reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy na urlopie wychowawczym , świadczenia socjalne . Jak zarobić siedząc w domu?

Kochane nie wierzcie w żadne zarabianie przez internet. Oszukałam sie poraz drugi na tych reklamach i oczywiście lipa, bo limit do wypłaty zebrałam a tu wiadomość, ze przykro nam, ale nie wypłącamy gotówki :angry: jedynie możesz sobie jakiś banner czy coś tam kupić, bez sensu. Pewny grosz to taki gdzie widzicie pracodawce i za konkretną pracę.
Masz rację. Ile tak naprawdę z nas, które próbowały tego typu pracy, zarobiło?

reklama
Wielkie dzięki. Właśnie zastanawiałam się nad taką pracą, bo siedzę w domu z córeczką już przeszło dwa lata, w dodatku jestem w ciąży i prędko na pewno do pracy nie wrócę. Pewnie dałabym się nabrać ale teraz już pewnie nie będę próbować!!!

piramida z wpłaceniem 5 zł na czyjeś konto to wielka ściema, dałam się na to nabrać dziwne na moje konto nie wpłynęła ani złotówka!

Zgadzam się! Z tego co wiem to tylko ludzie się na to nabierają i żałują! Sama udzielam korepetycji i choc niewiele to zawsze coś zarobię:)

Ja od niedawn wypelnian ankiety przez internet i da sie na tym zarobic tylko trzeba dobrze poszukac. podaje link do stronki z takimi ankietami:
Sondaż opinii publicznej :: Ankietowanie

:tak:na tym da sie zarobic ja juz zarobilam 400 zl w ciagu miesiaca.

A ja zarejestrowałam się na tej stronie powyżej jakieś 2-3 miesiące temu . W swoim programe partnerskim mam 61 osób w tym :
- poziom pierwszy: 47 osób
przerwa.gif

- poziom drugi: 14 osób

I do dzisiaj nie otrzymałam żadnej ankiety do wypełnienia i nic nie zarobiłam :-(

Hej.Ja jestem na urlopie wychowawczym .Uważam że każda mama powinna mieć czas dla siebie i każdej z mam go życzę;-)Czy na zwykłą kawę ze śmietanką(taką lubię):tak:czy pomalowanie paznokci czy książkę.
Ja osobiście wychodze co jakiś czas z domu sama np.do kosmetyczki na hennę. Wtedy mój mąż zostaje z synkiem sam w domu.Nie ma problemu żeby go przewinął lub nawet wykąpał.Baardzo mi pomaga:-)w domu.
Co do wychodzenia razem z mężem to czasami wychodzimy ze znajomymi na kręgle albo do kina.A wtedy zajmuje się babcia(moja mama) wnuczkiem za którym przepada.:-DNie ma też problemu żeby został nawet na noc.
Ostatnio np mieliśmy rocznicę chodzenia(11 lat się znamy a małżeństwem jesteśmy 3 lata)synek został pod opieką chrzesnej(kuzynki męża)a my poszliśmy na kolację a potem wypiliśmy w domu winko.:-pUważam że trzeba dbać o wychodzenie tez gdzieś :tak:razem z mężem.
Jeśli wasze dzieciątko śpi w ciągu dnia - zróbcie coś wtedy dla siebie -zamiast czasami w tym czasie sprzątać czy robic coś innego.Ja wole poczekać jak synek się obudzi i np.pomoże wyciągać naczynia ze zmywarki(bardzo to lubi i czuje się dumny jak mi pomoże):-D
Wszystkim mamom życzę chwil tylko dla siebie-małych przyjemności.;-);-);-)i tego żeby ich mężowie nie wracali z pracy za póżno ,by pomóc żonie w domu.;-)

Witam wszystkie mamy.jestem mama Oliwki,jestem na urlopie wychowawczym.Powiem szczerze że mało mam czasu dla siebie,mąż stale w pracy,wraca późno,cały czas tylko z dzieckiem,prawie żadnych rozrywek.

Fajny wątek założyłyście.
Jeszcze do nie dawna miałąm takie dziwne poczucie że jak zostawię z kimś dziecko i gdzieś pójde odpocząć to stanie sie coś złego ,że tylko ja potrafię sie nim najlepiej zająć.Ale powoli to się zmienia,no czas najwyższy bo córcia ma już 17mies.
Czesto odwiedzam BB i rozmawiam z innymi mamami,wypad na zakupy,czasami zawozimy córcię do babci na cały dzień a my z mężem mamy w tedy czas dla siebie,długa kapiel albo zwykły odpoczynek przed telewizorem a mąż z dzieckiem na spacerze.zdarzaja sie też czasem wypady do kina czy na miasto.

Mało tego ale zawsze coś.Zreszta jak długo nie widze córci to strasznie tęsknie.Ale najbardziej brakuje mi póść gdzieś potańczyć,takiego luxnego wyjścia ze znajomymi.......

Witajcie mamuśki:-):-):-)

Jestem Ola i siedzę w domku juz trzeci rok i powiem Wam, że nie ma czasu na nic, nic sie nie chce, codziennie jedno i to samo:-):-) co drudi tydzień jesten na uczelni to troszkę ze znajomymi się poplotkuje, pośmieje. Juz od jakiegoś czasu nie bylismy nigdzie gdzie można się pośmiać, pożartować;-):-) mój mąż pracuje, czasem do puźna a jak wróci to juz nie ma ochoty na nic, w sobotę i niedziele odpoczywa;-):tak: co robię dla siebie?? wypad na zakupy, do fryzjera czasem do sąsiadki na kawę i ploteczki ale to tez od czasu do czasu:-);-):-) Piszę z dziewczynami na bb i jest fajnie, super wciąga bb i nie ma dnia, zeby tu nie wpaść,a jak juz nie można naprawdę to chociaż myślami ale jestem z Wami:-);-):tak: pozdróweczki i buziaczki dla Was Kochaniutkie;-):-):-):-)

reklama
witam mam 23 lata jeste sama 6,5 misiecznego Oliwierka dobre pytanie co dla siebie????kazdy dzien jest taki sam karmienie,przewijanie,spacer,zabawa z dzieckiem co dla siebie hmmm ogladam Pierwsza Miłośc,siedze na komputerze zaniedbałam czytanie kiazek co bardzo lubie ostatnia ksiazka to "pradniki niemowlece"lub gazeta "mama to ja" w wekendy jak cos robimy to wspolnie z mezem odwiedziny rodzinki,jakas impreza lub mamy gosci to tyle.......................

Do góry