reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Hej dziewczyny! byłam dziś na usg... jak zrobie ładne zdjęcie lub skan to wrzuce, ale powiedzcie mi czy przy takich wymiarach, moja Iza to duże czy "w normie" dziecko, bo lekarz tylko, zażartował, że chude i długie... i to nie po Mamusi:-)

bpd 60,9
hc 22
ac 18
fl 43
waga 58 dag

Aga, gratuluję, witaj wśród mamuś synkowych :tak::-)

imagination ja mialam robione na bialko, robi sie to poto zeby wykryc czy nie masz zatrucia ciazowego, objawy to wysokie cisnienie ,opuchlizna, bilirubina to chyba normalne badanie, bo to jest nie przetworzone przez malucha( bo jeszcze z taka iloscia sobie nie radzi) martwe czerwone ciaqlka krwi, matka je przetwarza w swojej watrobie, dlatego sa w naszej krwi najpierw, reszty to juz nie wiem, pewnie tez zeby sie upewnic ze wszystko jest dobrze a nie zeby cie nastraszyc...
a tak sobie mysle, nie wiem tylko czy mqam racje , te cisnienie to moze tez przyczynily sie twoje warunki domowe??? chlopak, mama, mieszanie, wiesz ciaza ciaza ale problemy "z przed ciazy" tez potrafia popsuc zdrowie!!
Dzięki Kochana, za informację o badaniu. Wszystkiego dowiem się rano, bo idę je zrobić:tak:
Możliwe, ze rzeczywiście ma na to wpływ wiele wydarzeń z mojego życia... W końcu zmartwień mi nie brakuje:-( Okaze się:tak:

Hej dziewczyny! byłam dziś na usg... jak zrobie ładne zdjęcie lub skan to wrzuce, ale powiedzcie mi czy przy takich wymiarach, moja Iza to duże czy "w normie" dziecko, bo lekarz tylko, zażartował, że chude i długie... i to nie po Mamusi:-)

bpd 60,9
hc 22
ac 18
fl 43
waga 58 dag
tsarina ja doszukalam sie stronki gdzie mozna przeliczyc wymiary dzidzi na wiek ciazy : Wiek ciąży a wymiary USG (BPD,AC,FL oraz waga płodu) :: MediWeb.pl
Tez kiedys patusia podawala wymiary swojej dzidzi po swoim polowkowym to mozesz porownac.
Tez znalazlam informacje o wymiarach malenstw na innym forum wiec mozesz i tam zajrzec: Nasz Bocian - Strony o Rodzinie - Forum - Wymiary, waga fasolek w poszczególnych tyg. ciąży wg USG Mam nadzieje ze to troche naswietli ci co nie co...;-)
Aga gratuluje zdrowego synusia!!! :)

Mamo Bartusia - gratuluję zdrowego maluszka :-) Ale będziesz miała niespodziankę...chociaż może jeszcze się ujawni ;-)
Aga - gratulujemy drugiego synusia. Super :-) Ja ostatnio właśnie zaczęłam myśleć, że może jednak pod sercem rośnie chłopczyk...okaże się ponownie za tydzień na USG. Przyzwyczaiłam się myśleć o Julci ale teraz coraz częściej myślę że może to Pawełek ;-) Zobaczymy
Tsarina- co do wymiarów, posprawdzaj sobie na tych stronach co podała Iwee. Ja teraz już dużo ostrożniej podchodzę do podawanych wymiarów. Jeśli mieszczą się w normach (włącznie z możliwymi odchyleniami) to się nie przejmuję. Teraz maluszek rośnie i te wymiary będą cały czas się zmieniać. Najważniejsze aby nie przekraczały norm+odchylenie.
Kasica ale nas jest:-) Dawno nie wchodziałam na tamten wątek i nawet nie zdawałam sobie sprawy że nas tak dużo, super

Witajcie Dziewczynki z rana.
Ja już od dłuższego czasu nie śpię...walczę ze swoimi myślami - smutaskami....:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
No ale nic...trzeba żyć i wierzyć a będzie dobrze...:tak:

Rosea
bardzo się cieszę, że poprawił Ci się nieco nastrój. :-) Jestem blisko myślami z Tobą i trzymam kciuki! Oby do maja ;-) A z tymi lodami....mniam mniam...Gdybym tylko mieszkała bliżej Ciebie...hihihi...to na pewno bym Ci towarzyszyła.:-D

Katarzynak83 Dobrze Cię rozumiem z tym wpływem otoczenia na własne myśli. Piszesz o swoich teściach i o tym, że zaczęły Cię zastanawiać ich poglądy...Ja tak miałam, gdy powiedziałam teściowej o serduszku Synka. Zawsze mogłam na nią liczyć...a po tym telefonie rozpłakałam się i przyszły czarne myśli... Wiem, że sama się zdenerwowała tą wiadomością....ale słowa..."nie wierz lekarzom, bo bzdury gadają, a po co to badanie robiliście?! A po co cię ginekolog bada ginekologiczne na wizycie, tylko ci zaszkodzi, a ona to słyszała od jakiejś kobiety....bla bla bla bla..." Stwierdziłam, że ta rozmowa nie ma sensu i że już koczę, bo tylko gorzej się poczułam...i naprawdę zaczęłam się zastanawiać nad głupotami, które mi mówiła. Później próbowała 2 razy zadzwonić, ale ja nie odebrałam....Teraz się już boi...albo czeka na mój ruch.:sorry2:
Tak sobie jednak wytłumaczyłam, że pewnie się zdenerwowała i nie zapanowała nad potokiem własnych myśli i nad lękiem, którego nie ukryła....
Co do Twojego zakładu pracy, to strasznie mi przykro, że tak Ci policzyli wynagrodzenie. :no: Tak nie powinno być... Dobrze wiem jak to jest gdy się nie przelewa, a tu się okazuje, ze będzie jeszcze mniej i o sporą sumę...:wściekła/y:
Ech życie...
I tak jak dziewczyny piszą i ja Ci napiszę, że nie ma się co martwić, ze Maluszek się nie odzywa dłuższy czas....mógł się przekręcić...mógł się czymś zmęczyć ;-) Mam nadzieję, że szybko znów poczujesz jak fika i bryka :-D

Mama_Bartusia
Serdeczne gratulacje zdrowego Motylka!!!!!:-D Mam nadzieję, że te bóle miną jak najszybciej ... przykro mi, że Cię dopadły....

Aga29 Gratuluję drugiego zdrowego Sneczka!!!! :-D:-D Cudne wieści...

Tsarina dla porównania napiszę Ci że mój Synek miał w 23 tyg 635 g i lekarz powiedział, że jest to średnia waga na okres ciąży....tak wynikało z krzywej, na wykresie....Myślę że Twój Motylek też jest w normie...

Dzwoniłam do tej przychodni, już po remoncie i od dziś przyjmują. Zaraz wychodzę do tej przychodni zapyatć, czy zrobią mi KTG :baffled: Ciekawe czy będzie tam ktoś normalny, czy znów odeślą mnie bez badania :-(.
Maleństwo bryka slicznie w brzuszku...czuję, że jest dobrze...ale przeraża mnie mysl, że znów mnie odeślą z niczym. Takie badanie dało by mi większy spokój....chyba...:confused: Dobra... idę bo tylko głupoty mi w głowie się kłębią jak chmury na burzę...
Miłego dnia dla każdej z WAS!!!!

reklama
Do góry