reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Piotrusiowa ja wczoraj bylam i potrzeba nam z zus i us. Masa papierow do uzupelnienia. Ja tez o rodzicielski sie staram. Rodzinny raczej nie dostAniemy

reklama
U nas do becikowego trzeba bylo papiery z US miec.
W końcu udalo sie wszystko załatwić teraz zostalo tylko czekać :-)
Kurcze Indze zaczął pępuszek krwawić :-\ nie wiem czy gdzies zahaczylo sie jak ja bralam do odbicia czy cos nie tak ale krwi nie bylo dużo i juz taka zaschnięta :-\ jak nadal cos tam będzie podkrwawiac to chyba sie jutro do pediatry wybierzemy.
Jutro chyba zaczniemy balkonowanie bo będzie juz miec 10 dni :-)

Dzięki Kochane za życzenia :-) U nas do becikowego też z zus i us. A ten zasiłek rodzicielski to o co w nim chodzi? Bo powiem szczerze pierwsze słyszę. A na rodzinne się nie łapiemy...

Hej Laski !!!
Na szybko tylko napisze że żyje :D wiecej wieczorem..jak mlodsze towarzystwo poloze . Malz 1 dzien do pracy ... qrde z ta chalupa dajcie spokoj ... po nocach tapetowalismy cuda na kiju .bo wyszlo pare takich 'kwiatkow".. jeszcze jeden pokoj dalej nie gotowy bo sie juz rypia z jakas rura od poczatku grudnia .ktora nie wiedziec czemu przechodzi przez pokoj :errr:a raczej sufit :oo:. no ale juz koniec przeprowadzki, dzisiaj oddalismy klucze od starej budy . Mala ...cudo moje kochane :biggrin2: byla i jest tak spokojna ze hej ... nie wiem ile jeszcze by zeszlo z przeprowadzka jakby jeszcze mloda nam dawala w kosc .... ale szczerze ostatni raz zmienilam chalupe nigdy qrna wiecej :rofl: ehhh musze was nadrobic bo od ponad tyg to w ogole nie wiem co sie dzieje na forum ..zreszta co ja moie forum ja nie wiem jak obiad normalny wyglada domowy .ale juz wracam na dobre tory :tak:i na forum .

Cześć dziewczyny, ja tez doczytuje Was z doskiku. Adaś nadal ma rozne dni- raz spokojny raz bardzo dokucza... Ze snem roznie bywa. Wczoraj byla u nas pani doktor na pierwszej wizycie - Adaś dostał krople na ropiejace oczko i jak nie przejdzie - skierowanie do okulisty. Wciaz zastanawiamy sie nad szczepionkami chyba wezmiemy 5 w 1 ale nie wiem czy decydowac sie na te dodatkowe - pneumokoki, rotawirusy czy meningokoki? Hm... A dzis była położna - waga młodego ładnie urosła - waży już 4 kg - to 670 gr w przeciagu 2,5 tyg - polozna mowila ze norma to 500 gr wiec jestesmy na ladnym plusie:) za tydzien kolejne wazenie.

Hej.
Porannakawa witaj wśród żywych. Fajnie że już finiszujecie z tą przeprowadzką. Moja mała też ogólnie spokojna, narzekać nie mogę, choć coraz mniej mi śpi w dzień. Teraz musiałam ją w wozku uśpić, bo od 8 jak wstala nic zrobić nie mogłam.

agak ja szczepię na wszystko tylko nie od razu. Na pierwszej wizycie 6 w 1 i rotawirusy tylko :)

Sliwka ten zasilek rodzicielski to jest ten 1000 co miesiąc do ukończenia przez dziecko 1 roku. Dla kobiet którym nie należy sie macierzyński tj zatrudnione na umowę o dzielo, bezrobotne, studiujące itd
Agak ja się jeszcze nie zdecydowałam jakie szczepienia ale z tych podstawowych to chyba zostanę przy tych na nfz a nie 5w1 czy 6w1. Jakos nie mam do nich zaufania
Porannakawa witaj spowrotem wśród nas :-)

reklama
Porannakawa witaj;) super ze już po przeprowadzce i mała grzeczna;) oby tak dalej;)
I mnie dziś Agatka coś marudne nie wiem od czego ma kuzek pełni w Nosku już wyciagalan gruszka ale jeszcze ma ale tam głęboko i nie da rady wyciągnąć :( muszę sobie chyba inne gruszke kupić a i lecę di apteki nie dlugo kupić infacol może pomoże na jej kolki bo espuumisan niby pomaga bo nie płacze ale marudzi i podkurcza nóżki :( oby szybko jej się unormowal te układ pokarmowy bo razem z nią płakałam dzis....

Do góry