reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy na urlopie wychowawczym , świadczenia socjalne . Jak zarobić siedząc w domu?

Co robię dla siebie?
Farbuję włosy.
Rozwiązuję krzyżówki "(jedna z większych rozrywek w moim życiu).
Leżę i nic nie robię jak mały śpi.

Naprawdę nie mam dla siebie czasu... No chyba, że jakaś kąpiel, ale niestety teraz nie mogę, druga ciąża ;-)

reklama
Witam wszystkie bussiness mamy. Chciałabym wam polecić bardzo przydatną książkę pt."Moja Firma". Jest to świetny poradnik napisany w prostym i zrozumiałym dla przeciętnego czytelnika języku, dla wszystkich chcących założyć własną firmę.
Oto link do strony z książką:
[URL]http://skocz.pl/dagju[/URL]

Polecam serdecznie i życzę miłej lektury i powodzenia w prowadzeniu własnego biznesu.

Ostatnia edycja:
odgrzebię stary wątek bo na niego trafiłam i zaczełam się zastanawiac co dla siebie robię i kurcze dziewczyny wiecie co ? poza kawą i chwila przed kompuyterem podczas godzinnej drzemki mojej malutkiej to nic zupełnie nic dla siebie nie robię:no:

chciałabym to zmienić ale nie bardzo mam jak
cały dzień od rana do wieczora siedze sama z dziecmi wieczorem ciesze się jak M wraca z pracy bo wtedy on kąpie małą i ją usypia - tyle mi się udało w końcu wynegocjować po dłuższym czasie :-) ale wtedy jestem juz tak padnięta że nie mam na nic sił
ostatnio mój M powiedział ze mogę wrócić na siłownie jesli chcę pytanie tylko kiedy? - odp. "jak wrcam z pracy" :-D:-D:-D tzn o godz. 19-20
wtedy to ja już jestem po niezłej siłowni dzzwigania 11 kg na rękach :-D

mam nadzieję ,że jak mała podrośnie to to się trochę zmieni ale na jakiś wypad siłownię a nawet zwykłe zabiegi pielęgnacyjne w domu to nie mam specjalnie czasu
w kółko opieka nad dzieckiem pranie sprzatanie gotowanie monotonne trochę
a ja zawsze miałam w sobie tyle życia energii najbardziej brakuje mi towarzystwa
ale na szczęście mam Was kochane mamusie :-)

Witam!
Powiedzcie mi proszę, czy jest jakaś praca oprócz rozsyłania śmieci mailami, klikania w bannery i wciskania kitu? Chodzi mi o pracę w domu, uczciwą, legalną lub nielagalną ale ludzką.

A ja zarejestrowałam się na tej stronie powyżej jakieś 2-3 miesiące temu . W swoim programe partnerskim mam 61 osób w tym :
- poziom pierwszy: 47 osób
przerwa.gif

- poziom drugi: 14 osób

I do dzisiaj nie otrzymałam żadnej ankiety do wypełnienia i nic nie zarobiłam :-(

Bo to jest ściema! Też kiedyś zaplątałam się niechcący w coś takiego to straszyli mnie sądem, że chcę odejść, co za bzdety, nie wierzcie dziewczyny w takie absurdy. Ja chciałabym znaleźć pracę, która da mi coś zarobić, ale ja też chciałabym dać coś z siebie, nie po to człowiek się kształci żeby zajmować się mydleniem oczu (tak jak to jest w przypadku sprzedaży - wciskanie kitu, reklamie - wysyłaniu śmieci).

Witam wszystkie mamy.
Ja postanowiłam otworzyć działalność i sprzedawać ubranka dla niemowląt, wyprawki i inne akcesoria potrzebne maluszkom. Na razie jest to sprzedaż na allegro ( mój nick to szkrabex ), gdyż siedzę w domu z dwuletnią córeczką. Myślę, że w przyszłości uda mi się otworzyć jakiś mały sklepik stacjonarny. Zapraszam wszystkich do obejrzenia moich stronek może znajdziecie coś dla swoich pociech.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy.

witam:-)

co robie dla sibie?hmmmmm....
a więc mąż obecnie jest za granica a my same w PL, więc cały dzien sama zajmuje sie wiki. mimo to ciągle staram się mieć czas na wyprostowanie włosków:-D
jak była moja mama to zajmowała mi sie mała, a ja jeżdziłam na silownie:tak:
dzisiaj siostra zabrała wiki na cały dzień i wiecie że tak jakoś dziwnie cicho sie zrobiło....:sorry:
a ze znajomymi to jest zupełnie inaczej niz przed ciążą:-( niestety ale wiekszosc pracuje studiuje i ciężko się umówić, przez co duzo kontaktów ucichło:zawstydzona/y:
ale na szczescie mam kikla kolezanek ktore tez maja dzieci i niekiedy sie z nimi spotykam:tak:
a tak dnie lecą monotonnie....
moje postanowienie, jak mama wróci-to zapisuje sie do szkoły albo idę do pracy:tak: troche oderwania od codziennosci sie przyda:-)

pozdrawiam wszystkie mamusie siedzące w domu;-)

Witam wszystkie mamy.
Ja postanowiłam otworzyć działalność i sprzedawać ubranka dla niemowląt, wyprawki i inne akcesoria potrzebne maluszkom. Na razie jest to sprzedaż na allegro ( mój nick to szkrabex ), gdyż siedzę w domu z dwuletnią córeczką. Myślę, że w przyszłości uda mi się otworzyć jakiś mały sklepik stacjonarny. Zapraszam wszystkich do obejrzenia moich stronek może znajdziecie coś dla swoich pociech.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy.

Fajne te Twoje ciuszki:tak:

reklama
Witam was!

Na razie jestem mamą na urlopie macierzyńskim i oczywiście jestem w domu z maluszkiem. :-)
Już niebawem przejde na urlop wychowawczy i zamierzam sie starać o zasiłek rodzinny 48zl plus dodatek za opieke nad dzieckiem w okresie urlopu wychowawczego w wysokości 400zl.

Chcialam zapytać czy któras z Was jest na takim zasiłku?

A może sa tutaj też mamy - studentki? Z tego co wiem na studiach mozna starać się o stypendia socjalne w różnych wysokosciach.

Czekam na wasze komentarze:tak:

Do góry