patusia44
Mama Oliverka i Emilki
Mamo Bartusia- ciesze sie ,że z dzidziulkiem wszystko wporządku - zatwardziały wstydzioch z niego :-)
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki Kochana, za informację o badaniu. Wszystkiego dowiem się rano, bo idę je zrobićimagination ja mialam robione na bialko, robi sie to poto zeby wykryc czy nie masz zatrucia ciazowego, objawy to wysokie cisnienie ,opuchlizna, bilirubina to chyba normalne badanie, bo to jest nie przetworzone przez malucha( bo jeszcze z taka iloscia sobie nie radzi) martwe czerwone ciaqlka krwi, matka je przetwarza w swojej watrobie, dlatego sa w naszej krwi najpierw, reszty to juz nie wiem, pewnie tez zeby sie upewnic ze wszystko jest dobrze a nie zeby cie nastraszyc...
a tak sobie mysle, nie wiem tylko czy mqam racje , te cisnienie to moze tez przyczynily sie twoje warunki domowe??? chlopak, mama, mieszanie, wiesz ciaza ciaza ale problemy "z przed ciazy" tez potrafia popsuc zdrowie!!
tsarina ja doszukalam sie stronki gdzie mozna przeliczyc wymiary dzidzi na wiek ciazy : Wiek ciąży a wymiary USG (BPD,AC,FL oraz waga płodu) :: MediWeb.plHej dziewczyny! byłam dziś na usg... jak zrobie ładne zdjęcie lub skan to wrzuce, ale powiedzcie mi czy przy takich wymiarach, moja Iza to duże czy "w normie" dziecko, bo lekarz tylko, zażartował, że chude i długie... i to nie po Mamusi:-)
bpd 60,9
hc 22
ac 18
fl 43
waga 58 dag