reklama
slonkoonline
Mama Juleczki
Tak... Dlatego tak się stresuje. Do tego człowiek nic nie wie na ten temat. Z matką wcale się nie dogaduje i najgorsze jest to, że napewno nigdy się nie dogadam, wiec nic też się od niej nie dowiem. Tyle co mam bratową meża, która rodziła dwoje dzieci w tym szpitalu, w Otwocku. Ona właśnie rodziła z tą położną i mówiła, że bardzo jej pomogła, a lekarz... Pffff... Tylko do zszycia przylazł.to Twoje pierwse dzieciątko?
A gdzie tą szkołe rodzenia można załatwić?
marychna21
Fanka BB :)
mmarta_only- Witaj i udzielaj się często
Kurcze - przerażacie mnie tymi cenami położnych
U nas nawet za porod rodzinny sie nic nie płaci (jeżeli chodzilo się do szkoły Rodzenia - a wystarczy 6 spotkań, jeżeli ktoś nie uczęszczał - poród rodzinny nawet nie jest brany pod uwagę). A położne poznaje się w Szkole Rodzenia.. Oczywiście można podplacic - ale jaka jest pewność, że w trakcie naszych bóli akurat TA będzie miała dyżur?? ehhh
ja bylam przygotowana na 200-300zł jak już (ale ja mieszkam w dużo mniejsze miejscowości jak Warszawa, a to też ma zapewne znaczenie) ... a u Was prawie 1000 zł więcej... MASAKRA
U nas nawet za porod rodzinny sie nic nie płaci (jeżeli chodzilo się do szkoły Rodzenia - a wystarczy 6 spotkań, jeżeli ktoś nie uczęszczał - poród rodzinny nawet nie jest brany pod uwagę). A położne poznaje się w Szkole Rodzenia.. Oczywiście można podplacic - ale jaka jest pewność, że w trakcie naszych bóli akurat TA będzie miała dyżur?? ehhh
ja bylam przygotowana na 200-300zł jak już (ale ja mieszkam w dużo mniejsze miejscowości jak Warszawa, a to też ma zapewne znaczenie) ... a u Was prawie 1000 zł więcej... MASAKRA
iwona100na
Majowa Mamusia
Ja własnie zadzwoniłam do mojego szpitala bo jak was czytam to sie przerażam ;-)
U mnie kobieta rodząca zawsze jest przyjmowana :-)
Nawet Pani zaprosiła mnie do szpitala do siebie na oddział gin. abym sobie przyszła i zabaczyła jak on wygląda
Była przemiła :-)
Tylko czy na taką miłą trafię jak będę rodzić
Nawet Pani zaprosiła mnie do szpitala do siebie na oddział gin. abym sobie przyszła i zabaczyła jak on wygląda
slonkoonline
Mama Juleczki
Właśnie... Czy taka atmosfera będzie przy porodzie Hiehie... U mnie jest poród rodzinny bezpłatny, tylko pozostałe rodzące muszą sie zgodzić. 300zl szkoła rodzenia, ale podobno taka sobie, no i po szkole rodzenia można bezpłatnie rodzić w sali o podwyższonym standardzie inaczej trzeba zapłacić 300zł, ale to nie daje gwarancji, że położna i lekarz będą spoko ;D
P.S. Nie mogę wstawić suwaczka, ktoś ma jakiś pomysł co jest grane?
P.S. Nie mogę wstawić suwaczka, ktoś ma jakiś pomysł co jest grane?
Ja własnie zadzwoniłam do mojego szpitala bo jak was czytam to sie przerażam ;-)
No proszę - super!!! To bardzo dobrze świadczy o Twoim szpitalu :-) Skorzystaj z zaproszenia. Rozejrzyj sie i zapoznaj z zasadami na tym oddziale.
Ja bylam tydzień temu u siebie w szpitalu - i jestem pod wrażeniem. Od dzisiejszego dnia nawet są tam nowiutkie łóżka do porodu (umozliwiające poród w pozycjach werdykalnych). Widzialam nawet sale do CC (bo niestety chyba ona mnie czeka...).
slonkoonline
Mama Juleczki
Ja jeszcze nie dzwoniłam do szpitala, ale wydaje mi się, że w tym moim nie będzie tak uroczo Ciekawa jestem, czy też mnie zaproszą do oglądania.
mmarta_only
Początkująca
Witam serdecznie! Ja również mam zostać mamą majową:-) Termin porodu mam na 27 maja. Cieplutko pozdrawiam i liczę na aktywne spędzenie tego czasu;-)
reklama
slonkoonline
Mama Juleczki
Hiehie... O ile nie będzie inaczej to będziemy razem się słodko "męczyć". Co do aktywnego spędzania czasu to coraz mi ciężej cokolwiek robić. Pokój mamy na samej górze, wiec jak już dojde to z językiem przy kolanach:-) Nie wspomne o zakładaniu butów, skarpetek, czy nawet o myciu nóg w bidecieTermin porodu mam na 27 maja. Cieplutko pozdrawiam i liczę na aktywne spędzenie tego czasu;-)