To nawet nie chodzi o ssanie w żołądku, bo tej zupki w końcu mozna jeść tyle, ile tylko przez gardło przejdzie...po prostu trudno jest zacząć dietę (bądź co bądź kojarzy się z wyrzeczeniami, których ja bardzo nie lubię ;-) )...potem już idzie z górki.
reklama
A
Agnexx
Gość
Wiem, że to głupie... : ale ja chciałabym tak tydzień pochorować na grypę żołądkową... ;D
A
Agnexx
Gość
Wiem, Liriel, wiem... tak tylko napisałam...
no ja od jutra zaczynam swoja diete. nie wiem czy to cos da, ale musze wierzyc. nie chce wazyc 70kg! (a tyle waze wlasnie...) staralam sie zeby codzien pojawialo sie miesko lub wedlina, nabial, warzywa i owoc. opieralam sie na dietach 1000kcal i 1200kcal. i na wlasnych pomyslach. jak bede miec czas to policze ile to bedzie kcla dziennie. no to macie. podkreslam ze to dietka specjalnie na moje potrzeby, dostosowana do mojego rozkladu dnia i gustow kulinarnych (nie ma kalafiora, brokulow czy szpinaku ) jesli macie jakies sugestie, myslicie ze cos zle wykombinowalam - piszcie!
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE 9.00
dwie kromki ciemnego chleba z wedlina/serkiem/twarozkiem/dżemem light
OBIAD 13.00
pol paczki mrozonki warzywnej ugotowanej w wodzie lub na parze, doprawionej sosem sojowym
PÓŹNY LUNCH 17.00
sok fit warzywny/pomidorowy (do syta)
PODWIECZOREK 19.00
kanapka z ciemnego chleba z wędliną
KOLACJA 22.00
herbata
WTOREK
ŚNIADANIE 9.00
jedna parowka, jedna kromka ciemnego chleba, 1 ogorek/pomidor
LUNCH 13.00
jogurt lub serek homo (ok. 130g)
OBIAD 17.30-18.00
pol paczki mrozonki warzywnej ugotowanej w wodzie lub na parze, doprawionej sosem sojowym;
z dodatkiem piersi z kurczaka (gotowanej) lub
mięsa mielonego (100g na osobe, smazyc na lyzce oleju)
lub ryby (najlepiej tez ugotowanej)
KOLACJA 20.00
salatka owocowa - jablko,kiwi,pomarancza poslodzona ewentualnie lyzeczka miodu/3 owoce
ŚRODA
ŚNIADANIE 9.00
dwie kromki ciemnego chleba, jajko na miękko, plasterek wędliny
LUNCH 12.00
gorący kubek
OBIAD 16.00
zupa/dwa nalesniki (smazone bez oleju) z serkiem lub dzemem light
PODWIECZOREK 18.00
owoc
KOLACJA 20.00
salatka z pomidorka i cebuli z kefirem (jeden pomidor lub dwa male)
CZWARTEK
ŚNIADANIE 9.00
LUNCH 13.00
jabłko + gruszka/dwa jablka (dwa owoce generalnie)
OBIAD 16.00
hot dog (nie mam wyjscia - jestem w drodze do pracy i tylko taka budke mam po drodze)
PODWIECZOREK 18.00
jogurt pitny
KOLACJA 22.00
herbata
PIĄTEK
ŚNIADANIE 9.00
zupa mleczna (manna, platki kukurydziane, owsiane) - maly talerz
LUNCH 12.00
salatka z 1 parówki, ogórka kiszonego i groszku konserwowego (dwie lyzki) + plaska lyzka majo light
OBIAD 16.00
szklanka ugotowanego makaronu z tunczykiem (pol puszeczki), ogorkiem i pomidorem
PODWIECZOREK 18.00
1 ciasteczko + szklanka soku owocowego
KOLACJA 20.00
twarożek ze szczypiorkiem/cebula/dzemem light; 3 lyzki
SOBOTA
ŚNIADANIE 9.00
LUNCH 12.00
OBIAD 16.00
szklanka kaszy gryczanej + jajko sadzone + kefir/ szklanka ryżu z kukurydzą (2 lyzki)
+ kotlet z piersi kurczaka ( 100g)
PODWIECZOREK 18.00
kawa z mlekiem i cukrem
KOLACJA 20.00
parówka + pomidor/ogorek
NIEDZIELA
ŚNIADANIE 9.00
jajecznica (z cebula, bez chleba) z dwóch jaj
LUNCH 13.00
jabłko + gruszka/dwa jablka/2 kiwi/2 pomarancze (dwa owoce generalnie)
OBIAD 16.00
pol paczki mrozonki warzywnej ugotowanej w wodzie lub na parze, doprawionej sosem sojowym;
PODWIECZOREK 18.00
1 ciasteczko + szklanka soku owocowego/4 kostki czekolady/jogurt
KOLACJA 20.00
salatka z tunczyka (w sosie wlasnym) i kukurydzy z ananasem (dwie lychy nie wiecej)
BEZ RYŻU!
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE 9.00
OBIAD 13.00
pol paczki mrozonki warzywnej ugotowanej w wodzie lub na parze, doprawionej sosem sojowym
PÓŹNY LUNCH 17.00
sok fit warzywny/pomidorowy (do syta)
PODWIECZOREK 19.00
kanapka z ciemnego chleba z wędliną
KOLACJA 22.00
herbata
WTOREK
ŚNIADANIE 9.00
LUNCH 13.00
OBIAD 17.30-18.00
KOLACJA 20.00
salatka owocowa - jablko,kiwi,pomarancza poslodzona ewentualnie lyzeczka miodu/3 owoce
ŚRODA
ŚNIADANIE 9.00
dwie kromki ciemnego chleba, jajko na miękko, plasterek wędliny
LUNCH 12.00
gorący kubek
OBIAD 16.00
zupa/dwa nalesniki (smazone bez oleju) z serkiem lub dzemem light
PODWIECZOREK 18.00
owoc
KOLACJA 20.00
salatka z pomidorka i cebuli z kefirem (jeden pomidor lub dwa male)
CZWARTEK
ŚNIADANIE 9.00
LUNCH 13.00
jabłko + gruszka/dwa jablka (dwa owoce generalnie)
OBIAD 16.00
hot dog (nie mam wyjscia - jestem w drodze do pracy i tylko taka budke mam po drodze)
PODWIECZOREK 18.00
jogurt pitny
KOLACJA 22.00
herbata
PIĄTEK
ŚNIADANIE 9.00
zupa mleczna (manna, platki kukurydziane, owsiane) - maly talerz
LUNCH 12.00
salatka z 1 parówki, ogórka kiszonego i groszku konserwowego (dwie lyzki) + plaska lyzka majo light
OBIAD 16.00
szklanka ugotowanego makaronu z tunczykiem (pol puszeczki), ogorkiem i pomidorem
PODWIECZOREK 18.00
1 ciasteczko + szklanka soku owocowego
KOLACJA 20.00
twarożek ze szczypiorkiem/cebula/dzemem light; 3 lyzki
SOBOTA
ŚNIADANIE 9.00
LUNCH 12.00
OBIAD 16.00
szklanka kaszy gryczanej + jajko sadzone + kefir/ szklanka ryżu z kukurydzą (2 lyzki)
+ kotlet z piersi kurczaka ( 100g)
PODWIECZOREK 18.00
kawa z mlekiem i cukrem
KOLACJA 20.00
parówka + pomidor/ogorek
NIEDZIELA
ŚNIADANIE 9.00
jajecznica (z cebula, bez chleba) z dwóch jaj
LUNCH 13.00
jabłko + gruszka/dwa jablka/2 kiwi/2 pomarancze (dwa owoce generalnie)
OBIAD 16.00
PODWIECZOREK 18.00
1 ciasteczko + szklanka soku owocowego/4 kostki czekolady/jogurt
KOLACJA 20.00
salatka z tunczyka (w sosie wlasnym) i kukurydzy z ananasem (dwie lychy nie wiecej)
BEZ RYŻU!
A
Agnexx
Gość
Ulik, przyjemna ta Twoja dietka... ;D
Najbardziej podoba mi się:
- salatka owocowa - jablko,kiwi,pomarancza poslodzona ewentualnie lyzeczka miodu/3 owoce
- zupa mleczna (manna, platki kukurydziane, owsiane) - maly talerz
- 1 ciasteczko + szklanka soku owocowego
- 1 ciasteczko + szklanka soku owocowego/4 kostki czekolady/jogurt
Najbardziej podoba mi się:
- salatka owocowa - jablko,kiwi,pomarancza poslodzona ewentualnie lyzeczka miodu/3 owoce
- zupa mleczna (manna, platki kukurydziane, owsiane) - maly talerz
- 1 ciasteczko + szklanka soku owocowego
- 1 ciasteczko + szklanka soku owocowego/4 kostki czekolady/jogurt
A
Agnexx
Gość
Ja ostatnio pilnuję się podwójnie... strasznie sie boję, że mi przybędzie pare kilo...
No dziewczyny, ja w sobotę miałam chrzciny mojego maleństwa, ale nie najadłam się, zresztą wiecie jak to jest człowiek cały czas myje naczynia, podaje do stołu i sprząta na bierząco, więc ogoniłam się, nie miałam ochoty prawie nic jeść, trochę nadrobiłam w niedzielę ale że byłam nie wyspana to zmęczenie niedało mi jeść........no i dobrze Ale przez te imprezy zaniedbuję foliowanie, dziś wracam do kuracji no i kupiłam sobie na allegro od użytkownika "crapella" kosmetyki na cellulit firmy Farmavit, są tanie bo w przeliczeniu na pojemność kosztują tyle co przeciętne kosmetyki w sklepie np. peeling kosztuje ok. 15-18 zł taki tani i ma od 200 - 150 ml a tu za 45 zł mam 500 ml kosmetyku używanego w salonach kosmetycznych. Mąż mi pozwolił na taki wydatek teraz czekam na paczkę i biorę sie naprzemian olejki i żel.
Kurczę muszę się wziąść za tą dietę, Ulik może skorzystam z twojej? A tobie jak idzie dostosowanie się do plany?
Kurczę muszę się wziąść za tą dietę, Ulik może skorzystam z twojej? A tobie jak idzie dostosowanie się do plany?
no witam,
od dzis zaczynam ;D sniadanko juz bylo mniam niestety ze wzgledu na zmiane godziny wyjazdu do pracy musze wprowadzic male zmiany czyli: zamiast mrozonki zdaze wypic goracy kubek - pomidorowa, potem ok 16. zjem kanapke, a potem zamiast soku jogurt pitny (dla uzrozmaicenia smaków). dam rade.
tylko czy efekty beda... ???
od dzis zaczynam ;D sniadanko juz bylo mniam niestety ze wzgledu na zmiane godziny wyjazdu do pracy musze wprowadzic male zmiany czyli: zamiast mrozonki zdaze wypic goracy kubek - pomidorowa, potem ok 16. zjem kanapke, a potem zamiast soku jogurt pitny (dla uzrozmaicenia smaków). dam rade.
tylko czy efekty beda... ???
reklama
Ulik dobry początek życzę wytrwałości. A dla zainteresowanych czy picie cherbaty pu-erh coś daje? Bo kupi lam sobie cherbatę bio-activ'a "La-Karnita" ulepszona połączenie pu-erh z jakimiś dwoma nastawiona na wspomaganie w odchudzaniu i uzyskaniu zgrabnej figury pić 3x dziennie. Co myślicie?
Podziel się: