ...no to ona przecież nie wie ...;-)
Mój też miał takie odjazdy.
Potrafił wstać o 2-3 w nocy i zaczynać zabawę klockami.
Bawił się do 6-7 i zasypiał w tym bałaganie na podłodze.
Przekładałam tylko i spał dalej.
Trawało to kilka miesięcy ale co kilka-kilkanaście dni na szczęscie.
Ja nie miałam siły z nim walczyć i w tej kwestii dałam na luz totalny.:no::sorry2::sorry2:

Co ja biorę ?hmmmm.....
wystarczy ,że pomyślę co mam zrobić następnego dnia :-D:-D:-D:-D i już mi się spać nie chce :-D:-D:-D:-D
A łózko mi potrzebne po to,żeby Darek się dobrze wyspał i mały miał po czym skakać(musi skakać ,bo jeszcze trampoliny nie mamy).
Efekt -2 łóżka już zarwane;-),ale i tak do wymiany były,więc mi nie szkoda ich wcale.

Ja się czuję na prawdziwą.Do Pinokia chyba nie jestem podobna :-D:-D:-D:-D:-D

Nad strojem pomyślę.:-D:-D:-D
Strategia w stosunku do Kuby jest wieloetapowa na każdej płaszczyźnie :-D:-D:-D:-D
Wczoraj nie chciał pracować na lekcji to wpadł na genialny pomysł:szok::szok::szok::szok:
Zamienił się w niedźwiedzia ,wszedł pod stół ,stwierdził ,że to jego gawra :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i zapadł sobie na wszystkie 3 lekcje w sen zimowy .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D
Ostrzegając przy tym,że to letarg ,więc nie będzie nawiązywał z nimi żadnego kontaktu wzrokowego.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
Na początku dziewczyny stwierdziły,że zaraz mu przejdzie i go zostawiły :szok::szok:,po 10 minutach Kuba tak usnął,że zaczął chrapać.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Przyłaczam się do życzonek.
Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin.

A to obiecana komórka zwierzęca w moim wykonaniu.
(Nie patrzcie na blat ,bo jest pobrudzony różową galaretką:zawstydzona/y::zawstydzona/y:)

:szok::szok:W zyciu bym tego nie zrobiła;-)

witam :-) no kurs zakonczony na 5 :zawstydzona/y::-D bylismy jeszcze częscią grupy na piwku ;-)a teraz powrót do codzienności Milego dnia :tak:

Gratulacje!!:tak::tak:

Wszystkiego naj dla Oliwki!!!

A dawno je kupowal??

Bo moze jeszcze by byly

Wlasnei czytalam na onecie ze w jakims gimnazjum 14-sto latka urodzila dziecko wszatni i tam je porzucila:szok::szok::szok:
słyszałam o tym wczoraj na dd tvn
Hej, u mnie noc powiem,że wręcz suuuper:-D:-D:-Ddzieciaki ozdrowiały Klaudia w szkole,Ksawek jeszcze w domu ale myslę ,też już nie długo.
Wczoraj ksiądz w szkole a dodam że Klaudia jest w 4 klasie rozmawiał z dziećmi na temat aborcji:eek:a ponieważ moja Kla.raczej nie za bardzo sie orientuje co to jest to był dość duży szok dla niej jak ksiądz opowiadał że sie dziecko wyrywa po kawałku noga po nodze:eek:nie wiem czy mam szumieć ,czy może ona żle coś zrozumiała nie mniej jednak uważam ze nie księdza brocha opowiadać dzieciom,że kobieta może wybrac czasami czy ma urodzić dziecko i sama umrzeć albo usunąć dziecko:eek:w ogóle abstrakcja dla mnie to sens tej pogadanki,normalnie w szok sie wczoraj wbijałam jak klaudia opowiadała wszystko oczywiście nasączone kościołem w dużej dawce i straszeniem ogniem piekielnym........spytam inne mamy jak będie okazja ,bo nie wiem....
no nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu, na tez na religii ksiadz to puszczał ale w licemu :szok::szok::szok:
tak juz calkiem- bo ju nawet po nocy mialam flaki- ani troszke żadnego gruczołu nie było czuć a jak odciągnełam to z obu cyców 40ml:eek::eek: a on sie 150 nie najadał i musiał jescze modyfikowane pić
daje mu Nan- bo takie kupiłam jak jeszcze byłam w ciązy na wszelkie wypadek jakbym mleka nie miała- a że mu nic nie jest to daje cały czas:tak:
ja w szpitalu nie mialam zadnego pokarmu i ostatnia noc tak mi sie synek darl ze cala noc byl przy cycu cale 8 godz :tak::tak::tak::tak::tak:przyszla pielegniarka i powiedziala ze w ten sposob on sam wyciagnie sobie pokarm i ulozyla mi ladnie poduszki jak ja z nim sie juz usadowilam i tak spalam a czarek sobie doil :tak::tak::tak::tak:
no i wydoil pozniej to odciagac nie nadazalam :tak::tak::tak:
Ksiądz pewnie wykorzystał program z przyrody,bo jak się nie mylę 4 klasa to człowiek.Uznał ,więc ,że skoro dziecko wie,skąd się bierze człowiek i jak powstaje,jak się rodzi to powinni też wiedzieć jak to wygląda ze strony kościoła.
Dla mnie zdecydowanie za wcześnie i ja bym interweniowała w tej sprawie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Niby inni mówią,że jak człowiek wyglądam :-D:-D:-D:-D

A co do Oliwki hmmm....ona się wyspała ;-);-);-)
A mamusia ...no to ona przecież nie wie ...;-)
Mój też miał takie odjazdy.
Potrafił wstać o 2-3 w nocy i zaczynać zabawę klockami.
Bawił się do 6-7 i zasypiał w tym bałaganie na podłodze.
Przekładałam tylko i spał dalej.
Trawało to kilka miesięcy ale co kilka-kilkanaście dni na szczęscie.
Ja nie miałam siły z nim walczyć i w tej kwestii dałam na luz totalny.:no::sorry2::sorry2:

Co ja biorę ?hmmmm.....
wystarczy ,że pomyślę co mam zrobić następnego dnia :-D:-D:-D:-D i już mi się spać nie chce :-D:-D:-D:-D
A łózko mi potrzebne po to,żeby Darek się dobrze wyspał i mały miał po czym skakać(musi skakać ,bo jeszcze trampoliny nie mamy).
Efekt -2 łóżka już zarwane;-),ale i tak do wymiany były,więc mi nie szkoda ich wcale.

Ja się czuję na prawdziwą.Do Pinokia chyba nie jestem podobna :-D:-D:-D:-D:-D

Nad strojem pomyślę.:-D:-D:-D
Strategia w stosunku do Kuby jest wieloetapowa na każdej płaszczyźnie :-D:-D:-D:-D
Wczoraj nie chciał pracować na lekcji to wpadł na genialny pomysł:szok::szok::szok::szok:
Zamienił się w niedźwiedzia ,wszedł pod stół ,stwierdził ,że to jego gawra :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i zapadł sobie na wszystkie 3 lekcje w sen zimowy .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D
Ostrzegając przy tym,że to letarg ,więc nie będzie nawiązywał z nimi żadnego kontaktu wzrokowego.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
Na początku dziewczyny stwierdziły,że zaraz mu przejdzie i go zostawiły :szok::szok:,po 10 minutach Kuba tak usnął,że zaczął chrapać.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Przyłaczam się do życzonek.
Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin.

A to obiecana komórka zwierzęca w moim wykonaniu.
(Nie patrzcie na blat ,bo jest pobrudzony różową galaretką:zawstydzona/y::zawstydzona/y:)
ale z ciebie zdolniacha, nie ma co :szok::szok::szok:;-);-);-);-);-)

A ja znalazłam już prezent dla Tomeczka na chrzciny :tak:
SREBRNA GRZECHOTKA NA CHRZEST!!! ETUI GRATIS (796098775) - Aukcje internetowe Allegro
Oto on, Kubek od prababci dostał smoczek też fajny :tak:
super prezent kurcze ze ja wczesniej tego nie widzialam, jak do siostry bede chrzestna to (o ile nia bede) to kupie jej wlasnie takie cos, tzn marcelkowi ;-);-);-);-)

ja dzis dopiero teraz bo mialam jechac na kamienna ale niestety dojechalam tylko 3 km i musialam wracac bo czarek tak sie darl jak jazwiec normalnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wiec siedze sobie w domku moj m juz w drodze kolo 19 bedzie juz w domku :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
z checia bym go nie puscila w poniedzialek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja też teraz jestem niezadowolona z jednej transakcji tylko ze sprzedający jet ok tylko tym razem poczta zawiodła.
a mianowicie kupiłam Oliwce lalke chou chou z wózkiem.cieszyłam sie bo okazyjnie,była promocja.paczka nie dochodziła i niedochodziła.mineło 2ty g paczki nadal nie ma,więc sprzedający złożył reklamacje do kierownika poczty,okazało się ze paczka zaginęła.maja czas 2 tyg od złożenia reklamcji wyjaśnić ta sprawe i znaleźć tą paczkę a jak się nie znajdzie to oddają mi pieniądze za zaginięcie.
mineło już tydzień od złożenia reklamacji,jeszcze tydz i oddadza mi kasę choć wolałabym aby paczka się znalazła:tak::tak::tak::tak::tak::tak: bo byłam zadowolona z kupna.

a swoja drogą to nierozumiem jak paczka może zaginąć.dla mnie to niedorzeczne,przecież każda paczka jest wprowadzana do komputera,ma od kreskowy,to co rozpłyneła się w powietrzu nie potrafią powiedziec gdzie ona teraz jest.kosmos dosłownie.tak działa nasza poczta polska:cool::cool::cool::cool::cool: no to się wygadałam:-D:-D:-D:-D:-D:-D

zupe pomidorowa już ugotowałam.:tak::tak::tak::tak:

Ide się połozyć,brzuch mnie zaczyna boleć,@ się zbliza duzymi krokami:tak::tak::tak::tak::tak:

ja jak kupuję coś za większą kasę to biorę kurierem. z tą pocztą tak jest, że giną paczki

ja na obiad dzisiaj zrobiłam porową tą od mlenki:tak:

Ja też jeszcze sie na allegro nie nacięłam ,mój m tylko raz sobie kupił uzywany alternator gorszy od naszego,ale wybiłam mu z głowy kupowanie uzywanych części na allegro.
nA OBIAD MAM DZIŚ SCHABOWE ALE TAK GRUBO BYŁY POKROJONE ZZE ROZBIĆ SIE NIE DAŁY I WYSZŁY NIEDOBRE ,SCHABOWE TO JA LUBIĘ ,ALE CIENKIE,DOPIEKŁAM JE W PIEKARNIKU ,CHOĆ kSAWKOWI (cholera sory za caps loca) smakowały ,ale on jest z natury mięsożerny:-D

apropo allegro przypomniało mi sie że raz kupiłam płaszczyk którego nie nosze ,bo jest tak dziwnie szyty że talięmam pod cyckami i w ogóle jakiś niewydarzony ,ale to było dawno:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
apropo allegro przypomniało mi sie że raz kupiłam płaszczyk którego nie nosze ,bo jest tak dziwnie szyty że talięmam pod cyckami i w ogóle jakiś niewydarzony ,ale to było dawno:tak:
to go wystaw na allegro:-)
mój toniś śpi jaki chłopak punktualny 15 to 15:-)po mamusi sumienny taki:-D:-D:-D
a ja idę zaraz kończyć to sprzątanie łazienki i pranko wywiesić ale najpierw muszę kawulca dopić bo skapciała jakaś:tak:
a ja nie umiem przez allegro kupować nawet konta swojego nie mam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:pietruszka ma bo zakładał jak wózek kupowaliśmy:eek:

madziula skrbie co ja widzę na twoim suwaczku ty 8 kilogram gubisz:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:no chyle czoła:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Edit:

to jak sobie wpadłam na tą kawę to sobie ją sma ze sobą wypije ba nawet sama ze sobą pogadam................:cool:

Ech ..no.kochana ja jestem.:-D:-D:-D
o kochana jesteś:-):-):-):-)
jak tam kubulec?????dużo ma zadane na weekend?????czy zeszytu zapomniał:-D:-Dno bawi mnie to cały czas:tak::tak:

Ja też jeste zaraz sobie kawke zapodam i czekam na rozmowy w toku...
no bardzo śmieszne -chce któraś kupić płaszczyk,nówka, nie noszony:-D:-D:-D:-D
kochana kolor????wyszczupla???tzn jest w rozmiarze 46 a wyglądasz jak w 34 ???sprzedaż ratalna???fotki???? no czekam:-)

reklama
Do góry