reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As ale tam jet mowa tylko o wsytzymaniu seri 0430047 tej szczepionki a Oliwka była szczepiona
14.09.07 seria 0430039
8.11.07 seria 0430041
13.05.08 seria 0430046

to ma jakieś znaczenie.

ale skoro nic jej nie jest to znaczy że nic juz jej nie będzie tak???????????? bo ostatnia dawka była 4,5 mies temu :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
przeczytaj komentarze.
To nie chodzi o wadliwą serię tylko o tę rtęć.
Wtedy jakiś mądry lekarz szumu wokół tej szczepionki narobił.:wściekła/y::wściekła/y:

ja juz wkońcu zgłupiałam to którymi szczepionkami trzeba szczepić i sa bezpiezne/te płatne?????

czyli te bezpłatne wszystkie są szkodliwe i mogą zagrażać zyciu dziecka????? dobrze rozumiem czy nie?:sorry:
Kuba wszystkie miał płatne i neurologicznie bezpiecznie a jednak?????

Powikłaniami po szczepieniu jest autyzm,ADHD,astma,alergia,nowotwory,białaczki i inne choroby związane z układem immunologicznym.
Efekt szczepionek to nawet 20-40 lat...:-:)-:)no::no:
Tu znajdziesz więcej info wystarczy klikać linki więcej...
http://www.jut.pl/

znalazłam chwilkę to Wam napiszę o teściu.

Wczoraj wieczorem wymiotował.Nie spał podobno cała noc,ale nie przyszedł i nic nie powiedział.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Rano Darek przyszedł i powiedział o tacie.Zeszłam dałam leki .
Po kilku godzinach zapytał czy mam coś na brzuch ,bo go boli.
Znów dałam podstawowe leki.
Było ok.godz.16 jak zeszłam na dół po małego i z tatą rozmawiałam.
Po ok.10 minutach jak zeszłam zastałam tatę w drgawkach,z widocznym problemem oddechowym,bez kontaktu wzrokowego i dotykowego.
Zaczęłam go cucić i pytam co jest ,średnio kontaktował.
Ja zadawałam pytania a on kiwał głową.
W ten sposób dowiedziałam się,że tak mu zimno.
W tym momencie doszło do mojej świadomości,że tata jest rozpalony.
Biegiem do łazienki i okłady zimne na czoło,odkryłam go i po termometr.
Termometr zaczał wskazywać temp od 38,7 i jak przekroczył 40.3 w tempie błyskawicy to już wiedziałam ,że jest powyżej 41 stopni.
Dzwonię po lekarza a ten na urlopie .Potwierdził okłady i kazał dać przeciwgorączkowe.
Chciałam rozebrać teścia,ale z temperatury zesztywniał i nie mogłam mu zdjąc koszuli .Widać było,że chce mi pomóc ,ale nie miał siły :no:.
Namęczyłam się ,ale z koszulą się uporałam.
Biegiem znów po wodę i ocet ,by temp szybko spadała.Podałam też przeciwgorączkowe leki z dwóch różnych grup czyli Paracetamol i Ibuprofen.
Zaczełam robić okłady na czoło ręce i nogi.
Po około 10 minutach gorączka zaczęła spadać.
Po 20-25 minutach ustąpiły drgawki dopiero i meczyły go dreszcze .
Udało mi się zbić ostatecznie temp do 39 .
Wezwałam pogotowie ,gdzie nic nie wykryli :no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Powiedzieli tylko,że mam obserwować ,aw razie gorączki ponownej zawieźc do szpitala.
Po 3 godzinach walki ściągnęłam temp do 37 stopni.
Nawet nie chcę myśleć co by się stało ,gdybym nie zeszła na dół na czas.
Mając na uwadze,że przy 42 stopniach białko sie ścina i następuje śmierć.:-:)-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam !Mam 20stron więc dzis raczej nie nadrobie bo mam wku... totalnego. Rano obudził mnie mąz -nie wiedziałm co jest grane. Okazało sie, że miał wypadek:szok::szok::szok: Niby nie zjego winy ale on dostał mandat i 6pkt karnych:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:więc samochód niewiadomo czy do kasacji czy do remontu -jutro bedą oceniać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Poza tym dostałam @. Potem dzwonili ze szpitala że cystografia bedzie konieczna i kiedy mi pasuje pobyt u nich :-(
jedno dobre-jutro jade sama z Zuzia na hipoterapię bo zwolniło się miejsce ale dopiero na 16,30:sorry:

witam na nocnym dyzurze:-)

moze w koncu poczytam bo wczesniej mi se nie udalo.

sluchacie ybieralam sie do mamy,patze ciemnachmura ale mysle ze bokiem przejdzie bo tak wygladalo.a ze Paulina se guzdrala strasznei to wyszlsymy ciut za pozno.uszlysmy jakies 300m ,weszlsymy w choinki(na skroty) i zaczelo lac.patrze ze moze przejdzie i stoimy w tym deszczu(mala w wzku).a tu nagle blskawica i grzmot:szok::szok::szok::szok:
rozpetala sie niezlaburza i ulewa.dawaj do domu spowrtem.i przez te kilka minut bylam cala mokra.zeby nie grubsza kurtka t byloby niezle.nawet majtki mialam mokre:szok::szok::szok::rofl2:

no i nie poszlsymy.
to sobie posprztalam:-)

A Wy w tych choinkach, w burze, no łądnie, dobrze, że fryz Ci nie stanął.

Witam !Mam 20stron więc dzis raczej nie nadrobie bo mam wku... totalnego. Rano obudził mnie mąz -nie wiedziałm co jest grane. Okazało sie, że miał wypadek:szok::szok::szok: Niby nie zjego winy ale on dostał mandat i 6pkt karnych:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:więc samochód niewiadomo czy do kasacji czy do remontu -jutro bedą oceniać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Poza tym dostałam @. Potem dzwonili ze szpitala że cystografia bedzie konieczna i kiedy mi pasuje pobyt u nich :-(
jedno dobre-jutro jade sama z Zuzia na hipoterapię bo zwolniło się miejsce ale dopiero na 16,30:sorry:
Kuźwa, ale pech. Tylko dlaczego on mandat i pnkty skoro nie jego wina?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no własnie i to jest ten ból,wiem że jak Oliwka była mała to nie chciała w nim spać i stale budziła mi się wnocy bo jak chciałą się przekręcić to się gdzieś zaplątała i był krzy w nocy więc juz sama nie wiem.
a jak wy to przywiązujecie ta kołderkę do szczebelków???

moja spi teraz w pizamce flanelowej.i sie nie rozkopuje tylko sie przekreca a brzuch i wylazi spod koldr.dzis bylo w nocy chlodniej to ani razy nie wyalzla.a jakjets cieplo to sie odkrywa.ile masz stopni w nocy w domu?

No u mnie jak pełnia się zbliża to mam ochotę na sex i to z byle kim :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::tak::tak::tak: Ach ale przypomniałaś dni bajeczne :-D

ja mam tak samo:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

Czesc dziewczyny :-)
Tez jestem mama siedzącą w domu :)Czy moge dołaczyc ??
Jak narazie odstawiam pujscie do pracy na bok ,a zaczelismy staranko o drugą dzidzie :happy:

witamy witamy

Rany dziewczyny jakie wy szczupłe jestescie ,ja mam 176 cm wzrostu,a ważę xx kl,w zyciu sie nie przyznam wam chudzinom:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

to kawal kobiety z Ciebie:-)

Nie chowam urazy:-D:-D:-D:-D:-D
Tym bardziej miło Cię poznać:tak::tak::tak:
Klaudia moja postanowiła,że będzie chodziła na tenisa ,a właściwie jeżdziła ,bo u nas nie ma tylko w Rewalu,a dziś wybitnie mi to koliduje,bo idę na masaż akurat....w ogóle dziś jestem przejęta ,bo idę na mas.całego ciała co oznacza rozebranie sie do bielizny:szok::szok::szok::szok::szok::eek:
ale co tam do odważnych świat należy:tak:

o jak fajnie.zeby mnie tak mlody przystojny obcy chcial poobmacywac......:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

a masażysta młody i przystojny....

:-):-):-):-):-):-):-)

Witam,

widać, że pogoda do d bo tyle postów ze szok :szok::-D

miałyśmy dzisiaj gości z Helenka :tak: Przyszła do niej koleżanka. Ale sajgon :szok::-D

Anika padła :tak: Helenka odpoczywa :tak:

Moja Helenka, też się rozkopuje :crazy: Ale ja po prostu ja ciepło ubieram :tak:

A no i wiatm nową mame :)

oj iwdac ze paskudna pogoda.jutro ma byc ladniej

dzieciaki ze szkoły odebrane ziemniaczki nastawione prznie wyprane tylko mi się nie chce go wyciągnąć z pralki:zawstydzona/y:
julce pani kazała dużo w domu wycinać bo średnio sobie radzi z nożyczkami ale próbuję ją dzisiaj namówić na to i jej się wcale nie chce może po obiedzie jej się zachce:sorry:ma chyba lenia jak mamusia:rofl2:
dowikluś opowiadałam piotrkowi o tekście szczypiorów "wjeb" niestety moja julka to usłyszała i już 3 razy powtórzyła małpa jedna:cool2:
adam dostał ze sprawdzianu 5 z przyrody i właśnie mi się przyznał ze się nic a nic nie uczył i bał sie jak diabli:szok:
wiki dzieciaki ci porosły straszni a jakie one śliczne:tak::tak::tak::tak:
agnes to ci oliwka za długo nie pospała :no:wytrzyma do wieczora????
ja też powinnam iść na dietę ale może od poniedziałku bo narazie motywacji jakoś mi brak:zawstydzona/y:

Julka the best:-D:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny :) Ja też sobie siedzę w domku, a mój 5 letni synek w szkole :) Dzisiaj pierwsza zupka w szkole:), ciekawe jak mu pójdzie hehe

witamy

Witaam was kochane :tak::tak:
my wczoraj wrocilismy po 12 godzinach jazdy Emily na szczescie caly czas spala obudzila sie dopiero 100km przed domem:tak::tak::tak:
Dzis mam monostwo sprzatania i prania a najgorsze przedemna prasowanie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Emily spi juz od 12 i jakos nie ma zamiaru wstac:no::no:
a ja mialam sporo czasu zeby cosik zrobic ale nadal wyglada w domu nie ciekawie :no::no::no:
Poczytalam troche ale odrazu przyznam sie ze nie wszystko bo by mi dnia braklo tyle naskrobalyscie przez ten tydzien:tak::tak::tak:

a kto ci nabrudzil jak was nie bylo?????????????:-D:rofl2:

witam lepiej pózno niz wcale :zawstydzona/y::-) pierwszy dzien kursu za mna :-D grupa sie zmiejszyla o jedna osobe bo wyszedl w trakcie wykładu facet ogolnie jakis byl nietego i juz nie wrocil chyba siew przestraszyl :-D:-D a ja juz wie mjak zrobic bilans :tak: myślalam ze bedzie gorzej na razie bo zakręcona jestem okrutnie musze odsapnąc milego popludnia i wieczorku :-)
dasz rade

Wpadłam dać znać,że żyję.Olek załapał jelitówkę i jestem po nocy wymiotów padnięta.Już lepiej,wymioty i biegunka(2 razy rzadko zrobił) ustały ale gorączka się przypałętała.W pracy nie byłam,a wieczorem teściowa przyjeżdża,żeby z chłopakami jutro posiedzieć.

Pomysł na kurczaka w sobie śmietanowo-ziołowym z ryżem a Olek marchwianka i sucharki.
Witam nowe Domóweczki.
Zdrówka dla wszystkich.
As,pisz co dało się załatwić odnośnie tej psiej bestii.:wściekła/y::wściekła/y:

zdrokwa zycze

Mamy czytam i czytam i czytam :))
Mamita A co to za wypadek byl ? Z zdrowiem meza wszystko ok ?
As przykro mi niesamowicie ;( A lekarze i pielegniarki wiecie co pozal sie panie boszee wiekszosc ma jedynie papierek i nic wiecej I jedynie umie geba klapac jak chce podwyzke ;/

Ide babki juz chyba spac ... Dobranoc :)) Ale mozee jeszcze wroce na chwilke :)

reklama
Czesc :) Więc synek zjadł, jako pierwszy zupkę (rosół z ryżem) :) i do tego 2 skibeczki chlebka :)
A nie mówiłam:-D

Mamy czytam i czytam i czytam :))
Mamita A co to za wypadek byl ? Z zdrowiem meza wszystko ok ?
As przykro mi niesamowicie ;( A lekarze i pielegniarki wiecie co pozal sie panie boszee wiekszosc ma jedynie papierek i nic wiecej I jedynie umie geba klapac jak chce podwyzke ;/

Ide babki juz chyba spac ... Dobranoc :)) Ale mozee jeszcze wroce na chwilke :)
No wróc jak sie uda, poki co dobranoc

Do góry