Zozzolka pisze:
Dzag poloznami mowila ze skojazone tez sa za free. pytalam w aptece ale nie wiedza o co chodzi i zdziwilo mnie ze na mojego wczesniak mowila a jest z37 tc:0. Czy cos sie zmienilo?
Wcześniaki to do 36.tygodnia. 37 to już donoszone, więc nie traktowane formalnie jako wcześniak. Już pneumokoków za darmo nie dostanie. Skojarzone, czy to 5w1 czy 6w1, też nie są za darmo. Chyba, że miała na myśli jakiś program w konkretnej poradni...?
Dziwne... Ja bym dopytała skoro ma takie sensacyjne informacje.
Zozzolka pisze:
Dzag jak nie sadzis to ktos odda a ide tam za dwa tyg to czapka powinna na mnie czekac
.
No w takie cuda to ja nie wierzę
. A to, że ktoś mógł przez przypadek zabrać jest jak najbardziej prawdopodobne. Patrząc na mojego męża, który zielonego pojęcia nie ma jakie jego dzieci mają ubrania i co kiedy można im ubrać, to jestem w stanie uwierzyć, że podobny tatuś z dzieckiem i mamą przyszedł do lekarza. Tata miał pilnować betów, mama rozmawiała z lekarzem i zajmowała się dzieckiem. Poza tym jest zima, pełno betów dla dziecka się ma. Mogli zebrać górę ciuchów razem z Twoją czapą.
Apolinka, ja mój Tymek miał trądzik to niczym nie smarowałam. Często buzię przemywałam przegotowaną wodą i tyle. Przeszło. Nie przegrzewać to nie będzie się zaogniać. Chyba, że jakiś wybitnie kiepski stan buźki jest to lekarz Wam wypisze receptę na robioną w aptece maść.
Domi, no to najwidoczniej niemiecka szkoła inna
. Wyjdzie na to, że w sumie to bez różnicy, skoro w jednym miejscu uczą tak a w innym siak
. Najważniejsze, żeby lekarstwa Oskarowi pomogły.
Na ból głowy środek z paracetamolem.
Aaaaaaaaale u nas śnieg sypie
. Takie grubaśne płaty. No zima w końcu.