reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

moja wstała o 8:30:-) tylko nie wiem po co ja wstałam o 7;30:confused: chyba już takie przyzwyczajenie:baffled::zawstydzona/y:

Dziewczyny ja juz nie wiem jak podejsc do mojego dziecka :no: jak jej czegos zabronie to ona sie wkurza :nerd: i jeszcze robi mi takjakby na zlosc rozwala wszystko np.w lazience :no: jak wasze dzieci reaguja na zakazy ?:confused: niewiem jak jej to przetlumaczyc ,ze nie wolno! :no:
moja też się złości na zakazy:tak: także Sandi trzeba miliony razy powtarzać aż zrozumie innej metody nie znam:laugh2:

reklama
Dzień dobry :-). U nas Karolek ładnie zasypia, ale za to źle śpi w nocy. Przerwy nie są długie i nie ma płaczu, ale jednak są - smoczek, picie, pielucha, itd.

Współczuję chorowitkom :-(.

Sandi, u nas Karol też się czasem złości, ale to raczej nie jest robienie na złość, tylko zwykłe nerwy. Ja robię tak, że jak nie posłucha, że czegoś nie wolno ruszać, to go wynoszę z tego pomieszczenia (np. z tej łazienki). A jak rzecz się dzieje w dużym pokoju, to go biorę i sadzam koło jego zabawek. Nie jest u nas tak źle z tym. Częściej się mały złości, jak mu coś nie wychodzi - np nie da się włożyć wielkiego autka do małego pudełka :-D.

Jak się budzi, to przewijam. On potrafi wypić 2 kubki herbatki przed spaniem :baffled:. Nieraz rano pielucha jest taka pełna, że z niej kapie :-).

Aha :-) Ja już z 7-8 miesięcy bodajże nie przewijam w nocy ;-)

Aha, zapomniałam - Karol nie chce pić z bidona :-(

Może potrzebuje trochę więcej czasu by się przestawić?
Wie jak pociągnąć i nie chce pić, czy nie wie jak się za to zabrać?

Aha a jeszcze wracając do tematu bidona to od kiedy go mamy córcia potrafi wypić nawet 3 bidony na dzień (pojemność jednego to 330ml). A wcześniej gdy piła z niekapka to 50ml na cały dzień było normą, a cieszyłam się jak głupia gdy w porywach wypiła 100-150ml :-D

A tak w ogóle to z ciekawości zapytam - co obecnie pijają wasze dzieci? Herbatki, soczki, wodę?

Ja daję herbatkę w ilości - pełny bidon wody plus 1 do 1,5 miarki (tej od mleka) herbatki. Czasem samą wodę.

cześć:-)

Córci wychodzą dwa ząbki na raz i w nocy jest płacz, kolejna noc nie przespana. Oglądałam opole do 2ej, a po 2ej obudziła się córcia.

hej

madzikmU nas troszkę pogorszenie, mała ma większy kaszel i nawet z nosa leci jej katar zabarwiony krwią :eek:

Moja lekara powiedziałaby, że krew to dlatego, że ma przesuszoną śluzówkę. I nie ma się czym martwić.

teraz wszystko się poprzestawiało:angry: wstaje o 8 na drzemkę chodzi spać po 13 a wieczorem po 21:baffled:

To tak jak moja, tylko mi to akurat pasuje.

ja tez nie przewijam malej w nocy :no: choc nieraz tez pielucha to chyba z 5kilo wazy :-p

blueberry- ja jak ja wezme to jest histeria jak niewiem co lacznie z rzucaniem sie na podloge i pisk niesamowity :eek:

reklama
Do góry