reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy na urlopie wychowawczym , świadczenia socjalne . Jak zarobić siedząc w domu?

hejka:)))
mój mąz pracuje całymi dniami, a mój dzień wygląda bardzo monotonnie, aż trudno uwierzyć, że wcześniej nie potrafiłam wysiedzieć w domu, zawsze jakaś imprezka jakiś wyjazd, jakieś zakupy, basen a teraz monotonnia:zawstydzona/y::-(bardzo mi to doskwiera, rano budzę się już zmęczona i nie moge się doczekać kiedy bedzie wieczór i mąż przyjedzie co bedę miała z kim porozmawiać i troche mi pomoże przy dziecku.a tak to tylko dziecko, sprzątanie gotowanie zakupy spacer pieluchy pranie i wszystko w biegu aby zdążyć zrobić. staram się ćwiczyć w ciągu dnia aby brzuch wyglądał jako tako ale nie zawsze mały mi pozwala.nie mam czasu nic robić dla siebie mój mały nie śpi w dzień więc nie mam nawet kiedy umyć porządnie włosów zrobić sobie maseczki czy paznokci no i wyglądam jak wyglądam mimo ze bardzo się staram wyglądać dobrze ale zadowolona z tego nie jestem a wieczorem to już nie mam sił i padam z z męczenia razem z dzieckiem.
aa jak juz wy bieram sie po zakupy dla siebie to wpadam do pierwszego lepszego sklepu i mówie co chce i jak jest coś to to biore bo zazwyczaj mm tylko chwilkę bo mały spi w wóżku albo już zaczyn amarudzic bo zadługo przymierzam.

co ostatnio zrobiłam dla siebie byliśmy u teściowej i zostawiłam u niej męża z dzieckiem i poszłam na cały dzień na zakupy do galerii (powiedziałam muszą sobie dać rade no i dali), wydałam troche kasy ale za to jak było fajowo jak za dawnych czasów

zastanawiałam sie ostatnio czy to tylko ja tak mam ze mam już dość, że nie wiem w co rece włożyć i że jestm przemęczona ale chyba nie....

powiem coś jeszcze moja mam uważa ze jak już mam dziecko to nic już z życia mi sie nie należy i musze z wszystkiego rezygnować ja sie z tym nie zgadzam ale jak wyrobić sie z czasem i obowiązkami aby znależć jeszcze tak duzą chwilkę dla siebie aby być zadowolonym a nie kupno bluzki z koleżanką w biegu bo obiad lub co innego.......

reklama
Ja także szukam pracy w domu. Jestem po administracji. Interesuje mnie coś związane z pracą biurowa lub rachunkowością(jestem po kursie).

Zastanawiam się czy założyć własną działalność. Nie mam pojęcia jakiej dziedziny. Siedzę w domku to musi być coś takiego co bym mogła robić w domku. Ja nie wiem w ogóle co to może być. Jak myślicie czy ruszyło sprzedaż kosmetyków z różnych firm?? Każdy tego potrzebuje. Nie wiem jakiej firmy ludzie by kupowali. Może by ktoś mi coś doradził. Znacie się na tym lepiej niż ja.

A jest moze tutaj ktos kto mieszka w poznaniu lub okolicach i ma pomysl na załozenie firmy, nie wiem moze jakiegos sklepu, biura rachunkowego... bo u mnie srodki finansowe sa, ale brak pomysłów :-(
Mąż ma firme wiertniczą i idzie super, ale za to wraca pozno do domku, wiec ja musze byc w miare dyspozycyjna...

Takich bezmózgich debili co chcą ludzi naciągać i wypisują takie idiotyzmy nie powinno się tu wpuszczać i ktoś powinien kasować te posty o zarobku po 15 tysięcy na miesiąc - nie rozumiem naprawdę jak ktoś może być tak naiwny i w to wierzyć :(

Z tą "piramidką" spotkałam się już ponad 2 lata temu. Śmierdzi mi to naciągactwem.. ciekawa jestem jak wygląda podatek od wzbogacenia się dla członków tej "piramidkowej sekty"? :tak:
Ja swego czasu robiłam prezentacje na zajęcia z informatyki dla dzieci z gimnazjum, czasem liceum. Zdarzało mi się zarobić w miesiącu na tym jakieś 100-200 zł. Nie dużo, ale zawsze coś, a praca niewielka (w pół godzinki wyrabiałam się z taką jedną prezentacją, a dostawałam za nią 40-50 zł). Teraz niestety wykruszyły mi się kontakty.. Chyba dzieciaki wreszcie zaczynają same odrabiać swoje zadania domowe :-D hehehe

hej drogie mamy, biznes mamy :-)
Super, że myślicie o robocie. Ja sama pracuje jako wolny strzelec ( jestem grafikiem) i w domku. Nie mam firmy, bo pracuje na umowy o dzieło, ale w tym roku musze już założyć. Też boje się tego kroku. Głównie z powodu dodatkowych obowiązków z papierami, rolziczeniami i kosztami zus - masakra. No i chodzeniem po urzędach.

Co ja robie dla siebie????
Od czasu do czasu wypad do fryzjera, pisze na bb. A spotkaniach ze znajomymi to moge zapomnieć, wszyscy studjują i jak są w domach to nie chce im się d... ruszyć i przyjść na kawe. A mamy z maluszkami są o 15-20 lat starsze i nie chcą się zadawać z małolatą. Takie jest życie na wsi:-(

Ja po pierwszej ciazy siedziałam w domu jak ciec swojej kaski zero wiec utknełam byłam tylko w domu... i zapomniałam o sobie..... ze mi tez sie cos nalezy i potrzeba....
teraz w czerwcu urodził sie Szymek i nie popełnie juz drugi raz tego błedu
1 zlozyłam podanie na studia9co prawda na razie tylko licencjat ale to juz cos)i zostałam przyjeta 5-go pazdziernika mam pierwszy zjazd
2 byłam juz u fryzjera zmieniłam kolor wlosów
3zapisałam sie na aerobik 3xw tyg po 2godzod pazdzioernika
4 wykupiłam karnet na solarke
5dzi wieczorkiem wyhodze z kolezanka zostawiam meza z dziecmi

wiec u mnie zmiany o 180stopni

reklama
Do góry