reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Matko! Ale fachura!!! Skad wiedziałas jak to zrobicć??????
Nie wiedziałam :no::-D:-D:-D.
Mnie pomysły przychodzą ot tak z kosmosu?
Siadłam przeanalizowałam obrazki w książce i do dzieła.
Jakoś tam wyszło.
Właśnie dostałam od młodej sms.
Za komórkę 5 dostała i 5- z wypracowania z polskiego,które razem pisałyśmy ,bo było cholernie trudne.:szok::szok::szok:
Temat: Napisz wypracowanie z użyciem conajmniej 5 frazeologizmów mitologicznych .Wypracowanie ma być na 1 temat.
Wybrałysmy temat konie a użyte frazeologizmy to:
stajnia Augiasza,złote runo,koń trojański,syzyfowa praca,puszka Pandory,pięta Achillesa,jabłko niezgody...
Oj też niezła zabawa była :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ech dziewczyny ....ja dziękować,dziękować :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
Nie wszystko w tej komórce jest jadalne.:no:
Na początku te ciała błoniaste (Pomaranczowe układane esy floresy) miały być z makaronu(3 rodzaje gotowałam),ale to się wszystko rozjeżdżało ,sprężynowało i zanim galaretka zastygła to były kółka,dlatego Klaudia się zniechęciła na maxa i poszła spać.
Ja to przemyślałam i makaron zastąpiłam pomarańczową włóczką.:-D:-D:-D
Najpierw nasączałam ją galaretką by nabrała przyczepności,czekałam aż nieco stężeje i potem układałam i zalewałam każdy element 1 łyżeczką galaretki i czekałam aż zastygnie i tak po kolei się bawiłam zalewając kolejnymi warstwami.
Ostatecznie jest to zalane ok 10 warstwami galaretki :-D:-D:-D:-D.Rozłożone na różnych wysokościach przestrzennie,ale na fotce tego nie widać niestety.
Tam są jeszcze zrobione wakuole z pestek,ale na fotce też niewidoczne :no:.
Całość komórki to cześć butelki po coca-coli ,bo komórka zwierzęca nie ma kształtu okrągłego i stałego tylko jest elastyczna,więc musiało być coś takiego co może zmienić kształt przy nacisku.Butelka doskonale spełnia te funkcje.:tak:
Wszystko jest pokryte plasteliną jako błona komórkowa.:-D:-D:-D:-D
Cała komórka to mój patent osobisty .:-D:-D:-D
AS przecież to kupę czasu zajęło ,szalona kobieto ,podziwiam

Dlaczego mężczyzna ma dziurkę na końcu penisa?
- Żeby tlen miał którędy dotrzeć do mózgu.

No to czekamy na foteczki:tak::tak::tak:Tylko pamietaj Kochana -uwazaj na siebie i dzidzie:-)
A jesli chodzi o ubranka to najwazniejsze zeby sie przydaly;-):-)

WIKI a co Ty tak krecisz z tym kontem na nk co:confused::-pZakladasz i usuwasz hmmm:sorry2::confused:

MAMITKA
No to powaznie musialiscie sie poklocic hehe
Moj tez tak robil ze po mega klotni potrafil nawet odkurzacz wlaczyc :szok::szok::szok:

No i dzisiaj dzwonil do mnie przed chwilka ze wypisal jzu sobie urlop od 26 grudnia do 5 stycznia:tak::tak::tak:Co prawda bedzie juz po swietach w sumie ale i tak dobrze ze zalapal sie na ten urlop:-)Bo z tego co mi mwil to tesc sie nei zalapal i tesciowka poleci do Anglii i taki kolega co ma chyba 9-cio miesieczna coreczke tez sie nie zalapal:no::no::no:
No ale M braciszek to zalapal sie na urlop juz od 22 grudnia do 5 stycznia
Oj bo byłam wsciekła i usunełam ale teraz znowu mam:tak::-p
a moze chrzesni albo dziadkowie zrzutke zrobia?w koncu i tak mikolaj przynosi preznety:-)

skoro polnoc niedlugo to wszytskiego najlepszego wdla Oliwki

moja w tamtym roku na gwaizdke dostala i tez sie ciagle nimi bawi.ma takie kolorwe.ostatnio sluza nawet jako warzywa w udawanym gotowaniu:-)

moja obowaizkow rano i wieczorem butla.a dla mnie tez wygoda.kiedys jej probowalam dawaclyzeczka to plula na mnie:-D

moj brat mial butle po piwie taka 0,5l:-D
i tak mu zostalo:-D:-D:-D

mnie kiedys tez nie boalaly na jajeczkowanie a teraz bola
albo moze Ci sie robic na drygim jajniku tez torebiel albo moze bol promieniuje.:eek:

pozdrow ja od nas.mniemam ze jest w kraju:-)

a mialas juz chyba kiedys konto nie?skasowalas?
No miałam skasowane
dorota Wszystkiego najlepszego dla Oliwki z okazji roczku.

dużo zdrówka,uśmiechów. buziaki od e-cioci
Dołączam sie do życzen

Witam i ja lece sprzątac bo jutro jade do mamy i nie bede miała kiedy sprzątnąć

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Madziula ale walisz kawałami :-D:-D:-D:-D
As ja też tak miałam że pomysły z kosmosu przychodziły, ale jak wyszło się ze szkoły i przyszło dziecko to jak na razie ucichło :-D poczekam aż mały pójdzie do szkoły :tak:
Idę pranie powiesić i następne nastawić :tak: głowę umyć i się do wyjścia szykować, jak dam redę to zajrzę potem :tak:

nie mogłam sobie odmówić
Trzech facetów rozmawia o tym, jakie pochwy mają ich żony. Porównują je do miast. Pierwszy mówi, że jego żona ma jak Paryż. Dlatego, że taka jest wspaniała, tętniąca życiem. Drugi mówi, że jak Londyn. Zawsze taka mokra, troszkę tajemnicza. A trzeci, że jego żony jest jak... Bydgoszcz!
- Dlaczego? Pytają tamci. A on na to:
- Dziura... po prostu dziura

nie mogłam sobie odmówić
Trzech facetów rozmawia o tym, jakie pochwy mają ich żony. Porównują je do miast. Pierwszy mówi, że jego żona ma jak Paryż. Dlatego, że taka jest wspaniała, tętniąca życiem. Drugi mówi, że jak Londyn. Zawsze taka mokra, troszkę tajemnicza. A trzeci, że jego żony jest jak... Bydgoszcz!
- Dlaczego? Pytają tamci. A on na to:
- Dziura... po prostu dziura

:-D:-D:-D:-D:-D

As 76 Aż boję się okresu jak Maks będzie w szkole lub w gimnazjum!A jak pomyśle o matmie to już klapa!:eek:

Wczoraj ksiądz w szkole a dodam że Klaudia jest w 4 klasie rozmawiał z dziećmi na temat aborcji:eek:a ponieważ moja Kla.raczej nie za bardzo sie orientuje co to jest to był dość duży szok dla niej jak ksiądz opowiadał że sie dziecko wyrywa po kawałku noga po nodze:eek:nie wiem czy mam szumieć ,czy może ona żle coś zrozumiała nie mniej jednak uważam ze nie księdza brocha opowiadać dzieciom,że kobieta może wybrac czasami czy ma urodzić dziecko i sama umrzeć albo usunąć dziecko:eek:w ogóle abstrakcja dla mnie to sens tej pogadanki,normalnie w szok sie wczoraj wbijałam jak klaudia opowiadała wszystko oczywiście nasączone kościołem w dużej dawce i straszeniem ogniem piekielnym........spytam inne mamy jak będie okazja ,bo nie wiem....

:szok::szok::szok: zszokowało mnie to ja bym tego tak nie zostawiła

dorota Wszystkiego najlepszego dla Oliwki z okazji roczku.

dużo zdrówka,uśmiechów. buziaki od e-cioci

ja też dołączam się do życzeń. Sto Lat i zdrówka dla Oliwki

Meduska widocznie ty nie jesteś mama karmiąca i już:tak:lepiej podać butlę z miłością niż cyca ze łzami:tak::tak:ja daleka jestem od nagonki na naturalne karmienie:tak:

Medeuska jak dasz radę to ratuj swoje mleko.

A to obiecana komórka zwierzęca w moim wykonaniu.
(Nie patrzcie na blat ,bo jest pobrudzony różową galaretką:zawstydzona/y::zawstydzona/y:)

As podziwiam

Macie dziewczyny -pośmiejcie sie

Budzi się studentka u studenta rano w akademiku, siada, rozgląda się i mówi : widzę, że pokój tez masz mały :

:-D:-D:-D

Dlaczego mężczyzna ma dziurkę na końcu penisa?
- Żeby tlen miał którędy dotrzeć do mózgu.

:-D:-D:-D

witajcie w piątek.
u nas nocka jak zwykle, mały się budził 2 czy 3 razy, ale ja mu nie daję jeść, dopiero najwcześniej o 6.00.
właśnie mi śpi od 15 minut, ledwo zdążyłam cokolwiek was poczytać,a już zdążył się 3 razy powiercić. jak mi zaraz wstanie to się chyba załamie.:-(

edit:
no i wszystkie pouciekały

maltanka bo u nas to już tak jest jak jesteśmy to hurtowo a jak nie ma to nikogo:-D:-D:-D
ja łazienkę sprzątnełam w 60 % reszte potem bo antek wstał i bardzo chciał mi pomagać a łazienka chemia i mycie z nim podłogi to porżka:no::no:

Mój Maly jeszcze śpi, umyłam wszystkie podłogi w domku i korzytarz. Moze uda mi sie zjesc troche obiadu zanim wstanie.
malinka1 a czym myjesz kibelek?bo ja mam domestosa to moge nim myc tylko wieczorem jak
Maks spi bo smierdzi niemilosiernie!:confused:

reklama
maltanka bo u nas to już tak jest jak jesteśmy to hurtowo a jak nie ma to nikogo:-D:-D:-D
ja łazienkę sprzątnełam w 60 % reszte potem bo antek wstał i bardzo chciał mi pomagać a łazienka chemia i mycie z nim podłogi to porżka:no::no:

mi mały jeszcze śpi :tak:. też miałam sprzątać ale jakoś ciężko mi się zebrać

sundey ja też domestosem, ale nie śmierdzi aż tak strasznie

Do góry