reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

My też śpimy z małą. Po prostu boję się, że w porę nie zareaguję jak coś się nie daj Boże zacznie dziać. W dzień spi w lóżeczku, ale nie oszukujmy się - ewidentnie woli nasze łóżko. Odzwyczajac będę potem. Trudno.

Nam też pediatra mówiła żeby nie przesadzać z temperaturami. Temperatura 21 st w dzień i o 1 st mniej w nocy. Zakładać skarpetki na nóżki, a rączki jak są chłodne to nic. Tak ma być. Bo u niemowląt to norma, uklad krwionośny jeszcze nie jest w pełni rozwinięty.

Wczoraj mała pierwszy raz chlusnela po jedzeniu jak ją wzielam do odbicia. Wcześniejsze karmienia nie skończyły się odbiciem i wydaje mi się, że żołądek się przepełnil za bardzo. W nocy już było ok na szczęście.

Śliwka91 Ty karmisz mm. Jakie porcje zjada na raz Twoja pociecha? I co ile godzin karmisz? Może ja przesadzam z ilościami. Chociaż jakbym miała dawać tyle co napisali na puszce to mała chyba by pękła...

A czarno-białe książeczki to hit. Mała ogląda je jak zaczarowana. Najbardziej lubi jak są rozlozone w łóżeczku po obu stronach :) Wtedy tylko łepek się przekreca raz w jedną raz w drugą stronę.

Dziś termin szczepienia. Przełożyłam je o 2 tyg.

Po 11 wybieramy się na spacerek :)

reklama
Piotrusiowa ja też nie trzymam się tego dawkowania na puszce, bo według tego Blanka powinna na raz wypijać 150 ml :-o a wypija 90 + 3 miarki. W dzień karmię co 2,5 -3 h a w nocy potrafi spać np.od 22 do 2 i też wtedy wypija tyle samo :-) a mam Enfamil

Piotrusiowa ja też boję się ze nie zdrarze w porę jak by się coś działo nie daj Boże a tak to mam pod ręką a tym bardziej że ma ten katarek teraz.
Dzwoniłam do lekarza ale jak zawsze się dodzwonić nie mogłam ale już małej tej he lepiej wiec nie będę panikowac odciagam i psiukam i dajemy rade;)
Mała teraz spi ja się doje i też idę spać bi już kończę a zmęczona jestem obiad mam z woczarj a sprzątać mi się nie chce; ( milego dnia;)

Ją miałam. Najprawdopodobniej zapchany kanalik lzowy. Trzeba go masaowac by udroznic. Ale oczywiście może to być pó prostu jakąś infekcja która przejdzie pó kroplach. Najlepiej jakby pediatra obejrzal...

reklama
Do góry