reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

No straszna cisza dzis...
Mi Agatka coś placzliwa dzis obudzi się poplacze zje i dalej spi choć rano jak wstała po 8 typ do 12 może z pół h pospala może w nocy będzie dobrze spala;) ja dziś nic jeszcze nie robiłam zdrzemnelam się godzinkę teraz pranie wstawiłam wstawiłam jak Agatka się obudzi i zje to za prasowanie się biorę bo już się tego nazbieralo:-p

reklama
My cały dzień u dziadków spędziliśmy a teraz już w łóżku - karmienie i spanie.
Pozyczylam chustę dziś :) jutro pranie i potem będziemy się wiązać :)

I ja sie dzisiaj witam :) Oski w nocy nawet ladnie spal. Ok 11 zostawilam go nakarmionego z G, a ja z mama pojechalysmydo takiej budy gdzie sie oddaje/bierze rzeczy z/do chaty (rozne rzeczy tam sa od talerzy po zabawki dla dzieci). No i nabralysmy kilka rzeczy, ja dla siebie znalazlam mala torbe np na wyjscie na silownie, kilka kubkow i 4 talerze na zupe, mama dla siebie tez wziela kilka kubkow i ozdob do domu. Pozniej nastawilam pranie, nakarmilam synka i zostawilam go z mama a my z G pojechalismy obejrzec szafy dla Oskiego do pokoju i regaly, no bo cos by trzeba powoli kupowac, a na chrzciny kase dostanie to akurat pojdzie na wyposazenie pokoju :) pozniej Kaufland na szybko i Lidl i do domku. Maly byl ponoc niespokojny, plakal i chcial tylko na rekach... Az wrocilam i od razu spokojny :) a poplakiwal mi na rrkach na poczatku tak jakby sie żalil :) takie moje kochane sloneczko <3 no i po jedzonku go ululalam na piersi i teraz Spi sobie.
Zjadlam ten apap dzisiaj i pomoglo w miare..
Ale pogoda u mnie dzis to snieg, deszcz, nic, i tak w kolko..

quchasia moja mama jedzie juz do Polski jutro o 8 rano :( smutno mi tez. Ale choinka u mnie nadal stoi haha :)

Gosia wpadnij do mnie bo mam troche do poogarniania, hehe :) bo Ty jak zwykle na najwyzszych obrotach :)

Jak tam waga waszych maluchow? Moje prawie 5kg milosci troche daje sie we znaki kregoslupowi :)

Dzag zazdroszcxe takiej zimyyyyy... *.*

Quchasia trzebanylo go pogonic od drzewka szczescia ;) unas bedzie twardo stala ;) mloda pewno nie pozwoli tknac;).

Ja dzis obskoczylam markjety ;) mam zapas pieluch dla obojga i zapas lovelli w kaufie jest po 13,5 jakby któraś chciala. Pakowalam do wozka az ludzie zagladali ;).
Starsza przez ten czas byla z moja sis w sali zabaw i chyba noge zwichnela:(.

Gosia ja tez zaraz odpalam zelazko!

Szkrabek ja nie jestem odwazna do chustowania. Nie umialabym poplądać.

Domi o yej chacie nie slyszalam ale wystawki widziałam sa niezle ;).

Tak. Mi by tez sie gosia przydala ;). Jak jestem sama z dziecmi to mieszkanie jak po wybuchu szczegulnie w skladowisko zabawek.

Domi moj wazyl na szczepieniu 4800 czyli 2kg do przodu od najnizszej wagi. Jest juz co trzymac dady 3 kupilam juz 2 nawet nie bylo.

No dziewczyny nie gadajcie bo dziś nic nie zrobiłam oprócz pranie które mąż rozwiesil;) prasowania nie zrobiłam bo Agatka nie chciała spać i marudzila wiec musiałem bujać w bujaczku.
zamowilismy pizza najedli się i teraz się doje bo mała wstanie to trzeba wykąpać i dac jeść więc musi czekać :) zakupy nawet przez neta robiłam bo Agatka marudna wiec niechcialo mi się jechać....
super wasza dzieciaczki przybierają ja nie wiem ile Agatka ale w pon mam wizytę u lekarza ze sobą i z nią wiec się dowiem ale już sporo bo czuć już jak Się na rękach ponosi;)

No ja lubię robić i nie wiem jak bym była zmęczona to jak Agatka zasnie a Maja w szkole to się nie piloze dopóki nie odkurze na dole (salon kuchnia lazienka) i kurzy nie zetre;) tak już mam;) ale dziś to naprawdę nico nie robilam;)

Gosia to ja tez cie przygarnę na chwilkę bo i u mnie ogarnac by sie przydalo wiec sie dopisuje do kolejki
Domi moja wazy nieco ponad 3,5 kg
Zozzolka oby z noga bylo wszystko ok. A co do choinki to u nas tez jeszcze stoi i na razie nic nie zapowiada żeby miała stad zniknąć jakos pusto by bez niej bylo

reklama
Dziendobry bardzo;)
U nas nocka dobrze Agatka zjadła po 21 a zasnęła i 22.30 i spala uwagę do 2.30 wiec ja też troszkę pospalam później zjadła i znowu spala ze 2h później cycus i wstała przed 7 na cyca i nie spi bujam w bujaczku bo jak nie to się drze;/ Ale szczerze mówiąc to poszlabym jeszcze spać.
Miłego dnia mamusie;)

Do góry