reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy na urlopie wychowawczym , świadczenia socjalne . Jak zarobić siedząc w domu?

Co robię dla siebie?
Farbuję włosy.
Rozwiązuję krzyżówki "(jedna z większych rozrywek w moim życiu).
Leżę i nic nie robię jak mały śpi.

Naprawdę nie mam dla siebie czasu... No chyba, że jakaś kąpiel, ale niestety teraz nie mogę, druga ciąża ;-)

reklama
Witam wszystkie bussiness mamy. Chciałabym wam polecić bardzo przydatną książkę pt."Moja Firma". Jest to świetny poradnik napisany w prostym i zrozumiałym dla przeciętnego czytelnika języku, dla wszystkich chcących założyć własną firmę.
Oto link do strony z książką:
[URL]http://skocz.pl/dagju[/URL]

Polecam serdecznie i życzę miłej lektury i powodzenia w prowadzeniu własnego biznesu.

Ostatnia edycja:
odgrzebię stary wątek bo na niego trafiłam i zaczełam się zastanawiac co dla siebie robię i kurcze dziewczyny wiecie co ? poza kawą i chwila przed kompuyterem podczas godzinnej drzemki mojej malutkiej to nic zupełnie nic dla siebie nie robię:no:

chciałabym to zmienić ale nie bardzo mam jak
cały dzień od rana do wieczora siedze sama z dziecmi wieczorem ciesze się jak M wraca z pracy bo wtedy on kąpie małą i ją usypia - tyle mi się udało w końcu wynegocjować po dłuższym czasie :-) ale wtedy jestem juz tak padnięta że nie mam na nic sił
ostatnio mój M powiedział ze mogę wrócić na siłownie jesli chcę pytanie tylko kiedy? - odp. "jak wrcam z pracy" :-D:-D:-D tzn o godz. 19-20
wtedy to ja już jestem po niezłej siłowni dzzwigania 11 kg na rękach :-D

mam nadzieję ,że jak mała podrośnie to to się trochę zmieni ale na jakiś wypad siłownię a nawet zwykłe zabiegi pielęgnacyjne w domu to nie mam specjalnie czasu
w kółko opieka nad dzieckiem pranie sprzatanie gotowanie monotonne trochę
a ja zawsze miałam w sobie tyle życia energii najbardziej brakuje mi towarzystwa
ale na szczęście mam Was kochane mamusie :-)

Witam!
Powiedzcie mi proszę, czy jest jakaś praca oprócz rozsyłania śmieci mailami, klikania w bannery i wciskania kitu? Chodzi mi o pracę w domu, uczciwą, legalną lub nielagalną ale ludzką.

A ja zarejestrowałam się na tej stronie powyżej jakieś 2-3 miesiące temu . W swoim programe partnerskim mam 61 osób w tym :
- poziom pierwszy: 47 osób
przerwa.gif

- poziom drugi: 14 osób

I do dzisiaj nie otrzymałam żadnej ankiety do wypełnienia i nic nie zarobiłam :-(

Bo to jest ściema! Też kiedyś zaplątałam się niechcący w coś takiego to straszyli mnie sądem, że chcę odejść, co za bzdety, nie wierzcie dziewczyny w takie absurdy. Ja chciałabym znaleźć pracę, która da mi coś zarobić, ale ja też chciałabym dać coś z siebie, nie po to człowiek się kształci żeby zajmować się mydleniem oczu (tak jak to jest w przypadku sprzedaży - wciskanie kitu, reklamie - wysyłaniu śmieci).

Witam wszystkie mamy.
Ja postanowiłam otworzyć działalność i sprzedawać ubranka dla niemowląt, wyprawki i inne akcesoria potrzebne maluszkom. Na razie jest to sprzedaż na allegro ( mój nick to szkrabex ), gdyż siedzę w domu z dwuletnią córeczką. Myślę, że w przyszłości uda mi się otworzyć jakiś mały sklepik stacjonarny. Zapraszam wszystkich do obejrzenia moich stronek może znajdziecie coś dla swoich pociech.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy.

witam:-)

co robie dla sibie?hmmmmm....
a więc mąż obecnie jest za granica a my same w PL, więc cały dzien sama zajmuje sie wiki. mimo to ciągle staram się mieć czas na wyprostowanie włosków:-D
jak była moja mama to zajmowała mi sie mała, a ja jeżdziłam na silownie:tak:
dzisiaj siostra zabrała wiki na cały dzień i wiecie że tak jakoś dziwnie cicho sie zrobiło....:sorry:
a ze znajomymi to jest zupełnie inaczej niz przed ciążą:-( niestety ale wiekszosc pracuje studiuje i ciężko się umówić, przez co duzo kontaktów ucichło:zawstydzona/y:
ale na szczescie mam kikla kolezanek ktore tez maja dzieci i niekiedy sie z nimi spotykam:tak:
a tak dnie lecą monotonnie....
moje postanowienie, jak mama wróci-to zapisuje sie do szkoły albo idę do pracy:tak: troche oderwania od codziennosci sie przyda:-)

pozdrawiam wszystkie mamusie siedzące w domu;-)

Witam wszystkie mamy.
Ja postanowiłam otworzyć działalność i sprzedawać ubranka dla niemowląt, wyprawki i inne akcesoria potrzebne maluszkom. Na razie jest to sprzedaż na allegro ( mój nick to szkrabex ), gdyż siedzę w domu z dwuletnią córeczką. Myślę, że w przyszłości uda mi się otworzyć jakiś mały sklepik stacjonarny. Zapraszam wszystkich do obejrzenia moich stronek może znajdziecie coś dla swoich pociech.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy.

Fajne te Twoje ciuszki:tak:

reklama
Witam was!

Na razie jestem mamą na urlopie macierzyńskim i oczywiście jestem w domu z maluszkiem. :-)
Już niebawem przejde na urlop wychowawczy i zamierzam sie starać o zasiłek rodzinny 48zl plus dodatek za opieke nad dzieckiem w okresie urlopu wychowawczego w wysokości 400zl.

Chcialam zapytać czy któras z Was jest na takim zasiłku?

A może sa tutaj też mamy - studentki? Z tego co wiem na studiach mozna starać się o stypendia socjalne w różnych wysokosciach.

Czekam na wasze komentarze:tak:

Do góry