reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Meduska dawaj mu cyca nawet jak butlą dokarmiasz :tak: mojej siostry syn to co dwie trzy godziny je i w nocy też i tylko na cycu leci, chyba że już jej wszystko zjadł i już nie ma to wtedy mu daje mleko z butli. Ratuj mleko w cyckach bo warto. Ja karmiłam Kube tylko przez 7-8 tygodni bo kolki miał straszne od mojego mleka, nie służyło mu na to wygląda. A Ty ratuj póki możesz, dużo pij przede wszystkim :tak:
Dorota a czemu Ty jej dajesz jeść w nocy? Na wieczór przed snem mleko jej dajesz z czymś czy jak?

reklama
medeuska moze udaloby nam sie spotkac w nastepnym tygodniu :-)
Sunday Oliwka je labo kaszke na gesto Zdrowy brzuszek kaszka na dobranoc Albo mleko z butli i tam tesz dodaje jej troche tej kaszki

Moja solenizantka wstala Juz ja wysciskalam Marudzi Ide ja narmic i spadamy

medeuska napisalam ci wiadomosc na priv :-)

ja to na poczatku mialam dużo- ale mały sie nie najadał:confused: zjadał tonami -godzinami wisiał na cycu- potem z ciekawości odciągałam i dawałam mu butli żeby wiedziec mniej wiecej ile zjad to byłam w szoku- widocznie moje mleko nietreściwe:-p:-p:-p:-p a potem w dodatku zaczął zanikać- w koncu doszłam do wniosku że nie ma sensu na siłe tego ratować skoro on i tak sie moim mlekiem nie najada a przeciez nie bede całymi dniami siedziec tylko i go karmić bez nawet godzinnej przerwy w dniu:sorry2:

Pewnie, że ma co na siłe!Ja bym probowała mieszanie karmić,jakbym miała dłużej pokarm.Mleka matki nic nie zastąpi,ale wiem co to znaczy jak dziecko sie nie najada....:-(

malinka1 Mi by się przydało takie odreagowywanie poprzez sprzątanie!!!!!!!!!:eek::eek::eek::eek:

medeuska moze udaloby nam sie spotkac w nastepnym tygodniu :-)
Sunday Oliwka je labo kaszke na gesto Zdrowy brzuszek kaszka na dobranoc Albo mleko z butli i tam tesz dodaje jej troche tej kaszki

A właśnie może z ta kaszka manna ona jest bardziej syta!
A może czuła że dzisiaj jej wielki dzień i nie mogła spac!!!;-);-);-):-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej, u mnie noc powiem,że wręcz suuuper:-D:-D:-Ddzieciaki ozdrowiały Klaudia w szkole,Ksawek jeszcze w domu ale myslę ,też już nie długo.
Wczoraj ksiądz w szkole a dodam że Klaudia jest w 4 klasie rozmawiał z dziećmi na temat aborcji:eek:a ponieważ moja Kla.raczej nie za bardzo sie orientuje co to jest to był dość duży szok dla niej jak ksiądz opowiadał że sie dziecko wyrywa po kawałku noga po nodze:eek:nie wiem czy mam szumieć ,czy może ona żle coś zrozumiała nie mniej jednak uważam ze nie księdza brocha opowiadać dzieciom,że kobieta może wybrac czasami czy ma urodzić dziecko i sama umrzeć albo usunąć dziecko:eek:w ogóle abstrakcja dla mnie to sens tej pogadanki,normalnie w szok sie wczoraj wbijałam jak klaudia opowiadała wszystko oczywiście nasączone kościołem w dużej dawce i straszeniem ogniem piekielnym........spytam inne mamy jak będie okazja ,bo nie wiem....
Ksiądz pewnie wykorzystał program z przyrody,bo jak się nie mylę 4 klasa to człowiek.Uznał ,więc ,że skoro dziecko wie,skąd się bierze człowiek i jak powstaje,jak się rodzi to powinni też wiedzieć jak to wygląda ze strony kościoła.
Dla mnie zdecydowanie za wcześnie i ja bym interweniowała w tej sprawie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kobieto jak Ty funkcjonujesz po tak krutkim snie ???? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: a może Ty robocop jesteś co???:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witam sie teraz ja :-)
Głowa mi pęka,nocka do dupy,dopiero co wstalismy bo w nocy nie spałam.
Oliwce coś dziś odpierniczyło :tak::tak::tak::tak:

Obudziła mi sie ok 3.30 w nocy,nie wiem o której dokładnie usnęła bo ja przysypiałam chyba po 5.00 albo i dalej.
nie wiem o co jej biegało.
obudziła się,kazałam jej iść spać to sie wkurzyła i zrobiła cyrki,darła się i zaczynała wymyslać.chciałą iśc do nas do łóżka ale jej nie pozwoliłam,to później ze mam jej spiwac kołysanki oszalała chyba:-D:-D:-D:-D
no i ryczała ,potem coś tam robiła nawet nie wiem bo przysnęłam a potem jak się obudziłąm to już spała,tylko ja przykryłam.
normalnie wkurzyła mnie dziś.:tak::tak::tak::tak:

a teraz jemy śniadanko-jajecznicę.

A OLiwka oczywiście wszedzie łazi z teletubisiem,ani na krok go nie zostawi,normalnie szok,nawet jak idzie siku a teletubiś musi też.:-D:-D:-D:-D
Niby inni mówią,że jak człowiek wyglądam :-D:-D:-D:-D

A co do Oliwki hmmm....ona się wyspała ;-);-);-)
A mamusia ...no to ona przecież nie wie ...;-)
Mój też miał takie odjazdy.
Potrafił wstać o 2-3 w nocy i zaczynać zabawę klockami.
Bawił się do 6-7 i zasypiał w tym bałaganie na podłodze.
Przekładałam tylko i spał dalej.
Trawało to kilka miesięcy ale co kilka-kilkanaście dni na szczęscie.
Ja nie miałam siły z nim walczyć i w tej kwestii dałam na luz totalny.:no::sorry2::sorry2:

dorota123456789 STO LAT DLA CORUNI!!!!:-):-):-):-)
Współczuje nocki. I podpisuje sie pod tym co napisała Agnes, zeby probować szukać innego powodu niespania, może właśnie temperatura w pokoju?:confused:

As 76 Dziewczyny co Ty bierzesz, że tak funkcjonujesz????:eek::eek::eek: Po co Ci łóżko????!!!!!!;-)
Co ja biorę ?hmmmm.....
wystarczy ,że pomyślę co mam zrobić następnego dnia :-D:-D:-D:-D i już mi się spać nie chce :-D:-D:-D:-D
A łózko mi potrzebne po to,żeby Darek się dobrze wyspał i mały miał po czym skakać(musi skakać ,bo jeszcze trampoliny nie mamy).
Efekt -2 łóżka już zarwane;-),ale i tak do wymiany były,więc mi nie szkoda ich wcale.

As czytam wczesniejsze posty izastanawiam sie czy ty jesteś prawdziwa ,taka dobra z ciebie dusza ,pracowita ,pomocna, szczera ,kiedy ty masz czas dla siebie,przecież robotem nie jesteś(chyba:-D)ale cieszę sie że jesteś:tak:
Ja się czuję na prawdziwą.Do Pinokia chyba nie jestem podobna :-D:-D:-D:-D:-D

no renifer to podstawa no i pamiętaj z czerwonym nosem:-D:-D
kochana a jaka strategia??????hi hin strategia strategią zanim pani ją w życie wprowadzi kubulec geniusz już wie jak ją obejść:-D:-Dżarcik no ale jedno trzeba mu przyznać jest bystrzak:tak:

kochana komórka zwierzęca???????:szok::szok:ty mnie nie strasz bo ja mu nie będe umiała pomóc w gimnazjum:dry:

struś pędziwiatr:-D

kochana patrzę na godziny pisania ,powrotu ze szkoły jedno ci powiem CYBORG:szok::szok::szok:
witam laski piątkowo:happy2:
nocka taka sobie :dry:ale coraz lepiej z tym spaniem antoniego..obudził sę o 4.15 i się bawił koło 6 zaczął popłakiwać pietruszk wziął go na klatę zabujał i uśpił i tak pospaliśmy do 7.10:tak::tak::tak::tak:
a teraz robią burdello artystyczne kredkami na kartonach ale przynajniej jaka cisza:-D:-D:-D
Nad strojem pomyślę.:-D:-D:-D
Strategia w stosunku do Kuby jest wieloetapowa na każdej płaszczyźnie :-D:-D:-D:-D
Wczoraj nie chciał pracować na lekcji to wpadł na genialny pomysł:szok::szok::szok::szok:
Zamienił się w niedźwiedzia ,wszedł pod stół ,stwierdził ,że to jego gawra :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i zapadł sobie na wszystkie 3 lekcje w sen zimowy .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D
Ostrzegając przy tym,że to letarg ,więc nie będzie nawiązywał z nimi żadnego kontaktu wzrokowego.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
Na początku dziewczyny stwierdziły,że zaraz mu przejdzie i go zostawiły :szok::szok:,po 10 minutach Kuba tak usnął,że zaczął chrapać.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

wszystkiego najlepszego w dniu 1 urodzin dla oliwki..radości zdrówka beztroski przespanych nocy.....
życzy ciotka malinka z rodzinką
tinkerbell.gif

Przyłaczam się do życzonek.
Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin.

A to obiecana komórka zwierzęca w moim wykonaniu.
(Nie patrzcie na blat ,bo jest pobrudzony różową galaretką:zawstydzona/y::zawstydzona/y:)

Kasza manna dłużej trzyma. Ja robię z całej butli wody daje 4 łyżeczki kaszy i gotuję, potem do butelki leję z jakieś 100-120 wody i robię normalnie mleko jakbym robiła całą butlę czyli sypię jakieś 9 łyżeczek mleka, wymieszam resztę doleję kaszy, znowu wymieszam i gotowe. To raptem 5 minut roboty :tak: i dziecko najedzone :-D

DOROTA

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA OLIWKI:tak::tak::tak:

kurde pozaznaczalam sobie cytaty i znowu jakas zawiecha wiec musialam wylaczyc laptopa i teraz wlaczylam go na nowo:no::no::no:
Tak wiec drugi raz juz nie chcialo mi sie czytac i zaznaczac:no:

Zjedlismy sobie snadanko-wszyscy platki i teraz mlodzi sie bawia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ksiądz pewnie wykorzystał program z przyrody,bo jak się nie mylę 4 klasa to człowiek.Uznał ,więc ,że skoro dziecko wie,skąd się bierze człowiek i jak powstaje,jak się rodzi to powinni też wiedzieć jak to wygląda ze strony kościoła.
Dla mnie zdecydowanie za wcześnie i ja bym interweniowała w tej sprawie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Niby inni mówią,że jak człowiek wyglądam :-D:-D:-D:-D

A co do Oliwki hmmm....ona się wyspała ;-);-);-)
A mamusia ...no to ona przecież nie wie ...;-)
Mój też miał takie odjazdy.
Potrafił wstać o 2-3 w nocy i zaczynać zabawę klockami.
Bawił się do 6-7 i zasypiał w tym bałaganie na podłodze.
Przekładałam tylko i spał dalej.
Trawało to kilka miesięcy ale co kilka-kilkanaście dni na szczęscie.
Ja nie miałam siły z nim walczyć i w tej kwestii dałam na luz totalny.:no::sorry2::sorry2:

Co ja biorę ?hmmmm.....
wystarczy ,że pomyślę co mam zrobić następnego dnia :-D:-D:-D:-D i już mi się spać nie chce :-D:-D:-D:-D
A łózko mi potrzebne po to,żeby Darek się dobrze wyspał i mały miał po czym skakać(musi skakać ,bo jeszcze trampoliny nie mamy).
Efekt -2 łóżka już zarwane;-),ale i tak do wymiany były,więc mi nie szkoda ich wcale.

Ja się czuję na prawdziwą.Do Pinokia chyba nie jestem podobna :-D:-D:-D:-D:-D

Nad strojem pomyślę.:-D:-D:-D
Strategia w stosunku do Kuby jest wieloetapowa na każdej płaszczyźnie :-D:-D:-D:-D
Wczoraj nie chciał pracować na lekcji to wpadł na genialny pomysł:szok::szok::szok::szok:
Zamienił się w niedźwiedzia ,wszedł pod stół ,stwierdził ,że to jego gawra :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i zapadł sobie na wszystkie 3 lekcje w sen zimowy .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D
Ostrzegając przy tym,że to letarg ,więc nie będzie nawiązywał z nimi żadnego kontaktu wzrokowego.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
Na początku dziewczyny stwierdziły,że zaraz mu przejdzie i go zostawiły :szok::szok:,po 10 minutach Kuba tak usnął,że zaczął chrapać.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Przyłaczam się do życzonek.
Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin.

A to obiecana komórka zwierzęca w moim wykonaniu.
(Nie patrzcie na blat ,bo jest pobrudzony różową galaretką:zawstydzona/y::zawstydzona/y:)
ale świetna as ta komórka chylę czoła:tak::tak::tak::tak:
słuchajcie mój adam tydzień temu przepisywał zeszyt od polskiego bo miał go w stanie tkim że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a pani jest z tych co to zwraca na to baczną uwgę dzisiaj on juz się zbiera do szkoły a ja tak od czapy no pokaz ty mi jeszcze swój plecak....no i sie zaczeło rzeczy z piórnika rozsypane w całym plecaku ....zeszyt od polskiego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no woljn polsko -ruska na środku gdzie niegdzie władcy móch....gdzie niegdzie notatki z anglika...korespondencja z kolegą:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no myslałam że mnie szlag asny trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no w efekcie jak wróci ze szkoły i cały weekend ma chłopak zajęcie:cool2::cool2::cool2::cool2:
ja zalałam sobie kibelek spacyfikiem i zaraz zabieram sie za robotę tylko kawkę dopije bo piję ją od 7.40 i jakoś jeszcze w połowie jestem:dry:

Do góry