Aha, i Quchasia, też dostałam skierowanie na to USG bioderek . Zanim zdążyłam zapytać o to naszą pediatrę ona sama mi wystawiła skierowanie. Więc 28 stycznia idziemy na Wielicką .
To jest właśnie osiągnięcie pierwszego skoku rozwojowego gdzieś w 5-tym tygodniu . Dzieci więcej widzą i więcej słyszą. I wykorzystują tą umiejętność i potrafią dłużej słuchać mamy, dłużej się rozglądać. I teraz szczególnie trzeba je oszczędzać, nie fundować im nadmiaru bodźców jeśli nie trzeba. Sklepy, środki zbiorowego transportu, jakieś głośne przyjęcia z dużą ilością ludzi w domu, długo puszczany głośno telewizor... Ich niedojrzały układ nerwowy musi się najpierw przyzwyczaić do tego, co odbiera mózg, a potem nauczyć się się sobie z tym poradzić. Po tym pierwszym skoku większość dzieci zaczyna się uśmiechać . Z moim Starszakiem też tak było.
Dzag ja msm usg 29;p
A co do oszczedzaniania maluszka to do liedy trzeba?? W sensie jak dlugo?? 22go mam 30tke i chce zaprosic znajomych. Plan taki ze tesxiowa z mala bedzie w innym pokoju ale pewnie i tak znajomi beda chceli do malej troche